Британка Марджері Джейкобс з міста Маркет-Гарборо відзначила 103-й день народження і розкрила свій секрет довгого життя. Жінка стверджує, що рецепт її довголіття простий - червоне вино. П'є його регулярно, пише Наrbоrоugh Маіl. "Дуже важливо завжди зберігати позитивний настрій і піклуватися про інших більше, ніж про себе. А ще - більше червоного вина та свіжого повітря", - сказала жінка. На честь особливого дня Марджері її родина та члени команди організували вдома жваве свято з повітряними кульками, плакатами та смачним тортом. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли вечеряти, щоб жити довше: відповідь експерта з довголіття Марджері народилася 1 червня 1922 року, ставши молодшою з п'яти дітей у ній. У воєнні роки жінка обіймала посаду помічниці діловода. Нині у довгожительки велика родина - двоє дітей, двоє онуків та четверо правнуків. Вона є великою шанувальницею літератури та поезії, зокрема Шекспіра та Джона Бетжемана, і любить проводити час на свіжому повітрі в саду. Серед довгожителів є один особливий смаколик, який сприяє тривалості життя. Дослідник Ден Бюттнер назвав десерт, який часто їдять жителі таких "блакитних зон", як Японія, Греція, Італія, Каліфорнія та Коста-Ріка. Йдеться про пудинг із насіння чіа з полуницею та ваніллю. Цей десерт з високим вмістом білка, насичений клітковиною та омега-3 жирними кислотами.