Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
26.1 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Зелений борщ з яйцем пашот: зберігайте ідею обіду, який попросять ще
Зелений борщ з яйцем пашот підкорить не лише смаком, а й виглядом. Такий запашний обід легко приготувати вдома. Борщ стане справжньою родзинкою вашого обіду або вечері. Рецептом поділився шеф-кухар Олександр Огороднік. Поєднання кислинки щавлю, насиченого овочевого бульйону та ніжного яйця з рідким жовтком створює гармонію, перед якою важко встояти. Зелений борщ з яйцем пашот Рецепт на 56 літрів Інгредієнти для бульйону: Курка (ніжки або ціла) - 1 кг Морква - 3 шт (2 на засмажку, 1 на бульйон) Цибуля - 4 шт (2 на бульйон, 2 на засмажку) Селера - 2 стебла Лавровий лист - 2-3 шт (опалити) Чорний перець горошком - 10 шт Сіль - за смаком Вода - 5 літрів Засмажка: Рослинна олія - для смаження Морква (натерта) - 2 шт Цибуля (дрібно нарізана) - 2 шт Трохи солі - щоб овочі пустили сік Основні інгредієнти: Картопля - 500-700 г (кубиком) Щавель - 200 г Кріп - 15 г Петрушка - 15 г Яйця пашот - по порціях Сметана - для подачі Сіль, перець, дрібка цукру - до смаку Сік лимона (опційно, якщо щавель слабкий) Як приготувати: Бульйон: Обсмажте на сухій сковороді 2 моркви та 2 цибулини до підпаленої скоринки - це дає аромат. Покладіть курку, обсмажені овочі, селеру, петрушку, лавровий лист і перець у каструлю. Залийте 5 л холодної води, доведіть до кипіння. Зніміть піну, варіть на середньому вогні 1 годину. Потім вийміть курку, процідіть бульйон. Засмажка: Поки вариться бульйон, натріть моркву, поріжте цибулю. Обсмажте їх на олії на повільному вогні до золотистості й аромату з дрібкою солі, це допоможе швидше вивільнити сік. Основний етап: Наріжте картоплю кубиками, киньте в гарячий бульйон, варіть 5 хв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час варити борщ: на ринку падають ціни на овочі Додайте засмажку. Наріжте щавель і зелень. Додайте до борщу разом з розібраним курячим м'ясом. Закип'ятіть, посоліть, поперчіть, додайте дрібку цукру. Якщо потрібно - трохи соку лимона. Зніміть з вогню й дайте настоятись 15-30 хв. Яйце пашот: У ледь киплячу воду додайте трохи оцту і солі. Обережно вбийте яйце, варіть 2,5 хв. Дістаньте шумівкою. Подача: У тарілку налийте борщ, додайте яйце пашот, ложку сметани і зелень зверху. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Олександр Огороднік | Шеф-кухар 🇺🇦 (@о_gоrоdnіk) У спекотну погоду хочеться чогось легкого й освіжаючого. Шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився в Іnstаgrаm добіркою українських страв, які чудово замінять звичну окрошку. На першому місці - холодник, який ще має назву "бурячанка". Страва складається з буряка, яйця, огірка, зелені і кефіру і, до речі, є альтернативою борщу влітку.
we.ua - Зелений борщ з яйцем пашот: зберігайте ідею обіду, який попросять ще
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules