Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
24.8 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Одна помилка - і кава гірчить: як правильно готувати улюблений напій
Ранок важко уявити без ароматної кави. Але навіть найкращі зерна можуть втратити свій смак, якщо під час заварювання допустити одну поширену помилку. Її повторюють мільйони людей щодня. При цьому навіть не здогадуються, чому напій виходить гіркуватим, кислим або просто не таким смачним, як у кав'ярні. У чому саме помиляються найчастіше Йдеться про заливання кави окропом. Чому не можна використовувати окріп для кави? Проблема у тому, що вода, яка була нагріта до 100 градусів за Цельсієм, спричиняє початок вивільнення з зерен кави смакових сполук, а тому напій стає гірким та ще й більш міцним. Якщо мова йде про розчинну каву, то окріп додатково ще й посилює аромат та смак штучних компонентів, зокрема, підсолоджувачів і ароматизаторів. Тобто, коли до кави потрапляє окріп, ваш напій втрачає всі ті властивості, заради яких ми його й п'ємо. Слід зазначити, що активні олії починають вивільнятися за температури 92&mіnus;96 градусів. Як правильно заварити каву у чашці чи турці Якщо ви любите гірку та міцну каву, все ж не варто заливати її окропом - такого ж ефекту можна досягти, якщо температура води досягне 90-95 градусів за Цельсієм; якщо ви віддаєте перевагу більш делікатному присмаку - використовуйте воду, температура якої не перевищує 89 градусів за Цельсієм; щоб переконатися у правильності температури води, найпростіше це зачекати 30 секунд після того як вона закипить, і тільки після цього заварювати каву; ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна ранкова звичка, яка заважає схудненню: про яку йдеться експерти радять завжди заварювати каву під кришкою - так ви не лише вбережете температуру, але й забезпечите повноту смаку і аромату; під час заварювання заварної кави на плиті не доводьте її до стану кипіння - краще варити на слабкому вогні, адже чим процес нагрівання повільніший, тим краще вивільняються з мелених зерен ферменти і ефірні олії; якщо вам подобається кава з характерною пінкою, чекати на кипіння взагалі не варто - зачекайте, поки пінка почне підніматися, а потім зніміть турку з плити. Любителі кави знають. що смак улюбленого напою дуже залежить від якості зерен та способів їх помелу. Існують різні підходи до подрібнення - від ступки й товкачика до використання м'ясорубки. Найпоширенішим типом є лезові кавомолки, але більшість любителів кави віддають перевагу млинкові. Млинки забезпечують більш рівномірний і послідовний помел, дозволяючи вам легко налаштувати його для варіння будь-якої кави від крапельного способу до колд брю.
we.ua - Одна помилка - і кава гірчить: як правильно готувати улюблений напій
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules