Щоденне споживання кавуна сприяє зволоженню організму, покращенню стану шкіри, серцево-судинної системи та контролю ваги. Про це йдеться в публікації на сайті mаrthаstеwаrt.соm із посиланням на коментарі дієтологів Міки Сіви та Сьюзен Грілі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна їсти банани щодня: експерти дали чітку відповідь За словами експертів, кавун на 92% складається з води, містить низьку кількість калорій (46 ккал у чашці м'якоті), а також мінерали - калій, магній, фосфор. Крім того, у ньому присутні антиоксиданти (вітаміни А, С, лікопін) та амінокислоти (цитрулін, аргінін), які підтримують роботу серця та покращують тонус судин. Лікопіну в кавуні приблизно на 40% більше, ніж у томатах, що, за словами Грілі, може сприяти нормалізації артеріального тиску і зниженню рівня холестерину. Дієтологи радять надавати перевагу свіжому кавуну, а не соку, адже при вичавлюванні знижується вміст клітковини. Водночас експерти застерігають від популярних у соцмережах кавунових дієт, де люди кілька днів їдять лише кавун. Такий спосіб може призвести до дефіциту поживних речовин і мати короткостроковий ефект. Шовковиця відоме своїми смачними плодами. Ця ягода є цінним ресурсом, який знайшов своє використання у харчовій, фармацевтичній, текстильній та інших галузях промисловості, а також у косметології. Шовковиця містить велику кількість корисних та поживних компонентів, які позитивно впливають на більшість життєво важливих органів. В шовковиці містяться вітаміни, мінерали, антиоксиданти, фітонутрієнти. Шовковиця покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Ягоди містять багато харчових волокон, клітковини, які здатні нормалізувати роботу ЖКТ, покращити роботу кишківника, знизити ризик появи спазмів, здуття живота.У шовковиці міститься велика кількість заліза, який рідко виявляють у фруктах. Високий його рівень сприяє профілактиці анемії.