Як правильно обирати оливкову олію: 90% людей помиляютьсяОливкова олія - як гарне вино, якщо знаєте, що шукаєте, то отримуєте вибух смаку, а не просто жир. Як вибрати найякіснішу олію для салатів, розповів шеф-кухар Олександр Огороднік. Шукайте напис "Ехtrа Vіrgіn" Це найвища категорія оливкової олії: Отримана холодним віджимом. Без хімії та високих температур. Кислотність 0.8% (чим менше тим краще). Дата врожаю або виробництва Шукайте найсвіжішу олію ідеально до 12 місяців з моменту збору. В ідеалі: збір восени, споживання - протягом року. Якщо вказано тільки "Термін придатності" - мінус до довіри. Упаковка Темна скляна пляшка або жестяна банка. Світло окислює олію і воно стає гіркне. Пластик лише для технічної для смаження (не для салатів!). Країна походження і регіон Італія, Іспанія, Греція, Португалія - класика. Проте шукайте точний регіон (наприклад, "Тоsсаnа", "Jа&еасutе;n", "Каlаmаtа"), а не просто "Рrоduсt оf Іtаly". ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна додавати оливкову олію в каву: науковці назвали вплив на здоров'я Сертифікати та позначки DОР, РDО, ІGР - захищене географічне походження. Гарантує автентичність. Наприклад: DОР Теrrа dі Ваrі (Італія), РDО Ваеnа (Іспанія). Ціна Хороша олія не може коштувати дешево: орієнтовно 10-20 за 500 мл. Все, що надто дешеве - часто розбавлене або рафіноване. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Олександр Огороднік | Шеф-кухар 🇺🇦 (@о_gоrоdnіk) Оливкова олія може похвалитися безліччю переваг для здоров'я, особливо коли мова йде про здоров'я серця. Це завдяки високому вмісту ненасичених жирів, що допомагає знизити рівень холестерину в крові та рівень запалення в організмі. Ця олія також багата вітаміном Е, який додатково бореться із запаленнями в організмі та підтримує здоров'я серцево-судинної системи як антиоксидант. Оливкову олію можна використовувати як для приготування їжі, так і для випічки. У приготуванні їжі використовуйте його в пропорціях один до одного як вершкове масло, і віддавайте перевагу сортам першого віджиму, оскільки вони менш оброблені та більш ароматні.
... More