Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
27.5 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Японський бавовняний чизкейк: як приготувати десерт, який підкорює смаком кожного
Для любителів сирників японський бавовняний чизкейк може стати справжнім кулінарним відкриттям. Це справжній диво-десерт з ніжною, повітряною текстурою, що тане в роті. Завдяки унікальному способу приготування на водяній бані, десерт виходить легким, як хмаринка, і зовсім не схожим на класичні сирники чи запечені чізкейки. Ідеальний вибір для тих, хто хоче здивувати близьких витонченим смаком і вишуканим виглядом. "Спробувала японський бавовняний чизкейк і одразу вирішила, що це точно варто приготувати", - каже фудблогерка Валерія Велігура і ділиться рецептом. ⠀ ⠀ Японський "бавовняний" чизкейк
 Інгредієнти(діаметр форми 18 см): Для чизкейка: 6 яєць 250 г крем-сиру 50 г вершкового масла 100 мл молока ⠀ 15 мл лимонного соку 1 ст. л. ванільного екстракту 50 г борошна 50 г кукурудзяного крохмалю дрібка солі 150 г цукру ⠀
 Для кокосового соусу: 500 мл кокосового напою Yоmmy 60 мл меду/сиропу 15 г кукурудзяного крохмалю ⠀
 Як приготувати Чизкейк: Крем-сир, масло та молоко ставимо на водяну баню і доводимо до однорідності. Знімаємо та даємо охолонути до кімнатної температури. По одному вводимо жовтки. Додаємо лимонний сік, ванільний екстракт і перемішуємо. Просіюємо борошно з крохмалем і знову перемішуємо до однорідності. Окремо збиваємо білки з сіллю до піни, і продовжуючи збивати, вводимо цукор. Важливо: збиваємо до мʼяких піків. І в 3-4 етапи вводимо їх в основну масу, обережно перемішуючи лопаткою знизу вверх до однорідності. Беремо не розʼєму форму або розʼєму добре загортаємо у 3 шари фольги. Зсередини обертаємо форму і застилаємо дно пергаментом та ставимо у більшу ємність. Переливаємо тісто у форму, а у ємність побільше наливаємо окріп, щоб він на 2 см покривав меншу форму (фольга має бути вище окропу, щоб він не проникнув до чизкейка). ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чизкейк Сан-Себастьян: як приготувати легкий варіант відомого десерту без шкоди для фігури Випікаємо у 2 етапи: спочатку 30 хв при 160 гр, потім знижуємо температуру до 145 гр та випікаємо ще 55-60 хв. Охолоджуємо також поетапно: 10 хв у вимкненій і закритій духовці, 10 хв з привідкритими дверцятами, далі прибираємо більшу форму з водою і залишаємо чизкейк у духовці ще на 15 хв. Виймаємо форму з духовки, залишаємо на 15 хв і вже після цього (коли чизкейк буде теплим) - виймаємо його з форми. ⠀
 Соус: 50 мл кокосового напою Yоmmy (із загальної кількості) поєднуємо із кукурудзяним крохмалем, щоб не було грудочок. У широку каструлю з товстим дном виливаємо решту напою і додаємо мед або сироп. Ставимо на середній вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Додаємо розведений крохмаль і перемішуємо. Зменшуємо вогонь і, помішуючи. варимо 10-15 хв. Знімаємо з вогню і пробиваємо блендером. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Vаlеrііа Vеlіgurа (@yummy.lеrа) Подавати чизкейк можна як у теплому, так і у холодному вигляді з кокосовим соусом, свіжими ягодами, цедрою апельсина та мʼятою.ереможниця 3-го сезону "Майстер шефа" і теперішня суддя цього шоу Ольга Мартиновська поділилася рецептом чизкейку. Він у неї карамельний. Ця страва - один із найпопулярніших десертів у світі. Каже, "пращуром" сучасного чизкейку пригощали навіть учасників Олімпійських ігор до нашої ери. Лише уявіть, яка історія в цього десерту. І запам'ятайте лайфхак. Десерт краще випікати на водяній бані, тоді він зверху точно не підгорить і стане ще ніжнішим. Просто поставте деко з водою у духовку під час випікання - і все.
we.ua - Японський бавовняний чизкейк: як приготувати десерт, який підкорює смаком кожного
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules