Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
27.7 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
"Їжте руками" - чотири харчові звички, які допомагають залишатись енергійними протягом дня
Щоб почати день енергійно та мати гарне самопочуття, спробуйте змінити культуру харчування. Почніть з чотирьох ранкових харчових звичок. Вони допоможуть почуватися заземлено, комфортно у своєму тілі і більш цілеспрямованим протягом тижня, пише Rеаl Sіmрlе. Випийте теплої води Після повноцінного нічного сну ваш організм трохи зневоднений, каже дієтолог Аліна Назарі. Ось чому початок дня з теплої (або навіть кімнатної температури) води може допомогти пробудити вашу травну систему. Шматочок лимона або імбиру додає смаку та може забезпечити додаткову підтримку травлення, але це не є обов'язковим. Тепло - це те, що має значення. Їжте руками Це може викликати здивування, але їжа руками може бути заземленим, сенсорним досвідом. "Використання рук пов'язане з повільнішим, більш усвідомленим харчуванням, що може покращити відчуття ситості та зменшити переїдання", - каже Назарі. Це частково пояснює, чому розколювання фісташок або лопання стручків едамаме може приносити таке задоволення - цей процес уповільнює вас. У багатьох культурах, особливо в азійських, африканських та арабських громадах, їжа руками - це традиція, а не тренд. Це відновлює зв'язок з їжею так, як виделки та ложки не можуть. Вибирайте теплі, приготовані страви Сирі салати можуть бути свіжими та поживними, але в теплих, приготованих стравах є щось глибоко ситне (і таке, що сприяє травленню). "Приготування їжі пом'якшує клітковину та розщеплює складні вуглеводи, що робить їжу легшою для кишечника", - каже Назарі. Тепла їжа може розслабити травний тракт, сприяючи більш плавному травленню та зменшуючи здуття живота. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім ранкових звичок, які позитивно впливають на серце Будьте уважні до залишків їжі Давайте будемо чесними: готувати з нуля для кожного прийому їжі не завжди реально. "Неправильне зберігання та повторне розігрівання можуть збільшити ризик надмірного росту бактерій та харчових отруєнь", - каже практикуючий аюрведичний лікар Токунбо Аканде. Назарі додає, що залишки їжі, як правило, мають вищий рівень гістаміну, природної сполуки, яка може загострити проблеми з кишечником або травленням. Залишки їжі не є забороненими. Просто намагайтеся розігріти їх один раз, добре зберігати або заморозити для збереження свіжості, коли це можливо. Трохи усвідомленості має велике значення. Ці звички спонукають нас їсти уважніше, більше в гармонії з нашим тілом і більше пов'язаними з нашою їжею. Лише одна зміна може змінити ваше самопочуття. Спробуйте те, що резонує, і дозвольте своєму тілу підказати вам, що працює. Дуже успішні та дисципліновані люди часто діляться звичайними ранковими розпорядками, які задають тон їхньому дню. Ці практики є не побічним продуктом їхнього успіху, а скоріше основними звичками, які прокладають шлях до нього. Дисциплінований початок дня може значно вплинути на решту нашої повсякденної діяльності, сприяючи продуктивності та емоційній рівновазі. Йдеться не про дотримання жорсткого розкладу, а про свідомий вибір починати кожен день так, щоб це відповідало нашим цінностям і цілям.
we.ua - Їжте руками - чотири харчові звички, які допомагають залишатись енергійними протягом дня
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules