Багато хто миє гриби під краном або навіть замочує у воді, щоб відмити від бруду. Професійні кухарі мають свій підхід до цього процесу. Він займає 15 хвилин, але результат того вартий. Як правильно мити гриби, щоб вони залишалися ароматними та пружними і без піску, розповів шеф-кухар Олександр Огороднік. Як помити гриби борошном Залити гриби холодною водою в миску і трішки промити. Перемістити гриби на деко і посипати через сито, рівним шаром борошна, головне не перестаратись, та злегка перемішати руками. Залишити на 8-10хв. для того, щоб мука розбухла і увібрала в себе увесь бруд який залишився на грибах. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збережуть смак, текстуру та користь: як підготувати гриби до заморозки Промити гриби під проточною холодною водою, і відкинути на серветки або кухонний рушник, для того щоб забрати лишню воду. Цим лайфхаком користуються професійні кухарі роками, забирайте його собі, щоб хоч трішки полегшити життя, радить Огороднік. Часто багато господинь викладають на сковороду нарізані печериці у сирому вигляді. Вони починають виділяти воду, і процес перетворюється на варіння, а не на смаження. Щоб цього не сталося, використовуйте просту хитрість - доведіть гриби до напівготовності, попередньо проваривши їх у воді 5 хв.