Червоне м'ясо є чудовим джерелом білка, заліза та цинку. Але його надмірне споживання може зашкодити серцю. Фонд Серця в Новій Зеландії опублікував нові рекомендації щодо вживання червоного м'яса і курки. Головний радник фонду з питань харчування Дейв Монро нагадав, що більш ранні дослідження говорять про шкоду вживання великої кількості червоного м'яса. Однак в потрібних пропорціях воно може стати частиною здорової дієти. За результатами дослідження, вживання менше 350 грамів необробленого червоного м'яса на тиждень знижує ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту. Однак кожні додаткові 100 грамів цього продукту в день, що перевищують рекомендований рівень, пов'язані з підвищенням ризику інсульту на 12%. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка частина свинини сприяє збалансованому раціону: дослідження Монро повідомив, що для серця можуть корисні і білкові "замінники" червоного м'яса: нут, соя, горіхи. Вони сприяють зниженню рівня холестерину. Що стосується курки - вона нейтральна для здоров'я. Вживання її в їжу не завдає шкоди, але воно і не має особливих переваг. В курятині частини, які краще взагалі не вживати. За словами дієтологів, куряче м'ясо корисне хоча б тим, що нежирне. У 100 г м'яса лише 110 калорій. А ще воно дешевше за свинину та яловичину. Містить багато вітамінів та мікроелементів.