Бала Баяна - це популярний десерт, який нещодавно став вірусним у мережі. Ніжні кокосові цукерки в карамельній глазурі підкорюють своїм смаком і простотою приготування. Поєднання солодкої кокосової начинки та хрусткої карамельної оболонки робить їх справжнім смаколиком, який можна легко приготувати вдома. "Бала Баяна, це крутіше, ніж Рафаело та Баунті", - пише Валерія Велігура і поділилась рецептом трендового десерту.⠀ Бала Баяна⠀ Інгредієнти (на 15 шт.): Для цукерок: 380 г згущеного молока 50 г вершкового масла 150 г кокосової стружки ⠀ Для карамелі: 250 г цукру 75 мл води 1 ч.л. лимонного соку барвник - за бажанням Як приготувати Поєднуємо згущене молоко, масло та кокосову стружку. Ставимо на середній вогонь та постійно помішуючи тримаємо до загущення маси (7-10 хв). Знімаємо з вогню, накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути. Формуємо 15 кульок, вставляємо шпажки/зубочистки та прибираємо у морозилку на 30 хв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитне частування до чаю: як вдома приготувати печиво Тwіх Коли цукерки заморозяться - починаємо готувати карамель. Поєднуємо цукор, воду, лимонний сік та, за бажанням, барвник. На середньому вогні доводимо до кипіння і варимо 7-8 хв. Знімаємо з вогню та занурюємо цукерки. Ставимо у високі склянки або втикаємо у яблуко. Даємо застигнути у прохолодному місці (15-30 хв). Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Vаlеrііа Vеlіgurа (@yummy.lеrа) Хурма чудово підходить для приготування корисних десертів. З неї можна зробити ніжний мус, пудинг або желе без додавання цукру та желатину. Усього кілька інгредієнтів - і у вас на столі корисний десерт, який сподобається всій родині.