Уявіть собі штучний орган, здатний розрізняти смакові відтінки майже з тією ж точністю, що й людський язик. Звучить як сюжет фантастичного фільму? Насправді це — науковий факт. Команда вчених із кількох передових наукових центрів оголосила про створення інноваційного графенового штучного язика, який здатен точно і швидко ідентифікувати різноманітні смаки — солодке, солоне, кисле, гірке та умамі — з майже людською чутливістю. Команда дослідників повідомляє в журналі Рrосееdіngs оf thе Nаtіоnаl Асаdеmy оf Sсіеnсеs про нову конструкцію датчика на основі графену, яка завдяки машинному навчанню змогла розвинути відчуття смаку, близьке до людського. Цей пристрій є першим у своєму роді, який працює у вологому […]