Дослідники виявили, що скляні пляшки виділяють у 5–50 разів більше мікропластику, ніж пластикові. Пиво, газовані напої та лимонад мали найвищий рівень забруднення. Нове французьке дослідження виявило, що напої, розлиті у скляні пляшки, можуть містити значно більше мікропластику, ніж ті, що продаються у пластиковій упаковці. Дослідники з Французького агентства з безпеки харчових продуктів (АNSЕS) зафіксували вищий рівень забруднення у безалкогольних напоях, пиві та лимонаді, що продаються у скляних пляшках, спростовуючи загальноприйняте уявлення про скло як “чистішу” альтернативу. Дослідження, опубліковане минулого місяця в журналі Jоurnаl оf Fооd Соmроsіtіоn аnd Аnаlysіs, аналізувало напої, доступні у Франції. З’ясувалося, що вміст мікропластику в скляних пляшках […]