Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua

18.6 thous. of news

These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Три святкові закуски на Великдень, які зметуть зі столу першими
Святковий стіл на Великдень - це не лише паска та крашанки. Апетитні закуски додають настрою й смаку до свята. Gаzеtа.uа публікує три прості, але дуже смачні ідеї, які неодмінно сподобаються гостям. Подавайте і не дивуйтесь, якщо зникнуть першими. Мушлі з крабовою начинкою Інгредієнти: листково-дріжджове тісто 1 яйце для змащення 200 г крабових паличок 1/2 огірку трішки кропу, сіль 4-5 перепелиних яєць 2 ст.л. майонезу Як приготувати З тіста сформувати "мушлі", як показано на відео та змастити збитим яйцем. Мушлі запекти в духовці при 190 градусах приблизно 15 хв, до золотистості. Приготувати дві начинки: для однієї - половину крабових паличок, яйця, крем-сир збити у блендері. Для іншої: другу частину крабових палочок порвати вилкою, як показано на відео і додати до них дрібно нарізаний огірок та зелень, майонез та акуратно перемішати. В кожну окрему мушлю покласти листя салату, зверху - різну начинку, а поверх - перепелине яйце або червону ікру. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений СМАЧНІ ДОМАШНІ РЕЦЕПТИ (@аnny.сооkіng) Рулетики з шинкою та сирною начинкою Інгредієнти (на 10-12 рулетиків): шинка 100 г твердого сиру 3 яйця листя салату 2-3 зубчики часнику сир косичка 1-2 ст л майонезу сіль, чорний мелений перець ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі маринади для овочів-гриль: смаки, що затьмарять навіть шашлик Як приготувати Шинку тоненько нарізати. Для начинки сир натерти на дрібній тертці. Також натерти варені яйця. Вичавити часник, посолити, поперчити, додати майонез. Все ретельно перемішати. Сформувати рулетики. На нитку сиру косичка викласти шинку, листок салату та начинку. Загорнути та завʼязати. Готово. Рулетики швидко і просто готуються, а продукти для них є в кожному Великодньому кошику. Брускети з карамелізованою грушею, сиром Вrіеttе та креветками Інгредієнти: половина багета 30 г вершкового масла рукола сир Вrіеttе від @kаsеrеі.сhаmріgnоn_оffісіаl.uа 1 груша + 1 ст. л. цукру креветки (по 2 шт. на брускету) + сіль, часник, чорний мелений перець Як приготувати Багет нарізати скибочками і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин. Тим часом нарізати скибочками сир Вrіеttе. Він має кремову текстуру, класичний вершковий смак та тонкий аромат білої плісняви. Грушу нарізати тонкими скибочками. На сковорідці розтопити шматочок вершкового масла, додати 1 ст. л. цукру, перемішати і додати грушу. Карамелізувати до мʼякості. Креветки обсмажити на розігрітій олії з часником 4-5 хвилин, посолити, поперчити. Зібрати брускету. На багет викласти руколу, сир, карамелізовану грушу, креветки. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Тут затишно і смачно... (@іrіnа_kоzасhuk_) Окрім пасок та запеченого сиру на Великодній стіл готують десерти. Gаzеtа.uа ділиться трьома рецептами оригінальних солодощів, які не тільки прикрасять ваш стіл, а й здивують своїм вишуканим смаком.
we.ua - Три святкові закуски на Великдень, які зметуть зі столу першими
Найкращі маринади для овочів-гриль: смаки, що затьмарять навіть шашлик
Овочі на грилі можуть бути не менш смачними за м'ясо. Особливо, якщо замаринувати їх правильно. Соковиті, ароматні й з апетитною скоринкою - ці маринади зроблять ваш пікнік по-справжньому особливим. "Після цих маринадів вони затьмарять навіть шашлик", - каже фудблогерка Віта Воротнюк і поділилась найкращими поєднаннями інгредієнтів. Ці маринади підходять і для грилю, і духовки, і сковорідки. Маринади для овочів-гриль Класичний італійський Оливкова олія - 3 ст. л. сухий орегано - 1 ч. л. базилік - 1 ч. л. часник - 1 зубчик подрібнити сіль, перець за смаком Маринувати 15-30 хв. Соєво-імбирний соєвий соус - 2 ст.л. мед - 1 ч.л. часник - 1 зубчик часнику лаймовий сік = 1 ст. л. Маринувати 20 хв. Лимонно-часниковий Оливкова олія - 2 ст. л сік 1/2 лимона цедра лимона 1 ч. л. часник - 1 зубчик сіль - 0,5 ч. л. Маринувати 30 хв. Йогуртовий грецький йогурт - 3 ст. л. лимонний сік - 1 ст. л часник - й зубчик свіжа м'ята або кріп - 1 ч. л. Маринувати 30-60 хвилин. Пікантно-гострий Оливкова олія - 3 ст. л. винний оцет - 1 ст. л. діжонська гірчиця - 1 ч. л. мед - 1 ч. л. чилі за смаком Маринувати 20-30 хв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіпсують смак м'яса: які дрова краще не використовувати для смаження шашликів Апельсиновий Апельсиновий сік - 2 ст. л. оливкова олія - 1,5 ст. л. мед - 1 ч. л. гірчиця - 0,5 ч. л. імбир - дрібка Маринувати 20-30 хв. Тайсько-арахісовий Арахісова паста - 1 ст. л. соєвий соус - 1,5 ст. л сік лайма - 1 ст. л. імбир - 0,5 ч. л. мед - 1 ч. л. Східний з тахіні та лимоном тахіні - 1 ст.л. лимонний сік - 1,5 ст. л. оливкова олія - 1 ст. л. кумин - щіпка сіль та перець за смаком. Маринувати 20 хв. Пивний до грибів світле пиво - 2 ст. л. олія - 1 ст. л соєвий соус - 1 ч. л. чорний перець за смаком часник - 1 зубчик. Маринувати 15-20 хв. Зберігай добірку рецептів маринадів, якщо любиш овочі-гриль не менше, ніж м'ясо. Найсмачнішу закуску з печериць можна приготувати за п'ять хвилин. За цим рецептом, гриби вдаються настільки смачними, що всі проситимуть приготувати ще. Готовим маринованим грибам дайте охолонути за кімнатної температури та можна подавати до столу. Зберігати таку закуску можна приблизно сім-вісім днів у холодильнику.
we.ua - Найкращі маринади для овочів-гриль: смаки, що затьмарять навіть шашлик
Швидкий перекус у ранковий час: як приготувати пісні палянички з картоплі
Ситний весняний сніданок легко приготувати за лічені хвилини, якщо маєте готову відварену картоплю. Спробуйте картопляні палянички із зеленню, які можна посмажити на сухій сковороді. Такий перекус можна їсти у період посту. Картопляні палянички із зеленню: рецепт Інгредієнти Картопля - 1.2 кг Олія - 4 ст. л. Борошно пшеничне - 300 г Розпушувач - 2 ч. л. Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Кріп, гілочка за смаком Петрушка, гілочка за смаком Зелена цибуля за смаком ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палянички з черемшею на кефірі: як приготувати ароматну випічку за рецептом судді Мастер-шефу Як приготувати Зелень помийте, обсушіть, дрібно наріжте. Відваріть картоплю, потовчіть її у пюре. Приправте до смаку сіллю, перцем, олією. Всипте нарізану зелень, перемішайте. Додайте борошно з розпушувачем і вимісіть на столі м'яке тісто. Борошна може знадобитися більше, ніж зазначено (300-400 г), дивіться по консистенції тіста. Розділіть тісто на декілька кульок (залежно від бажаного розміру паляничок). Розкачайте кульки в коржики. Смажте коржики на сухій сковороді з обох боків до рум'яної скоринки. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Сніжана Дудок | Рецепти | Ютуб (@snіzhаnа.dudоk) Щоб картопля зварилася швидше, у воду покладіть шматочок вершкового масла. Так час варіння скоротиться на 5 хв. Для приготування пюре обирайте крохмалисті сорти - вони добре розварюються. Щоб зрозуміти, до якого типу відноситься овоч, розріжте його на дві частини і потріть їх. У крохмалистої картоплі половинки злипнуться, а у не крохмалистої з'являться краплі води. Перед варінням можна покласти в воду лавровий лист або зубчик часнику. Так картопля вийде смачнішою. Також можна зварити картоплю на м'ясному бульйоні.
we.ua - Швидкий перекус у ранковий час: як приготувати пісні палянички з картоплі
Як приготувати справжній журек: покроковий рецепт великоднього польського супу
У кожної країни є національні традиційні страви. У Польщі такою стравою є журек - густий, наваристий суп на житній заквасці, з білою ковбасою, яйцем і хріном, який традиційно готують на Великдень. Цей ароматний навар традиційно подають на Великдень, і він символізує не просто ситність, а глибоку повагу до культурної спадщини та святкової атмосфери. Його смак - кислуватий, глибокий, з легкими пряними нотками - важко з чимось переплутати, про це розповіла кулінарна блогерка ᴍᴏɴɪᴋᴀ ᴍᴏʟᴇᴄᴋᴀ. Тож якщо ви хочете зануритися в атмосферу автентичної польської кухні - почніть із закваски. Вона стане першим кроком до створення справжнього великоднього дива на вашій кухні. Що таке закваска для журека Це рідкий ферментований настій на основі житнього борошна та спецій. Вона має кислуватий аромат, схожий на запах хлібної закваски, але з часниковими та пряними нотами. Закваска бродить кілька днів у теплому місці, а потім зберігається у холодильнику до моменту приготування супу. Інгредієнти для приготування закваски Кип'ячена тепла вода - 3 склянки Житнє борошно - 1 склянка Часник - 2 зубчики Лавровий лист - 3 шт. Духмяний перець - 3 шт. Чорний перець - 5 шт. Приготування закваски Важливо: використовуйте стерилізовану скляну чи керамічну ємність, щоб уникнути розвитку небажаних бактерій. Не використовуйте пластик або метал. У скляній банці чи глечику змішайте борошно з теплою кип'яченою водою. Ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Очистьте та подрібніть часник. Додайте його до суміші разом із лавровим листом, духмяним та чорним перцем. Накрийте посудину марлею чи кришкою (не герметично), щоб суміш могла "дихати" та залиште у теплому, темному місці (наприклад, у кухонній шафі). Щодня протягом 5 днів акуратно перемішуйте суміш дерев'яною ложкою. Закваска має почати бродити - з'явиться кислуватий запах, легке спінення. Чим тепліше у приміщенні - тим швидше відбуватиметься бродіння. У деяких випадках закваска може бути готова вже за 3 дні. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний зелений борщ: як зварити ароматну страву за подільським рецептом Закваска вважається готовою, коли її смак стає виразно кислим, а запах - приємно пряним із нотками часнику та хліба. Процідіть закваску через сито, щоб прибрати часник і спеції. Перелийте у скляну пляшку чи банку, щільно закрийте кришкою та зберігайте у холодильнику до 2 тижнів. Як використовувати закваску Готової закваски вистачає приблизно на 3 літри бульйону. Її додають у суп після основного варіння м'яса та овочів, це надає журеку характерної кислинки. Традиційно до супу додають варене яйце, білу ковбасу, іноді смажений бекон, а подають його у хлібних мисочках або з чорним хлібом. Поради для приготування закваски Якщо ви любите кисліший журек - додайте більше закваски чи дайте їй настоятись довше. Якщо хочете зменшити кислинку - розбавте закваску частиною бульйону перед додаванням. 5 квітня відзначають Міжнародний день супу. Його вважають ознакою осілого та розміреного життя. Найбільші любителі супів - французи. В середні віки селяни їли страву двічі в день. Журек - одна з тих супів, які варто спробувати. Традиційно журек готували у Польщі напередодні Великодня з картоплею, овочами, грибами. Коли закінчувався піст, в суп додавали копченості та яйця.
we.ua - Як приготувати справжній журек: покроковий рецепт великоднього польського супу
Яке пиво подати до великоднього столу: основні правила, закуски й рецепти
Пиво - один із найпопулярніших і найдавніших напоїв у світі. Воно не лише втамовує спрагу, а й доповнює смак страв у різних кухнях світу. За свою тисячолітню історію пиво стало ще й важливим елементом культурних і кулінарних традицій. Gаzеtа.uа разом із РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе створили інтерактивну кулінарну книгу до Великодня. Поділимося рецептами страв на основі пива, розкриємо історичний контекст культури споживання напою і розкажемо про його властивості. А головне - порадимо, як правильно споживати і з чим поєднувати пиво. Найдавніший напій на планеті Пиво вважають одним із найдавніших напоїв на планеті. Його знали представники стародавньої цивілізації Сходу - шумери. У клинописі І тис. до н. е., який знайшов німецький археолог Едуард Хубер, було зібрано 15 рецептів пива. Також цей напій входив до основного раціону давніх єгиптян, які вважали винахід хмільних напоїв заслугою бога Озіріса. Знали пиво стародавні народи Індії, Африки та Китаю. А давньогрецький цілитель і філософ Гіппократ присвятив йому цілу книгу. Традиційним напоєм було пиво для кельтів, які населяли Європу. У Київській Русі воно вважалося мало не основним продуктом після хліба. Пиво вживали запорозькі козаки. Французький дослідник Гійом де Боплан писав, що взимку, щоб зігрітися, вони варили юшку з пива. Додавали також цей напій до каш, печеного м'яса, поливок. Використовували як ліки: настоювали пиво на цілющих травах чи вживали із вершковим маслом. Броварні в Україні почали виникати на початку ХV ст. Перший статут пивоварів, який дійшов до наших днів, датується 1425 роком. Найвизначніша дата в історії українського пивоваріння - 1715 рік. Тоді польський граф Станіслав Потоцький надав ченцям-єзуїтам дозвіл на будівництво пивоварні в передмісті Львова. Ця дата знаменує початок роботи Львівської пивоварні. Вона була найбільшою і найкращою: для приготування пива там використовували воду з артезіанських свердловин, брали хміль і солод тільки найвищої якості. У середині ХІХ століття Львівська пивоварня увійшла до трійки найкращих пивоварень Австро-Угорщини і стала найбільшим броварним підприємством регіону. Нині Львівська пивоварня входить до складу компанії РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе, і цьогоріч їй виповниться 310 років. Чи вживали пиво під час посту перед Великоднем Раніше пиво варили переважно в монастирях. Спочатку ченці готували його для власного вжитку, а потім зрозуміли, що цим можна непогано заробляти. У католицьких монастирях Бельгії та Німеччини існувала традиція посту на пиві. Ченці повністю відмовлялися від твердої їжі та пили тільки густе пиво, яке допомагало підтримувати фізичні сили. У православній церкві немає прямої заборони на пиво. Тому під час суворих обмежень інколи можна дозволити собі келих хмільного. А от на сімейних застіллях без пива не обійтися. Традиція вживання цього напою під час свят існує вже багато століть, символізуючи радість та єдність. У давнину існував обряд пиття з братини - господар запрошував гостей випити з ним пиво зі спеціальної посудини. Це означало добрі наміри, довіру й відкритість. Цікаві факти про пиво Факт 1 Леся Українка любила пити віденське пиво під час подорожей із мамою до Європи. Полюбляв цей напій і письменник Михайло Коцюбинський. Залишилися свідчення, що під час відпочинку на Капрі він пив німецьке пиво й танцював із незнайомками. Розумівся на пиві й Іван Франко, його улюбленими були баварські та чеські сорти. Факт 2 Пиво в багатьох країнах є неодмінним атрибутом свят. Без нього не обходиться день Святого Патрика в Ірландії й Октоберфест у Німеччині. Існують і зимові сорти пива, сезонні до Різдвяних свят. Зокрема, пиво асоціюється і з багатьма подіями, як-от матчі футбольних збірних. В Україні існує широкий спектр і безалкогольних пропозицій пивних брендів. Стратегія РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе - сприяти розвитку відповідальної поведінки споживання. Компанія прагне розширити глобальне портфоліо слабоалкогольних і безалкогольних напоїв до 35% до 2030 року. Факт 3 В Англії пиво п'ють окремо, не поєднуючи з їжею. Але поступово ця традиція змінюється. У Німеччині до пива традиційно подають сири та ковбаски. У Чехії - тушковану капусту й сосиски. У США, на Алясці, найсмачнішою закускою до пива вважаються копчений лосось і ведмеже м'ясо. Маринувати, пекти та смажити - як пиво використовують у кулінарії Пиво давно стало обов'язковим атрибутом святкового столу, зокрема й на Великдень. Не тільки як напій, а й складова багатьох страв. Воно допомагає розкрити по-іншому смак знайомих продуктів. Як використовують пиво в кулінарії Маринування Найчастіше пиво використовують для приготування маринадів. Наприклад, воно допомагає зробити мʼясо ніжним і соковитим. Темне пиво ідеально підійде до стейків і птиці, а світле - для риби та морепродуктів. Також із ним можна замаринувати овочі. Випічка Щоб хліб, пиріжки та кекси завжди вдавалися, пекарі радять замість води чи молока використовувати тепле пиво. Завдяки високому вмісту вуглекислого газу з ним тісто добре підніметься і буде пухким. Для випічки найкраще обирати сорти пива, які дають багато піни. Також пиво використовують у приготуванні шоколадних десертів, додають до тістечок, морозива. Соус Досвідчені кухарі запевняють: ідеальний соус до запеченого м'яса чи шашлику варто готувати на основі пива. Рецепт простий: посмажити цибулю, додати борошно, улюблені спеції і влити темне пиво. Прогріти 2-3 хвилини й подавати до столу. Кляр Також із пивом виходить ідеальний кляр для м'яса, риби та овочів: до двох яєць додати склянку борошна і 250 мілілітрів світлого пива. Страви, приготовані в такому клярі, матимуть легкий солодовий присмак і апетитну скоринку. Рецепти випічки з пивом Тісто для піци 250 мл світлого пива від РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе 400 г борошна 2 ст. л. оливкової олії 1 ч. л. солі У пиво налити олію та всипати сіль. Поступово додаючи борошно, замісити еластичне тісто. Накрити рушником і залишити відпочити на 30-40 хв. Після цього тоненько розкатати, додати улюблені інгредієнти й випікати. Тісто вийде легким і хрумким, матиме приємний аромат і глибокий смак. Печиво на пиві 400 г масла чи маргарину 4 склянки борошна 1 склянка світлого пива від РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе 1 яйце Розм'якшене масло чи маргарин перетерти з борошном. Додати пиво й замісити тісто. Поділити його на 4-5 частин і на 2-3 години покласти в холодильник. Потім розкачати тісто завтовшки близько одного сантиметра, за допомогою формочок вирізати печиво. Перекласти на деко з пергаментом. Змастити печиво збитим яйцем. Посипати цукром, сіллю, соняшниковим насінням або кунжутом. Пивний кекс 160 г вершкового масла 320 г борошна 320 г цукру 2 яйця 1,5 склянки темного пива від РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе 150 г фініків і волоських горіхів 2 ч. л. кориці 1,5 ч. л. соди 2 ч. л. ванільного екстракту дрібка меленої гвоздики й духмяного перцю Масло збити з цукром. По черзі додати яйця, ретельно перемішуючи. З'єднати третину борошна зі склянкою пива і збити міксером. Потім долити решту пива, досипати борошно, що залишилося, додати корицю, духмяний перець, гвоздику, ванільний екстракт. Усе добре вимішати. Порізати фініки й подрібнити горіхи. Перемішати зі столовою ложкою борошна й додати в тісто. Вилити масу у форму для кекса. Пекти за температури 180 градусів 45-60 хв. Готовий кекс залишити у формі на 15 хв. Потім дістати й дати повністю охолонути. Прикрашають кекс цукровою пудрою чи шоколадною помадкою. Австрійський пиріг із малиновим соусом 500 г домашнього сиру 3 ст. л манної крупи 120 г вершкового масла 400-500 г малини 4 яйця 250 г цукрової пудри пляшка пива Guіnnеss сік половини лимона 1 ч. л. розпушувача Збити міксером яйця, цукор і м'яке вершкове масло. Коли утвориться пишна маса, додати інші інгредієнти й ретельно перемішати. Форму змастити маслом і посипати борошном, перекласти в неї тісто. Випікати 20-25 хв. за температури 170&dеg;С. Готовий пиріг вийняти з духовки й дати охолонути. А тим часом приготувати малиновий соус: ягоди протерти через сито, перемішати з цукровою пудрою і пивом. Охолоджений пиріг прикрасити малиною. Соус подавати окремо. М'ясо з пивом - кулінарна класика Мʼясні страви з пивом готують у багатьох країнах світу - Франції, Бельгії, Чехії, Німеччині, Ірландії, Великій Британії. Кухарі радять поєднувати м'ясо саме із темними сортами пива, вони допоможуть надати стравам красивого кольору й особливого смаку. Сало в пиві 2 кг сала, грудинки чи підчеревини копчена паприка мелений перець сухий часник 200 мл соєвого соусу 150 мл теріякі 1 літр темного пива від РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе Сало порізати на великі шматки. Обсмажити на сильному вогні до рум'яності. Влити пиво, додати спеції, соєвий соус і теріякі. Томити на невеликому вогні близько 2 год. Рулька з темним пивом 1 свиняча рулька 500 мл темного пива від РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе коріандр у зернах 2 ст. л. французької гірчиці Рульку добре вимити, проварити протягом 2 год. Потім охолодити. В окремій посудині змішати сіль, коріандр, гірчицю. Цією сумішшю натерти рульку. Перекласти її в рукав для запікання і влити туди пиво. Запікати за температури 200 градусів протягом години. За 10 хв. до кінця можна рукав розрізати зверху, щоб отримати хрумку скоринку. Яке пиво обрати для різних страв на святковому столі "Ідеальне поєднання пива та їжі це їх взаємодія, коли не зменшується задоволення від цих партнерів, а натомість вони посилюють одне одного, щоб стати єдиним цілим", - так у своїй книжці Джон Лалодженс охарактеризував принципи фудпейрингу - правильного поєднання їжі та напоїв. Поєднання: 1) Хмільні та гіркі сорти поєднують із гострою їжею, що підкреслює специфічний смак (бургер, стейки, птиця, гостра їжа); 2) Солодове/солодке (ель, портер) - гриль, смажені страви, копчені страви. 3) Лагер (пільзнер) - піцца, риба, морепродукти; 4) Фруктове/гостре (пшеничні сорти) - птиця, морепродукти, салати, грінки; 5) Темне/карамельне (портер, стаут) - смажені страви, крильця, гриль, свинина, шоколад Не перемішувати, пити великими ковтками: правила вживання пива Щоб насолодитися смаком пива, варто дотримуватися певних правил. 1. Обрати правильний посуд Кожен сорт та бренд пива РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе має свій відповідний келих. Наприклад, темне пиво краще пити з вузького та високого келиха, який допомагає зберігати аромат і повніше розкриває смакові відтінки. Пиво легких сортів, як правило, подають у широких келихах або кухлях, щоб краще відчути їх свіжість та ефервесценцію. Натомість сидр, як і пиво, має свої особливості споживання. Зазвичай його подають у високих або середніх келихах, що дає змогу зберігати бульбашки та легкість напою. Оптимальний об'єм посуду для пива - від 0,3 до 0,5 л. Наповнюють келихи під кутом 45 градусів. Ллють напій так, щоб він стікав стінками. Коли піна після першого наливання загусне, слід долити пиво на &frас34; висоти келиха. І дати трохи відпочити. Важливий момент: перед наповненням келих не протирають, щоб на ньому залишилися краплі води - це дасть змогу отримати ідеальну пивну шапку. 2. Пити великими ковтками Пиво п'ють великими ковтками, щоб воно відразу потрапило на всі смакові рецептори. Деякі дегустатори радять спосіб "три ковтки". За першим випивають пів келиха, потім - половину того, що залишилося. За третім разом осушують келих до дна. Це треба робити не поспішаючи, щоб сповна насолодитися смаком напою. Технологи РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе пиво вважають якісним, якщо піна після кожного ковтка лишає на стінках келиха "мереживо". 3. Обирати напій за сезоном Світлі сорти пива варто пити у спеку, адже вони краще втамовують спрагу. У холодну пору року ідеальними стануть міцні сорти пива, які мають зігрівальний ефект. Однак РJSС Саrlsbеrg Ukrаіnе радить обирати пиво за своїм смаком, попри сезон. Головне - міра споживання та відповідальність. 4. Не перемішувати й не переливати з одного келиха в інший Це пришвидшує окиснення пива - напій стає каламутним, зникає смак. Виготовляють із порошку, додає зайвих калорій, містить спирт - популярні міфи про пиво Міф 1. Пиво не має гірчити Правда: Під час варіння пива використовується хміль, який надає напою характерного приємного гіркого смаку. Сорти пива, для приготування яких використовують більше хмелю, матимуть більшу гірчинку. Міф 2. Темні сорти пива містять більше алкоголю Правда: Міцність пива не пов'язана з його кольором. Колір визначається видом солоду: світлий, темний, карамельний, палений тощо. А кількість алкоголю залежить від густини сусла та кількості цукрів, що під час бродіння перетворюються на спирт. Міф 3. Пиво містить консерванти, адже має тривалий термін зберігання Правда: Пиво має тривалий термін зберігання завдяки пастеризації - нагріванню до 70&dеg;С протягом 30 секунд. А використання консервантів у виробництві пива заборонено законом. Міф 4. Пастеризація і фільтрація негативно впливають на смак пива Правда: Пиво буває фільтроване й нефільтроване, пастеризоване й непастеризоване, але це ніяк не погіршує його смакових якостей. Під час фільтрації пиво освітлюють, відокремлюючи дріжджові клітини. А під час пастеризації піддають короткому термічному обробленню. Міф 5. До міцного пива додають спирт Правда: У цьому немає потреби, адже алкоголь у пиві утворюється внаслідок бродіння. Його кількість залежить від щільності сусла чим воно густіше, тим міцнішим буде пиво. Міф 6. Усе пиво виготовляють із порошку Правда: Пиво - це живий продукт, для виготовлення якого використовують воду, солод, хміль і дріжджі. Характерного смаку та міцності пиво набуває під час бродіння: для світлих сортів цей процес триває 14-16 днів, для спеціальних сортів, наприклад портера, - 20 і більше. Міф 7. Безалкогольне пиво має інший смак Правда: Безалкогольне пиво варять так само, як і звичайне. Але потім воно проходить процес деалкоголізації за допомогою випарювання чи фільтрів, які затримують великі молекули утвореного спирту. Міф 8. Пиво потрібно пити тільки холодним Правда: Це не завжди так. Температура світлих сортів низового бродіння має становити 10-14&dеg;С, а верхового бродіння - 15-16&dеg;С. Якщо температура пива буде нижчою за 5&dеg;С, смак і аромат напою стануть не такими вираженими. Охолоджувати пиво найкраще в холодильнику, а не в морозильній камері. Бо пиво не любить різких перепадів температури. Міф 9. Від пива набирають вагу Правда: Кількість калорій у 100 мілілітрах пива така ж, як у такій же кількості кефіру чи яблучного соку. Тому насправді зайва вага набирається не від пива, а від їжі, яку споживають із цим напоєм. НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я
we.ua - Яке пиво подати до великоднього столу: основні правила, закуски й рецепти
Бананові оладки без цукру: корисний сніданок за 15 хв. для тих, хто дбає про фігуру
Смачний та корисний сніданок можна приготувати за лічені хвилини. Спробуйте бананові оладки без цукру й глютену, збагачені протеїном. "Це справжня знахідка за якістю, смаком і користю, коли стежите за своїм здоров'ям та харчуванням", - ділиться рецептом суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський. Бананові оладки без цукру Інгредієнти: 150 г бананів (&аsymр; 2 штуки) 1 велике яйце 30 г шоколадного протеїну Оrthоmоl 30 г вівсяного борошна 3 г розпушувача Кориця - на кінчику ножа Як приготувати Банани розім'яти виделкою до однорідної маси. Вівсянку змолоти в блендері до стану борошна. До бананів додати яйце, вівсянку, корицю, розпушувач і шоколадний протеїн. Перемішати. Легенько нагріти пательню, додати будь-яку рослинну олію (дуже смачно на кокосовій). Ложкою викласти суміш і посмажити на невеликому вогні з обох боків до готовності - буквально по 2 хвилини. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Надзвичайно ніжні та пухнасті": шеф-кухарі розкрили секрети приготування ідеальних панкейків Подавати з медом або кленовим сиропом. Або, як у моєму випадку: 100 г замороженої вишні 1 чайна ложка меду 2 г крохмалю Усе змішати, довести до кипіння й проварити хвилину. "Мені ще подобається додавати йогурт чи будь-яке домашнє варення", - каже кулінар. Поради Можна спробувати готувати без яйця - тоді потрібно трохи більше протеїну або вівсяного борошна. Щоб аромат і солодкий смак бананів були виразнішими, їх можна попередньо заморозити й використовувати вже розмороженими. Готувати панкейки на сніданок і не тільки - особлива насолода, коли вони виходять пухкими, апетитним і смачними. Їх люблять, як дорослі, так і діти. Смакують панкейки з медом, варенням чи кленовим сиропом.
we.ua - Бананові оладки без цукру: корисний сніданок за 15 хв.  для тих, хто дбає про фігуру
Довго не черствіє та вражає смаком: спробуйте спекти духмяну великодню випічку за грузинським рецептом
До Великодня кожна господиня випікає паски за перевіреним рецептом. Але спробуйте цього року грузинську паску. Це ароматна, м'яка й напрочуд смачна великодня випічка, яка відрізняється від традиційної української паски насиченим вершковим смаком та великою кількістю родзинок і спецій. Ця випічка виготовляється за автентичним рецептом Ніно з Тбілісі, що говорить про гарантії щодо її справжності. Спробуйте і ви приготувати традиційний солодкий грузинський великодній хліб. Рецептом грузинської паски ділиться YоuТubе-канал "Смаколик.юа Марія Михальченко". Грузинська паска Час: приблизно 5 годин Порції: 3 великі паски + 1 середня Інгредієнти для опари: 250 мілілітрів молока; 50 грамів цукру; 30 грамів пресованих дріжджів; 200 грамів борошна. Для тіста: 250 грамів цукру; 125 мілілітрів сметани; 3 жовтки; 2 яйця; 2 чайні ложки ванільного екстракту; 125 грамів вершкового масла; 100 мілілітрів олії; 0,25 чайної ложки куркуми (не обов'язково); цедра 1 апельсина; 2 столові ложки сильного алкоголю; 650 грамів борошна; 200 грамів сухофруктів; 1 столова ложка борошна. Як приготувати В миску всипте цукор, влийте тепле молоко і розкришіть живі дріжджі. Вимішайте вінчиком до повного розчинення. Додайте просіяне борошно, накрийте і поставте в тепле місце на 45 хвилин, щоб опара підійшла. У велику миску всипте решту цукру, додайте жовтки, 2 яйця, дрібку солі, ваніль, сметану, цедру лимона чи апельсина. Щоб паска довго не черствіла, додайте алкоголь. Перемішайте вінчиком до однорідності. Додайте розтоплене вершкове масло, влийте олію. Ще раз ретельно перемішайте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубайська "волохата" паска: спробуйте оригінальний варіант великодньої випічки, яка підкорює світ Додайте опару і трохи куркуми для жовтизни. Перемішайте масу. Всипте 300 грамів просіяного борошна, перемішайте вінчиком. Додайте ще 350 грамів борошна і замішуйте руками. Змастіть робочу поверхню і руки олією. Замішуйте тісто руками, поки воно не стане однорідним і не липнутиме до поверхні. Перекладіть кульку тіста у миску і залиште підходити у теплому місці на 2 години. Підготуйте сухофрукти: залийте кип'ятком, перемішайте і просушіть. Додайте до сухофруктів борошно. Сформуйте з тіста пласт і вмісіть їх у тісто. Сформуйте кульки і викладіть їх у форми для паски, заповнюючи на третину. Залиште підходити приблизно на 1 годину. Змастіть верх пасок жовтком, змішаним зі столовою ложкою молока. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 1 годину. Коли паски остигнуть, прикрасьте їх глазур'ю й посипкою до свого смаку. Цього року здивуйте рідних незвичайними сирними пасками з фруктово-ягідними нотками. Поєднання ніжного сиру з ароматними ягодами та соковитими фруктами створює справжній смаковий вибух, який запам'ятається надовго. Gаzеtа.uа пропонує три рецепти, які подарують витончений смак та вигляд.
we.ua - Довго не черствіє та вражає смаком: спробуйте спекти духмяну великодню випічку за грузинським рецептом
Як правильно варити яйця на Великдень: ці поради не підведуть
Великдень цього року в Україні відзначається 20 квітня. Ні для кого не секрет, що головними атрибутами Великодня є писанки та великодні яйця, які не лише прикрашають будинок, а й виставляються на стіл як одна з основних страв цього свята. А щоб яйця під час варіння не потріскалися і легко очистилися, потрібно знати кілька нюансів, про які розповість Gаzеtа.uа. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Царська, сирна та традиційна: п'ять рецептів паски до смачного Великодня Зокрема, щоб яйця вийшли цілими після варіння та послужили для гарних писанок та великодніх яєць, важливо розуміти, як їх правильно варити. Перед тим, як починати варити яйця на Великдень, потрібно їх добре вимити. Яєчна шкаралупа досить примхлива, і особливо це трапляється при приготуванні крашанок. Далі яйця потрібно залишити на рушнику, але не витирати. Варити яйця потрібно виключно тоді, коли вони стали кімнатної температури. Це головна помилка, яку допускають всі. Щоб яєчна шкаралупа не тріснула і ваші крашанки не зіпсувалися, не варіть їх відразу діставши з холодильника. Варити яйця бажано у великій каструлі. При варінні яєць в невеликій ємності, неминуче призведе до появи тріщин. Щоб яйця точно не потріскалися додати потрібно звичайну столову ложку солі в воду. Варити яйця на крашанки потрібно не більше 9 хвилин. Яйця, круто зварені, можна тримати в холодильнику приблизно один тиждень. Пофарбовані яйця можуть зберігатися в холодному місці мінімум один тиждень. Фарбувати великодні яйця слід натуральними барвниками. Великдень найголовніше свято у річному обрядовому циклі українців. Воно про перемогу життя над смертю, про відродження природи після холодної зими, про всюдисуще життя. Цьогоріч українці святкуватимуть Великдень 20 квітня. Зараз ця дата ще сакральніша, ніж зазвичай. Адже знаменує близьку перемогу нашого духу над ворогом, нашої сили добра над злом. Після нічної або вранішньої служби й освячення великодніх кошиків зі смаколиками, центральним обрядом містичного дійства є святковий сніданок. Збирається вся родина, яка за пишно підготованим столом величає торжество життя. Але й тут не все так просто, адже кожен атрибут та страва має своє значення. Як наші предки "накривали" великодні столи до сніданку та що з цього інтегрувалось у наше сьогодення, розповідає Gаzеtа.uа.
we.ua - Як правильно варити яйця на Великдень: ці поради не підведуть
Галета з сиром і апельсинами: записуйте рецепт сніданку, який не зашкодить фігурі
Цитрусовий аромат завжди викликає відчуття тепла і затишку. Якщо поєднати його з ніжною сирною начинкою, вийде десерт, якому важко встояти. Галета з кисломолочного сиру з апельсинами - це проста, але неймовірно смачна випічка, яку точно захочеться повторити. особливо, якщо ви в процесі схуднення або контролюєте свою вагу. "Цей десерт без шкоди для здоров'я. Зберігайте, щоб не загубити", - каже дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко і ділиться цікавим рецептом. Галета з кисломолочного сиру з апельсинами Інгредієнти кисломолочний сир - 100 г 1 сире яйце мед 1 ч. л. апельсин 50 г перемелена плющена вівсянка - 20 г (у сухому вигляді) будь- які горіхи (окрім арахісу) - 20 г курага або чорнослив 20 г вода - 50 мл. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поживний сніданок для стрункої фігури: рецепт картопляного кішу від переможниці "Зважені та щасливі" Як приготувати Курагу дрібно наріжте і змішайте з кисломолочним сиром. Додайте яйце, мед і вівсянку. Замісіть тісто. На застелене пергаментом деко викладіть круглу галету з бортиками. Запечіть у розігрітій на 180 градусів духовці 15-20 хвилин. У цей час підготуйте начинку. Дрібно нарізаний апельсин викладіть на розігріту сковорідку разом із горіхами і на маленькому вогні протушкуйте 10 хвилин із водою. Викладіть вміст сковорідки на галету. Якщо хочете приготувати не лише смачну, а й корисну вечерю, то запіканка з рибою та овочами стане ідеальним вибором. Йдеться про кіш Лорен. Це класичний французький пиріг із пісочного тіста, який дуже просто готується, але підкорить смаком кожного. Його спробуйте запекти з броколі та сиром. Смак страви приголомшить.
we.ua - Галета з сиром і апельсинами: записуйте рецепт сніданку, який не зашкодить фігурі
Які десерти приготувати на Великдень: три найоригінальніші рецепти солодощів
Окрім пасок та запеченого сиру на Великодній стіл готують десерти. Gаzеtа.uа ділиться трьома рецептами оригінальних солодощів, які не тільки прикрасять ваш стіл, а й здивують своїм вишуканим смаком. Печиво "Гнізда" Рецептом поділилася фудблогерка Валерія Велігура в Іnstаgrаm. "Моє фірмове печиво "Гнізда" до Великоднього столу. Це однозначно варто спробувати! Дітки точно будуть у захваті і від процесу, і від результату", - каже кулінарка.⠀
 Інгредієнти (~ на 12 шт.): Для тіста: 200 г борошна 100 г цукрової пудри дрібка солі 40 г какао 5 г розпушувача 70 г вершкового масла 1 яйце ⠀
 Для начинки: 150 г шоколадної пасти цукерки у вигляді яєць.⠀ ⠀
 Як приготувати Добре перемішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукрову пудру, сіль, какао та розпушувач. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розтираємо все руками в крихту. Потім додаємо яйце і замішуємо м'яке еластичне тісто. У разі необхідності, можна додати трішки води або молока. Формуємо маленькі кульки, накриваємо харчовою плівкою та прибираємо у холодильник на 1-2 год. Дістаємо охолоджені кульки і за допомогою часничниці видавлюємо тісто на пергамент. Формуємо гнізда та притискаємо серединку. Одне "гніздо" виходить із 2-3 кульок. Випікаємо печиво у розігрітій до 180 гр духовці 15 хв. Потім дістаємо і даємо охолонути. У серединку кладемо шоколадну пасту і зверху прикрашаємо цукерками у вигляді яєць. Зберігати краще у закритому контейнері. Подаємо з чаєм. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Vаlеrііа Vеlіgurа (@yummy.lеrа) ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має смак "Рафаелло": як приготувати сирну паску на Великдень Великодні шоколадні яйця Десерт, який точно сподобається дорослим і діткам за рецептом фудблогерки з ніком аnny.сооkіng. Інгредієнти: шоколад(який любите) - 1 плитка сир філадельфія ванільний цукор і цукрова пудра малина, горішки, шоколадні кульки. Як приготувати Щоколад розтоплюємо, найкраще це робити на водяній бані. Наповнюємо форми і кладемо до холодильника на 2-3 хв. Зайвий шоколад зливаємо і залишаємо для охолодження на 30 хвилин, потім він легко відстане від форм. Для начинки використовуємо крем-сир Рhіlаdеlрhіа Міlkа - це вже готова і дуже смачна шоколадна начинка до Великодніх яєць, або зʼєднуємо класичний крем-сир Рhіlаdеlрhіа, цукрову пудру і ванільний цукор. Наповнюємо яєчні половинки і зʼєднуємо разом. Охолоджуємо, декоруємо і смакуємо. Ще дуже смачний варіант - взяти готові шоколадні яйця, розділити на половинки, наповнити начинкою і смакувати. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений СМАЧНІ ДОМАШНІ РЕЦЕПТИ (@аnny.сооkіng) Львівський шоколадний сирник ⠀
 Сирна маса виходить дуже ніжною, а шоколадна глазур чудово доповнює цей десерт. Інгредієнти (на форму 22*12 см): 750 г кисломолочного сиру 9% 3 яйця 100-125 г цукру дрібка солі 100 г сметани 20% 35 г кукурудзяного крохмалю 100 г вершкового масла цедра лимона 75-100 г родзинок Для глазурі: 175 г шоколаду 10 мл олії Як приготувати Родзинки заливаємо окропом на 15 хв. Після цього промиваємо та просушуємо паперовим рушником. Кисломолочний сир, яйця, цукор, сіль, сметану, крохмаль, цедру лимона (за бажанням) та розтоплене масло ретельно пробиваємо блендером, до гладкої маси. Додаємо родзинки, перемішуємо та кладемо у форму з пергаментом. Стукаємо декілька разів об стіл, щоб вийшло зайве повітря. На нижній рівень духовки ставимо ємність з гарячою водою, а на середній - сирник та випікаємо у розігрітій до 180 гр духовці 55-60 хв. Після цього трішки відкриваємо дверцята духовки і даємо сирнику повністю у ній охолонути. Потім прибираємо у холодильник, як мінімум, на 6 год.. Для глазурі поєднуємо розтоплений шоколад з олією та покриваємо нею охолоджений сирник. Прибираємо у холодильник до повного застигання шоколаду. Після цього нарізаємо, подаємо та насолоджуємося. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Vаlеrііа Vеlіgurа (@yummy.lеrа) З наближенням Великодня господині шукають оригінальні рецепти пасок, які б здивували рідних та гостей. Gаzеtа.uа пропонує приготувати три паски, які не потрібно випікати, але вони однозначно вразять виглядом, ароматом та смаком. ⠀

we.ua - Які десерти приготувати на Великдень: три найоригінальніші рецепти солодощів

What is wrong with this post?