Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
28.4 thous. of news
These news items are translated using machine learning and machine translation technologies. We apologize for any inaccuracies or errors in the text. Switch to the Ukrainian language to read the news in the original.
Gazeta.ua on gazeta.ua
Намагався підірвати багатоповерхівку у Рівному: СБУ затримала агента РФ
Служба безпеки запобігла ще одному теракту в Україні. За результатами дій на випередження СБУ затримала агента РФ, який готував вибух у багатоквартирному будинку у Рівному. Про це СБУ повідомила у Теlеgrаm. За матеріалами справи, фігурант встановив саморобний вибуховий пристрій (СВП) в орендованій квартирі у центрі міста на замовлення російських спецслужб. Зазначається, що після дистанційної активації СВП ворог сподівався на потужний вибух всередині багатоповерхівки, який призведе до загибелі і поранень серед цивільних мешканців та поширенні панічних настроїв у регіоні. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала подружжя, яке наживалося на горі родин загиблих воїнів ЗСУ Співробітники СБУ завчасно викрили плани рашистів і затримали терориста "на гарячому", коли він мінував квартиру. Як встановило розслідування, затриманим виявився 27-річний львів'янин, якого РФ завербувала через Телеграм-канал з пошуку "легких заробітків". Після вербування він приїхав до Рівного, де за координатами куратора забрав зі схрону готовий СВП та прибув до заздалегідь орендованої оселі, яку планувалося підірвати. "Встановивши на полиці вибухівку, фігурант обладнав навпроти неї телефонну камеру, через яку окупанти планували зафіксувати підрив. Після вибуху агент планував спочатку "залягти на дно" в іншій орендованій квартирі у Рівному, а потім втекти до Львова", - розповіли в СБУ. Служба безпеки та Національна поліція запобігли серії терактів у Полтаві та Дніпрі. Затримали двох агенток російської воєнної розвідки, які готували підриви суддів та волонтерів у прифронтових містах. До уваги агресора рецидивістки потрапили через Телеграм-канали, де шукали легких заробітків після виходу на волю. Фігурантки отримали агентурне завдання на фізичну ліквідацію представників суддівських колегій та відомих волонтерів за допомогою саморобних вибухових пристроїв.
we.ua - Намагався підірвати багатоповерхівку у Рівному: СБУ затримала агента РФ
Gazeta.ua on gazeta.ua
Заспокоять та зволожать: три маски для обличчя, які захистять від сонця
Фрукти та овочі не можуть надати такого ж рівня захисту від сонця, як сонцезахисний крем або одяг з UРF. Але деякі з них мають властивості, які можуть допомогти заспокоїти та зволожити шкіру після впливу сонця. Ось кілька простих масок із фруктів та овочів, які можна використовувати для зволоження шкіри. Ці маски можуть бути корисними для заспокоєння та зволоження шкіри після впливу сонця. Але не забувайте про основний захист від сонця за допомогою сонцезахисного крему та одягу з UРF під час тривалого перебування на сонці. Маска з алое та огірка Змішайте свіжий сік з алое та огірка в рівних частинах. Нанесіть цю суміш на обличчя та залиште на 15-20 хв. Омивайте обличчя прохолодною водою. Алое заспокоює роздратовану шкіру, а огірок допомагає зволожити та освіжити її. Маска з авокадо та меду Розітріть дозріле авокадо і змішайте його з ложкою меду. Нанесіть цю суміш на обличчя та залиште на 15-20 хв. Змийте маску теплою водою. Авокадо містить здорові жири, які зволожують шкіру, а мед має протизапальні властивості. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири типи шкіри: за якими ознаками легко визначити свій Маска з ягід та меду Змішайте пюре зі свіжих ягід. Наприклад, полуниці, малини або смородини з ложкою меду. Нанесіть цю суміш на обличчя та залиште на 15-20 хв. Змийте маску прохолодною водою. Ягоди містять антиоксиданти, які можуть допомогти відновити шкіру. А мед надасть додаткову глибоку зволоженість. Часто люди соромляться червоного обличчя під час тренувань у спортзалі. Зіркова тренерка Аніта Луценко пояснила, від чого виникає почервоніння і чи треба через це панікувати. За її словами, при тренуванні тіло перегрівається. Вихід тепла відбувається через шкіру. Відповідно, розширюються капіляри.
we.ua - Заспокоять та зволожать: три маски для обличчя, які захистять від сонця
Gazeta.ua on gazeta.ua
Той самий смак з дитинства: як приготувати легендарний "Київський торт" вдома
"Київський торт" - це більше, ніж просто десерт. Це смак дитинства, символ свята і гастрономічна легенда Києва, знайома кожному українцю. Його ніжні білкові коржі, повітряний крем і хрумкі горіхи дарують неповторну насолоду з першого шматочка. Справжній рецепт - це скарб, який варто зберігати й передавати з покоління в покоління. "Рецепт "Київського торта" від моєї доньки, такий улюблений нами і знайомий з дитинства", - ділиться блогерка Олена Павлова. Київський торт Інгредієнти для коржів: Білок: 200 г (приблизно 6-7 великих яєць) Цукор: 250 г Горіхи (фундук або кеш'ю): 230 г (підсушені та подрібнені) Крохмаль: 70 г Для масляного крему: Жовтки: 80 г (приблизно 4-5 шт.) Молоко: 200 мл (1 склянка) Цукор: 270 г (13.5 ст. л. без гірки) Вершкове масло (82% жирності): 360 г (2 пачки, заздалегідь розм'якшене) Коньяк: 1-2 ст. л. (за смаком) Какао-порошок: 1-2 ст. л. (для шоколадного крему) Приготування 1. Коржі (білкові меренги) Змішати білки та цукор, поставити на водяну баню для розчинення цукру, не нагрівати масу більше 60 градусів. Далі білкову масу з цукром перелити в чашу міксера і змішувати на середній/ближче до високої швидкості протягом 10 хв, до моменту поки між білками та вінчиком не зʼявиться проміжок. Так ми стабілізуємо білки. До маси додаємо горіхи і крохмаль, все вимішуємо лопаткою не поспішаючи. Викладаємо тісто на деко та випікаємо 4 години про температурі 120 градусів 2. Масляний крем "Шарлотт" Заварна основа: У сотейнику змішайте жовтки, молоко та цукор. Ретельно перемішайте вінчиком до однорідності. Заварювання: Поставте сотейник на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння. Як тільки з'являться перші "бульбашки", одразу зніміть з вогню. Охолодження основи: Перелийте гарячу основу в чисту миску, накрийте харчовою плівкою "в контакт" (щоб плівка торкалася поверхні крему) і залиште повністю охолоджуватися до кімнатної температури. Важливо, щоб основа була холодною! Збивання масла: Заздалегідь дістаньте вершкове масло, щоб воно стало дуже м'яким. Перекладіть його в чашу міксера і збивайте на високій швидкості, поки масло не посвітлішає та не збільшиться в об'ємі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісний шоколадний пиріг для дружніх посиденьок: записуйте рецепт швидкого десерту З'єднання з основою: Продовжуючи збивати масло, поступово, невеликими порціями (приблизно в 3 етапи), додавайте охолоджену заварну основу. Збивайте до отримання пишного, однорідного крему. Розділення крему: Відкладіть приблизно третину крему для шоколадного шару. Ванільний крем: До більшої частини крему додайте коньяк і ретельно перемішайте. Перекладіть крем в іншу ємність. Шоколадний крем: До відкладеної третини крему додайте какао-порошок і добре перемішайте до однорідного шоколадного кольору. Збирання торта Перший корж: Покладіть один меренговий корж на блюдо або лист пергаменту. Ванільний шар: Рівномірно викладіть більшу частину ванільного крему на перший корж. Залиште трохи крему для фінального декору. Другий корж: Обережно накрийте зверху другим коржем. Шоколадний шар: На другий корж викладіть весь шоколадний крем і розрівняйте його шпателем. Декор боків: Краї торта обсипте подрібненими горіхами або крихтою від коржів. Верхній декор: Залишки ванільного крему перекладіть у кондитерський мішок з насадкою "відкрита зірка" (діаметр 10 мм) і декоруйте торт за бажанням (робіть "бордюри", "троянди" тощо). Для хвилястого візерунка на шоколадному шарі можна використати спеціальний гребінець. Стабілізація: Поставте торт у холодильник на 10-12 годин, щоб він добре просочився і стабілізувався. Перед подачею дістаньте торт з холодильника, наріжте хлібним ножем (з зубчиками) і насолоджуйтеся. Якщо ви шукаєте ідею, яка підкорить серця всіх солодкоїжок, варто звернути увагу на особливий шоколадний смаколик. Цей десерт поєднує насичений смак шоколаду, ніжну текстуру і легкість приготування. Якщо спробуєте його один раз, ви точно захочете повторити його ще не раз.
we.ua - Той самий смак з дитинства: як приготувати легендарний Київський торт вдома
Gazeta.ua on gazeta.ua
Олександр Єселев: "Без залучених людей неможливо побудувати фабрику майбутнього"
Засновник високотехнологічного виробництва розповів, як лідерство, що ґрунтується на довірі, дозволяє впроваджувати інновації у виробництво та виходити на міжнародний рівень. Технології стрімко розвиваються, і високотехнологічні виробництва відіграють ключову роль у створенні нових товарів та послуг. За прогнозами міжнародної консалтингової компанії Rеsеаrсh Nеstеr, з 2025 по 2037 рік світовий ринок високотехнологічного виробництва зростатиме із середньорічним темпом понад 21,5% і його обсяг становитиме близько $145 млрд. Щоб стати частиною цього ринку, не обов'язково створювати космічні ракети чи квантові комп'ютери. Навіть вузькоспеціалізовані компанії за умови застосування інновацій у виробництві можуть зайняти свою нішу та визначати конкурентоспроможність країни у глобальній економіці. Зробити це вдалося українському підприємцю Олександру Єселеву, засновнику підприємства повного циклу виробництва загартованого захисного скла для екранів смартфонів. Компанію Іntаlео він заснував 18 років тому, вона досі залишається єдиною подібною в Україні та вже відкрила представництва в інших країнах. Як інновації та довіра допомагають українському виробництву заявляти про себе на світовій арені - в інтерв'ю з Олександром Єселевим. Глобальна конкуренція на технологічному ринку зараз висока. Що допомагає Вам як керівнику розвивати виробництво та впроваджувати нові технології навіть у нестабільних умовах? Потрібно бути одночасно стратегом, інженером та управлінцем. Необхідно вибудовувати логістику, оптимізувати бізнес-процеси, навчати персонал, щоб утримати клієнтів та постачальників, зберегти співробітників та не втратити прибуток. В умовах нестабільності важливо бути готовим до швидких змін та коригування планів. Здатність оперативно реагувати на нові виклики та адаптуватися до умов, що змінюються, допомагає мінімізувати втрати і знаходити нові можливості. Також пошук та впровадження нових технологій і рішень сприяють підвищенню ефективності виробництва. Важливо стимулювати креативність серед співробітників та заохочувати ідеї щодо покращення процесів. Ваше виробництво пов'язане з високоточними та складними технологіями. Наскільки важко було сформувати команду, яка здатна з ними справлятися? Ми були першими в цій ніші, і в перший рік вона росла досить повільно, тому формування команди було планомірним та впорядкованим - була можливість підібрати співробітників та навчити. Складніше виявилося самому делегувати функції, але я швидко зрозумів, що треба довіряти і давати їм рости всередині колективу, адже люди - ключовий ресурс навіть у високотехнологічному виробництві. За собою залишив контроль основних показників підприємства, стратегічне планування, затвердження ключових працівників. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна першою в Європі запустить мобільний інтернет від Stаrlіnk Розвиток технологій виробництва - також за Вами. Наприклад, на заводі створено власну хімічну формулу мийного розчину, яка замінила імпортний склад. Які ще ноу-хау зберігають за підприємством статус високотехнологічного? На нашому підприємстві реалізовано інноваційний метод хімічного загартування скла. Ця технологія базується на складному іонному обміні між іонами натрію та калію за певних температурних та концентраційних умов сольової ванни. Завдяки цьому процесу ми створюємо скло завтовшки менше 0,2 мм зі збереженням міцності. Ми досягли зниження технологічних втрат скла з 10% до менше ніж 3%. А завдяки конвеєрній технології збільшили продуктивність нанесення покриттів на 400%. Журі Міжнародної премії для підприємців Веst Вusіnеss Аwаrds у 2021 році визнало Ваші рішення проривом, а Вас особисто - "Найкращим підприємцем у сфері виробництва". Експерти також наголосили на ефективній моделі масштабування виробничої команди. У чому її суть і чому для Вас це не менш важливе, ніж технології? Суть у тому, що ми створюємо не лише продукт, а й особливу атмосферу довіри, відкритості та залучення кожного співробітника до загального результату. Я впровадив у компанії систему внутрішніх тренінгів та цифровий моніторинг. Для нематеріальної мотивації співробітників я вважаю за необхідне дати їм можливість реалізовувати свої ідеї. Це підвищує їхню зацікавленість у роботі. Без залучених людей неможливо збудувати фабрику майбутнього. А керівник має спрямовувати, навчати, контролювати, орієнтувати на загальну мету. Також важливо підтримувати позитивний настрій у колективі, адже саме тут люди проводять більшу частину свого часу. У результаті наша команда зросла вдесятеро. Зараз у нас 60 співробітників. Ви активно автоматизуєте виробництво, але команда від цього не скорочується. Як зберегти баланс? Ми плануємо поглибити автоматизацію, але для розвитку та розширення. Для нас її мета - збільшення ефективності виробництва та підвищення якості продукції через зниження впливу людського фактора, а не через скорочення людей. Зокрема, у структурі фабрики з'явиться більше налагоджувачів обладнання, які можуть бути перекваліфіковані з операторів напівавтоматичних верстатів. В Україні Ви успішно конкуруєте із закордонними виробниками та вже самі почали освоювати зовнішні ринки. Що потрібно знати для формування команди в іншій країні? Наша присутність вже є у кількох східноєвропейських країнах та у США. Є плани на інші регіони. Формування команди залежить від особливостей ринку присутності. Важливо враховувати культурні та мовні відмінності, які можуть впливати на комунікацію та взаємодію у команді. Також необхідно аналізувати місцеві бізнес-практики та норми поведінки, щоб адаптувати підхід до роботи з клієнтами. Крім того, варто звертати увагу на законодавство та регуляторні вимоги у кожній країні, які можуть впливати на структуру та функції команди. Можливо, буде потрібно залучення фахівців з локальним досвідом та знаннями, а також організація навчання для співробітників з урахуванням специфіки ринку.
we.ua - Олександр Єселев: Без залучених людей неможливо побудувати фабрику майбутнього
Gazeta.ua on gazeta.ua
РФ атакувала Сумщину: ворог поцілив по медичному закладу, постраждала дитина
Вночі окупанти атакували Сумщину ракетами. Близько першої години ночі росіяни завдали ударів по медичному закладу в Шосткинській громаді. Постраждала 14-річна дитина, повідомив голова Сумської ОВА Олег Григоров та ДСНС України. "Дівчинка зазнала уламкових поранень скла, коли бігла до укриття. Її госпіталізували, медики надають всю необхідну допомогу", - зазначив він. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський дрон атакував медичний заклад у Сумській громаді За попередньою інформацією, ворог завдав по місту три ракетні удари. Пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки та будівля медичного закладу. Рятувальники ліквідували займання та обстежили територію. "Ворог навмисно цілить по цивільній інфраструктурі. Страждають мирні мешканці, діти. Працюємо, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки", - наголосив Григоров. Унаслідок нічного обстрілу російськими окупантами Гуляйполя Запорізької області поранень зазнала сімейна пара. Ворог обстріляв місто з артилерії. Внаслідок обстрілу пошкоджений приватний будинок.
we.ua - РФ атакувала Сумщину: ворог поцілив по медичному закладу, постраждала дитина
Gazeta.ua on gazeta.ua
Медовий, Яблучний та Горіховий Спаси: коли і як відзначають свята
На серпень припадає відразу три свята, які в народі називають Спасом. Йдеться про Медовий Спас, Яблучний Спас та Горіховий Спас. Кожен з цих днів має свою історію та традиції. Про те, коли і як відзначають ці свята, пише Gаzеtа.uа. Усі три Спаса присвячені Ісусу Христу. Адже слово "Спас" означає "Спаситель". У цей час уже наближається до закінчення літо, завершують збирати урожай. Тому в народі кажуть: "Прийшов Спас - тримай рукавички про запас". На свято прийнято нести до церкви на освячення кошики із зібраним урожаєм. Медовий Спас Перший із трьох Спасів називають Медовим. Відзначають його щороку 1 серпня. Церковна назва свята - Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього. За переказами, коли в Константинополі сталася страшна епідемія, то священики освятили водойми частинкою Хреста, на якому був розп'ятий Господь. Хвороба тоді пішла, а люди стали вважати воду цілющою. Так виникла ще одна традиція цього свята ‒ зануритися у водойму, щоб змити хвороби і гріхи. Народну назву свята пов'язують із пасічниками, які в цей час традиційно викачують мед. Тому один з основних звичаїв цього дня - освячувати у церкві мед. Тільки після цього його можна їсти. Медовий Спас ще називають Спасом на воді або ж Маковієм чи Маковим Спасом. Згадують цього дня сімох братів-мучеників Маккавеїв та їхню матір Соломію. Тому разом з медом у церкві освячують також макові голівки та букети польових квітів. Їх потім ставлять в помешканні як оберіг. Окрім того, 1 серпня, починається Успенський піст. Із цього дня заборонено їсти м'ясо та вживати алкоголь. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада змінила дати трьох державних свят Яблучний Спас Яблучним Спасом у народі називають православне свято Преображення Господнього. Відзначають його щорічно 6 серпня. Це - одне з 12 головних церковних свят. Згідно з Євангелієм, під час молитви на горі Фавор Ісус перетворився перед учнями, щоб показати їм небесну духовну славу, яка послідує за тимчасовими стражданнями. За традицією, на Яблучний Спас у храмах освячують яблука та інші плоди, а також цілющі трави. Таким чином праця людей, вкладена у врожай, наповнюється Божою благодаттю. Цього дня також готують різні страви з яблук: печуть пироги, варять варення. За повір'ям, до цього свята не можна їсти яблук. Близьким і нужденним роздають частування. Горіховий Спас Щорічно 16 серпня християни відзначають свято Перенесення нерукотворного образу Господа Бога Ісуса Христа. У народі цей день називають Горіховим, Нерукотворним, Хлібним або ж Полотняним Спасом. За переказами, якось прокинувшись, Ісус вмився і витер обличчя рушником. Після цього, на ньому з'явився лик, з якого потім писали перші ікони Спаса Нерукотворного. Саме Нерукотворний Образ Христа є символом цього дня. Назву Горіховий Спас пов'язують із настанням традиційного часу збирання горіхів. Їх також несуть освячувати до церкви. Хлібним Спасом свято називають через те, що у цей час закінчують жнива й печуть хліб з нового врожаю. Православна церква України офіційно перейшла на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року. Із 1 вересня 2023 року більшість християн України відзначають релігійні свята за новим календарем. Зокрема, Різдво 25 грудня, а не 7 січня, день Святого Миколая 6 грудня, а не 19 грудня, Водохреще 6 січня, а не 18 січня. Водночас не зміниласядата святкування Великодня та деяких інших свят.
we.ua - Медовий, Яблучний та Горіховий Спаси: коли і як відзначають свята
Gazeta.ua on gazeta.ua
Вбирає вологу і пропускає повітря": яку постільну білизну обирати для спекотних ночей
В спекотну погоду хочеться спати в прохолоді. А постільна білизна, яка швидко нагрівається і тримає температуру, - далеко не найкращий варіант для літа. Gаzеtа.uа розповість, яку постільну білизну обирати для сну у спекотні дні. Яка постільна білизна найкраща для літа Купуючи тканину для пошиття постільної білизни або готові спальні комплекти, варто віддати перевагу матеріалам зі 100% вмістом натуральних волокон. Тканини з великою кількістю синтетики або повністю синтетичні позбавлені можливості "дихати". Кращі літніх комплекти шиють з: бавовни; шовку; льону; бамбуку; евкаліпту. Бавовна Найдешевшим варіантом буде білизна з натуральної бавовни. Відмінною рисою даного матеріалу є здатність вбирати вологу і пропускати повітря. Бавовняна білизна навіть в сильну спеку дозволяє шкірі залишатися сухою і зберігати нормальну температуру. Оптимальним варіантом для літа можна назвати страйп-сатин, бязь і ранфорс. Шовк Легкий натуральний матеріал завжди вважався відмінним варіантом для пошиття комплектів для сну на літо. Відома здавна здатність шовку охолоджувати й дарувати прохолоду зробила цей вид тканини незамінним для пошиття простирадл, наволочок і легких покривал, спати під якими - суцільне задоволення. Льон Сон на лляних простирадлах комфортний не тільки в літній сезон, але і в будь-який час року. Простирадла з натурального льону, попри уявну щільність, здатні охолоджувати тіло не гірше шовкових. Бамбук Полотно з волокон бамбука відрізняється підвищеною здатністю вбирати вологу. Ще однією відмінною рисою волокон є природні властивості боротися з розмноженням бактерій. Саме тому бамбукові простирадла можна використовувати в спеку і при високій вологості. Бамбукове полотно можна зарахувати до універсальних тканин, адже постільні комплекти можна використовувати не тільки влітку, але й цілий рік. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В якій позі найкраще спати у спеку Евкаліпт Забезпечити комфортний сон у літню спеку також здатна білизна, зшита з евкаліпта. Матеріал з евкаліптової кори отримав назву тенсел, і вперше був випущений в кінці минулого століття в США. Спочатку він використовувався для пошиття наматрацників та наволочок, яким приписували функції регулювання температури тіла людини. Сьогодні тенсел використовується для пошиття постільних комплектів поряд з іншими тканинами. Єдиним недоліком цього матеріалу є його ціна, і тому спати на тенселевих простирадлах можуть дозволити собі не всі. Постільні комплекти для спекотної погоди: як обрати Зносостійкість. Якість тканини, використаної для пошиття білизни, має бути максимально високою. Щоб не довелося шкодувати, обирайте постільне, зшите з полотна підвищеної міцності. Практичність. Постільна білизна, особливо в літню спеку, потребує частого прання і прасування. Якщо матерія буде дуже тонкою або матиме просте плетіння, то комплект навряд чи прослужить хоча б один сезон. Якість фарби. Тканини з яскравим малюнком повинні зберегти його навіть після багатьох прань. Сатин, льон і натуральний шовк вважаються найкращими основами для фарби. Склад. Якісна постільна білизна повинна мати у своєму складі 100 % натуральні волокна. Тільки в цьому випадку є можливість забезпечити собі й своїм близьким здоровий сон. Навіть мінімум синтетики в складі тканини стане причиною відсутності відчуття бажаної прохолоди та передумовою до неспокійного сну. Здатність пропускати повітря. Ця якість дозволить уникнути попрілостей і подразнень на шкірі, а також дасть можливість тілу самостійно регулювати температуру. Влітку важко підтримувати вдома прохолоду і не кожному під силу впоратися із задухою. А багатьом і взагалі важко заснути. Але є деякі техніки засинання у спекотні дні. Ці методики буквально змушують мозок перезавантажитися і відключитися. Стародавні єгиптяни були змушені спати у спекотному та вологому кліматі. Їхні способи дійшли до наших днів і працюють досі.
we.ua - Вбирає вологу і пропускає повітря: яку постільну білизну обирати для спекотних ночей
Gazeta.ua on gazeta.ua
Трюк з чайним пакетиком, який допоможе позбутись вапняного нальоту в унітазі
Чайний пакетик після свого прямого використання не треба викидати одразу у смітник. Досвідчені господині кидають його спочатку в унітаз, але змивати його не можна. Він здатний усунути забруднення. Як діє чайний пакетик Цей пакетик треба покласти в унітаз, на найзабрудненішу ділянку внутрішньої поверхні сантехніки. Знадобиться приблизно 30 хвилин. Пакетик з легкістю впорається з вапняним нальотом. І тоді господиня позбавить себе необхідності використовувати хімічні засоби і довго чистити унітаз йоржиком, пошкоджуючи емаль. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як фольгою відчистити вапняний наліт на кранах. Перевірте лайфхак Чайний пакетик, який виконав своє нестандартне завдання, не можна змивати, інакше серйозне засмічення стане майже неминучим. Мішечок треба витягти з унітазу і викинути у сміттєпровід. Лавровий лист славиться своєю антибактеріальною властивістю, яку можна застосовувати не тільки в народній медицині та кулінарії. Якщо залишити лавровий лист в унітазі, то він гарантовано збереже чисту сантехніку до приходу домочадців. Не секрет, що в унітазі повно бактерій - спеція запобігатиме розмноженню хвороботворних мікроорганізмів.
we.ua - Трюк з чайним пакетиком, який допоможе позбутись вапняного нальоту в унітазі
Gazeta.ua on gazeta.ua
"Держава - це люди. Їхня сила, стійкість, щирість, їхнє світло" - Зеленський привітав українців з Днем державності
Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем державності та Днем хрещення Русі-України. У своєму зверненні він заявив, що цей день про зв'язок. Про всі етапи нашого державотворення й те, що об'єднує десятки поколінь - тих, хто жив на цій землі тисячу років тому, і тих, хто живе зараз. "Міст крізь часи, який стоїть на трьох нерушимих опорах: українці тут були, українці тут є, українці тут будуть", - наголосив президент. За словами президента, завжди на цій землі перемагає життя, беруть гору цінності та наш характер. Він додав, що найкраще в наших людях, які попри війну, сльози й біль зберегли в собі людину, бережуть одне одного,а значить - бережуть свою державу. "І доводять це тисячі наших доль, тисячі наших історій. Про пережите, про те, що на серці в кожного, хоч би ким ти був: воїн, учитель, музикант, розробник дронів чи Президент. Це історії про наші дні, ночі й ранки. Про ніч "на нулі", яку описує військовий. "Тиснуть. Лізуть звідусіль. Стоїмо. І ви тримайтесь. Читаємо новини про обстріли мирних міст". Що сказати&hеllір; Це війна всіх нас. І дай Боже миру для нас усіх", - висловився Зеленський. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Келлог провів зустріч з Зеленським: про що говорили "І ми залишаємось, аби залишитись українцями у своїй державі, на своїй землі, побачити, як сходить сонце, і попри все сказати одне одному: "Доброго ранку!", - наголосив він. Зеленський сказав, що ми завжди маємо віру, що це станеться. За його словами, саме так протягом століть і на Русі, і на Січі, в усі епохи, хоч би який ворог і з якого боку приходив, ніщо вороже не приживається на цій землі й не пускає тут коріння. "І Україна залишається - залишається собою", - наголосив лідер країни. Президент продовжив звернення словами, що у цей ранок, ідучи містом, своїм містом, ти бачиш довкола своїх. Бачиш обличчя людей і очі, у яких попри все є життя. Бачиш, як попри все відчиняються кафе, як транспорт їде попри все. І розумієш: держава - це люди. Їхня сила, стійкість, щирість, їхнє світло. "Ми часто чуємо від партнерів: "Як вашим людям це вдається? Така міцність, витримка, сталевість&hеllір;" Вони кажуть: "Це феномен українського народу", - сказав Зеленський. Він зазначив, що це приємні слова, але сьогодні українці тримаються не заради цього, не для гучних епітетів на нашу адресу. Лідер держави додав, що ми просто люди, які захищають дім, свій дім, і ми не можемо інакше, бо не хочемо інакше. Не хочемо, аби тут була Росія. От і вся правда. "І все, що проходить Україна щодня, - це не буденність, це - велика справа, яку робите ви. Герої на фронті, хто тримає позиції, хто щоночі збиває ракети й "шахеди", хто гасить вогонь, хто розбирає завали. І кожен громадянин, який тримається увесь цей непростий час. Я дякую вам. Мільйонам українців. Мільйонам характерів, із яких складається наша держава. Наш народ. Наша історія. І шлях від хрещення Русі - України до сьогоднішнього дня. Дня нашої державності й того досвіду кожного покоління, який допомагає нам сьогодні триматись, вірити в себе, вірити в Україну, вірити, що ми зможемо. Бо українці тут були, українці тут є, українці тут будуть", - підсумував президент. Президент України Володимир Зеленський заявив про пріоритетне завдання для оновленого уряду - посилення власного виробництва зброї та розвиток українських оборонних проєктів. За словами глави держави, Україна має збільшити частку вітчизняного оборонного виробництва, активно долучитися до глобальної технологічної конкуренції й нарощувати економічну спроможність для підтримки Сил оборони.
we.ua - Держава - це люди. Їхня сила, стійкість, щирість, їхнє світло - Зеленський привітав українців з Днем державності
Gazeta.ua on gazeta.ua
Кава як у профі: спробуйте метод капінгу й здивуйте себе ароматами
Є геніально простий спосіб приготування кави з ідеальним смаком. Ним поділився на своєму YоuТubе-каналі професіонал із понад десятьма роками досвіду у світі кави, колишній чемпіон з лате-арту та тренер призерів чемпіонатів світу з бариста Ланц Гедрік. Найчистішу каву отримують під час капінгу - дегустації, що дозволяє відчути всі ноти напою. І саме цю техніку Ланц адаптував для щоденного вжитку вдома. Це стіл, який використовують для дегустації різних видів кави для оцінки кольору, текстури, аромату і, звичайно, смаку. Ланц Гедрік розповідає: "Ми робимо це так: наливаємо каву в чашку, додаємо гарячу воду, даємо їй настоятися, розбиваємо плівку, очищаємо її і приблизно через 10 хвилин починаємо пити. І ми кажемо: "О Боже, це неймовірно". Потім ми завжди намагаємося знайти ці аромати деінде. У цьому суть капінгу". Переваги капінгу Головна з них - повне розкриття смаку. Причина, чому на пакетах з кавою є дегустаційні нотатки, які ніби описують смак, полягає в тому, що вони розповідають про те, що може дати вам ця кава. Можливо, ви відчуєте в каві полуницю, лакрицю, коричневий цукор і аніс. З пуровером, можливо, ви відчуєте тільки полуницю і коричневий цукор. З еспресо - аніс і коричневий цукор. Але з капінгом ви можете відчути їх усі. Як зазначає оповідач відео, капінг є стандартом галузі протягом десятиліть, оскільки він завжди працює і є простим методом: ви просто додаєте воду в чашку і все. Але існує деяка проблема: ви хочете випити каву, а кавова гуща розбовтана по усій чашці. Тому іноді кавомани намагаються імітувати капінг за допомогою френч-преса. Утім результат виходить інакшим. Кожного разу, коли ви натискаєте, кава бовтається: ви наливаєте її в чашку і отримуєте щось дивне. Протягом останніх років на конкурсах барист люди намагалися відтворити смак кави під час дегустації. "Найкрутіше, що я бачив. Було виступ учасника Вrеwеr Сuр на ім'я Ден Є з Австралії. Зараз він керує закладом у Сіднеї під назвою Аrtіfісеr, чудовою кав'ярнею, яку я відвідав. Якщо у вас майже закінчилася кава, або ви маєте дуже дорогу каву, або просто хочете провести дегустацію вдома, але не хочете витрачати купу її - ось як це зробити", - розповів Ланц. Візьміть щось на зразок келиха для мартіні, металевий фільтр, покладіть каву туди, заваріть водою, енергійно розмішайте, а потім просто зніміть фільтр і подавав напій. Зрештою, у звичайному капінгу, де вода наливається на мелену каву, утвориться багато твердих частинок і колоїдів, які можна обережно видалити під час заварювання. Це все одно дасть вам надзвичайно насичений напій, оскільки це повне занурення. Ви отримаєте інтенсивну кислотність, інтенсивну складність, яку можна отримати тільки на капінговому столі. Всупереч інтуїції, для професійного заварювання меліть каву трохи дрібніше, ніж ви вважаєте за потрібне для френч-преса. Це може бути дрібний помел як для V60 (якщо не маєте подрібнювача, зверніться у кав'ярню, де вам змелять під відповідний вид заварювання). Кава має набагато кращий смак, якщо вона чистіша. Оскільки це специфічний метод, нам потрібна досить чиста кава. Ланц меле приблизно до 450 мікрон. Використайте на порцію 12 г кави для 200 г води, що відповідає співвідношенню для класичної професійної дегустації. У капінгу, все відбувається у чашці, але якщо не зручно, поверніться до ідеї використання келиха для мартіні і поставте туди фільтр. Спочатку налийте воду в келих (близько 90 градусів Цельсія), а потім додайте каву. Занурте усе у воду та дайте постояти, злегка перемішавши у фільтрі. Потім просто запустіть таймер. Ви відразу побачите, як екстрактори виливаються у воду, роблячи її коричневою. Потрібен деякий час, щоб все виглядало гарно. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати фільтр-каву вдома: покрокова інструкція для любителів ранкового напою Якщо ви зараз енергійно помішаєте, ви зруйнуєте велику частину шару, що утворився всередині. Також помітите, що утвориться скоринка, яку варто "розбити". Навіть якщо ви помішали раніше, всередині все ще є багато СО2. Він буде продовжувати виходити, тому ми повинні почекати, щоб випустити СО2, перш ніж розбивати скоринку. Як тільки ми її розбиваємо, суспензія утворює тверде дно на дні. Це можна робити після 40 секунд. "Я люблю перемішувати приблизно три рази під час процесу заварювання, щоб забезпечити гарну екстракцію. Ця кірка утворює стінку, яка блокує отвори, ускладнюючи проникнення зовнішньої води в конус. Коли вода стає більш концентрованою, вона стає менш ефективним розчинником, тому рухається по шляху найменшого опору. Вона не хоче легко проникати через мембрану. Ми трохи перемішуємо приблизно через 1,5 хвилини, обережно розбиваючи скоринку, щоб занурити всю каву, не надто інтенсивно", - розповідає Ланц. Ще раз перемішайте ложкою, щоб гуща у фільтрі не застоювалася. Коли ви запевнилися, що кава готова, можете пролити її ще раз через паперовий фільтр. Це убереже потрапляння можливих частинок, але не дасть каві втратити свої смаки так, як це могло б бути, якби відбувалося заварювання V60. Продегустувавши отриману каву Ланц Гедрік прокоментував: "О Боже, вона така чиста. Після проходження через паперовий фільтр вона просто чудова. У будь-якому разі, це дегустація в келиху для мартіні. Чесно кажучи, це найкраща кава, яку я коли-небудь куштував. Але чому я здивований? Капінг - це завжди преміум". Кава кортадо незаслужено довго перебуває в тіні популярних лате та капучіно. Іспанський кортадо демонструє ідеальний баланс молока та міцного еспресо, він дарує заряд енергії та ніжну, шовковисту текстуру. Це ідеальний напій для тих, кому класичне еспресо здається занадто різким на смак, в той час, як лате видається занадто молочним. Готується надзвичайно просто, тож спробуйте.
we.ua - Кава як у профі: спробуйте метод капінгу й здивуйте себе ароматами
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

  • Publication date:
  • Categories:

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules