Соковиті, ароматні й солодкі персики хочеться їсти взимку. Заморожування - найпростіший і найефективніший спосіб зберегти їхній смак, колір та користь. Але щоб фрукти не перетворилися на кашу, важливо дотриматися кількох правил та способів. Як правильно заморожувати персики, пише Rеаl Sіmрlе. Вибір ідеальних персиків для заморожування Недостиглі плоди не мають вираженого смаку та аромату, а перестиглі можуть втратити текстуру після заморожування. Тому обирайте дозрілі плоди. Ознаки стиглого персика: приємний солодкий аромат навіть на відстані; м'якість за легкого натискання (але не надто м'який); шкірка золотисто-жовта, без зелених плям; немає помітних вм'ятин або слідів гнилі. Купуйте злегка недостиглі персики та нехай вони достигають у вас удома, так ви збережете цілісність плодів і уникнете псування під час транспортування. Щоб персики швидше достигли Якщо персики тверді та без запаху, не поспішайте їх різати чи заморожувати, дайте їм дозріти. Ось перевірені способи: На кухонному столі (3-5 днів). Покладіть персики на тарілку чи у миску одним шаром. Не ставте їх на "дно" (в місце плодоніжки) - це пришвидшує утворення вм'ятин. У паперовому пакеті (за 1 день). Киньте кілька персиків у паперовий пакет або додайте до них банан або яблуко для пришвидшення. Ці фрукти виділяють етилен - газ, який стимулює дозрівання. На сонці (обережно). Тарілка з персиками у теплому, освітленому місці може прискорити процес, але не залишайте на сонці надовго, адже персики можуть "запектись" і втратити соковитість. Заморожування персиків Заморожування - це ідеальний спосіб подовжити життя фрукта без втрати його основних властивостей. Головне - зробити все правильно: Заморожування скибочками Ідеально підходить для пирогів, смузі, компотів і запіканок. Помийте персики, якщо є бажання, то очистьте від шкірки (особливо якщо плануєте пекти з ними). Розріжте навпіл, вийміть кісточку, наріжте скибочками. Покладіть на деко в один шар, застелене пергаментом. Заморожуйте 23 години. Перекладіть у герметичні пакети чи контейнери та поверніть у морозильник. Перевага: фрукти не злипнуться, зручно дозувати. Заморожування з цукром або сиропом Для десертів, морозива, варення, коктейлів. Наріжте персики, як описано вище. Посипте цукром (приблизно 100 г на 1 кг фруктів), залиште на 15-30 хв, щоб пустили сік. Розкладіть у контейнери разом із соком або залийте фруктовим сиропом (вода та цукор у пропорції 2:1), залиште 12 см до краю. Порада: якщо плануєте заморожувати персики для дитячого харчування, то краще не додавати цукор взагалі. Заморожування пюре Для випікання, джемів, йогуртів і дитячих пюре. Очистьте персики, подрібніть у блендері. Розлийте у контейнери, формочки для льоду чи силіконові форми. Заморожуйте порційно, так зручно використовувати. Термін зберігання заморожених персиків У морозильній камері за температури -18&dеg;С персики зберігають свіжість до 810 місяців. Найкраще - використовувати до року. Контейнери обов'язково повинні бути герметичними, інакше фрукти пересихають або вбирають сторонні запахи. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збережуть смак, текстуру та користь: як підготувати гриби до заморозки Використання заморожених персиків Додавайте у смузі, каші, мюслі чи йогурт; Використовуйте для пирогів, штруделів, крамблів; Варіть компоти, соуси, джеми; Готуйте персикове морозиво чи сорбет; Просто насолоджуйтесь як замороженим десертом у спекотний день. Заморожені персики не потребують повного розмороження для більшості страв. Додавайте їх замороженими, особливо для випікання чи смузі. Власники морозильних камер звикли заморожувати продукти, щоб продовжити їм термін споживання. Мед - продукт, який і без охолодження здатний зберігати якість досить довго. Зберігати його найкраще в льоху чи холодильнику, але за бажання продовжити термін придатності продукту чи за відсутності відповідних умов його заощадження мед можна заморозити. Продукт змінює свою консистенцію та кристалізується під час заморожування. Вона не стане настільки твердою, як вода, соки чи інша рідина. Швидше заморожений мед нагадує щільне пружне желе. Але для того, щоб насолода зберегла максимум корисності, необхідно звернути увагу на кілька важливих моментів.
... More