Росіяни вчергове цинічно обстріляли столицю України ракетами й дронами. Серед постраждалих виявилась учасниця знімальної команди "Мастер Шеф" Анастасія. Повний текст новини
З початком сезону першої ягоди літа - полуниці - приготуйте вишуканий і водночас простий у приготуванні десерт, що підкорює з першої ложки. Йдеться про панна коту з цедрою лайма та полунично-м'ятним соусом. "М'яка, як хмаринка. Свіжа, як ранок у саду. Цитрус, ягода, вершки - ідеальний баланс", - каже переможниця "МастерШефу" Ангеліна Бурик. Готується панакота 15 хв., застигає сама. І що головне - ніхто не повірить, що такий неймовірний смак може вийти так просто. Зберігайте рецепт і зробіть цю весну ще солодшою, радить кулінарка. Панна котта Інгредієнти Вершки 33% - 500 г Цукор - 60 г Желатин - 8 г Вода (для замочування желатину) - 40 г цедра 1 лайму Полунично-мʼятний соус: Полуниця - 300 г Мʼята - декілька листочків Цукор - 30 грам Кукурудзяний крохмаль - 1 ч.л. Вода - 2 ст.л. Сік лайма - 1 ч.л. Як приготувати Залити желатин холодною водою, дати набухнути (10 хв). У сотейнику з'єднати вершки, цукор та цедру лайма. Підігріти майже до кипіння (до появи пари), але не кип'ятити! Зняти з вогню. Додати набряклий желатин у гарячі вершки, добре розмішати до розчинення. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно мити полуницю: лайфхак, який змусить комах та личинок покинути ягоду Охолодити масу до 35-40&dеg;С, розлити у склянки або силіконові форми й поставити в холодильник до повного застигання. Полуницю нарізати кубиком та перекласти у сотейник. Додати дрібно нарізані листочки мʼяти та сік лайма. Цукор зʼєднати з кукурудзяним крохмалем та водою і додати до полуниці. Довести до кипіння та, постійно помішуючи, проварити 2-3 хв. Охолодити повністю. Полити охолоджену панна котту полунично-мʼятним соусом. Можна додати зверху ще свіжі ягоди, м'яту або цедру лайма. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Аліна Бурик | переможниця Мастер Шеф 13 (@аngеlіnаburіk) Полуниця - це надзвичайно корисна ягода, яку варто їсти у той час, коли вона дозріває у свій природній час. Ароматна полуниця багата на вітаміни та поживні речовини, які здатні покращити пам'ять, зір та зміцнити імунітет.
З початком сезону першої ягоди літа - полуниці - приготуйте вишуканий і водночас простий у приготуванні десерт, що підкорює з першої ложки. Йдеться про панна коту з цедрою лайма та полунично-м'ятним соусом. "М'яка, як хмаринка. Свіжа, як ранок у саду. Цитрус, ягода, вершки - ідеальний баланс", - каже переможниця Мастершеф Ангеліна Бурик. Готується панакота 15 хвилин, застигає сама. І що головне - ніхто не повірить, що такий неймовірний смак може вийти так просто. Зберігайте рецепт і зробіть цю весну ще солодшою, радить кулінарка. Панна котта Інгредієнти Вершки 33% - 500 грам Цукор - 60 грам Желатин - 8 грам Вода (для замочування желатину) - 40 грам цедра 1 лайму Полунично-мʼятний соус: Полуниця - 300 грам Мʼята - декілька листочків Цукор - 30 грам Кукурудзяний крохмаль - 1 ч.л. Вода - 2 ст.л. Сік лайма - 1 ч.л. Як приготувати Залити желатин холодною водою, дати набухнути (10 хв). У сотейнику з'єднати вершки, цукор та цедру лайма. Підігріти майже до кипіння (до появи пари), але не кип'ятити! Зняти з вогню. Додати набряклий желатин у гарячі вершки, добре розмішати до розчинення. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно мити полуницю: лайфхак, який змусить комах та личинок покинути ягоду Охолодити масу до 35-40&dеg;С, розлити у склянки або силіконові форми й поставити в холодильник до повного застигання. Полуницю нарізати кубиком та перекласти у сотейник. Додати дрібно нарізані листочки мʼяти та сік лайма. Цукор зʼєднати з кукурудзяним крохмалем та водою і додати до полуниці. Довести до кипіння та, постійно помішуючи, проварити 2-3 хвилини. Охолодити повністю. Полити охолоджену панна котту полунично-мʼятним соусом. Можна додати зверху ще свіжі ягоди, м'яту або цедру лайма. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Аліна Бурик | переможниця Мастер Шеф 13 (@аngеlіnаburіk) Полуниця - це надзвичайно корисна ягода, яку варто їсти у той час, коли вона дозріває у свій природній час. Ароматна полуниця багата на вітаміни та поживні речовини, які здатні покращити пам'ять, зір та зміцнити імунітет.
Якщо хочете урізноманітнити свої сніданки й здивувати рідних новою стравою, приготуйте картопляний тост. Він хрусткий зовні та ніжний усередині. Це простий, але водночас оригінальний варіант сніданку, який швидко стане вашим фаворитом. Ним поділилася в Іnstаgrаm фудблогерка з ніком gоtоvіm_s_yаnоu. Картопляний тост Інгредієнти Картопля - 1 шт. Томати - 0.5 шт. Огірок - 0.5 шт. Вершковий сир - 50 г Яйця курячі - 1 шт. Авокадо - 0.5 шт. Сіль - за смаком Олія - 10 мл ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний тост на сніданок: який хліб обрати та що на нього покласти Як приготувати Помиту картоплю наріжте кружальцями якомога тонше. Очищати її не потрібно. Викладіть на пергамент та змастіть олією. Посипте сіллю та тертим сиром. Запікайте в духовці при температурі 180&dеg;С, приблизно 15 хвилин (до появи золотої скоринки). Яйце відваріть круто 8 хвилин після закипання води. Остудіть в холодній воді і почисть. Наріжте помідор, огірок та відварене яйце кружальцями. Авокадо почистьте та розімніть виделкою, додайте сік лимону та олію. Посоліть та перемішайте. Сформуй тост: половину картопляного тосту змастіть вершковим сиром, авокадо та викладіть всю начинку. Накрийте другою половиною і смакуйте. Тост максимально смачний та ароматний, якщо їсти його гарячим. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Смачні рецепти | МАСТЕР ШЕФ (@gоtоvіm_s_yаnоu) Якщо дотримуєтесь здорового харчування, такий сендвіч вам захочеться приготувати ще. Його обожнюють італійці і всесвітньо відома американська супермодель Белла Хадід. Рецепт цього сендвіча вимагає декількох інгредієнтів і кроків.
The "Come Back Alive" Foundation is close to the Ukrainian military. The front line of the Russian-Ukrainian war is not only the front. It is where the war for Ukraine is going on. In hospitals, in warehouses, landfills, in mass media, in offices. We supply and repair equipment, train soldiers and officers, help transform the Armed Forces, provide first-hand accounts of war and stem the flow of propaganda and disinformation. Provides the Ukrainian army with the most important tactical advantage.
Нещодавно на телебаченні стартував новий 15 сезон "Мастер Шеф". Учасники уже борються за головний приз проєкту, тому зараз відповідний момент, щоб пригадати за попередніх переможців. Повний текст новини
Українська підприємиця і шеф-кухарка Тетяна Літвінова зізналась, що вона покинула шоу Мастер Шеф через конфлікт з Ектором Хіменесом-Браво на знімальному майданчику.
Учасниця шоу "Мастер Шеф 14" Єлизавета Українець вперше стала мамою. 5 січня 2025 року на світ з'явився її синочок, про що вона зворушливо повідомила в соціальних мережах.
Після святкових застіль організм потребує легкості. Салат із пекінської капусти - чудовий вибір для тих, хто хоче розвантажити свій організм. Простий та легкий рецепт салату з пекінської капусти, ідеальний після свят, каже фудблогерка Ольга Рябенко, яка є суперфіналісткою Мастер Шеф. Салат з пекінської капусти Інгредієнти: Пекінська капуста - 1 шт; Морква - 1 шт; Перець солодкий або огірок - 1 шт; Яєчні білки варені - 4 шт; Заправка: Яєчні жовтки варені - 4 шт; Олія з травами: базилік, орегано, розмарин - 70 мл; Сметана 20% - 2 ст.л; Гірчиця - 1 ч.л; Сік лимона - 1/4 шт (за смаком); Сіль, перець; Сушений часник- 1 ч.л. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому бульйон треба пити у святкові дні: пояснення дієтолога Як приготувати Нашинкувати капусту. Моркву натерти на крупну тертку або на корейську. Перець або огірок нарізати невеликими скибочками. Зварити яйця та відділити жовтки від білка. Білки нарізати тонкими скибочками та додати до овочів. Змішати всі інгредієнти для заправки, яка виходить дуже ароматною завдяки олії з травами. Заправку вилити до овочів. Все ретельно змішати і можна подавати. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко | Світова кухня | Мама чотирьох (@оlgа_rіаbеnkо_) Для святкової вечірки можна приготувати ситний салат, який обов'язково сподобається усім, хто любить ананаси. Смачний і ефектний ананасовий салат з шинкою, картоплею, яйцем і горіхами стане чудовою закускою для святкового застілля чи звичайних посиденьок з друзями.
Кулінар Ектор Хіменес-Браво показав, як виглядає знімальний павільйон шоу Мастер-Шеф, який зазнав пошкоджень внаслідок російського обстрілу 13 листопада.
Промивання рису перед приготуванням завжди викликає суперечки серед кулінарів. Дехто вважає, що ця процедура необхідна для видалення зайвого крохмалю та домішок, інші ж переконані, що це може позбавити страву частини корисних речовин. Але все залежить від виду рису та способу його приготування. Розповімо, коли промивати рис дійсно варто, а коли можна обійтися без цього кроку. Миття рису допомагає видалити зайвий крохмаль, який утворюється на поверхні зерен у процесі обробки. Якщо рис не промити, крохмаль робитиме його липким і в'язким, що підходить не для всіх страв, пише Sаntе+. Якщо ви готуєте, наприклад, плов або розсипчастий гарнір, зайвий крохмаль краще видалити. Що буде, якщо не помити рис перед приготуванням Не промитий рис робить страву більш клейкою та м'якою, що може не відповідати бажаній текстурі. Чи потрібно мити рис перед тим, як варити Відповідь залежить від виду рису та рецепта. Білий рис часто промивають, щоб отримати розсипчасту структуру. Досить промити його в декількох водах, поки вода не стане прозорою. Довгозерний рис (наприклад, басматі або жасмин) зазвичай також промивають для видалення крохмалю і досягнення потрібної розсипчастості. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зерна відібрані вручну, але для суші не годяться: чим особливий найдорожчий у світі сорт рису Цільнозерновий рис промивають і часто замочують на кілька годин перед приготуванням для пом'якшення зерен. Короткозерний рис можна не промивати, якщо його текстура має бути більш липкою (наприклад, для суші або рисової каші). Як правильно промивати рис Для правильного промивання покладіть рис у миску, залийте водою і ретельно перемішайте зерна. Потім злийте воду і повторіть процес кілька разів, поки вода не стане майже прозорою. Це допомагає змити зайвий крохмаль і гарантує, що рис звариться до потрібної консистенції. Якщо ви хочете, щоб рис вийшов м'яким і липким, ви можете не промивати його перед приготуванням. Особливо це актуально для страв, де потрібна густіша текстура, наприклад, різотто, рисові каші або десерти. Однак для розсипчастих гарнірів краще все ж промити крупу. Рис - універсальний інгредієнт, який використовується в багатьох кухнях світу для приготування різних страв: суші, плов, ризото, молочні каші, паелья, пудинги та навіть десерти. Від правильного вибору виду рису залежить смак і консистенція страви. Фудблогерка Ольга Рябенко, яка є суперфіналісткою Мастер Шеф, розповіла про найпопулярніші та найцікавіші види рису.
Якщо любите готувати зранку омлет, цей рецепт фрітати саме для вас. Це ідеальний вибір сніданку для всієї родини. Легкий у приготуванні та надзвичайно смачний, цей омлет підкорює серця своїм яскравим виглядом і багатством смаків. І точно зробить ваш ранок особливим, каже фудблогерка Ольга Рябенко, яка є суперфіналісткою Мастер Шеф. Італійський омлет фрітата: покроковий рецепт Інгредієнти - Бекон - 120 г; - Перець солодкий - 1 шт; - Зелена цибуля - 4-5 шт; - Спаржева квасоля - 100 г; - Яйця - 7 шт; - Пармезан - 100 г; - Моцарела мʼяка - 1 шт; - Сіль, перець; - Базилік свіжий - 2-3 гілочки. Використовуйте сковорідку, яка підходить для користування в духовці. Як приготувати Нарізати бекон на невеликі шматочки та обсмажити. Додати порізаний солодкий перець на смужки. Смажити 5 хв. Додати спаржеву квасолю, зелену цибулю та базилік і смажити ще 2 хв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чудова ідея для поживного сніданку: зберігайте рецепт іспанської фрітати Збити яйця. Додати сіль, перець та натертий пармезан. Вилити яйця до овочів. Нарізати моцарелу слайсами та розкласти. Посипати пармезаном та поставити до духовки на 15 хвилин при температурі 180&dеg;. "Зберігайте, і нехай ваші ранки будуть смачними та ароматними", - радить кулінарка. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко | Мастер Шеф | Світова кухня | Рецепти для дітей (@оlgа_rіаbеnkо_) Вранці, коли часто не вистачає часу довго стояти на кухні, фрітата з печерицями - це ідеальний варіант для швидкого та ситного сніданку. Фрітата не тільки смачна, але й корисна - вона зарядить вас енергією на весь день, при цьому готується всього за кілька хвилин. Приготування займає лічені хвилини, а отже зранку це якраз те, що треба.
Інколи зовсім немає сил і часу, щоб готувати складні страви, з довгими процесами. Хочеться швиденько нагодувати рідних і піти відпочивати. Рецептом ситних стегенець у ароматному соусі поділилась суперфіналістка Мастер Шеф Ольга Рябенко. "Ділюсь найпростішим рецептом смачної вечері. Зберігайте, і нехай він стане вашою паличкою-виручалочкою". - каже Ольга Рябенко. Інгредієнти Курячі стегна без кістки та шкіри- 6 шт; Гриби - 400 г Цибуля - 1 шт Часник - 4 зубчика Чебрець - 1 ст. л Бульйон - 400 мл Соєвий соус - 3 ст.л Крохмаль - 1 ст. л Олія для смаження Вода - 1 ст. л Як приготувати: Стегна посолити, поперчити й обсмажити на розігрітій сковорідці з олією. Цибулю нарізати кубиками, часник подрібнити, гриби порізати невеликими шматочками. Обірвати листочки чебрецю. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька простих кроків і вечеря на столі: як смачно приготувати сібас з овочами Прибрати стегна, й на тій же сковорідці обсмажити гриби. Додати цибулю, часник та чебрець. Додати бульйон та соєвий соус. Потім крохмаль розвести водою і теж додати у сковорідку. Помістити стегна до грибів та протушкувати. Чудово доповнює будь-який гарнір. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко | Мастер Шеф | Світова кухня | Рецепти для дітей (@оlgа_rіаbеnkо_) Якщо хочете швидко та смачно приготувати обід чи вечерю, грильовані курячі грудки з овочевим салатом та йогуртовим соусом - ідеальний варіант. Цей рецепт поєднує у собі легкість приготування, користь для здоров'я та неймовірний смак. Усього кілька простих кроків, і ви зможете насолоджуватися чудовою стравою, яка підходить для всієї родини.
Гарбузовий чизкейк без випічки - це чудовий варіант для осіннього десерту. Цей десерт не потребує духовки, тому готується швидко і легко, а його насичений аромат та кремова текстура порадують усіх шанувальників чізкейків. Зберігайте рецепт, яким поділилась фудблогерка з ніком lаnаs_dіеt. "Вам буде чим дивувати, а тим більше, замість гарбуза можна взяти будь-які іншу фруктову основу у вигляді пюре", - каже кулінарка. Гарбузовий чизкейк Інгредієнти Пісочне печиво - 200 г Розмʼякшене масло - 30 г Печиво будь-яке, можна власного приготування. Печиво перебити в крихту, вимішати з маслом і втрамбувати на дно розʼємної форми, як у відео. Ставимо в холодильник. Для заливки: Відварений гарбуз - 600 г Сік одного апельсину Крем-сир - 400 г Цукор - 100 г Желатин - 2 пачки по 9 г, він не має запаху, присмаку, прозорий і сильний Пакетик ванільного цукру Вода - 100 мл Як приготувати Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Тим часом поміщаємо всі інші інгредієнти для заливки у блендер. Розігріваємо желатин до розчинення. Не кипʼятіть і не перегрівайте, він дуже гарно розчиняється у воді до 60 градусів. Перемішуємо і додаємо до інших інгредієнтів. Перебиваємо в однорідну масу і виливаємо на основу з печива. Ставимо в холодильник. На цьому етапі у нас готовий повноцінний чизкейк без випічки. Залишилось дати застигнути. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити ідеальний крем-сир вдома: рецепт суперфіналістки Мастер Шеф Для апельсинового конфі: Сік апельсину - 250 мл, краще використати свіжовичавлений сік із солодких апельсинів. Цукор - 35-50 г, залежить від того на скільки солодкі апельсини, скуштуйте і додайте на свій смак Кукурудзяний крохмаль - 15 г 200 мл соку виливаємо в ронделик, всипаємо цукор і ставимо нагріватись. У 50 мл холодного соку розчиняємо крохмаль. Коли сік почне закипати, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння, безперервно помішуючи. Остуджуємо, помішуючи, щоб не було гаряче і виливаємо зверху на гарбузову заливку. Ставимо все в холодильник, мінімально потрібно годин п'ять, а краще на ніч. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Світлана Левицька фудексперт (@lаnаs_dіеt) Чистка гарбуза часто здається складним завданням. Його тверда шкірка вимагає зусиль і терпіння. Проте є кілька простих способів, які допоможуть швидко почистити гарбуз та уникнути безладу на кухні.