Пізній сніданок - ідеальний варіант для тих, хто хоче почати день неспішно й смачно. Зазвичай його влаштовують пізно вранці або рано вдень, приблизно з 10 до 14 години. Коли ранковий поспіх позаду, саме час потішити себе чимось особливим: ароматними оладками, ніжними тостами з авокадо чи запіканками, що тануть у роті. Ділимося найсмачнішими ідеями для бранчу, який зарядить енергією та гарним настроєм на весь день. Ідей для різноманітного і смачного сніданку Яєчні страви Яйця Бенедикт: із соусом голландез, беконом або лососем, на англійському мафіні. Шакшука: яйця, запечені в пряному томатному соусі з овочами. Фріттата: італійський омлет з овочами, сиром і ковбасками. Скрембл з авокадо і тостами. Млинці та вафлі Американські панкейки з кленовим сиропом, ягодами та збитими вершками. Бельгійські вафлі з шоколадним соусом або фруктами. Млинці з сиром і медом або з солоною начинкою (лосось, сир). Закуски та салати Салат Капрезе: помідори, моцарела, базилік, бальзамік. Авокадо-тости з насінням і яйцем пашот. Хумус з овочевими паличками та коржиками. Сирна тарілка з горіхами, медом і сухофруктами. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний пізній сніданок: готуємо сендвіч із сиром-гриль та шпинатом Гарячі страви Міні-круасани з шинкою та сиром. Кіш лорен: відкритий пиріг із начинкою з яєць, вершків, сиру та бекону. Печені овочі (гарбуз, батат) із травами та йогуртовим соусом. Десерти Йогурт із гранолою та свіжими ягодами. Листковий десерт із маскарпоне, печивом і фруктами (типу трайфла). Смузі-боули: густий смузі з додаванням горіхів, насіння чіа та фруктів. Напої Мімоза: апельсиновий сік із шампанським. Сангрія з ягодами та цитрусами. Домашній лимонад або чай із медом і розмарином. Кава зі спеціями (наприклад, лате з корицею і кардамоном). Можна поєднувати кілька категорій, щоб зробити бранч цікавим і різноманітним. Час сніданку може впливати на кров'яний тиск. Пропуск ранкового прийому їжі або надто пізній сніданок підвищують ризик стрибків тиску, тоді як ранній сніданок сприяє стабільності серцево-судинної системи. Люди можуть мати підвищений кров'яний тиск через багато причин, серед яких ліки, їхні звички та генетика. Однак його можна знизити, якщо переглянути час, коли ви снідаєте
Салат "Мімоза" – це завжди про святковий настрій, навіть якщо ви вирішите приготувати його у будні дні. Тим паче, що це справа кількох хвилин. Повний текст новини
Салат зі шпротами, рисом та зеленим горошкомІнгредієнти:шпроти – 1 банкаяйця курячі (варені) – 4 штукиогірки (мариновані) – 3-4 штукирис (відварний) – 1 склянказелений горошок – 1/2 банкимайонез – до смакуПокроковий рецепт приготування:поріжте яйця, шпроти та огірки на шматочки приблизно однакового розміруперекладіть все в салатникдодайте відварений рис, зелений горошокзаправте салат майонезом обережно перемішайтеподавайте салат у салатниці або викладіть на тарілку за допомогою кільця сервірування.Салат з червоною рибою, яйцями, ананасом та зеленим горошкомІнгредієнти:червона риба (слабосолона) – 300 гчервона ікра – 1 ст.л.яйця курячі (варені) – 4 штукиананас – 200 гзелений горошок – 1 банкамайонез – 3 ст.сіль за смакомПокроковий рецепт приготування:наріжте кубиками червону рибу, ананаси та очищені яйцязелений горошок відкиньте на друшляк і промийтезмішайте рибу, горошок, ананаси та яйцядодайте сіль, майонез перемішайтевикладіть салат на тарілку прикрасьте червоною ікрою.Салат Мімоза з перепелиними яйцямиІнгредієнти:рибні консерви (у олії) – 1 банкаперепелині яйця (варені) – 6 штуккартопля (відварена) – 3 штукиморква (варена) – 200 гцибуля ріпчаста – 1 штукасіль за смакоммайонез – 4 ст. л.Покроковий рецепт приготування:рибні консерви викладіть на тарілку розімніть вилкоюяйця очистіть від шкаралупивідокремте білки від жовтків натріть на тертціцибулю очистіть від лушпиння дрібно наріжтекартоплю, моркву очистіть від шкірки натріть на великій тертцізберіть шарами салат у глибокій піаліспочатку викладіть половину картоплідодайте сіль далі консервивикладіть шарами цибулю, майонез, моркву знову посолітьпоступово розподіліть картоплю, білкизмастіть майонезом присипте жовтками.Салат з куркою та мандаринамиІнгредієнти для салату з куркою:Куряче філе - 350 гЯйця - 5 штукСир - 250 гМариновані печериці - 200 гМандарини - 4-5 штукСіль - за смакомМайонез - за смакомЛистя салату - за смакомПриготування салату з куркою та мандаринами:Філе відваріть за 20-30 хвилин, яйця за 10 хвилинОстудітьНаріжте курку, яйця, сир та гриби невеликими шматочкамиМандарини очистіть і розріжте часточки на 2-3 частини, кілька штук залиште для прикрасиСкладіть все в миску, посоліть та заправте майонезомЗверху викладіть листя салату, часточки мандаринів і при бажанні коктейльні вишні.Смачного!Джерело
Деякі види мімози можна вирощувати не лише на клумбі, а й взимку у квартирі. Для підвіконня добре підходить мімоза соромлива. Ця рослина привертає до себе увагу надчутливим листям, яке реагує на дотик, вітер або воду - воно ніби ховається і закривається від навколишнього світу, пише Gаzеtа.uа. Вирощувати мімозу соромливу рекомендують у добре освітленому місці. Ідеально для цього підійде підвіконня. Її слід регулярно і рясно поливати та обприскувати. Якщо створити сприятливі умови, мімоза зацвіте. Насамперед для цієї рослини важливо забезпечити правильний режим освітлення. Недостатня кількість світла позначається не тільки на цвітінні рослини, але і на листках. У такому випадку мімоза може втрачати колір, витягуватись та швидко старіти. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжа зелень серед зими: що можна вирощувати у квартирі Однак, листя у рослини ніжне, тому від прямих сонячних променів, особливо влітку опівдні, його краще захистити. Адже від цього на рослині залишаються опіки. Важливо до будь-яких змін освітлення, до нового місця мімозу соромливу привчати поступово, плавно збільшуючи інтенсивність освітлення і не піддаючи рослину стресу. При цьому слід пам'ятати, що мімоза не любить штучного освітлення. Ця рослина добре справляється з кімнатними умовами, як навесні, так і влітку, задовольняючись звичайною температурою в +20℃. Мімоза соромлива не дуже добре переносить спеку, тому краще обмежити максимальну температуру до +25℃. Як і більшість рослин, які переживають період спокою, взимку кімнатна мімоза віддасть перевагу низьким температурам. Однак, не варто допускати зниження температури нижче +15℃. Оптимальними показниками вважають +16... +18℃. Окрім того, мімоза не любить брудне повітря. Рослину не можна вирощувати в приміщенні, де курять або використовують пахощі. Не варто також тримати її на кухні. Вентиляція має бути частою але обережною, адже мімоза любить свіже повітря. Грядки на підвіконні взимку набирають все більше популярності. Вирощуючи зелень у помешканні, вітаміни можна завжди мати під рукою. Серед іншого, посадити можна салат. Щоб мати гарний урожай, за ним потрібно правильно доглядати.
Салат "Мімоза", улюблена святкова страва, знайома багатьом з дитинства. Цей кулінарний фаворит славиться невигадливістю рецепта та ніжним смаком в результаті. Повний текст новини
Салат "Мімоза" на рівні з "Олів'є" та "Оселедцем під шубою" завжди готують на Новий рік. Складається він з шарів, які зазвичай змащуються майонезом. Але, якщо ви хочете приготувати більш "легку" версію салату, спробуйте цей рецепт.