Search trend "Олів'є рецепт"

Sign up, for leave a comments and likes
News filter
Рецепт, якому 120 років: як приготувати справжній японський картопляний салат (Відео)
Цей оригінальний салат готують у Японії з того моменту, як одному шеф-кухарю, за легендою, не вдався салат "Олів'є".
we.ua - Рецепт, якому 120 років: як приготувати справжній японський картопляний салат (Відео)
Класичний олів'є з яловичиною: рецепт святкового салату
Це, звісно, не дореволюційний салат із рябчиками, але смачна альтернатива салату з вареною ковбасою.
we.ua - Класичний олів'є з яловичиною: рецепт святкового салату
Чим замінити олів'є: три салати, які стануть шедеврами святкового столу
Великою частиною святкової атмосфери є стіл. Господині щедро намагаються його накрити, щоб увесь наступний рік був багатий і жити в достатку. Для багатьох приготування салату Олів'є є щорічною традицією. Спробуйте щось новеньке, адже цілком може виявитися, що ваш новий улюблений рецепт салату чекає на вас у добірці кулінара Євгена Клопотенка. Салат з індичкою, запеченими овочами та домашнім майонезом Запікання творить з овочами якусь магію: смаки стають насиченішими, аромати виразнішими та й структура у запечених овочів приємніша, порівняно з відвареними. Прості супи, бульйони та салати вони перетворюють у справжні кулінарні шедеври. От і цей новорічний салат з індичкою завдячує своїм вишуканим смаком саме запеченим овочам. Одне прохання, використовуйте для заправки виключно домашній майонез так набагато смачніше і корисніше. Інгредієнти 500 г філе індички 2 моркви 1 солодкий перець 300 г печериць 2 см кореня імбиру 2 ст. л. соняшникової олії 4 скибки тостового хліба (для сухарів) 2 ст. л. домашнього майонезу сіль та перець до смаку Для домашнього майонезу з куркумою: 2 жовтки 125-150 мл олії 10 г гірчиці 1 ст. л. соку лимона 1 дрібка солі 2/3 ч. л. куркуми Як приготувати Відразу увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. На застелене фольгою деко викладіть 2 ретельно вимиті морквини, 300 г печериць, 1 солодкий перець і 500 г філе індички (попередньо зачистивши його від плівок та зайвого жиру). Скропіть філе та овочі соняшниковою олією. Поставте всі інгредієнти в духовку на 40 хвилин, запікатися за температури 180 градусів. Через 20-25 хвилин перевірте овочі, якщо вони готові, то витягніть їх, а філе індички залиште запікатися до готовності, ще приблизно на 20 хв. Доки овочі остигають, а філе запікається, приготуйте домашній майонез із куркумою. Для цього візьміть 2 жовтки, додайте до них 10 г гірчиці та збийте їх занурювальним блендером в однорідну масу. Потім додайте 1 ст. л. лимонного соку та дрібку солі. Усі інгредієнти перебийте до однорідності та вливайте цівкою соняшникову олію, не перестаючи збивати блендером. Дивіться по консистенції соусу, але вам знадобиться приблизно 125-150 мл олії. Наприкінці додайте 2/3 ч. л. куркуми та ще раз трохи збийте. Соус готовий. 4 скибки тостового хліба наріжте кубиками та обсмажте на сухій сковорідці. Переходьте до нарізання овочів та м'яса. Із солодкого перцю зніміть шкірку, видаліть насіння та наріжте середнім кубиком. Запечену моркву очистьте і наріжте смужками, а печериці розріжте навпіл або четвертинки. Філе індички наріжте смужками. Усі інгредієнти змішайте в мисці та заправте домашнім майонезом. Додайте сухарики та натріть 2 см кореня імбиру. Акуратно перемішайте всі інгредієнти салату та одразу подавайте до столу, оскільки сухарики можуть розмокнути. Салат із шинкою, картоплею та йогуртовою заправкою Якщо ви шукаєте альтернативу Олів'є, то радимо спробувати цей салат з шинкою та овочами. Тут в інгредієнтах і ніжна відварена картопелька, і солодка морква, а замість вареної ковбаси шинка. Оригінальності салату додадуть волоські горіхи, оливки та коріандр. А заправити всю цю смакоту пропонуємо соусом на основі йогурту, з додаванням часнику і кропу, але також салат можна заправити і домашнім майонезом із попереднього рецепта. Інгредієнти 3-4 картоплини середнього розміру 1 морква 250 г шинки 50 г волоських горіхів 100 г оливок &frас12; ч. л. меленого коріандру сіль та перець до смаку Для соусу: 150 г натурального йогурту 10 гілочок кропу 2 зубчики часнику Як приготувати 1 моркву та 3-4 картоплини, помийте, висушіть, викладіть у форму або на деко та запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів. Дайте готовим овочам повністю охолонути, а потім наріжте їх середніми кубиками. Складіть у миску. До речі, я не очищав картоплю від шкірки, так виходить не менш смачно. 250 г шинки також наріжте середніми кубиками, додайте до моркви та картоплі. Додайте в салат також 100 г оливок та 50 г подрібнених волоських горіхів. Для заправки: дрібно наріжте 10 гілочок кропу та подрібніть 2 зубчики часнику (за допомогою дрібної терки або давилки). У окремій мисці змішайте подрібнений кріп, часник, 150 г натурального йогурту та ретельно перемішайте. Заправте салат соусом. Салат із курячим філе та медовою заправкою Цей вишуканий салат з курячим філе та медовою заправкою продемонструє вам ідеальний баланс смаку: солоні огірки, ніжне куряче філе, солодкий соус та цитрусова кислинка лимонного соку об'єднаються, щоб принести максимум задоволення вашим смаковим рецепторам. До речі, замість курятини ви цілком можете використати індичку або навіть яловичину. Інгредієнти 300 г курячого філе 1 велика морква (або 2 маленькі) 2 солоні огірки 1 ст. л. меду сік &frас12; лимона 4 лаврові листи 5 горошин духмяного перцю 1 томат 2-3 гілочки базиліка 2 ст. л. соняшникової олії сіль та перець до смаку Як приготувати 300 г курячого філе зачистьте від плівок та жиру. Викладіть його в каструлю, залийте холодною водою та доведіть до кипіння. Додайте до води 5 горошин духмяного перцю, дрібку солі, 4 лаврові листки та варіть філе до готовності, 20 хв на невеликому вогні. Готове м'ясо витягніть з каструлі та дайте йому повністю охолонути. Паралельно з м'ясом відваріть 1 моркву до м'якості. Охолодіть та почистьте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запекти качку на Різдво: рецепт з карамелізованими яблуками та апельсинами попросять усі гості Коли всі інгредієнти зварені, розпочинайте нарізку салату. Візьміть 2 солоні огірки і наріжте кубиками. Це ж зробіть із курячим філе, морквою та 1 томатом. Усі інгредієнти складіть у миску та полийте їх соком половини лимона. В окремій ємності приготуйте заправку: змішайте 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. меду та сік половини лимона. Заправте салат соусом, поперчіть та посоліть до смаку. Помийте 2-3 гілочки базиліка, висушіть, обірвіть листочки та додайте в салат. Ви можете їх подрібнити чи додати цілими. Ставте нам питання й пишіть коментарі. Ми проробляємо кожен рецепт, перш ніж поділитись з вами, тому нам важливо розуміти чи все у вас виходить. Якщо щось пішло не так, ми обовʼязково допоможемо. Символом 2024 року стане Зелений Дерев'яний Дракон. Щоб притягнути удачу та достаток у новому році, важливо звернути увагу на смаки символу року. При складанні новорічного меню, було би добре додати до списку морепродукти, свинину чи яловичину, сир, зелень, свіжі фрукти. Страви з цих продуктів будуть доречними на святковому столі. Gаzеtа.uа пропонує три страви, які притягнуть удачу в рік Зеленого Дерев'яного Дракона.
we.ua - Чим замінити олів'є: три салати, які стануть шедеврами святкового столу
Що приготувати на Новий рік. Чотири традиційні рецепти
Олів'є з креветками та перепелиними яйцямиІнгредієнти:креветки (очищені) – 300 гкартопля (відварена) – 200 гморква (варена) – 2 штукизелений горошок (консервований) – 150 гогірки (солоні) – 2 штукиогірки (свіжий) – 1 штукаперепелині яйця (варені) – 10 штукпетрушка (для прикраси) – 2 гілочкимайонез – 250 мллимонний сік – 1 ч. л.молотий чорний перець – до смакусіль на смакПокроковий рецепт приготування:нарізаємо креветки кубиками середнього розміру збризкуємо лимонним сокомкілька креветок залишаємо цілими для прикраси готового олів'єнарізаємо картоплю, моркву, яйця, свіжі та солоні огірки дрібними шматочкамиодне яйце розрізаємо навпіл для прикрасизелений горошок відкидаємо на друшляк, промиваємо, злегка обсушуємо на паперовому рушникузмішуємо в глибокій мисці картоплю, креветки, моркву, яйця, горошок та обидва види огірківдодаємо мелений чорний перець, сіль, майонез акуратно перемішуємо салат ложкоюза допомогою кулінарного кільця викладаємо олів'є на тарілкуприкрашаємо половинками яйця, петрушкою та креветками.Фото: Frееріk Вінегрет із кукурудзоюІнгредієнти:буряк (відварений) – 250 гкартопля (відварена) – 200 гкукурудза (консервована) – 1 банкаморква (варена) – 2 штукиогірки (солоні) – 200 гцибуля ріпчаста - 1 штукарослинна олія – 5 ст.л.сіль на смакзелень (для прикраси) – 3 гілочкиПокроковий рецепт приготування:цибулю звільніть від лушпинняварені картоплю, буряк і моркву очистьте від шкіркикукурудзу відкиньте на друшлякпромийте під проточною водою викладіть на паперовий рушникнаріжте дрібними кубиками картоплю, буряки, огірки та морквув окремій мисці змішайте буряки з половиною рослинної оліїзалишіть на 3 хвилинидодайте картоплю, огірки, цибулю, моркву, кукурудзу, сіль і масло, що залишилосяакуратно перемішайте ложкою салатвикладіть вінегрет на гарну тарілку прикрасьте зеленню до смаку. Фото: GеttyіmаgеsСкумбрія в духовці цілаІнгредієнти:скумбрія – 2 тушкилимон – 1 штукачасник – 4 зубчикикріп – 0.5 пучкамелений чорний перець – 2 щіпкисушений перець чилі – 1 щіпкаморська сіль – 1 год.паприка – 1 год.мелений коріандр – 0,5 ч.л.оливкова олія – 2 ст.л.Покроковий рецепт приготування:повністю випатрайте і промийте скумбріюзробіть зверху неглибокі надрізинатріть рибу олією та посипте всіма спеціямидрібно нарубайте кріп з часником вкладіть усередину рибиу надрізи на шкірі вкладіть часточки лимоназапікайте скумбрію в духовці 30 хвилин при 190 градусах під фольгою та ще 10 хвилин без неї.салат з оселедця з гранатом, Фото: фото з доступних джерелШаровий салат з оселедцем та гранатомІнгредієнти:Картопля - 2 шт.Морква - 1-2 шт.Яйця - 2-3 шт.Філе солоного оселедця - 2 шт.Майонез - на смакЗерна граната - на смакПриготування салату з оселедцем:Картоплю та моркву відваріть за 20-25 хвилин, яйця - за 10 хвилинОстудітьНаріжте овочі, яйця та рибу невеликими кубикамиНа дно ємності додайте трохи майонезуШарами викладіть рибу, картоплю, моркву, яйцяКожен інгредієнт змащуйте майонезомЗверху посипте зернами гранатаСмачного!Джерело
we.ua - Що приготувати на Новий рік. Чотири традиційні рецепти
Класичні та оригінальні рецепти: топ-5 смачних новорічних салатів
Новий рік — це особливий час, коли хочеться створити святкову атмосферу всюди. Серед різноманіття страв саме салати займають центральне місце, доповнюючи новорічне меню яскравими смаками та незвичайними поєднаннями. Класичні рецепти, які давно стали улюбленими, а також сучасні кулінарні інтерпретації, здатні здивувати навіть гурманів. Еспресо підготувало для вас добірку з п'яти салатів, які зможуть гармонійно доповнити новорічний стіл та нададуть різноманітності.Новорічний салат з грибами, копченою куркою та соломкоюІнгредієнти:гриби - 250-300 гцибуля (невелика) - 1 шт. копчена курка - 300 г сир твердий - 200-250 гяйця - 3 шт. кріп та часник – до смакумайонез – до смакуДля прикрашання салату: соломка петрушка грибиПокроковий рецепт приготування:Наріжте гриби слайсами, а цибулю очистіть від лушпиння та наріжте дрібним кубиком. Розігрійте сковорідку з олією, просмажте гриби з цибулею до готовності. Не забудьте в процесі смаження додати трохи солі. Курячі яйця відваріть круто протягом 11-12 хвилин, потім перекладіть в холодну воду та очистіть від шкаралупи. Копчену курку наріжте дрібно, а сир та яйця – натріть окремо на маленькій терці. Кріп ретельно промийте та наріжте також дрібно. Для заправки салату з'єднайте в посудині кріп, майонез та пропущений через прес часник. На плоску тарілку для подачі покладіть зафіксоване роз'ємне кільце, де будете формувати салат. Викладіть першим шаром яйця та рівномірно розподіліть, змастіть майонезним соусом. Далі шарами викладайте гриби, соус, курку, знову соус та останній шар – сир. Відправляйте салат в холодильник на одну годину.Палички соломки зламайте так, щоб всі вони мали різну довжину.Обережно зніміть роз'ємне кільце, змастіть майонезним соусом боки салату та прикріпіть до них соломку, формуючи "паркан". На сир зверху також можете викласти петрушку та гриби. Смачного!Новорічний салат з грибами та соломкою, Фото: YоuТubе @fооdgооdUАСалат "Мандариновий шок"Інгредієнти:крабові палички - 200-250 г мандарини (середнього розміру) - 5 шт. варені яйця - 5 шт. консервована кукурудза - 1 банка твердий сир - 200 г часник - 2 зубчики майонез - 150 г сіль – до смакуПокроковий рецепт приготування:Заздалегідь відваріть курячі яйця круто, а потім очистіть їх від шкаралупи. Крабові палички наріжте слайсами, сир та яйця – кубиками.Мандарини промийте, очистіть від шкірки та розберіть дольками, потім наріжте невеликими шматочками. У салатниці змішайте крабові палички, сир, яйця, мандарини, консервовану кукурудзу та майонез. За бажанням додайте ще сіль та перемішайте. Готово!Салат "Мандариновий шок", Фото: YоuТubе @сhаnnеlvо_uаСалат з грушою та сиром дорблюІнгредієнти:мікс салатів - 150 ггруша (велика) – 1 шт.сир дорблю - 50 гволоські горіхи – жменя + медДля заправки:оливкова олія - 2 ст. л.сік лимона - 1 ст. л.мед - 1 ч. л.гірчиця в зернах - 1 ч. л.Покроковий рецепт приготування:Промийте грушу та наріжте тоненькими слайсами, а потім збризніть соком лимона. Волоські горіхи підсмажте з медом, а потім перекладіть на пергаментним папір. Наріжте сир кубиками, а мікс салатів промийте та промокніть паперовими рушниками.Приготуйте заправку. Для цього просто змішайте оливкову олію з соком лимона, медом та гірчицею. На тарілку викладіть мікс салатів та налийте приблизно половину заправки. Далі додайте до салату грушу, сир горіхи та полийте все рівномірно заправкою. Готово!Салат з грушою та сиром дорблю, Фото: сооkраd.соmСалат "Ніжність" з ананасами Інгредієнти:куряче філе (варене або копчене) – 300-400 г ананаси консервовані – 250 г сир твердий – 100 г яйця – 4 шт. майонез, сіль та чорний перець – до смаку зерна граната – для декоруПокроковий рецепт приготування:Якщо у вас копчене філе, тоді одразу нарізайте його кубиками. Якщо ні, тоді відваріть філе у невеликій каструлі з водою до готовності, приблизно 20-25 хвилин. Дайте курятині охолонути та наріжте кубиками. Відваріть також курячі яйця круто, а потім очистіть їх від шкаралупи. Консервовані ананаси наріжте кубиками, а сир та яйця натріть окремо на дрібній терці.  На плоску тарілку для подачі покладіть зафіксоване роз'ємне кільце. Викладіть спочатку шматочки курячого філе, за ними - ананаси, далі подрібнені яйця, а завершіть тертим сиром. Кожен шар ретельно змащуйте майонезом. Якщо ви не хочете довго стояти на кухні, тоді всі інгредієнти можна просто змішати у салатниці. Верх страви прикрасьте гранатовими зернами та свіжою зеленню. Смачного! Салат "Ніжність" з ананасами, Фото: sеnsаtsіyа.соmКласичний салат "Олів'є" Інгредієнти:картопля - 4-5 шт.морква (велика) - 2 шт.консервований горошок – 1 банкаковбаса "Докторська" - 300-400 гсолоні або мариновані огірки – 4-5 шт.яйця – 6 штукцибуля – 1 штуказелень та майонез – до смакуПокроковий рецепт приготування:Промийте картоплю та моркву ретельно, чистити не треба. У каструлю налийте воду на відваріть овочі до готовності.Відваріть також курячі яйця круто, перекладіть у холодну воду та очистіть від шкаралупи. Дайте овочами охолонути та очистіть їх від шкірки, наріжте кубиками. Ковбасу, яйця та огірки також наріжте кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння, а потім промийте разом із зеленню. Наріжте їх дрібно, але не змішуйте. У салатниці змішайте картоплю, моркву, консервований горошок, ковбасу, огірки, яйця, цибулю та майонез. Зверху прикрасьте салат зеленню. Смачного!Салат "Олів'є", Фото: Frееріk 
we.ua - Класичні та оригінальні рецепти: топ-5 смачних новорічних салатів
Традиційний рецепт – оновлено: які несподівані інгредієнти зроблять класичне "Олів'є" смачнішим
З наближенням святкового сезону улюблений салат "Олів'є" з'явиться на столах по всій країні. Традиційно класичний рецепт залишається майже незмінним, і багато господинь дотримуються перевірених часом методів. Повний текст новини
we.ua - Традиційний рецепт – оновлено: які несподівані інгредієнти зроблять класичне Олів'є смачнішим
Рецепт салату "Мімоза" на новорічний стіл: як приготувати "легку" версію без майонезу і моркви
Салат "Мімоза" на рівні з "Олів'є" та "Оселедцем під шубою" завжди готують на Новий рік. Складається він з шарів, які зазвичай змащуються майонезом. Але, якщо ви хочете приготувати більш "легку" версію салату, спробуйте цей рецепт.
we.ua - Рецепт салату Мімоза на новорічний стіл: як приготувати легку версію без майонезу і моркви
"Олів'є" та "Шуба" навіть поруч не стоїть: новий рецепт смачнючого салату на Новий рік 2025
Новий рік дедалі ближче, тож саме час для складання святкового меню. І найперше треба подумати про салати та закуски. Зазвичай, спадають на думку традиційні "Олів'є" та "Шуба", але це не єдині салати, якими можна поласувати на свята. Повний текст новини
we.ua - Олів'є та Шуба навіть поруч не стоїть: новий рецепт смачнючого салату на Новий рік 2025
Смачний і поживний: рецепт салату "Празький"
Це ще одна варіація на тему популярного "Олів'є". І виходить також смачно.
we.ua - Смачний і поживний: рецепт салату Празький

What is wrong with this post?