Не всі болгарські перці однакові. Деякі кольори містять більше вітамінів та антиоксидантів, ніж інші. Солодкість та приємний хрускіт болгарських перців роблять їх основним продуктом на кухні. Але чи замислювалися ви коли-небудь, який вид болгарського перцю найкорисніший, пише |Маrthаstеwаrt. Як виявляється є відмінність між червоним, зеленим, жовтим, помаранчевим болгарським перцем. Дієтологи та експертом з продуктів розповіли, як кожен колір порівнюється з точки зору смаку, аромату та поживних речовин. Плюс, який з них найдовше зберігатиметься у вашому холодильнику. Зелений болгарський перець Зелений болгарський перець, як правило, найдешевший. Зелений болгарський перець найменш стиглий і має виразний трав'янистий, злегка гіркий смак. З точки зору поживності, він містить багато клітковини, але має найнижчий рівень цукру та антиоксидантів. Деяким людям зелений перець найважче перетравлюється, ймовірно, через його тверді клітинні стінки, особливо в сирому вигляді. Жовтий та помаранчевий болгарський перець Жовтий та помаранчевий болгарський перець - це щось середнє між перцями за смаком та поживною цінністю. "Вони пропонують приємну золоту середину з ніжною солодкістю та хрусткою текстурою", - каже менеджер категорії продуктів у Nаturаl Grосеrs Метт Фаулер. Хоча вони не містять стільки вітаміну С, скільки червоний перець, вони пропонують інші поживні речовини. Жовтий болгарський перець багатий на лютеїн та зеаксантин, які підтримують здоров'я очей. Помаранчевий болгарський перець також має високий вміст бета-криптоксантину, який має інші важливі переваги для здоров'я. Червоний болгарський перець Червоний болгарський перець є найбільш поживним з усіх болгарських перців. "Зокрема, він має найбільший вміст вітаміну С, А та лікопіну", - каже дієтолог Ерін Кенні. Перець є потужними антиоксидантами, які допомагають підтримувати імунітет, зменшувати запалення та захищати від проблем із серцем і простатою. Вони також виграють за смаком. Оскільки червоний болгарський перець повністю стиглий, він також найсолодший. "Він має насичений смак, що робить його улюбленим для сирих перекусів та запікання", - каже Фаулер. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які овочі втрачають користь і стають шкідливими в процесі смаження А що стосується зберігання, то він також, ймовірно, зберігатиметься найдовше. Ви можете подумати, що зелений болгарський перець найкраще підходить для зберігання, тому що його збирають раніше, каже Фаулер, але це не так. "Найдовше зберігається болгарський перець - червоний. Він повністю стиглий і більш зрілий, і часто найкраще зберігається при правильному зберіганні", - каже Фаулер. Який болгарський перець найкорисніший Червоний перець очолює рейтинг поживних речовин. "Якщо ви шукаєте найкорисніший вибір, оберіть червоний", - радить Кенні. Вибираючи, який болгарський перець купувати, враховуйте свої смакові та ароматичні уподобання, а також те, як ви плануєте його готувати. Якщо ви шукаєте нотку гіркоти або більш насичений смак, зелений перець - це те, що вам потрібно. Для страв, де ви хочете яскравого солодкого або яскравого смаку, чудово підійдуть помаранчевий, жовтий або червоний болгарський перець, каже Фаулер. Мабуть, найкращим варіантом є використання всієї веселки кольорів перцю, каже Кенні. Суміш кольорів болгарського перцю дає вам спектр поліфенолів і каротиноїдів. Суміш болгарського перцю - це чудовий спосіб створити яскравий, насичений смаковий баланс, особливо в соте, смажених стравах або салатах. Але насправді, немає поганого вибору, коли йдеться про цей універсальний продукт. Сильний імунітет починається зі здорового харчування. Важливу роль відіграють у раціоні фрукти й овочі. Вони містять клітковину, вітаміни, антиоксиданти та багато інших поживних речовин, які зміцнюють імунітет. Червоний болгарський перець є чудовим джерелом вітамінів С і Е. Всього півсклянки нарізаного червоного болгарського перцю забезпечує понад 100% рекомендованої добової норми вітаміну С. Ці солодкі перці також мають багато води, клітковини та рослинних сполук. Червоний болгарський перець є ідеальним доповненням до пікантної обжарки, освіжаючого салату або страви з пасти.
... More