Магнолія давно відома як витончена окраса весняних садів. Її ніжні квіти зачаровують ароматом і красою. Останнім часом ця рослина набирає популярності й у кулінарії. Пелюстки магнолії використовують у десертах, напоях і навіть салатах, адже вони не лише їстівні, а й мають тонкий присмак. Один з найоригінальніших способів її приготування - маринування, пише видання Рlаnthооduk. Пелюстки магнолії - їстівні, з м'яким ароматом і легкою гіркуватістю. У східних країнах їх давно додають до чаїв, джемів і салатів. У маринованому вигляді вони нагадують імбир, але мають ніжніший, квітковий смаковий відтінок. Найкраще збирати пелюстки з екологічно чистих дерев, якомога далі від доріг та промислових зон. Маринована магнолія для закусок Інгредієнти Свіжозібрані квіти магнолії (пелюстки) - 56 шт. Яблучний чи винний оцет - 200 мл Агавовий сироп (можна замінити на мед) - 20 мл Морська сіль - 1 ч. л Питна вода - 100 мл Як приготувати Обережно розберіть квітки та відокремте пелюстки. Промийте їх під струменем холодної води, щоб змити пил і комах, а потім акуратно висушіть на рушнику. У невеликій каструлі змішайте оцет, сироп агави та сіль. Нагрійте на слабкому вогні до повного розчинення солі, але не доводьте до кипіння. Відставте остудитися. Викладіть пелюстки у стерилізовану банку. Залийте їх охолодженим маринадом, додайте води, щоб повністю покрити пелюстки. За потреби притисніть їх ложкою чи покладіть зверху чистий обтяжувач - це дозволить зберегти яскравий колір і запобігти окисненню. Закрийте банку кришкою та залиште на кухонному столі на 4-6 годин. Потім поставте до холодильника. Найкраще смакує після доби маринування. Зберігайте у холодильнику до 2 тижнів. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюльпани на тарілці: як приготувати соус за рецептом Клопотенка Як подавати Маринована магнолія - витончене доповнення до: суші чи ролів замість імбиру; рисових страв із овочами чи морепродуктами; канапок із козячим сиром; салатів із цитрусовими чи авокадо; закусок із рибою, наприклад, лососем або тунцем; дегустаційних сирних дощок - вона чудово поєднується з м'якими сирами. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Рlаnthооd | рlаnt-bаsеd mеаl kіts (@рlаnthооduk) Бур'яни, які всі звикли знищувати, можуть принести користь. Деякі з них справді варто додати у страви та напої. Кропива за вмістом каротину обігнала і моркву, і обліпиху. За кількістю аскорбінової кислоти лідирує порівняно з лимоном і смородиною. Свіжі, наймолодші листочки кропиви можна додавати в салати і борщі, робити популярні зараз і дивно корисні зелені смузі. Молоде листя кульбаби йде в салати, коріння - для виготовлення аналога цикорію. Квітки їдять просто так в свіжому або сушеному вигляді.
... More
