Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
22.3 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Яка риба підвищує тиск
Риба вважається корисним продуктом для серця і судин, але не вся вона однаково благотворно впливає на тиск. Деякі види риби можуть, навпаки, спричиняти його підвищення. Особливо, якщо їх готувати або зберігати неправильно. Солена, копчена чи жирна риба може стати непомітним ворогом для людей із гіпертонією. "За гіпертонії слід уникати риби, що пройшла сильну сольову обробку. Особливо це стосується в'яленої та копченої риби, в якій критично високий рівень натрію. Саме сіль затримує рідину в організмі, збільшуючи об'єм крові та провокуючи зростання тиску", - каже фармацевт Аббас Канані. "Що більше солі ми споживаємо, то більше рідини затримується, а отже - судини відчувають додатковий тиск", - пояснює фахівець. Чим замінити солону рибу Дієтолог Шина Бхагірутті радить робити вибір на користь менш оброблених продуктів - свіжої або консервованої риби без солі. Вони забезпечують організму повноцінний білок і жирні кислоти, при цьому не порушують водно-сольовий баланс. Риба з мінімальним вмістом солі: свіжа тріска охолоджений або заморожений лосось (без солі та копчення) свіжий палтус хек (свіжий або в заморожуванні) судак морський або річковий окунь без обробки минтай, якщо він не піддавався солінню ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таку їжу обирають довгожителі: які продукти середземноморської дієти позитивно впливають на здоров'я кісток Щоб уникнути надлишкового натрію, експерти радять перевіряти упаковки: якщо на 100 г продукту припадає понад 1,5 г солі - це вже привід насторожитися. Такий продукт може порушити контроль тиску навіть у здорової людини. Високий кров'яний тиск і підвищений рівень холестерину є найбільшими факторами ризику інсульту та інфаркту. Кількість солі в раціоні особливо важлива в певних станів здоров'я та захворювань. Це відноситься і до інсульту - небезпечного для життя невідкладного стану, що виникає при припиненні кровопостачання частини мозку. Потрібно уникати продуктів з високим вмістом солі. Оброблені та копчені продукти, такі як салямі, копчена риба, делікатеси та ковбаси, містять дуже багато солі. Сюди ж відносять солоні закуски, такі як чипси та горіхи
we.ua - Яка риба підвищує тиск
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules