Магній контролює рівень глюкози в крові, допомагає регулювати артеріальний тиск і є критично важливим для розвитку кісток. Відіграє певну роль у сні, фізичних вправах і навіть настрої, пише Тоdаy. Добова норма споживання магнію становить 400-420 міліграмів для чоловіків та 310-320 міліграмів для жінок. Є суперфуд, в якому магнію найбільше. Йдеться про гарбузове насіння. Дієтолог Джой Бауер розповів, що гарбузове насіння є одними з найкращих джерел магнію. Порція смаженого гарбузового насіння (30 г) містить: калорії - 163 білок - 8,5 грамів жир - 14 грамів вуглеводи - 4 грами клітковина - 2 грами магній - 156 міліграмів Одна порція гарбузового насіння забезпечує майже 40% добової норми магнію, а також білок, корисні жири, клітковину та мікроелементи, які корисні для здоров'я. Таке насіння - одне з найкорисніших для вживання. Вражаючий вміст магнію означає, що гарбузове насіння може допомогти знизити кров'яний тиск, підтримувати міцність кісток і покращити сон. Насіння є головним джерелом рослинного білка та містить усі дев'ять незамінних амінокислот. Крім того, воно багате на корисні ненасичені жири, які підтримують здоров'я серця, знижуючи рівень поганого холестерину (ЛПНЩ). Воно також є гарним джерелом протизапальних омега-3 жирних кислот. Хрустке насіння багате на цинк - 30 г забезпечує 18% добової норми, що робить їх перекусом, що зміцнює імунітет, а також є гарним джерелом рослинного заліза. Крім того, вони містять корисні антиоксиданти та рослинні сполуки. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ця спеція уповільнює старіння: чому варто додати шафран у догляд за шкірою Гарбузове насіння - це зручна закуска, яку можна вживати окремо, сирою або смаженою та солоною. Ви можете посмажити в духовці гарбузове насіння, що дозволить вам контролювати вміст солі. Насіння також можна додавати до йогурту, супів і салатів. Якщо перемолоти гарбузове насіння з олією, зеленню, часником і лимонним соком, то вийде домашній соус песто. Що таке Малайзійська здорова тарілка. Українці дізналися, як збалансувати корисний раціон смачно.