Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
19.6 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Підкорює серця гурманів: як приготувати вдома популярний сир лабне
Ніжний, кремовий сир, який став справжнім гастрономічним трендом у соцмережах, можна приготувати вдома. Йдеться про сир Лабне або його ще називають Лабане. Походить із Близького Сходу і одразу зачаровує своєю універсальністю. Його мажуть на хліб, подають із оливковою олією та спеціями, додають у салати. Потрібно всього кілька інгредієнтів і трохи терпіння. Сир Лабне Інгредієнти 500 г грецького йогурту &frас14; ч. ложки солі Марля або тонка бавовняна тканина Сито Глибока миска Як приготувати Змішайте йогурт із сіллю. Добре перемішайте у глибокій мисці. Вистеліть сито марлею у два-три шари та встановіть його на миску. Викладіть йогурт у тканину, зберіть краї докупи та зв'яжіть їх. Повинен утворитися "мішечок". Залиште у холодильнику на 12-24 год., щоб з йогурту вийшла сироватка. Кожні кілька годин перевіряй сир і тугіше зав'язуй марлю, бо у міру втрати сироватки об'єм сиру буде менше. Через 12 год. отримаєте м'який крем-сир, ідеальний як намазка. Через 24 год. - густий лабне, який можна формувати у кульки. Перекладіть в банку або герметичний контейнер - і зберігайте у холодильнику до тижня. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приготуйте плавлений сир власноруч і більше не купуйте в магазині: легкий рецепт Як подавати: Намазка на хліб або тости з краплею оливкової олії. Зелень, сушені томати, подрібнений часник - для пряного варіанту. Формуйте кульки та зберігайте у банці з оливковою олією - як у ресторанах. Вершковий сир завжди знадобиться для приготування бутербродів, кремів чи десертів. Але мало хто знає, що його можна приготувати із замороженого кефіру. Його варто потримати в морозильній камері, щоб із сиру відійшов разом із сироваткою кислий смак. Морозити кефір треба не менш ніж добу.
we.ua - Підкорює серця гурманів: як приготувати вдома популярний сир лабне
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules