Ніжний, кремовий сир, який став справжнім гастрономічним трендом у соцмережах, можна приготувати вдома. Йдеться про сир Лабне або його ще називають Лабане. Походить із Близького Сходу і одразу зачаровує своєю універсальністю. Його мажуть на хліб, подають із оливковою олією та спеціями, додають у салати. Потрібно всього кілька інгредієнтів і трохи терпіння. Сир Лабне Інгредієнти 500 г грецького йогурту &frас14; ч. ложки солі Марля або тонка бавовняна тканина Сито Глибока миска Як приготувати Змішайте йогурт із сіллю. Добре перемішайте у глибокій мисці. Вистеліть сито марлею у два-три шари та встановіть його на миску. Викладіть йогурт у тканину, зберіть краї докупи та зв'яжіть їх. Повинен утворитися "мішечок". Залиште у холодильнику на 12-24 год., щоб з йогурту вийшла сироватка. Кожні кілька годин перевіряй сир і тугіше зав'язуй марлю, бо у міру втрати сироватки об'єм сиру буде менше. Через 12 год. отримаєте м'який крем-сир, ідеальний як намазка. Через 24 год. - густий лабне, який можна формувати у кульки. Перекладіть в банку або герметичний контейнер - і зберігайте у холодильнику до тижня. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приготуйте плавлений сир власноруч і більше не купуйте в магазині: легкий рецепт Як подавати: Намазка на хліб або тости з краплею оливкової олії. Зелень, сушені томати, подрібнений часник - для пряного варіанту. Формуйте кульки та зберігайте у банці з оливковою олією - як у ресторанах. Вершковий сир завжди знадобиться для приготування бутербродів, кремів чи десертів. Але мало хто знає, що його можна приготувати із замороженого кефіру. Його варто потримати в морозильній камері, щоб із сиру відійшов разом із сироваткою кислий смак. Морозити кефір треба не менш ніж добу.