Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua

14.5 thous. of news

Як зварити яйця, щоб легко чистилися: спробуйте спосіб шеф-кухаря

Зовсім скоро українці почнуть готуватись до Великодня. Тому обовʼязково збережіть собі спосіб варіння яєць, за яким легко почистити шкаралупу. Ним поділився шеф-кухар Олександр Огороднік. Поради Вибирайте яйця, яким 5-7 днів. Свіжі яйця важче чистяться, бо в них щільна зв'язка між білком і плівкою під шкаралупою. "Сьогодні покажу, як покращити чищення навіть свіжим яйцям. Додайте 1/2 ч. л. соди на 1 л води. Це допомагає зруйнувати зв'язок між білком і шкаралупою. Варіть яйця при легкому кипінні, щоб не потріскалися", - наголошує кулінар. Для початку запам'ятайте, скільки часу варити яйця: 6-7 хвилин - рідкий жовток 9-10 хвилин - кремовий жовток 11-12 хвилин - повністю твердий жовток. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пофарбувати яйця куркумою: покроковий рецепт від фудблогера Одразу перекладіть яйця у дуже холодну воду, краще з льодом і залиште на 5 хвилин. Це створює паровий прошарок під шкаралупою, через що вона легше знімається. Легко розбийте шкаралупу ложкою. Починайте чистити з тупого кінця - там є повітряна камера, і шкаралупа відійде швидше. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Олександр Огороднік | Корисні поради | Гумор | Красиві рецепти (@о_gоrоdnіk) Ні для кого не секрет, що головними атрибутами Великодня є писанки та великодні яйця, які не лише прикрашають будинок, а й виставляються на стіл як одна з основних страв цього свята. Щоб яйця під час варіння не потріскалися і легко очистилися, потрібно знати кілька нюансів. Яйця залишаться цілими після варіння, якщо їх правильно варити. Перед тим, як починати варити яйця на Великдень, потрібно їх добре вимити.
we.ua - Як зварити яйця, щоб легко чистилися: спробуйте спосіб шеф-кухаря

What is wrong with this post?