Для сніданку можна обирати не лише вівсянку чи гречку. Спробуйте іншу крупу, яка корисна не менше за інші. Йдеться про булгур. Це крупа, оброблена окропом, висушена і роздроблена пшениця. Причому цей сорт містить більш високу концентрацію мінералів, вітамінів, антиоксидантів і клітковини, ніж очищена пшениця. Чим корисний булгур Для кишечника Високий вміст харчових волокон в булгурі добре впливає на кишечник, що важливо на початку дня. Від холестерину і для серця Розчинна клітковина також здатна допомогти знизити загальний рівень холестерину в крові, відзначають фахівці. За даними клініки Майо, дослідження показали, що продукти з високим вмістом клітковини можуть мати й інші переваги для здоров'я серця, такі як зниження кров'яного тиску і запалення. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з булгура: п'ять найсмачніших страв для робочого тижня При діабеті Ця пшениця мінімально обробляється. Дослідження, опубліковане в американському журналі клінічного харчування, показує, що такі зерна можуть мати нижчий глікемічний індекс. Завдяки цьому булгур може бути корисний людям з діабетом. Булгур став досить популярним серед українців. Цю крупу виготовляють з пшениці твердих сортів. Зерна обробляють гарячою водою або парою, після чого добре просушують. Потім відокремлюють їх оболонку і дроблять, тому помел може бути різним Приготування булгуру не займає багато часу. Його можна залити окропом і залишити на 15 хвилин. Або відваріть його буквально 5 хвилин на маленькому вогні у співвідношенні з водою 1 склянка крупи на дві склянки води.Булгур можна їсти у вигляді каші або додавати в салати. За смаком чудово поєднується з овочами.