Назвали продукти, які сильно підвищують холестерин
Здорова дієта здатна частково контролювати рівень холестерину. Дієтологи радять відмовитися від обробленого м'яса. Оброблене м'ясо це не лише хот-доги і ковбаси, але й індичка, шинка та ростбіф, які ви купуєте, а не готуєте власноруч, пише Еаtіngwеll. Оброблене м'ясо містить багато насичених жирів В обробленому м'ясі багато насичених жирів. А їжа з високим вмістом насичених жирів небезпечна тим, що підвищує рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності (поганий холестерин). На цьому наголошує зареєстрована дієтологиня Карлі Харт. Навіть менш жирні види обробленого м'яса, як-от індичий бекон або нежирна м'ясна нарізка, теж містять насичені жири, просто трохи менше, зазначила дієтологиня і магістерка наук з харчування Вероніка Раус. Оброблене м'ясо негативно впливає на кишковий мікробіом Склад вашого кишкового мікробіому має вирішальне значення майже для всього організму, у тому числі й для рівня холестерину. Дослідження показують, що вживання м'яса, особливо обробленого, може зменшити різноманітність кишкових бактерій. Тим часом відомо, що різноманітний мікробіом відіграє ключову роль у регулюванні всмоктування та виведення холестерину. Добре збалансований мікробіом також допомагає зменшити хронічне запалення, яке є основною причиною розвитку серцевих захворювань. В обробленому м'ясі багато натрію Оброблене м'ясо зазвичай містить значно більше натрію, ніж необроблене. Наприклад, 100-грамова порція запеченої індичої грудки містить 99 міліграмів натрію, тоді як така ж порція гастрономічної індички містить цілих 810 мг натрію. Виробники додають натрій до м'яса, щоб продовжити термін його зберігання. "Дієта з високим вмістом натрію може збільшити ризик розвитку високого кров'яного тиску, змушуючи ваше серце працювати інтенсивніше і негативно впливаючи на ваше загальне серцево-судинне здоров'я", - зазначила Харт. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали шість найкорисніших сортів хліба. В чому їхня цінність Інші способи зниження рівня холестерину Їжте багато клітковини. Клітковина зв'язується з молекулами холестерину і запобігає їх всмоктуванню в кров, розповіла Харт. До продуктів з високим вмістом клітковини належать фрукти, овочі, цільні зерна тощо. Отримуйте достатню кількість омега-3. Омега-3 жирні кислоти - це "хороший" тип жиру, який може допомогти зменшити запалення, що у свою чергу спричиняє високий рівень холестерину. Продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти, - це жирна риба (наприклад, лосось), горіхи, авокадо, насіння льону. Вибирайте більш здорові білкові варіанти. Зрідка хот-дог або бутерброд із м'ясним делікатесом не зашкодять здоров'ю серця, але їх не повинно бути на вашому щоденному столі. Замість цього Роуз рекомендує вживати нежирні, необроблені білки рослинного або тваринного походження, наприклад курку, рибу чи пюре з нуту. Дієта має велике значення для контролю артеріального тиску. Вживання продуктів з високим вмістом натрію, насичених жирів і цукру може сприяти його підвищенню, тоді як правильне харчування із збалансованими компонентами допоможе знизити тиск. Овес і інші цільнозернові продукти, багаті розчинною клітковиною, сприяють зниженню рівня холестерину і підтримують здоров'я серцево-судинної системи.
... More
