Сімейне чаювання можна зробити ще більш теплішим, якщо додати до столу баскський пиріг з вишнями. Ця ароматна, ніжна і водночас хрустка випічка підкорить з першого шматочка. Що таке Баскський пиріг Це закритий пиріг із заварним кремом, родом із сонячної Іспанії. Спочатку він готувався з розсипчастого пісочного тіста та начинки у вигляді черешні, потім почали додавати ще й заварний крем. Баскський пиріг Інгредієнти Крем: молоко - 300 мл; яйце - 1 шт; цукор - 60 г; крохмаль кукурудзяний - 20 г; ванілін; масло вершкове - 25 г. Тісто: яйце - 1 шт (додатково знадобиться жовток для змазування пирога зверху); сіль - 0.5 ч. л; цедра; сік або вода - 2 ст. л; борошно - 300 г; розпушувач - 7 г; цукрова пудра - 100 г; ванілін; масло вершкове - 180 г. Начинка: вишня - 250 г; цукор - 50-70 г; крохмаль кукурудзяний - 13 г. Як приготувати Зваріть ванільний крем. Для цього молоко доведіть до кипіння, прогрійте. Окремо змішайте сире ціле яйце (або 2 жовтка) з цукром звичайним і ванільним. Наприкінці додайте також кукурудзяний крахмаль і все добре змішайте, щоб не було грудочок. Поступово, не поспішаючи, додавайте гаряче молоко, після чого всю масу поверніть на вогонь і заваріть. Як тільки крем приготується, додайте вершкове масло і перелийте в іншу ємність, яку слід охолодити. Згодом поставте миску з кремом під плівкою в холодильник до повного охолодження. Заморожену вишню (можна взяти консервовану) змішайте к крохмалем і цукром і проваріть протягом кількох хвилин і відставте до повного охолодження. Приготуйте пісочне тісто, додавши в нього цедру, а також (за бажанням) 2 столові ложки свіжого соку. Тісто має вийти не дубове і не м'яке, а щось середнє. Головне не вимішуйте його довго. Готове тісто поділіть на більшу і меншу частини (низ і верхівка пирога). Викладіть більшу частину у форму, добре розподіліть, зробіть бортики і постате в холодильник для стабілізації. Увімкніть духову шафу, виставте температуру 180 градусів (режим "вверх-низ"). ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галета з сиром і апельсинами: записуйте рецепт сніданку, який не зашкодить фігурі Через 5 хвилин дістаньте тісто з холодильника, викладіть на дно форми вишню, потім - крем (його варто добре збити вінчиком чи за допомогою блендера) і накрийте меншим пластом тіста. Змажте верхівку пирога жовтком з додаванням ложки молока, дайте підсохнути і зробіть візерунок. Поставте пиріг у духовку на 30-40 хвилин. Після випікання дайте охолонути і зберігайте в холодильнику. Якщо ви шукаєте ідею, яка підкорить серця всіх солодкоїжок, варто звернути увагу на особливий шоколадний смаколик. Цей десерт поєднує насичений смак шоколаду, ніжну текстуру і легкість приготування. Якщо спробуєте його один раз, ви точно захочете повторити його ще не раз.