Gazeta.ua - we.ua

Gazeta.ua

we:@gazeta.ua
20.7 thous. of news
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ідеальна випічка до чаю у дощові дні: готуємо вишневий баскський пиріг
Сімейне чаювання можна зробити ще більш теплішим, якщо додати до столу баскський пиріг з вишнями. Ця ароматна, ніжна і водночас хрустка випічка підкорить з першого шматочка. Що таке Баскський пиріг Це закритий пиріг із заварним кремом, родом із сонячної Іспанії. Спочатку він готувався з розсипчастого пісочного тіста та начинки у вигляді черешні, потім почали додавати ще й заварний крем. Баскський пиріг Інгредієнти Крем: молоко - 300 мл; яйце - 1 шт; цукор - 60 г; крохмаль кукурудзяний - 20 г; ванілін; масло вершкове - 25 г. Тісто: яйце - 1 шт (додатково знадобиться жовток для змазування пирога зверху); сіль - 0.5 ч. л; цедра; сік або вода - 2 ст. л; борошно - 300 г; розпушувач - 7 г; цукрова пудра - 100 г; ванілін; масло вершкове - 180 г. Начинка: вишня - 250 г; цукор - 50-70 г; крохмаль кукурудзяний - 13 г. Як приготувати Зваріть ванільний крем. Для цього молоко доведіть до кипіння, прогрійте. Окремо змішайте сире ціле яйце (або 2 жовтка) з цукром звичайним і ванільним. Наприкінці додайте також кукурудзяний крахмаль і все добре змішайте, щоб не було грудочок. Поступово, не поспішаючи, додавайте гаряче молоко, після чого всю масу поверніть на вогонь і заваріть. Як тільки крем приготується, додайте вершкове масло і перелийте в іншу ємність, яку слід охолодити. Згодом поставте миску з кремом під плівкою в холодильник до повного охолодження. Заморожену вишню (можна взяти консервовану) змішайте к крохмалем і цукром і проваріть протягом кількох хвилин і відставте до повного охолодження. Приготуйте пісочне тісто, додавши в нього цедру, а також (за бажанням) 2 столові ложки свіжого соку. Тісто має вийти не дубове і не м'яке, а щось середнє. Головне не вимішуйте його довго. Готове тісто поділіть на більшу і меншу частини (низ і верхівка пирога). Викладіть більшу частину у форму, добре розподіліть, зробіть бортики і постате в холодильник для стабілізації. Увімкніть духову шафу, виставте температуру 180 градусів (режим "вверх-низ"). ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галета з сиром і апельсинами: записуйте рецепт сніданку, який не зашкодить фігурі Через 5 хвилин дістаньте тісто з холодильника, викладіть на дно форми вишню, потім - крем (його варто добре збити вінчиком чи за допомогою блендера) і накрийте меншим пластом тіста. Змажте верхівку пирога жовтком з додаванням ложки молока, дайте підсохнути і зробіть візерунок. Поставте пиріг у духовку на 30-40 хвилин. Після випікання дайте охолонути і зберігайте в холодильнику. Якщо ви шукаєте ідею, яка підкорить серця всіх солодкоїжок, варто звернути увагу на особливий шоколадний смаколик. Цей десерт поєднує насичений смак шоколаду, ніжну текстуру і легкість приготування. Якщо спробуєте його один раз, ви точно захочете повторити його ще не раз.
we.ua - Ідеальна випічка до чаю у дощові дні: готуємо вишневий баскський пиріг
Go to all channel news
Sign up, for leave a comments and likes
About news channel
  • Всеукраїнська он-лайн газета. Оперативні новини з України і світу: події, політика, спорт, культура

    All publications are taken from public RSS feeds in order to organize transitions for further reading of full news texts on the site.

    Responsible: editorial office of the site gazeta.ua.

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules