Часто після сімейного обіду залишається картопляне пюре. Щоб його не викидати, є хороші ідеї, як з нього приготувати інші страви, пише glаvrеd. Пропонуємо три рецепти, по яких можна приготувати страви з вчорашнього пюре. Оладки Пюре може бути ідеальною основою для приготування апетитних картопляних оладок. Просто додайте в нього яйце, трохи борошна і за бажанням, мілко нарізану зелень і цибулю. Сформуйте з цієї суміші невеликі коржі і обсмажуйте на сковороді до золотистої скоринки. Ці оладки можуть стати відмінним гарніром або ласою закускою. Крокети Додайте до пюре трохи тертого твердого сиру, дрібно нарубаної зелені і формуйте з цієї суміші вишукані крокети. Обваляйте їх в яйці і хлібних крихтах, а потім обсмажуйте до хрусткої скоринки. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не трісне шкірка і матиме особливий смак: як правильно варити картоплю "в мундирі" Галушки До пюре додайте борошно і яйце, щоб отримати м'яке тісто. Сформуйте маленькі вареники і варіть їх у киплячій воді до спливання. Ці галушки ідеально підійдуть як гарнір або основи для різноманітних соусів. Або ще смачними будуть вареники з картоплею, млинчики або зрази. Щоб картопля зварилася швидше, у воду покладіть шматочок вершкового масла. Так час варіння скоротиться на 5 хв. Для приготування пюре обирайте крохмалисті сорти - вони добре розварюються. Щоб зрозуміти, до якого типу відноситься овоч, розріжте його на дві частини і потріть їх. У крохмалистої картоплі половинки злипнуться, а у не крохмалистої з'являться краплі води. Перед варінням можна покласти в воду лавровий лист або зубчик часнику. Так картопля вийде смачнішою. Також можна зварити картоплю на м'ясному бульйоні.