Search trend "крупа"

Sign up, for leave a comments and likes
Главком on glavcom.ua
Справа Крупи. Адвокати назвали розмір застави, яка є підйомною для ексголови МСЕК
Підозрювана у незаконному збагаченні Тетяна Крупа перебуває під вартою понад дев&rsquо;ять місяців
we.ua - Справа Крупи. Адвокати назвали розмір застави, яка є підйомною для ексголови МСЕК
Gazeta.ua on gazeta.ua
Набудуть нових смаків: чим збагатити три популярні сніданки, які люблять українці
Звичні ранкові страви можуть набути нових смаків, якщо додати до них несподівані інгредієнти. Лише кілька інгредієнтів може перетворити ваш сніданок на гастрономічне задоволення, яке надихає на весь день. Ось три страви ранку, які задають настрій та збагачують енергією на весь день. Яєчня по-французьки в хлібі Звична нам яєчня набуває нового смаку, якщо її приготувати за французьким рецептом. Разом зі скоринками ароматного хліба вона стає більше схожою на бутерброд. Інгредієнти: 2 курячих яйця 2 скибочки хліба трохи зелені дрібка солі 20 г масла. Як приготувати: Виріжте м'якуш зі скибочок хліба. Розтопіть масло на сковороді, обсмажте на ньому хліб з двох сторін. Розбийте яйця у виїмку в хлібі. Посоліть й смажте до готовності. Американські млинці Якщо звичайні млинці уже набридли, посмажте американські, що більш відомі під назвою панкейки. Приготування займе не більше 20 хв. Інгредієнти: 250 мл молока 3 ст. ложки олії або 40 гр. розтопленого масла 1 яйце 4 ст.л. цукру 1 ч.л. розпушувача 1/4 ч.л. солі 170 гр борошна Як приготувати: Збийте міксером або вінчиком молоко, яйця і цукор. Додайте масло, воно повинно бути трохи тепле. Змішайте борошно з сіллю і розпушувачем. Тоді просійте в молочно-яєчну суміш. Добре перемішайте, маса повинна бути однорідною. Розігрійте пательню, нічим не змащуючи. Для одного панкейку вилийте на пательню 2 столові ложки тіста. Коли з'являться бульбашки, переверніть млинець необхідно. На другій стороні він смажиться швидше, тому стежте, аби не пригорів. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо сезонний поживний сніданок: спробуйте омлет з часниковими стрілками Солоні сирники з зеленню і манкою Солоні сирники точно здивують вас смаком. Усі складники страви прості й доступні. Інгредієнти: Сир - 500 г. Яйця - 2 шт. Манна крупа - 2 ст. л. Пшеничне борошно - 2 ст. л. Сіль - 1 ч. л. Кріп - 30 г Петрушка - 30 г Олія для смаження. Як приготувати: У мисці збийте яйця віночком до появи піни. Вилийте яйця в сир. Додайте до сиру борошно, сіль і манну крупу, перемішайте до однорідності. Зелень помийте, подрібніть і вмішайте в тісто. Сформуйте сирники й обваляйте в борошні. На сковороді розігрійте олію і обсмажте сирники з двох сторін до золотистої скоринки. Сніданок, який не лише швидко готується, а й дарує заряд енергії на весь день легко приготувати за 20 хв. Ароматна спаржа з яєшнею - ідеальний варіант у ранковий час. Рецептом поділилася суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.
we.ua - Набудуть нових смаків: чим збагатити три популярні сніданки, які люблять українці
Суспільне on suspilne.media
У Тетяни Крупи і її родини вилучили більше грошей, ніж вони мали сукупного доходу
Колишня очільниця Хмельницької обласної медико-соціальної експертної комісії Тетяна Крупа, яку підозрюють у незаконному збагаченні, і її чоловік протягом 1998-2024 років отримали сукупний офіційний дохід 37 713 368 гривень
we.ua - У Тетяни Крупи і її родини вилучили більше грошей, ніж вони мали сукупного доходу
ТСН on tsn.ua
Як відрізнити китайську гречку від української ще в магазині: зверніть увагу на три важливі нюанси
На полицях магазинів продається не лише та гречка, яка була вирощена на полях України. Все частіше туди потрапляє імпортна крупа, зокрема китайська, яку продають під виглядом “вітчизняної”.
we.ua - Як відрізнити китайську гречку від української ще в магазині: зверніть увагу на три важливі нюанси
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як розпізнати китайську гречку: три прості ознаки
Не вся гречка, яку ми бачимо на полицях магазинів, вирощена в Україні. Часто під виглядом "вітчизняної" продають імпортну крупу, зокрема з Китаю. Вона має свої характерні відмінності, за якими уважний покупець легко розпізнає підміну. Розповідаємо, як на вигляд, запах і навіть смак визначити, що перед вами - китайська гречка. Як відрізнити українську гречку від китайської Форма та розмір крупи. Українська гречка має правильну тригранну форму з чіткими ребрами, її зерно зазвичай більше і має однакову форму. Китайська гречка за формою більш округла, з нечіткими краями, значно дрібніша й неоднорідна. Колір крупи. Продукт вітчизняного виробника зазвичай має світло-коричневий або кремовий відтінок, залежно від методу обсмажування. Китайська крупа часто має темно-коричневий колір, що вказує на надмірну термічну обробку чи неправильне зберігання. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зробіть сніданок особливим: сім ідей, що приготувати у вихідний день Запах під час варіння. Українська гречка має приємний аромат, добре знайомий з дитинства. Китайська гречка може пахнути горілим чи хімією. Це свідчить про те, що продукт може бути оброблений хімікатами. Уміст рутину. Рутин - це природна речовина, яка міститься у гречці та впливає на еластичність судин. У помірній кількості він дуже корисний для здоров'я. У китайській гречці вміст рутину в декілька разів вищий. А надлишок цієї сполуки може спричинити алергічні реакції, головний біль і розлади травлення. Каші надовго забезпечують відчуття ситості. Хто хоче схуднути, вони - ідеальний вибір, щоб не зголодніти за короткий проміжок часу після прийому їжі. Каші покращують обмін речовин і дають енергію без зайвих калорій. Головне - обрати правильні види та готувати їх без цукру й жирних добавок. Лікарі радять гречку, аби запобігти ожирінню. Гречка містить вітаміни, які запобігають анемії. Це низькокалорійна каша, яка містить лише 308 ккал на 100 грамів продукту.
we.ua - Як розпізнати китайську гречку: три прості ознаки
Gazeta.ua on gazeta.ua
Зробіть сніданок особливим: сім ідей, що приготувати у вихідний день
Сніданок у вихідний день може бути смачним, корисним та приємним доповненням до гарного настрою. Він може включати в себе як традиційні страви, так і експерименти з новими рецептами. Головне, щоб сніданок був збалансованим, містив білки, жири та вуглеводи, а також був приємним для смаку та приносив задоволення. Ось кілька ідей для сніданку у вихідний: Корисні та поживні варіанти: Вівсянка з фруктами та горіхами: Почніть день з вівсяної каші, додавши улюблені фрукти (банани, ягоди, яблука) та горіхи. Вівсянка джерело корисних вуглеводів та клітковини, а фрукти та горіхи додадуть вітамінів та мінералів. Сирники з фруктами: Приготуйте сирники за улюбленим рецептом. Подавайте їх з ягодами, медом або сметаною. Яєчня з овочами та цільнозерновим хлібом: Яйця - джерело білка, а овочі забезпечать вітаміни та клітковину. Гречана каша з грибами: Гречка - корисна крупа, яка багата на залізо та інші корисні речовини. Додайте смажені гриби для аромату та ситості. Сирна запіканка з фруктами: Легка та смачна страва, яка підійде як для дорослих, так і для дітей. Тости з авокадо та яйцем: Авокадо - джерело корисних жирів, а яйце - білка. Домашня гранола з йогуртом та фруктами: Гранола - це суміш злаків, горіхів та сухофруктів, яка може бути приготована вдома та подана з йогуртом та фруктами. Необов'язково, але приємно: Кава або чай: Додайте улюблений напій, щоб завершити сніданок. Фреш: Насолоджуйтесь свіжовичавленим соком з цитрусових або інших фруктів та овочів. Випічка: Якщо є час та бажання, можна приготувати домашні млинці, оладки або круасани. Солодощі: Якщо хочеться чогось солодкого, можна приготувати десерт, наприклад, баноффі. Поради для сніданку у вихідний: Врахуйте свої уподобання та потреби організму. Почніть день з чогось легкого та приємного. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня новий смак: ідеї смузі, які варто спробувати цього літа Не забувайте про білки, жири та вуглеводи. Насолоджуйтесь процесом приготування та їжі. Спробуйте нові рецепти, щоб урізноманітнити своє меню. Зробіть сніданок особливим, щоб він став приємним початком вихідного дня. В розпал літа настав час легких сніданків, які не обтяжують, а заряджають енергією та свіжістю. Gаzеtа.uа пропонує п'ять ідей, що приготувати у ранковий час. Літній смузі з полуницею, бананом і м'ятою не лише освіжає, а й насичує організм вітамінами та антиоксидантами - саме те, що потрібно літнього ранку.
we.ua - Зробіть сніданок особливим: сім ідей, що приготувати у вихідний день
Sprava Hromad on we.ua
Public organization «Sprava Hromad»
The Mission of «Sprava Hromad»is the support of our army. The key to victory at the front is the support of the army in the rear! Now again, as in 2014, the army needs our unity in matters of aid!Starting with basic things like clothing, and ending with high-precision equipment, such as optical-radio-electronic surveillance complexes, our community buys and supplies the troops with everything they need, which forms a new, more advanced army! In this process, we, Public Affairs, take over all the routine processes from "understanding what the military needs to beat the enemy" and ending with handing him the keys to the dream equipment! However, we can overcome this path only under one condition: only together with you!
we.ua - Public organization «Sprava Hromad»
ФАКТИ on fakty.ua
Їжте щодня — і ваше серце буде вам вдячне: обов’язково включіть до свого меню цю диво-крупу
Ця крупа — справжня скарбниця клітковини, вітамінів групи В та мінералів
we.ua - Їжте щодня — і ваше серце буде вам вдячне: обов’язково включіть до свого меню цю диво-крупу
УНІАН on unian.ua
Такої розсипчастої пшоняної крупи ви не готували: 3 хитрощі для найсмачнішої каші
Щоб пшоняна крупа вийшла дійсно апетитною, обробіть її перед варінням.
we.ua - Такої розсипчастої пшоняної крупи ви не готували: 3 хитрощі для найсмачнішої каші
ТСН on tsn.ua
Як приготувати ароматну та надзвичайно смачну гречку: додайте цей інгредієнт під час варіння
Гречка досить популярна крупа, тому є на столі кожної української родини. Що не дивно, адже вона дуже смачна та вкрай корисна для здоров’я і не шкодить фігурі.
we.ua - Як приготувати ароматну та надзвичайно смачну гречку: додайте цей інгредієнт під час варіння
Еспресо on espreso.tv
Смажена мойва: хрумка рибка, яка зникає зі столу за лічені хвилини
Мойва – невелика риба, яку обожнюють або категорично не сприймають. Під час приготування вона має досить незвичний аромат, який у готовій страві не відчувається. Багато людей недооцінюють цю рибу, але дарма – вона має багато переваг. Мойва багата на білок, кальцій, а також омега-3 жирні кислоти, що необхідні для правильного функціонування серця, мозку та багатьох інших систем організму. Цю рибу дуже часто подають не лише як головну страву, а й у ролі гарніру, адже вона досить поживна та чудово поєднується з різноманітними продуктами. Мойва смажена в паніруванні Інгредієнти:мойва – 500 г кукурудзяне борошно – 4 ст. л.сіль – ½ ч. л.олія – 80 мллимон (для подачі)Покроковий рецепт приготування:Якщо у вас заморожена мойва, тоді її можна розморозити при кімнатній температурі або перекласти в холодильник на 5-6 годин. Мойва – досить дрібна риба, тому ви можете її не очищати і смажити так. Проте, якщо вам такий варіант не до вподоби, тоді зробіть надріз вздовж черевця та дістаньте нутрощі. Потім очистьте темну внутрішню плівку зі стінок, обріжте плавники та ретельно промийте тушки під струменем води.Просушіть рибу паперовими рушниками.До мойви додайте сіль, а потім запаніруйте в борошні.На пательню налийте олію та добре розігрійте, смажте мойву протягом п'яти хвилин з кожного боку. Час від часу доливайте на пательню олію, риба повинна підрум'янитись до апетитного золотистого відтінку. Готову рибу збризніть соком лимона та подавайте одразу до столу. Мойва смажена в паніруванні, фото: klороtеnkо.соmМойва смажена з соусомІнгредієнти:мойва – 400 г панірувальні сухарі – 80 гманна крупа – 80 гкуряче яйце – 1 шт.сіль – до смакуолія – 100 млДля соусу:сметана 15% – 40 гчасник – 1 зубчик петрушка – 3 гілочкисіль – до смакуПокроковий рецепт приготування:Мойву очистьте від нутрощів та видаліть голови, а потім ретельно промийте тушки та просушіть за допомогою паперових рушників. Присипте рибу сіллю.У миску насипте манку та панірувальні сухарі, перемішайте. В інші посудині злегка збийте яйце. На пательню налийте олію та добре прогрійте. Спочатку тушки занурюйте в яйце, а потім обваляйте в панірувальній суміші.  Смажте мойву по 3-4 хвилини з кожної сторони до апетитного рум'яного кольору. Готову рибу спочатку викладайте на паперові рушники, щоб зійшла зайва олія. Для приготування соусу спочатку промийте та просушіть зелень, а потім листки наріжте дрібно ножем. Часник очистьте від лушпиння та вичавіть через прес. Змішайте сметану з часником, петрушкою та сіллю.Подавайте мойву разом із соусом. Смачного! 
we.ua - Смажена мойва: хрумка рибка, яка зникає зі столу за лічені хвилини
Еспресо on espreso.tv
Соковиті вареники з вишнями: рецепт на зварному тісті або варіант на кефірі
Вареники з вишнями можна класифікувати як основну страву, а також як десерт. Їхнє приготування займає багато часу, але кожна витрачена хвилина на кухні винагороджується щирим задоволенням від смаку. Існує багато рецептів, які господині зберігають та передають із покоління в покоління. Якщо ви полюбляєте більш пишні та м'які вареники з вишнею, тоді краще готувати їх на пару, адже саме так вони виходять повітряними. Проте, якщо ви віддаєте перевагу тонкому та ніжному тісту, тоді зверніть увагу на рецепт із заварним тістом. Подавати десерт можна із цукром, медом, сметаною та іншими інгредієнтами. Обирайте саме ті поєднання, які вам найбільше до смаку.Вареники з вишнями на паруІнгредієнти: борошно – 300 гкефір – 200 млцукор – ½ ст. л.сіль – ½ ч. л.розпушувач – ½ ч. л.вишні – 300 гманна крупа – 1 ст. л. ванільний цукор – 10 г сметана (для подачі)Вареники з вишнями на кефірі. Покроковий рецепт приготування:У посудині змішайте просіяне борошно, розпушувач, цукор та сіль. До сухих інгредієнтів налийте кефір та замісіть руками м'яке тісто. Обгорніть його харчовою плівкою та відкладіть в сторону на 20 хвилин. Якщо у вас заморожена вишня без кісточок, тоді її потрібно перекласти на сито, щоб зійшла рідина. А потім додайте до ягід манну крупу та ванільний цукор. Тісто розкатайте качалкою в пласт та виріжте кружечки спеціальною формою чи звичайною склянкою. На кожен кружечок викладіть вишневу начинку та сформуйте вареники. Ретельно зліплюйте тісто, щоб не було дірочок і начинка залишилась всередині під час приготування.Перекладіть вареники на решітку та відправляйте в парову піч на 20 хвилин, режим – хінкалі. Готувати також можна у звичайній пароварці. Готові вареники можна присипати цукром та додати сметану. Смачного!Вареники з вишнями на пару, фото: klороtеnkо.соmВареники з вишнями на заварному тістіІнгредієнти: борошно – 500-550 гкип'яток – 200 мляйце – 1 шт. олія – 50 млцукор – 100 гсіль – ½ ч. л.вишні – 400 гВареники з вишнею – рецепт приготування покроково:Налийте у миску воду, яка щойно закипіла. Додайте олію, сіль, яйце та активно збийте все виделкою. Порціями додавайте до маси борошно та перемішуйте виделкою. Щойно заготовка стане не такою гарячою, почніть вимішувати її руками, продовжуючи підсипати борошно. Тісто має вийти еластичним та м'яким. Сформуйте з нього кулю, обгорніть харчовою плівкою та відкладіть в сторону на 30 хвилин. Із промитих вишень видаліть кісточки будь-яким зручним способом, наприклад, скріпкою. Робочу поверхню присипте борошном та розкатайте тісто в тонкий пласт. Потім виріжте кружечки спеціальною формою чи склянкою.На кожен кружечок викладіть декілька вишень, трохи цукру та сформуйте вареники.Налийте в каструлю воду та доведіть до кипіння. Варіть вареники порціями, щоб вони не злипались. Щойно вироби піднімуться на поверхню води, дайте їм покипіти ще 3-4 хвилини, а потім обережно діставайте шумівкою. Готові вареники можна присипати цукром, або подавати зі сметаною чи маслом. Вареники з вишнями на заварному тісті, фото: YоuТubе @оnyshkеvyсhі_Іrynа_Оnyshkеvyсh
we.ua - Соковиті вареники з вишнями: рецепт на зварному тісті або варіант на кефірі
Telegraf on news.telegraf.com.ua
Капустянка обійде ваш город стороною: простий спосіб з нею боротися
Вам знадобиться дешева крупа
we.ua - Капустянка обійде ваш город стороною: простий спосіб з нею боротися
ФАКТИ on fakty.ua
Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
Звична крупа у несподіваному дуеті з сиром, яйцем та в’яленими томатами доводить, що корисний сніданок може бути ще й смачним
we.ua - Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
Еспресо on espreso.tv
Повітряний полуничний мус: легкий та прохолодний десерт
Мус – це легкий та ніжний десерт, назва якого з французької перекладається як "піна". Його текстура настільки повітряна, що буквально тане в роті. Зазвичай для приготування цього десерту використовують щонайменше три інгредієнти, які разом змішують до утворення однорідної та кремоподібної маси. Важливо те, що інгредієнти для десерту не просто подрібнюють разом, а збивають, щоб маса збільшилась в об'ємі та стала повітряною. Потім мус відправляють в холодильник та подають добре охолодженим, тому він відмінно смакуватиме у спеку. Полуничний мус має яскравий ягідний смак, що дарує справжню насолоду. Такий смаколик сподобається не лише дорослим, а також дітям. Полуничний мусІнгредієнти: полуниця – 500 гцукор – 100 гманна крупа – 70 гПокроковий рецепт полуничного мусу:Переберіть та промийте полуницю, а потім видаліть плодоніжки. Перекладіть полуницю у блендер, засипте цукром та подрібніть до однорідної маси.Полуничну масу перелийте у каструлю та поставте на середній вогонь. Щойно ягідне пюре закипить, обережно всипайте манку та не переставайте помішувати, щоб не було грудочок. Готуйте на маленькому вогні протягом трьох хвилин, постійно помішуючи. Дайте масі охолонути, а потім ще раз перебийте блендером. Потім вилийте мус у креманки та відправляйте десерт у холодильник щонайменше на пів години. Десерт чудово смакує охолодженим. Прикрасьте мус м'ятою, полуницею або тертим шоколадом та подавайте до столу. Готово!полуничний мус, Фото: frееріkПолуничний мус із вершкамиІнгредієнти: полуниця – 1 кгцукор – 150 гвода – 50 млжелатин – 2 ч. л.вершки (30% та більше) – 200 гПокроковий рецепт полуничного мусу:Промийте полуницю, видаліть хвостики та наріжте ягоди маленькими кубиками. Перекладіть полуницю у каструлю, засипте цукром і перемішайте. Поставте на плиту та на середньому вогні доведіть до кипіння. А потім зменште вогонь і продовжуйте варити протягом 15 хвилин. У маленьку піалу налийте воду кімнатної температури, насипте желатин та перемішайте. Відставте в сторону для набухання. Процідіть полуницю через сито і до соку додайте желатин, перемішайте. Дайте суміші охолонути, а потім відправляйте в холодильник.  Збийте міксером вершки до пишності. Потім порціями налийте холодний полуничний сік та перемішуйте віничком.  Налийте мус у невеликі креманки, накрийте харчовою плівкою та відправляйте десерт у холодильник щонайменше на чотири години, а краще – на всю ніч.  Готовий десерт прикрасьте полуницею та смакуйте.полуничний мус із вершками, Фото: YоuТubе @vdоmа_smасhnіshе 
we.ua - Повітряний полуничний мус: легкий та прохолодний десерт
Gazeta.ua on gazeta.ua
Вівсянка по-новому: томатна версія, яка точно здивує смаком
Томатна вівсянка - несподівана, але смачна солона версія звичної каші, яка здивує навіть тих, хто не уявляє сніданку без солодкого. Вона поєднує кремову текстуру вівсянки з яскравим смаком томатів, зелені та спецій. Такий варіант заряджає енергією, добре насичує і чудово підходить для тих, хто любить експериментувати на кухні. Томатна вівсянка Інгредієнти Вівсяні пластівці - 50 г Помідор - 1 шт Томатна паста - 20 г/1.3 ст.л Яйця курячі - 1 шт Оливкова Олія - 3 мл/0.2ст.л Пармезан - 10 г Кінза свіжа - 8 г ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний десерт на ранок: цей вівсяний торт замінить традиційну кашу Як приготувати Зваріть вівсянку у воді до стану майже готовності. Помідори наріжте кубиками. На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте помідори 2-3 хв. Додайте томатну пасту, перемішайте, і тушкуйте ще 1-2 хв. Готову вівсянку перекладіть у сковороду до помідорів, перемішайте, додайте сіль і перець за смаком. Зваріть яйце пашот: у киплячу воду додайте трохи оцту, створіть вир, обережно вбийте яйце і варіть 2-3 хв. Викладіть вівсянку у тарілку, посипте тертим пармезаном, зверху додайте яйце пашот і трохи кінзи. У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури. Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.
we.ua - Вівсянка по-новому: томатна версія, яка точно здивує смаком
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як позбутись целюліту на стегнах: сім ефективних методів
Боротьба з целюлітом на стегнах - це комплексний підхід, який може включати в себе різноманітні стратегії, крім занять спортом. Є підходи, які можуть допомогти покращити стан шкіри та зменшити видимість целюліту. Важливо пам'ятати, що результати можуть варіюватися в залежності від особливостей кожної людини, тому важливо бути терплячим і постійним у своїх зусиллях. Gаzеtа.uа ділиться кількома ефективними методами. Правильне харчування. Споживання збалансованої дієти, яка складається зі свіжих фруктів та овочів, повноцінних білків, здорових жирів та хороших вуглеводів, може покращити стан шкіри та зменшити видимість целюліту. Гідратація. Вважливо пити достатню кількість води щодня, щоб зберігати шкіру здоровою та гладенькою. Масаж і скрабування. Регулярний масаж та використання скрабів можуть допомогти поліпшити кровообіг у проблемних ділянках та зменшити вигляд целюліту. Використання кремів та лосьйонів. Існують спеціальні креми та лосьйони, які містять інгредієнти, такі як кофеїн, ретинол, альфа-гідроксікислоти тощо, які можуть допомогти зменшити зовнішній вигляд целюліту. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка популярна крупа здатна регулювати рівень цукру в крові і "спалювати" жир Обмеження вживання алкоголю та куріння. Ці згубні звички можуть негативно впливати на кровообіг та здоров'я шкіри, що може призвести до збільшення вигляду целюліту. Збереження здорової ваги. Підтримка здорової ваги шляхом правильного харчування та регулярної фізичної активності може допомогти зменшити вигляд целюліту. Стрес-фактор. Стрес може призвести до змін в організмі, які можуть впливати на рівень гормонів та кровообіг, що в свою чергу може впливати на появу целюліту. Практикування методів релаксації, таких як йога або медитація, може бути корисним. Зіркова тренерка Аніта Луценко розказала, що потрібно робити, щоб мати плаский живіт і округлі сідниці. Спортсменка назвала основні фактори, яких потрібно дотримуватися, щоб отримати ефективний результат. Важливо тренуватися не щодня, а давати відпочинок між тренуваннями. Наші м'язи розвиваються в момент відпочинку, а не навантаження.
we.ua - Як позбутись целюліту на стегнах: сім ефективних методів
Суспільне on suspilne.media
Слідчі з’ясували, скільки грошей Тетяна Крупа і її рідні розмістили на банківських рахунках країн Європи
Протягом 2022-2024 років колишня очільниця Хмельницької обласної медико-соціальної експертної комісії Тетяна Крупа, її чоловік, син і невістка розмістили на банківських рахунках в Польщі, Австрії, Швейцарії долари і євро
we.ua - Слідчі з’ясували, скільки грошей Тетяна Крупа і її рідні розмістили на банківських рахунках країн Європи
Цензор.НЕТ on censor.net
Ексголова Хмельницької МСЕК Крупа залишиться під вартою до 13 липня, - ВАКС
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 4 червня залишила без змін запобіжний захід колишній голові Хмельницької обласної МСЕК Тетяні Крупі, підозрюваній у незаконному збагаченні.
we.ua - Ексголова Хмельницької МСЕК Крупа залишиться під вартою до 13 липня, - ВАКС
Gazeta.ua on gazeta.ua
Яку їжу та напої не поєднують з гречкою: перелік здивує
Гречка є однією з найпопулярніших круп серед українців. З неї готують багато страв, але кашу - найчастіше. Часто до гречки додають м'ясо та овочі. Але є продукти, які несумісні цією крупою. Розповімо, яку їжу не рекомендовано поєднувати з гречаною кашею. Один із несумісних із гречаною кашею продуктів - це молоко. Можуть бути проблеми для організму, хоча дехто з молоком у кашу ще й цукор додає. Не потрібно вживати одночасно гречку та курячі яйця. Інакше - ризик виникнення нудоти, печії, діареї, здуття живота. За такого поєднання на організм виявляється додаткове навантаження, часом він не витримує. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такою кашею ви ще не снідали: як смачно приготувати гречку з бананом Не рекомендується їсти гречану кашу з черемшею. В іншому випадку є ймовірність виникнення проблем із травленням. До речі, для гречки також не всі напої підходять. Наприклад, фахівці не рекомендують запивати її чаєм чи кавою. Справа в тому, що в гарячих напоях є антиоксидантні сполуки, а вони заважають засвоєнню заліза з крупи. Багато українців готують на обід чи вечерю гречку. Це одна найпопулярніших круп, які швидко використовуються під час приготування. Спробуйте приготувати гречку по-французьки. Крупа виходить ідеальна за консистенцією, а за рахунок вершкового соусу смак - насичений та ніжний.
we.ua - Яку їжу та напої не поєднують з гречкою: перелік здивує
Еспресо on espreso.tv
Не лише йогурт та злаки: важливі продукти для здоров'я кишківника
Швидкий темп життя, стреси та нерегулярне харчування негативно впливають на організм. Щоб підтримати загальне самопочуття, варто передусім звернути увагу на стан травної системи, зокрема, кишківника. Більшість людей навіть не до кінця розуміє його важливість, проте він значною мірою впливає на імунітет людини, настрій та навіть рівень енергії. Тому дуже важливо збалансовано харчуватись, щоб насичувати організм не лише вітамінами та мінералами, а також продуктами, що сприятимуть здоров'ю кишківника. Корисні продукти для кишківникаКоли йдеться про їжу, що корисна для кишківника, першим спадають на думку ферментовані продукти, наприклад, квашена капуста чи кефір. Саме вони є джерелом пробіотиків - необхідних живих бактерій та дріжджів, які населяють наш кишківник та позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.Проте, все не так просто, для того, щоб кишківник працював злагоджено та виконував всі свої функції на відмінно, важливо подбати не лише про наявність пробіотиків у раціоні, а також про пребіотики, пише NV. Пребіотики самі по собі не є живими організмами, проте вони виконують надзвичайно важливу роль – служать "їжею" для корисних бактерій організму. Найбільше таких речовин міститься у продуктах з високим вмістом клітковини, особливо рослинного походження. Щоб забезпечити собі гарне самопочуття та підтримувати весь шлунково-кишковий тракт, необхідно дотримуватись балансу між пробіотиками та пребіотиками. Це можна зробити завдяки регулярному вживанню деяких продуктів.Кисломолочні продукти: кефір та йогурт Кефір та йогурт утворюються в процесі зброджування молока, тому вони є джерелом корисних пробіотиків. Якщо ви хочете пересвідчися, чим наповненні ваші кисломолочні продукти, тоді зверніть увагу на склад. Там зазвичай зазначені види бактерій, які використовували для заквашування продукту. Кефір має цілий ряд переваг, адже він зміцнює імунну систему, підтримує здоров’я шлунково-кишкового тракту, покращує обмін речовин і може зменшувати запальні процеси в організмі.Водночас йогурт не лише корисний для травлення. Його регулярне вживання може навіть знижувати ризик розвитку певних типів раку кишківника. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Gut Місrоbеs, люди, які їдять йогурт щонайменше двічі на тиждень, рідше стикаються з проксимальним колоректальним раком.кисломолочні продукти, Фото: frееріkКімчіДосить незвична для українців страва кімчі – це основа раціону багатьох корейців. Пікантна ферментована капуста дещо може нагадувати квашену, адже є також цінним джерелом пробіотиків. Науковці навіть помітили, що вживання кімчі може позитивно впливати на обмін речовин і допомагати краще контролювати рівень цукру в крові, особливо у людей з переддіабетом.Всі необхідні продукти для самостійного приготування кімчі можна знайти в супермаркетах. Крім того, можна навіть придбати цю закуску вже в готовому вигляді. Її смачно куштувати з гарнірами, м'ясом, рибою тощо. СпаржаЦя рослина з родини спаржевих, виступає цінним "живильним матеріалом" для корисних бактерій. Вона багата не лише на харчові волокна, а також на цілий набір корисних сполук, зокрема, ксилози, інулін, флавоноїди, фруктани й сапоніни. Завдяки цьому поєднанню зелена спаржа створює сприятливе середовище для розвитку певних штамів корисних бактерій у кишечнику, підтримуючи здорову мікрофлору.спаржа, Фото: frееріkЦільнозернова вівсяна крупа Недарма багато людей починають свій ранок із приготування вівсянки. Цей продукт не лише простий у приготуванні та доступний, а також дуже корисний. Цільні зерна сповнені поживною клітковиною, яка слугує їжею для корисних бактерій у кишківнику. Вони підтримують здорове травлення та допомагають зберігати мікробіом у хорошому стані. Ще у 2005 році вчені з’ясували, що регулярне вживання цільнозернових може знижувати у жінок ризик розвитку раку товстої кишки. Дослідники пов'язали це з високим вмістом клітковини, стійким крохмалем і пребіотиками, які покращують стан кишківника. Така комбінація речовин сприяє швидшому виведенню шкідливих речовин та зменшенню їх контакту зі стінками товстої кишки.
we.ua - Не лише йогурт та злаки: важливі продукти для здоров'я кишківника
Last comments

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules