Search trend "крупа"

Sign up, for leave a comments and likes
News filter
Тетяну Крупу звільнили, їй виплатять компенсацію
Підозрювану у незаконному збагаченні головну лікарку Хмельницького МСЕК Тетяну Крупу звільнено з посади. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на розпорядження голови Хмельницької облради Віолети Лабазюк від 20 лютого. Підставою для звільнення з 24 лютого 2025 року стала ліквідація медичного закладу, який очолювала Крупа. Голова облради доручила ліквідаційній комісії медзакладу провести з лікаркою "розрахунок при її звільненні, відповідно до законодавства". ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяну Крупу залишили під вартою Один із членів ліквідаційної комісії повідомив "Главкому", що Крупа може розраховувати на компенсацію коштів за невикористану відпустку. Це 28-30 тис. грн. Зарплату їй навряд відшкодують. Крупа кілька місяців фактично була відсутня на робочому місці і не виконувала посадових обов'язків. З 7 жовтня 2024 року Лабазюк призначила лікаря-хірурга Юрія Бевзюка тимчасово виконувачем обов'язків головлікаря Хмельницького МСЕК. 4 жовтня 2024-го співробітники Державного бюро розслідувань викрили Тетяну Крупу і її сина Олександра Крупу, начальника Головного управління Пенсійного фонду в області, на незаконному збагачені, повідомляло ДБР. У Тетяни Крупи в робочому кабінеті виявили $100 тис, підроблені медичні документи, списки ухилянтів із прізвищами і фіктивними діагнозами. Вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис, 300 тис, понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності. Також ДБР з'ясувало, що родина чиновників володіє 30 об'єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові і Києві, дев'ятьма елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2. За кордоном у їхній власності - нерухоме майно в Австрії, Іспанії і Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також накопичила майже $2,3 млн. 7 жовтня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про тримання Крупи під вартою із можливістю 500 млн 1528 грн застави.
we.ua - Тетяну Крупу звільнили, їй виплатять компенсацію
Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду

А Ви знаєте що на Платформі we.ua діє реферальна програма?

Ви приводите друзів та знайомих і отримуєте винагороду за їх реєстрації.

То ж, не гайте час! Розкажіть про we.ua своїм друзям, родичам та колегам. Надішліть їм своє реферальне посилання, яке легко знайти в розділі Мої друзі, та отримайте на свій бонусний рахунок додаткові надходження за кожну нову реєстрацію.

Розміщуйте своє реферальне посилання в інших соціальних мережах, в коментарях, в тематичних форумах та будь-де. Так у Вас буде більше друзів та підписників і більше бонусів на бонусному рахунку.

Ви зможете використати бонуси на додаткові послуги Платформи, а також - придбати корисні товари в нашій online-крамничці.

Детальніше про реферальну програму: https://we.ua/info/referral-program.

we.ua - Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду
У Хмельницькій облраді описали процедуру звільнення Крупи з МСЕК
Тетяна Крупа потурбувалась про трудову книжку, яку їй повернули після звільнення з посади, розповіли журналісти. Через тиждень має відбутись суд, який вирішить, чи продовжувати арешт.
we.ua - У Хмельницькій облраді описали процедуру звільнення Крупи з МСЕК
Крупу через пів року після арешту нарешті звільнено. Ексчиновниці... виплатять компенсацію
З початку жовтня 2024 року після оголошення підозри та арешту Тетяна Крупа не з&rsquо;являлася на робочому місці
we.ua - Крупу через пів року після арешту нарешті звільнено. Ексчиновниці... виплатять компенсацію
Чому не варто вживати багато м'яса: основні переваги та недоліки цього продукту
М'ясо - цінне джерело високоякісного білка, необхідного для росту та відновлення м'язів. Воно також містить важливі поживні речовини, такі як залізо та цинк. Проте щоденне споживання м'яса має як переваги, так і потенційні ризики, залежно від його виду та кількості, зазначає Неаlth. Чому корисно їсти м'ясо щодня М'ясо забезпечує організм повноцінним білком, що містить усі незамінні амінокислоти, які людина отримує лише з їжі. Оскільки білок з м'яса має високу біологічну цінність, організм легко його засвоює та використовує для своїх потреб. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку зелень необхідно їсти у березні: чотири найкорисніших Крім того, м'ясо багате на важливі вітаміни та мінерали: - Залізо сприяє утворенню гемоглобіну, який транспортує кисень у крові, підтримує здоров'я м'язів, кісткового мозку та органів. - Цинк допомагає імунній системі, сприяє загоєнню ран, росту клітин і метаболізму вуглеводів, а також впливає на нюх та смак. - Вітаміни групи В необхідні для перетворення їжі в енергію та утворення еритроцитів. Кіноа - це безглютенова крупа, яка містить для організму велику кількість корисних речовин. Як зазначила сертифікована дієтологиня Христина Іллієн, у її складі кіноа є всі незамінні амінокислоти, які людський організм не може синтезувати самостійно. Кіноа є чудовим джерелом рослинного білка. Якщо у половині чашки вареної кіноа міститься 12 г білка, тоді як аналогічна порція білого рису містить лише 3 г.
we.ua - Чому не варто вживати багато м'яса: основні переваги та недоліки цього продукту
Користь кіноа: чи потрібно їсти крупу щодня
Кіноа це безглютенова крупа, яка містить для організму велику кількість корисних речовин. Як зазначила сертифікована дієтологиня Христина Іллієн, у її складі кіноа є всі незамінні амінокислоти, які людський організм не може синтезувати самостійно. Про це повідомляє ТСН. Кіноа є чудовим джерелом рослинного білка. Якщо у половині чашки вареної кіноа міститься 12 грамів білка, тоді як аналогічна порція білого рису містить лише 3 грами. Ця крупа багата на клітковину її у півсклянки кіноа міститься 6 грамів, що позитивно впливає на роботу травної системи. Вона є важливим джерелом заліза, що особливо важливо для тих, хто дотримується рослинного харчування. Кіноа містить значну кількість фолату, тіаміну, марганцю, фосфору та цинку, що робить її цінним продуктом для збалансованого раціону. Її вплив на організм людини є багатогранним і охоплює різні аспекти здоров'я. Антиоксидантні властивості Кіноа багата на антиоксиданти, такі як кверцетин і кофеїнова кислота, які захищають клітини організму від пошкоджень, спричинених вільними радикалами. Це допомагає зменшити запальні процеси та може знизити ризик розвитку хронічних захворювань, включаючи деякі види раку. Багате джерело білка та амінокислот Кіноа містить усі дев'ять незамінних амінокислот, які організм не здатний синтезувати самостійно. Особливо варто відзначити високий вміст лізину, який сприяє синтезу білків та підтримці імунної системи. Це робить кіноа цінним продуктом для вегетаріанців та веганів, забезпечуючи їх повноцінним рослинним білком. Регуляція рівня цукру в крові Кіноа має низький глікемічний індекс, що означає повільне підвищення рівня цукру в крові після її вживання. Це особливо корисно для людей з діабетом або тих, хто прагне контролювати рівень глюкози. Крім того, клітковина в складі кіноа сприяє стабілізації рівня цукру та покращує чутливість до інсуліну. Підтримка серцево-судинної системи Регулярне вживання кіноа може сприяти зниженню рівня "поганого" холестерину (ЛПНЩ) у крові, що зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Дослідження показують, що завдяки високому вмісту клітковини та поліненасичених жирних кислот, кіноа допомагає підтримувати здоров'я серця та судин. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться з організмом, якщо їсти лише яблука Покращення травлення Високий вміст клітковини в кіноа підтримує здоров'я травної системи, сприяючи регулярній перистальтиці кишківника та запобігаючи закрепам. Клітковина також допомагає підтримувати здорову мікрофлору кишківника, що є важливим для загального самопочуття. Підтримка кісткової системи Завдяки високому вмісту магнію, кіноа сприяє зміцненню кісток та запобігає розвитку остеопорозу. Магній також важливий для нормального функціонування м'язів та нервової системи. Підтримка психічного здоров'я Вітаміни групи В, присутні в кіноа, особливо фолієва кислота, відіграють ключову роль у підтримці нервової системи та когнітивних функцій. Регулярне споживання кіноа може сприяти покращенню настрою та зниженню ризику депресивних станів. Відсутність глютену Кіноа не містить глютену, що робить її ідеальним вибором для людей з целіакією або чутливістю до глютену. Використання кіноа як альтернативи зерновим культурам, що містять глютен, допомагає урізноманітнити раціон без ризику для здоров'я. Яка кіноа корисніша Кіноа представлена трьома основними видами: білою, червоною та чорною, кожен з яких має свої особливості та переваги. Біла кіноа є найпоширенішою та має ніжний смак і м'яку текстуру після приготування. Вона багата на білок, клітковину, калій, фосфор та магній, що сприяє підтримці здоров'я м'язів, кісток та нервової системи. Одна чашка вареної білої кіноа містить приблизно 8 грамів білка та 5 грамів клітковини. Червона кіноа має більш насичений смак і твердішу текстуру, яка добре зберігається після приготування. Це робить її ідеальною для використання в салатах та стравах, де важлива форма зерен. Вона також багата на антиоксиданти, які допомагають захистити організм від вільних радикалів. Чорна кіноа має ще більш виражений смак і хрустку текстуру. Вона містить значну кількість калію, фосфору та магнію, що сприяє підтримці електролітного балансу та здоров'я кісток.Загалом, усі види кіноа є корисними та поживними. Вибір конкретного виду залежить від ваших смакових уподобань та кулінарних потреб. Як приготувати кіноа Підготовка перед варінням Кіноа має легкий горіховий смак, що робить її універсальним інгредієнтом для різних страв. Проте деякі люди можуть відчувати гірку нотку. Це пояснюється наявністю сапонінів природних сполук, які захищають рослину від шкідників. Під час промислової обробки більшість сапонінів видаляється, однак не повністю. Щоб позбутися залишкової гіркоти, рекомендується ретельно промити зерна під проточною водою перед приготуванням. Вибір різновидів Біла кіноа має найделікатніший смак і м'якшу текстуру після приготування, тому її варто спробувати першою. Червона та чорна кіноа мають більш насичений, землистий присмак і залишаються щільнішими після варіння, що робить їх хорошим вибором для салатів або страв, де важлива текстура. Спосіб приготування Кіноа вариться подібно до рису: на одну частину сухих зерен потрібно дві частини рідини. Варити слід приблизно 15 хвилин на слабкому вогні, поки крупа не стане м'якою. Ознакою готовності є поява білого "хвостика" це поживний зародок. З однієї чашки сухої кіноа виходить близько трьох чашок готової крупи. Для покращення смаку можна додавати спеції та трави під час приготування, наприклад, лавровий лист, чебрець, чорний перець, сушений часник чи цибулю. Як зробити кіноа більш корисною Крупа містить антинутрієнти, такі як сапоніни, дубильні речовини та фітинова кислота, які можуть перешкоджати засвоєнню важливих мікроелементів, зокрема заліза та магнію. Щоб зменшити їхній вплив і зробити мінерали більш доступними для організму, рекомендується замочувати кіноа перед приготуванням. Це особливо важливо для тих, хто дотримується рослинного харчування, оскільки такі мінерали є важливими для підтримки здоров'я. Використання в стравах Кіноа універсальний продукт, який можна використовувати як гарнір, додавати до супів, салатів, котлет, тефтелей, випічки. Вона добре поєднується з овочами, квасолею, іншими зерновими культурами та може слугувати паніровкою. Експерти назвали найкращий час для вживання фруктів. Вночі, коли організму потрібен відпочинок, додаткова енергія не потрібна.
we.ua - Користь кіноа: чи потрібно їсти крупу щодня
Ситні цибуляники – рецепт з манкою та класичний варіант
Цибуляники, або цибульники – це традиційна українська страва, яку інколи відносять до котлет або оладок, оскільки все залежить від самого рецепту. Головний інгредієнт цієї страви очевидний з самої назви — цибуля. Тому, такі котлетки можна назвати бюджетною альтернативною м'ясним. Якщо ви думаєте, що цибульники будуть гіркими або несмачними, тоді ви дуже помиляєтесь, адже після смаження цибуля стає м'якою та навіть солодкуватою, що надає страві неперевершений смак.Цибуляники мають неабияку популярність у Львові, з цією стравою навіть пов'язана цікава легенда, згідно з якою під час татарської облоги львів’яни змогли перехитрити ворогів. Коли татари побачили, що місто не піддається і має великий запас їжі, вони вирішили зняти облогу.Однак львів’яни використовували хитрість: вони підвели до воріт худобу, заповнили вози порожніми бочками і поверх них вклали залишки їжі, створюючи видимість, що у місті є великі запаси. Однак насправді Львів переживав голод, і єдиним доступним продуктом була цибуля. Тому жінки готували страви з цього інгредієнта, зокрема цибуляники. Традиційні цибуляники Інгредієнти:цибуля ріпчаста - 3 шт. зелена цибуля – 1 пучок куряче яйце - 1 шт. кефір - 2 склянкиборошно пшеничне - 5 ст. л. сіль та чорний мелений перець – до смакусоняшникова олія Цибуляники - простий рецепт приготування покроково: Очистьте ріпчасту цибулю від лушпиння, а потім наріжте дуже дрібно. Зелену цибулю промийте і також нашаткуйте дрібно. У посудині змішайте ріпчасту та зелену цибулю. Потім налийте кефір, додайте яйце, борошно, сіль, чорний перець та ретельно перемішайте. Розігрійте сковорідку з олією, викладайте ложкою цибулеве тісто та смажте на середньому вогні з обох боків під кришкою. Цибуляники повинні мати гарну золоту скоринку. Цибуляники, Фото: shubа.lіfеЦибуляники - рецепт з манкоюІнгредієнти:цибуля – 500 гманна крупа – 4 ст. л. + 1 ст. л. (для паніровки)часник – 1 зубчиксіль – до смаку олія – 3 ст. л.яйце – 1 шт. (можна не додавати)Покроковий рецепт приготування:Очистьте цибулю від лушпиння, а потім наріжте дрібно або подрібніть за допомогою блендера. Перекладіть цибулю у посудину, залийте її кип'ятком та залиште так на п'ять хвилин. Злийте рідину та добре відіжміть цибулю. Часник очистьте від лушпиння та пропустіть через прес. Змішайте цибулю з манною крупою, часником та сіллю. Дайте суміші постояти та "набухнути" протягом 10 хвилин. Сформуйте з цибулевої основи котлетки та обваляйте в манці. Розігрійте сковорідку з олією та просмажте цибуляники з обох сторін до рум'яної скоринки. Смачного!Цибуляники, Фото: klороtеnkо.соm  
we.ua - Ситні цибуляники – рецепт з манкою та класичний варіант
13 найгірших продуктів для сніданку, які різко підвищують рівень цукру в крові
Підвищення рівня цукру в крові може призвести до таких серйозних проблем, як серцеві захворювання, проблеми з нирками та пошкодження нервів, зору та серця. Дієтолог Меддісон Салінгер з Науково-дослідного інституту діабету Університету Маямі пояснює еаtthіs, чому. "Є багато факторів, які можуть спричинити різке підвищення рівня цукру, наприклад дієта, стрес, сон, інтенсивні фізичні вправи та прийом ліків. Тимчасовий різкий стрибок цукру є нормальним явищем. Як правило, рівень цукру в крові підвищується, а незабаром після цього він повертається до нормального діапазону, - каже дієтолог. Існує багато продуктів, які діабетикам складно споживати, особливо великими порціями. Людям з діабетом 1-го, 2-го типу або переддіабетом важче регулювати рівень цукру в крові або через нездатність організму виробляти інсулін, або через резистентність до інсуліну. Які продукти різко підвищують рівень цукру в крові Млинці з сиропом Млинці є основною стравою вранці, особливо на пізній сніданок у вихідні, але вони теж підвищують рівень цукру в крові. Млинці традиційно готують із білого борошна. У білому борошні мінімальна кількість клітковини чи білка. А сироп насичений цукром, який швидко всмоктується в кров. Разом вони створюють їжу з високим глікемічним індексом, яка викликає швидкий та значний сплеск рівня цукру в крові. Кава Якщо вам подобається вишуканий кавовий напій з цукром, наступного разу добре подумайте, перш ніж пити. "Це підступні напої з високим вмістом цукру, які надзвичайно популярні вранці, - каже дієтолог Емі Бені. Вафлі Такі ласощі на сніданок - надійний спосіб підвищити рівень цукру в крові. Вафлі - це продукти з високим вмістом вуглеводів, а вуглеводи - це ті макроелементи, які найбільше впливають на рівень цукру в крові. Фруктові смузі Багато хто вживає фруктові смузі як спосіб збільшити споживання білка та інших вітамінів, але вони можуть бути шкідливими для діабетиків. Такий сніданок може спричинити різке підвищення рівня цукру в крові. Випічка Випічка приносить швидке і солодке задоволення, але вона погано впливає на рівень цукру в крові, навіть звичайна без фруктової начинки. "Випічка - це їжа з високим вмістом вуглеводів, яка часто містить насичені жири", - каже Бені. Французький тост Хліб часто змішують із різноманітними інгредієнтами, часто з цукром, щоб створити чудову хрустку скоринку. Посипання сніданком сиропом або фруктами може спричинити різке підвищення рівня цукру в крові". Млинці Млинці є улюбленим сніданком через їх універсальність і широкий вибір начинок. Хтось насолоджується пікантною начинкою, а хтось наповнює їх солодким, і ось тут можуть статися проблеми. "Їжа з високим вмістом вуглеводів, яку часто додають підсолоджені фрукти, що може спричинити різке підвищення рівня цукру в крові", - каже Бені. Перероблені пластівці Цукрові каші можуть викликати ностальгію та швидкий сніданок, але вони не корисні ні для кого, а особливо для діабетиків. "Коли люди думають про пластівці, які швидко підвищують рівень цукру в крові, вони зазвичай думають про дуже солодкі каші, наповнені цукром, які більшість із нас їли", - пояснює дієтолог Сіма Шах. Однак звичайні пластівці, які не такі солодкі, також можуть підвищити рівень цукру в крові через велику кількість швидкоспалюючих вуглеводів. Це може призвести до відчуття голоду та втоми лише через пару годин після споживання. Ці пластівці швидко розщеплюються, викликаючи швидке підвищення рівня цукру в крові". Ароматизовані йогурти Йогурт часто вважають здоровим варіантом сніданку. Деякі типи ароматизованих йогуртів можуть містити більше грамів цукру, ніж газована вода. Ці цукри надходять у нашу кров, що призводить до різкого стрибка рівня цукру в крові. Через кілька годин часто супроводжується різким падінням рівня цукру в крові. Найкраще снідати звичайним грецьким йогуртом із високим вмістом білка та додати нарізані фрукти чи ягоди для солодкості з високим вмістом клітковини. Білий хліб Якщо ви любите білий хліб для тостів вранці, ви можете спричинити різке підвищення рівня цукру в крові. У білому хлібі мало клітковини, тому що він більш оброблений, ніж цільнозерновий хліб. "Білий хліб багатий вуглеводами, і його можна легко перевищити рекомендований розмір порції. З цієї причини ці продукти можуть спричинити різке підвищення рівня цукру в крові", - пояснює Салінгер. Обирайте цільнозерновий хліб, коли це можливо. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку кашу найкорисніше їсти під час схуднення: сім варіантів Фаст-фуд Фаст-фуди, як правило, проходять високу обробку і зазвичай виготовляються з рафінованих (простих) вуглеводів. Така їжа швидко перетравлюється, що спричиняє стрибок рівня цукру в крові. Дієти, які містять багато рафінованих вуглеводів і цукрів, які містяться у фаст-фуді, не допомагають контролювати рівень глюкози. Крім того, ці продукти, як правило, калорійні та мають низьку поживну цінність, що іноді може призвести до інших ускладнень, таких як ожиріння, високий кров'яний тиск, серцеві захворювання. Краще обирайте омлет з овочами. Підсолоджена вівсянка Звичайна вівсяна каша може бути м'якою на смак, але це більш здоровий вибір, який не підвищить рівень цукру в крові. За словами Алі Чаппелла, доктора філософії, МS, RD, засновника Lіllі Неаlth, підсолоджена ароматизована вівсянка містить цукор, і високий вміст крохмалю може спричинити швидке підвищення рівня цукру в крові. "Овес швидкого приготування проходить високу обробку, завдяки чому його крохмаль швидше розщеплюється на глюкозу, тоді як ароматизовані сорти часто містять доданий цукор і сиропи, що ще більше погіршує стрибки рівня глюкози в крові та інсуліну, - каже лікарка. Гранола Здавалося б, здоровий сніданок - гранола, але Чаппел пояснює, як вона впливає на рівень цукру в крові. Гранола в основному виготовляється з обробленого вівса, змішаного з додаванням цукру та олії, що робить її продуктом з високим вмістом крохмалю та цукру, який може швидко підвищити рівень цукру в крові та інсуліну. У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури. Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.
we.ua - 13 найгірших продуктів для сніданку, які різко підвищують рівень цукру в крові
Як "врятувати" пересолену страву: вісім способів
Можна бути вправним кулінаром і при цьому робити помилки у приготуванні страв. Особливо неприємно, коли страва виявляється пересоленою. Gаzеtа.uа розповість кілька способів, як її "врятувати" і не викинути. Розбавте страву водою Це найпростіший спосіб, якщо йдеться про супи, борщі чи соуси. Але обов'язково додавайте кип'ячену воду. А наприклад, макарони можна промити водою, яка забере зайву сіль. Крупа Якщо ви пересолили суп, можна використати крупу. Наприклад, підійдуть перловка чи рис. Покладіть жменю крупи у марлевий мішечок і покладіть у страву. Варіть ще 5 хв.. Інгредієнт добре забирає сіль. Додайте солодке Цукор, мед, солодкі овочі, наприклад, морква, допоможуть прибрати зайву сіль у соусах або супі. Але додавайте потроху, щоб не зіпсувати страву ще більше. Додайте лимонної кислоти чи соку Лимонний сік здатний нейтралізувати зайву сіль у картоплі або рибі. Додавати лимонний сік потрібно обережно по краплині. І щоразу перевіряти смак. Хліб Пересолений суп не доведеться виливати, якщо акуратно додасте шматок житнього хліба у каструлю з супом. Найкраще підходить саме житній продукт. Спосіб з картоплею Цей овоч теж здатен витягнути зайву сіль зі страви. Чистимо одну чи дві картоплини і додаємо в каструлю з пересоленою стравою. Через 15-20 хвилин картоплю можна діставати - зайва сіль залишиться у ній. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко розморозити м'ясо: чотири способи Сметана для м'яса Цей спосіб підійде для видалення зайвої солі із відвареного м'яса. Його потрібно відокремити від можливих кісток і покласти у соус зі сметани або вершків. Достатньо буде 5-10 хвилин. Якщо пересолили гречку Готову кашу залийте на дві-три хвилини окропом. Потім максимально злийте воду, а кашу заправте вершковим маслом. Або другий спосіб - промийте кашу водою, як зазвичай це робимо з макаронами. Часто господині роблять дрібні помилки, якими псують страву. Або не використовують залишки з попередньої приготовленої їжі, щоб присмачити ними нову. Наприклад, виливають жир після смаження бекону. Він може стати соусом. Професійні кухарі дали поради, які знають не усі. Наприклад, як правильно солити страви. Не варто солити майбутню страву із сільнички. Так ви не контролюєте її кількість і можете пересолити. Відсипати необхідну кількість на долоню і соліть.
we.ua - Як врятувати пересолену страву: вісім способів
П'ять найсмачніших заправок до салатів, які легко приготувати вдома
Господині, коли готують салати, все частіше надають перевагу цікавим заправкам. Gаzеtа.uа розповість п'ять варіантів соусів-заправок, з якими салати відкриють нові смаки і тоді назавжди забудете про майонез та олію. Заправка для грецького салату Для його приготування потрібно поєднати стиглі овочі та урізноманітнити їх хрумкіт солонуватим сиром фета. Щоб всі інгредієнти якнайкраще розкрили свій смак, необхідна заправка для грецького салату, яка готується на основі оливкової олії Ехtrа Vіrgіn Оlіvе Оіl з додаванням сушеного орегано. В миску влийте 50 мл оливкової олії, додайте 1 ст. л. лимонного соку. Вичавіть його через сито, щоб в заправку не потрапили шматочки цитруса. Всипте по дрібці сушеного орегано, солі та меленого чорного перцю. Перемішайте, залиште на 10-15, щоб всі смаки розійшлися. Потім заправте салат, перемішайте та за потреби доведіть смак сіллю. Азіатський соус Влийте в ємність для змішування дві великі ложки соєвого соусу. Далі вводимо одну ложку кунжутної олії. Додайте дрібно порубаний часник і дрібно натертий маленький шматочок імбиру. Змішуємо і додає ложку кунжуту. Ще раз змішуємо. Заправка для салату з американською гірчицею та медом Американська гірчиця має солодкий та насичений смак, тому добре підходить для використання в заправках для овочевих салатів з додаванням м'яса. Додайте до неї трішки рідкого меду, щоб зробити смак цікавим. Ця заправка гарно розкриє смак салатів з томатами та сезонною зеленню. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка популярна крупа здатна регулювати рівень цукру в крові і "спалювати" жир В миску додайте 40 г гірчиці, влийте 50 г рідкого меду, 1 ст. л. лимонного соку та 3 ст. л. оливкової олії. Перемішайте ложкою до однорідної суміші. Спробуйте та за потреби доведіть смак сіллю. Заправка для салату з соєвим соусом Ця заправка має насичений солонувато-солодкий смак та використовується для різноманітних овочевих салатів із томатами, огірками, солодким перцем та зеленню. В миску влийте 30 мл соєвого соусу, 30 мл оливкової олії Ехtrа Vіrgіn, додайте 1 ч. л. рідкого меду та 1 ст. л. лимонного соку. Заправте салат, перемішайте та спробуйте. Якщо потрібно, додайте сіль та знову перемішайте. Для овочевих салатів Цей соус перетворить будь-який простий салат зі свіжих овочів і зелені у неперевершений смак. Огірок потріть на тертці. З'єднайте масу зі склянкою натурального йогурту. Додаємо пучок подрібненого кропу та одну часточку часнику, подрібнену ножем. Бур'яни, які всі звикли знищувати, можуть принести користь. Деякі з них справді варто додати у страви та напої. Кропиву шанують за велике джерело вітамінів. За вмістом каротину обігнала і моркву, і обліпиху. За кількістю аскорбінової кислоти лідирує порівняно з лимоном і смородиною. Свіжі, наймолодші листочки кропиви можна додавати в салати і борщі, робити популярні зараз і корисні зелені смузі.
we.ua - П'ять найсмачніших заправок до салатів, які легко приготувати вдома
Улюблена їжа знаменитостей: що буде, якщо вживати кіноа щодня
Коли йдеться про здорове харчування, дієтологи радять звернути увагу на вживання кіноа. Ця крупа є невід'ємною частиною меню будь-якого ресторану, який займається здоров'ям. Його часто рекомендують дієтологи. А світові знаменитості Єва Мендес, Зої Салдана та Кеті Перрі, публічно обговорювали свою любов до цієї їжі, пише usаtоdаy. "Смачна, поживна та універсальна кіноа набула популярності за останні кілька десятиліть як цільнозернова основа з високим вмістом білка, без глютену для багатьох страв", - каже доктор Ума Найду, директор відділу психіатрії харчування та способу життя в Массачусетській лікарні. і біолог з питань харчування, який отримав освіту в Гарварді, автор "Заспокойте свій розум їжею". Що таке кіноа Кіноа - це вид їстівного насіння, яке має різні кольори, включаючи чорний, червоний, жовтий і білий. Він культивується більше 5 тис. років і поширений в Андському регіоні Південної Америки, каже Найду. Його збирають як механічно, так і вручну. Відомий як хороше джерело антиоксидантів, вітамінів і мінералів, таких як фолат, марганець, фосфор, залізо, вітамін В1 і магній. Кіноа також часто рекламують як їжу з високим вмістом білка. "Хоча я не вважаю її високоякісним джерелом білка, оскільки це насіння містить лише вісім грамів на чашку", - каже Еббі Лангер, клінічний дієтолог, зареєстрований дієтолог і засновник Аbby Lаngеr Nutrіtіоn. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бадьорять і втамовують голод: ці 10 продуктів можуть замінити каву вранці Враховуючи, що більшість здорових людей повинні споживати 25-30 г білка під час кожного прийому їжі, кількість кіноа, яку ми повинні з'їсти, щоб досягти цього, буде величезною, пояснює вона. Додаткові переваги кіноа включають її універсальність і те, що її приготування не займає багато часу. Треба всього 15 хв. і кіноа може бути основою поживної миски, каші, як-от вівсянка, гарніру або інгредієнта в рецептах, як-от фарширований перець. Кіноа - це рис чи зерно Однією з плутанини навколо кіноа є її класифікація. "Хоча технічно кіноа є насінням, ми класифікуємо його як цільне зерно, оскільки його поживні властивості схожі на інші цільні зерна", - пояснює Джилл Вайзенбергер, дипломована дієтологиня з Вірджинії. І на відміну від деяких цільнозернових, таких як ячмінь, жито та пшениця, кіноа не містить глютену. Це також краще для управління глюкозою, ніж рафіновані зерна, такі як білий рис. "Оскільки вона містить білок, клітковину та мікроелементи, кіноа менше впливає на рівень цукру в крові", - пояснює Найду. Чи можна їсти кіноа щодня Вайзенбергер хвалить кіноа як надпоживну речовину та як хороше джерело харчових волокон і вищезазначених вітамінів і мінералів, але вона пропонує пам'ятати про калорійність, коли їсте її регулярно. "Як і інші зерна, чашка вареної кіноа містить близько 225 калорій, тому контролювати порції буде важливо для тих, хто стежить за своєю вагою", - радить вона. Найду радить вживати кіноа лише кілька разів на тиждень і змішувати її з іншими здоровими продуктами. "Зосередьтеся на додаванні ситних овочів, багатих клітковиною, листової зелені, корисних жирів, таких як оливкова олія, авокадо, горіхи, насіння та багато нежирних білків", - радить вона. Хто збирається постити у Великий піст перед Великоднем, варто підготуватися завчасно. Це потрібно, щоб не було стресу для організму. Продумайте план харчування наперед. Пропишіть, які продукти для страв додати в своє меню, щоб не відчувати дефіциту білку, корисних жирів та мікроелементів, глюкози. Білок міститься в цільнозернових продуктах, таких як кіноа. А ще в квасолі та бобах, таких як сочевиця і нут.
we.ua - Улюблена їжа знаменитостей: що буде, якщо вживати кіноа щодня
Яку кашу найкорисніше їсти під час схуднення: сім варіантів
Каші надовго забезпечують відчуття ситості. Хто хоче схуднути, вони - ідеальний вибір, щоб не зголодніти за короткий проміжок часу після прийому їжі. Каші покращують обмін речовин і дають енергію без зайвих калорій. Головне - обрати правильні види та готувати їх без цукру й жирних добавок. Розповімо, які каші корисно їсти під час схуднення. Найкращі каші для схуднення Пшоняна каша Якщо регулярно вживати пшоняну кашу, можна за 2 тижні скинути до 7 кг. Вона загалом покращує апетит, зміцнює волосся, зуби та покращує шкіру. Печінка краще працює завдяки пшоняній каші, налагоджується робота жовчного міхура та серцево-судинної системи. Рисова каша Найкориснішим вважається бурий рис, який виводить шлаки з організму, насичує мінералами та вітамінами. На 100 г продукту припадає лише 82 ккал. Гречана каша Лікарі радять гречку, аби запобігти ожирінню. Гречка містить вітаміни, які запобігають анемії. Це низькокалорійна каша, яка містить лише 308 ккал на 100 грамів продукту. Пшенична каша Ця каша може знизити рівень холестерину в крові. Каша також низькокалорійна, на 100 г продукту містить 316 ккал. Перлова каша Каша чудово "чистить" кишківник, виводить шлаки та токсини. На 100 г продукту міститься лише 108 ккал. Вівсянка Лідер за вмістом клітковини, пришвидшує метаболізм та прискорює схуднення. Якщо вівсянка на воді, то на 100 грамів продукту - лише 88 ккал. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки вівсянки можна з'їдати, щоб не набрати зайву вагу Кукурудзяна каша Гіпоалергенний продукт з низьким вмістом калорій, на 100 г каші припадає лише 78 ккал. Каша сприяє швидкому розщепленню жирів і знижує рівень "поганого" холестерину. У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури. Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.
we.ua - Яку кашу найкорисніше їсти під час схуднення: сім варіантів
Як приготувати сирники ідеальної форми: вісім найбільших помилок
Не кожному вдається приготувати сирники, які мали б ідеальний смак та форму. Багато залежить від сиру та процесу приготування. Розповімо, які помилки найчастіше роблять господині у створенні багатьма улюбленого сніданку. Використання жирного зернистого сиру Одним з найважливіших компонентів є сир. Для досягнення ідеального результату необхідно використовувати щільний, нежирний сир, який не має зернистої структури. Саме від його якості залежить не тільки текстура, але й смак готових сирників. Якщо сир буде надто вологим або рідким, це негативно позначиться на кінцевому продукті. Відсутність обробки надто вологого сиру Якщо сир надто вологий, його слід віджати через марлю. Це допоможе позбутися зайвої вологи і запобігти необхідності додавання надмірної кількості борошна. В іншому випадку тісто вийде надто м'яким і водянистим, що потребуватиме додавання більшої кількості борошна для досягнення потрібної консистенції. Ігнорування протирання сиру через сито Щоб досягти однорідної і приємної текстури, сир рекомендується протирати через сито. Це допоможе позбутися грудочок і зробить масу більш гладкою. В результаті смак сирників стане набагато більш насиченим і гармонійним. Крім того, така обробка дозволяє краще змішати сир з іншими інгредієнтами, що робить тісто більш однорідним. Використання надто великої кількості борошна Також важливо використовувати мінімальну кількість борошна, що дозволить зберегти вершковість і легкість страви. Оптимально використовувати якісний сир, який не потребує великої кількості борошна для зв'язування. Це значно спростить процес приготування і покращить кінцевий результат. Використання безглютенового борошна При виборі борошна перевагу слід віддавати борошну вищого ґатунку. Воно містить клейковину, що сприяє утворенню щільної маси і дозволяє сирникам зберігати форму при смаженні. Використання іншого борошна, наприклад, безглютенового, може призвести до неоднорідного тіста, яке буде розсипатися при смаженні. Це може стати причиною того, що сирники втратять свою форму і стануть менш апетитними. Смаження сирників на слабкому вогні Смаження сирників - це окремий етап, який потребує уваги і акуратності. Використовуйте розпечену сковороду з соняшниковою олією для досягнення найкращих результатів. Смажити на холодній сковороді не рекомендується, оскільки це призведе до прилипання тіста і зіпсує зовнішній вигляд готової страви. Щоб досягти золотистої скоринки з обох боків, сирники потрібно обсмажувати на сильному вогні. Після обсмажування буде ідеальним рішенням поставити сирники в духовку на 6-7 хвилин для доведення до готовності і забезпечення рівномірного прогріву всередині. Відмова від солі у приготуванні страви Окрім цукру, обов'язково додайте трохи солі. Вона підкреслить смак сирників і зробить його більш яскравим. Майте на увазі, що сирники не є десертом, тому кількість цукру має бути помірною. Важливо зберегти кисломолочний смак, який робить цю страву такою унікальною і улюбленою багатьма. Також можна експериментувати з додаванням ванілі або кориці для створення нових смакових поєднань. Ігнорування соусів, ягід і меду Сирники можна подавати з різними соусами і начинками. Наприклад, сметана або мед прекрасно доповнять смак цієї страви. Можна також додати свіжі ягоди або варення для створення солодкого акценту. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух нових смаків: як приготувати апельсинові сирники з карамеллю Сирники - це універсальна страва, яку можна адаптувати під будь-які уподобання і смаки, що робить її особливо популярною у ранковий час. Інгредієнти: сир 9% - 900 г сир рікотта - 500 г яйце куряче - 2 шт. крупа манна - 80 г цукор - 160 г борошно пшеничне - 100 г сіль - за смаком Як приготувати Сир протираємо через сито. Яйця збиваємо з цукром. З'єднуємо всі інгредієнти, вимішуємо однорідну масу, потім формуємо сирники по 50 г кожен. Сирники можна обсмажити на сковороді і запекти в духовці або заморозити як напівфабрикат. Сирники - це вічна класика смачного сніданку. Подавати їх можна з начинками і без. Шеф-кухар Євген Клопотенко створив оригінальний смак сирників, в які додав яблука та корицю. Кулінар радить обирати домашній жирний кисломолочний сир. Зернистий сир або такий, що сформований мов би великими грудочками, краще перетерти через сито, перебити занурювальним блендером або навіть потовкти товкачкою до більшої однорідності.
we.ua - Як приготувати сирники ідеальної форми: вісім найбільших помилок
Голова Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа з сім'єю нелегально вивозила гроші з України
Голова Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа з сім'єю нелегально вивозила гроші з України
we.ua - Голова Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа з сім'єю нелегально вивозила гроші з України
Тетяна Крупа та члени її сім’ї нелегально перевозили гроші за кордон
Очільниця колишньої обласної МСЕК Тетяна Крупа, її чоловік та невістка нелегально перевозили гроші за кордон. Про це стало відомо з ухвали суду
we.ua - Тетяна Крупа та члени її сім’ї нелегально перевозили гроші за кордон
Новини ТСН онлайн 16:00 6 лютого. Харків під атакою, більше винищувачів і аномальне тепло
Новини України та світу станом 16.00, 6 лютого 2025 року, в огляді ТСН. - Цієї ночі ворог запустив по Україні 77 БПЛА та 2 балістичні ракети «Іскандер-М». - По Харкову били дронами - дісталося найбільшому ринку Східної Європи — «Барабашово». - Двох жителів росіяни поранили з дронів у Херсоні. - Курська операція набирає обертів. Z-активісти виють про потужний удар. - Скільки вояків не дорахувалася ворожа армія за минулу добу? - Цивільні українці у російських тюрмах. Чому їх практично не обмінюють, як військових? - Рамштайн вже наступного тижня. - Захищати мирні міста з повітря прибули французькі літаки Міраж-2000. - Енергетична ізоляція Калінінграда наближається! - Данія починає посилений контроль за російськими танкерами. - Азербайджан готує звернення до міжнародного суду - через катастрофу рейсу "Баку-Грозний". - Приватний нотаріус обчистила рахунки померлих людей на понад 1 мійльон гривень. - Голова Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа намагається пояснити як "заробила" 160 млн гривень. - На Київщині у Дніпрі сапери ДСНС виявили уламки ворожого безпілотника. - Британці тренують роботизовану собаку-сапера. - Аномальне тепло: січень 2025 року став найтеплішим у світі за всю історію спостережень
we.ua - Новини ТСН онлайн 16:00 6 лютого. Харків під атакою, більше винищувачів і аномальне тепло
Ідеальний сніданок за секунди: крупи для каш, які достатньо просто залити водою на ніч
Не завжди є час варити кашу зранку. Але це не означає, що потрібно відмовлятися від корисного сніданку. Деякі крупи можна просто залити водою або молоком звечора - і зранку готові до вживання. Вони зберігають максимум корисних речовин і дарують енергію на весь день. Геркулес Це найпопулярніший і найлегший варіант. Вівсяні пластівці швидко стають м'якими, якщо залити їх гарячою водою або молоком. Але найкориснішим вважається геркулес, що вимагає тривалішої термічної обробки. Для поліпшення смакових і поживних якостей краще залити його окропом і залишити під кришкою на ніч. Гречка Гречка - універсальна крупа, яка чудово підходить для здорового сніданку. Її можна приготувати за методом запарювання. Для цього переберіть крупу, промийте її, залийте окропом і залиште під ковдрою або в теплому місці на ніч. Зелену гречку можна просто замочити у воді на кілька годин. Пшоно і кус-кус Ці крупи також чудово піддаються запарюванню. Пшоно після промивання можна залити гарячою водою або молоком, накрити і дати настоятися кілька годин. Кус-кус взагалі не потребує варіння - достатньо залити його окропом на кілька хвилин. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найлінивіший сніданок, який готують звечора за 5 хвилин Рис і перловка Ці крупи мають більш щільну текстуру, тому зазвичай їх варять. Однак для тих, хто хоче заощадити час, є метод запарювання в термосі. Промиту крупу заливають окропом і залишають у термосі на ніч. Такий спосіб дозволяє отримати розсипчасту і смачну кашу без зайвих зусиль. Сніданки необхідно насичувати вітамінами. Особливо організму необхідний вітамін D. Його можна знайти в яєчному жовтку. Тому для сніданку варене яйце чи омлет буде ідеальним вибором. Щоб зміцнити імунітет і бути енергійним увесь день додайте до яйця трохи каші. Підійде вівсянка або пшоно. Тости готуйте із цільно-зернового хліба. На нього покладіть шматочок риби жирних сортів лосося, сьомги або форелі.
we.ua - Ідеальний сніданок за секунди: крупи для каш, які достатньо просто залити водою на ніч

What is wrong with this post?