Search trend "рецепт паски"

Sign up, for leave a comments and likes
Gazeta.ua on gazeta.ua
Замінять бутерброди: як приготувати на сніданок сирні перепічки
Якщо маєте під рукою вдома сир, приготуйте на сніданок чи просто для швидкого перекусу сирні перепічки. Рецепт доволі простий, а таку випічку оцінять усі, хто її спробує. Це ідеальна альтернатива бутербродам. Сирні перепічки Інгредієнти на 8 шт.: Яйця - 2 шт. для тіста + 1 шт. для змащування Сіль - 1/2 ч. л. Цукор - 1 ст. л. Рослинна олія - 4 ст. л. Сир кисломолочний - 300 г Борошно - 300 г Розпушувач - 1 ч. л. Сир - 150 г (можна більше, в рецепті Сулугуні) ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з черствої паски: спробуйте ароматний пудинг з карамелізованими яблуками Як приготувати Беремо яйця (бажано кімнатної температури), додаємо до них сіль, цукор і вливаємо рослинну олію. Перемішуємо виделкою або вінчиком. Потім викладаємо туди сир будь-якої жирності і знову перемішуємо, щоб маса стала однорідною. Всипаємо борошно і розпушувач. Борошно краще заздалегідь окремо змішати з розпушувачем і просіяти в суміш. Але якщо часу мало, то можна просто так все додати. Перемішуємо все спочатку ложкою, потім злегка вимішуємо руками. Тісто має вийти дуже ніжним, м'яким і трохи липким, майже як для сирників, тільки трохи крутіше і щільніше. Але підсипати борошно або обвалювати в ньому тісто більше не потрібно. Збираємо тісто в брусочок і ділимо на вісім частин. Формуємо руками невеликі перепічки. Просто придавлюємо шматочок і розтягуємо. Все робимо без присипання борошном. Перекладаємо перепічки на деко, застелене пергаментним папером і змащуємо яйцем. А зверху укладаємо натертий на крупній тертці сир. Найкраще якийсь тягучий типу Сулугуні. Чим сиру більше, тим смачніше і рум'яніше виходять перепічки. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 18-20 хв. при 180&dеg;С. Їсти їх, звичайно, найкраще, поки вони гарячі. Але якщо все одразу не з'їли, то можна потім їх просто розігріти. Цитрусовий аромат завжди викликає відчуття тепла і затишку. Якщо поєднати його з ніжною сирною начинкою, вийде десерт, якому важко встояти. Галета з кисломолочного сиру з апельсинами - це проста, але неймовірно смачна випічка, яку точно захочеться повторити. особливо, якщо ви в процесі схуднення або контролюєте свою вагу.
we.ua - Замінять бутерброди: як приготувати на сніданок сирні перепічки
Новини.Live on novyny.live
Смачний десерт з черствої паски Потапці — дуже простий рецепт
ФАКТИ on fakty.ua
Тістечка «картопля» з сухої паски: чудова ідея від досвідченої кулінарки
Цей простий рецепт варто взяти до уваги
we.ua - Тістечка «картопля» з сухої паски: чудова ідея від досвідченої кулінарки
we.ua on we.ua
Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду

А Ви знаєте що на Платформі we.ua діє реферальна програма?

Ви приводите друзів та знайомих і отримуєте винагороду за їх реєстрації.

То ж, не гайте час! Розкажіть про we.ua своїм друзям, родичам та колегам. Надішліть їм своє реферальне посилання, яке легко знайти в розділі Мої друзі, та отримайте на свій бонусний рахунок додаткові надходження за кожну нову реєстрацію.

Розміщуйте своє реферальне посилання в інших соціальних мережах, в коментарях, в тематичних форумах та будь-де. Так у Вас буде більше друзів та підписників і більше бонусів на бонусному рахунку.

Ви зможете використати бонуси на додаткові послуги Платформи, а також - придбати корисні товари в нашій online-крамничці.

Детальніше про реферальну програму: https://we.ua/info/referral-program.

we.ua - Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду
ФАКТИ on fakty.ua
Тирамісу з черствої паски: оригінальний рецепт відомої шеф-кухаря
Перед подачею до столу десерт витримують в холодильнику до чотирьох годин
we.ua - Тирамісу з черствої паски: оригінальний рецепт відомої шеф-кухаря
Еспресо on espreso.tv
США не просто виходять з перемовин
Ми рухаємося не по надто оптимістичному сценарію. І, щоб він не став катастрофічним, "після Паски" треба реально братися за розум. Особливо тим, від чиїх рішень залежить подальша обороноздатність країни. США не просто виходять з перемовин. Команда Трампа буде вдавати, що не помічає війни в Європі. І другою рукою намагатиметься знайти механізми, які дадуть можливості економічних "взаємозаліків" з Москвою. До якогось кидка, поки кремлівці не надірвуться. Росія бомбитиме ще дужче, щоб тиснути психологічно і виснажувати нашу ППО. З озброєнням — дай Боже — щоб нам його хоча б продавали. Що в цій усій історії (коли Європа теж екстрено фрагментується) потрібно робити владі? В першу чергу — мобілізовувати внутрішній ресурс суспільства. В ситуації, коли існує значна недовіра, це зробити важко, але необхідно, бо сама по собі влада не вигребе. Це теж уже очевидно. Читайте також: Мир за 24 години. Кінець ілюзіїНе буду пропонувати рецепт "уряду єдності" - це вже проїхали. В цей критичний момент в принципі повинна бути сформована якась стратегічна Рада, де президент чутиме не паркетні спічі, а разом з іншими учасниками політичних і економічних процесів випрацьовуватиме стратегії нашого спільного виживання як нації. Очевидно, що в цю Раду мають потрапити ті, хто уже доводив свою ефективність на окремих ділянках роботи, а також ті, хто набув досвід за час війни. Не бачу проблеми, якщо поряд сидітимуть і "патріотичні олігархи", і нинішні менеджери (якщо у них є бачення), і представники бізнесу, і представники місцевого самоврядування, і представники громадянського суспільства, і духовенство. За великим рахунком, у нас є часовий запас в 3-4 місяці, аби сформулювати завдання і почати працювати за різними напрямами, аби посилити здатність до оборони. До осені Росія ввійде в, на їхню думку, у "завершальний етап СВО", і нам треба бути максимально до цього готовими.ДжерелоПро автора. Віктор Шлінчак, голова правління Інституту світової політикиРедакція не завжди поділяє думки, висловлені авторами блогів.
we.ua - США не просто виходять з перемовин
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як правильно зібрати великодній кошик: перелік продуктів, які мають особливе значення
Українці готуються до світлого свята Великодня. В цей день віряни йдуть до церкви на службу, щоб при завершенні освятити великодні кошики з пасками та різними стравами. Для кожної сім'ї спорядження кошика є своєрідним обрядом. Часто маємо сумніви, що ж потрібно покласти до нього для освячення. Gаzеtа.uа зібрала поради церкви, що варто нести до церкви. Попередньо заплануйте, якщо до церкви йде дитина, підготуйте окремий кошик для неї. Великодні символи Найбільш правильним буде покласти в кошик великодні символи - писанки, паску і сіль. Вважається, що потім така сіль буде освячувати всю їжу, а також свічку, яку краще брати в церкві, там же і запалити від свічника. Такий набір схвалюють священнослужителі. Яйця символізують перемогу життя над смертю, паска - тіло Христа і повноту життя, сіль - зв'язок Бога з народом, достаток і сенс життя. За давньою традицією, доречно взяти також домашню ковбасу, шинку, сало, сир, вершкове масло і хрін - те, що будете їсти у перший день після посту. Все це освячується для того, щоб люди відчули не тільки духовну, але і фізичну радість свята. У кожного продукту з цього набору є стародавнє символічне значення. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пофарбувати яйця куркумою: покроковий рецепт від фудблогера Сир і масло - символи достатку, ситого життя, удачі в справах; сало і ковбаси - символ щасливого сімейного життя і поповнення сім'ї. Це максимально доречний склад пасхального кошика. Що стосується фруктів і овочів, то для їх освячення існують інші, сезонні свята. Гріха не буде, якщо покласти їх у кошик. За бажанням кошик можна прикрасити гілочками барвінку, самшиту чи вишитим рушником. Багато хто помилково вважає, що на великодньому столі повинні бути тільки освячені страви. Це абсолютно не так - достатньо крашанок та паски. Яйце здавна символізує життя, родючість, відродження. А ще наші пращури вважали його символом Сонця. Саме через це яйце зайняло особливе місце у народній обрядовості. У тому числі великодній. Тому й з'явилася традиція фарбувати та розписувати яйця на Великдень. За українською традицією, ранок Великодня розпочинають із крашанок. Ними прийнято "битися". Цей звичай символізує боротьбу добра зі злом. Найміцніше яйце, яке "побило" всі інші, вважалося оберегом в родині. Його довго зберігали і розбивали останнім.
we.ua - Як правильно зібрати великодній кошик: перелік продуктів, які мають особливе значення
24 Канал on 24tv.ua
Навіть через тиждень залишиться м'якою: рецепт паски, яка стане вашою улюбленою
Уже за день – Великдень, і кожен буде насолоджуватися улюбленою паскою з маслом. Єдина турбота – щоб вона довго залишалася свіжою, але і для цього є рішення. Повний текст новини
we.ua - Навіть через тиждень залишиться м'якою: рецепт паски, яка стане вашою улюбленою
ФАКТИ on fakty.ua
Італійська паска «панеттоне»: рецептом поділився ресторатор Микола Олексів
Ресторатор запропонував нашим читачам рецепт паски, яку готує щороку для родини та гостей і поділився секретом італійських кухарів
we.ua - Італійська паска «панеттоне»: рецептом поділився ресторатор Микола Олексів
24 Канал on 24tv.ua
Економить час та зусилля: рецепт традиційної александрійської паски
Цю паску обожнюють за простоту приготування та ідеальний смак. Якщо ви не хочете купувати паску, але водночас і не витрачати багато часу на кухні – то ви натрапили на правильний рецепт. Повний текст новини
we.ua - Економить час та зусилля: рецепт традиційної александрійської паски
Суспільне on suspilne.media
"Рецепт, сорочка, молитва — від бабусі": жителька прикордонного села на Чернігівщині пече паски, дотримуючись традицій
Випікає паски у старовинному бабусиному вбранні, користується її посудом та співає її молитовні пісні. Жителька прикордонного села Печенюги, що на Чернігівщині, Ольга Смаглюк зберегла рецепти та святкові традиції. Детальніше
we.ua - Рецепт, сорочка, молитва — від бабусі: жителька прикордонного села на Чернігівщині пече паски, дотримуючись традицій
24 Канал on 24tv.ua
Це швидко і легко: рецепт паски в хлібопічці – найлегша великодня випічка
Варіантів приготування паски є просто безліч. Один з них – скористатися хлібопічкою, яка позбавить багатьох турбот. Повний текст новини
we.ua - Це швидко і легко: рецепт паски в хлібопічці – найлегша великодня випічка
24 Канал on 24tv.ua
Її точно варто зробити: простий рецепт паски бріош
Паска бріош – одна з найпростіших версій великодньої випічки. Її полюбляють за те, що вона дарує улюблений смак без зайвих витрат часу та зусиль. Повний текст новини
we.ua - Її точно варто зробити: простий рецепт паски бріош
Еспресо on espreso.tv
Олександрійська паска: рецепт традиційної великодньої випічки
Олександрійська паска має досить незвичний спосіб приготування, її особливість – це опара, яку готують з живих дріжджів та залишають вистоюватись протягом ночі. Саме через цю незвичну деталь паску ще називають "нічною". Спершу може здатися, що тривале приготування цього великоднього хліба буде обтяжливим та складним. Насправді ж усе набагато простіше, ніж здається. Процес зручно розділяється на два основні етапи: спочатку готується опара, а вже потім саме тісто. Завдяки цьому більшу частину підготовки можна зробити з вечора, а вранці залишиться лише завершити приготування тіста та випікання. Такі паски виходять ніжними, вологими, в міру солодкими та ароматними. Сам рецепт досить простий, тому з ним зможуть впоратись не лише досвідчені кулінари, а навіть новачки.  Олександрійська паскаІнгредієнти (на 6 пасок діаметром 13 см): Для опари: молоко - 0,5 лцукор - 0,5 кгяйця курячі – 5 шт.  жовтки курячі – 3 шт.  пресовані дріжджі - 75 гмасло – 250 гДля тіста:коньяк – 1 ст. л. сіль – 0,5 ч. л. ванільний цукор – 1 пакетикцедра одного лимона сухофрукти – 200 гборошно – 1,25 кгОлександрійська паска – рецепт приготування покроково: Для приготування опари у глибоку посудину насипте цукор, залийте його теплим молоком та перемішайте віничком. Розкришіть пресовані дріжджі у молоко та віничком перемішайте до розчинення. Потім додайте яйця курячі, жовтки та нарізане невеликими шматочками холодне масло, збийте суміш міксером. Не переживайте, що вона не однорідна, адже невеликі шматочки масла все ж таки не розіб'ються.Накрийте посудину з опарою харчовою плівкою та залиште так на 8-12 годин (на всю ніч) за кімнатної температури. Сухофрукти ненадовго залийте кип'ятком. Потім злийте воду та перекладіть їх на паперові рушники, щоб зійшла зайва рідина. Зранку додайте до опари коньяк, цедру одного лимона, ванільний цукор та перемішайте.Просійте борошно та приблизно половину одразу пересипте до маси. Додайте також сухофрукти (вони мають бути повністю сухі) та ретельно перемішайте.До маси додайте другу частину борошна та починайте вимішувати тісто руками, які бажано попередньо змастити олією. Вимішуйте приблизно 10 хвилин - доти, доки тісто не стане гладким та однорідним. Посудину з тістом накрийте поліетиленовою плівкою та залиште в теплому місці на 1-1,5 години. За цей час воно повинно збільшитись в об'ємі приблизно вдвоє. Робочу поверхню та руки змастіть олією, викладіть обережно тісто та розділіть його на шість частин однакового розміру (вага одного шматочка 500-550 г).  З кожного шматочка сформуйте руками кульку, підгортаючи тісто донизу. Викладіть кульки у форми та злегка притисніть. Паски треба залишити ще на півтори години у теплому місці, щоб вони збільшились приблизно вдвоє. Потім змастіть поверхню збитим яйцем та ввімкніть духовку розігріватись до 180 °С. Щойно ви поставите паски у духовку, зменште температуру до 160 °С  та випікайте протягом 50 хвилин до рум'яної скоринки. Готовність обов'язково перевіряйте дерев'яною паличкою. Потім полийте паски глазур'ю, додайте присипку, сухофрукти чи горіхи. Смачного!Олександрійська паска, фото: YоuТubе @Смаколик.юа МаріяМихальченко
we.ua - Олександрійська паска: рецепт традиційної великодньої випічки
Еспресо on espreso.tv
Смачна шоколадна паска: два цікаві рецепти до Великодня
Шоколадна паска – це більш сучасний погляд на традиційний великодній хліб. Така випічка буде поєднувати знайомі смаки з легкими нотками какао. Якщо ви хочете здивувати рідних на свято, тоді ви точно маєте спробувати її приготувати.Прикрашати паску ви може будь-якими інгредієнтами за бажанням. Не обмежуйтесь лише посипками та експериментуйте з різними смаками: сухофрукти, горіхи, шоколад, кокосова стружка, сублімовані ягоди – усе це додасть не лише краси, а й нових відтінків смаку. Шоколадна паска Інгредієнти (на 4 паски середнього розміру):дріжджі живі – 50 г молоко – 500 млцукор – 1 склянка ванільний цукор – 24 гборошно пшеничне – 4 склянки  яйця курячі – 2 шт. какао – 100 гшоколад – 100 г домашній кисломолочний сир – 100 гродзинки – 100 голія – 50 гДля глазурі: чорний шоколад – 100 г молоко – 2 ст. л.кондитерська посипка, шоколадні горішки (за бажанням) Шоколадна паска – рецепт приготування покроково:                                                                        Розчиніть у теплому молоці розкришені дріжджі. Насипте ще цукор, ваніль та перемішайте.До дріжджової суміші додайте дві склянки борошна, ретельно перемішайте до однорідності. Накрийте посудину рушником та залиште у теплому місці на пів години для активації.До опари додайте кисломолочний сир, яйця, олію, розтоплений шоколад, просіяне какао та борошно. Ретельно вимісіть тісто так, щоб воно не прилипало до рук.Замочені та висушені родзинки додайте до тіста та ще раз перемішайте. Знову накрийте посудину рушником та залиште на 1,5 години в теплому місці. За цей час воно повинно добре збільшитись в об'ємі.Форми для випікання та руки змастіть олією. Наповнюйте форми приблизно на 1/3 тістом. Потім залиште їх підійти ще на 20 хвилин у теплому місці.Змастіть паски жовтком та відправляйте їх у духовку, розігріту до 200 °С. Приблизний час приготування маленьких пасок - 40 хвилин, а великих – 60 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.Для приготування глазурі просто змішайте розтоплений чорний шоколад та молоко.Гарячі паски дістаньте з форм, змастіть глазур'ю та прикрасьте посипкою, шоколадними горіхами, кокосовою стружкою. Смачного!Шоколадна паска, фото: YоuТubе @lіlіjа-tsvіtШоколадна паска з цукатамиІнгредієнти:Для тіста: дріжджі живі – 30 г борошно пшеничне – 300 г (+ для замісу) цукор - 150 г яйця курячі – 3 шт. тепла вода – 150 млрозм’якшене вершкове масло – 100 г (+ для змащування форми)темне какао – 2 ст. л.цукати – 100 гДля глазурі: лимонний сік – 2-3 ст. л.цукрова пудра – 100 г какао – 2 ст. л.Покроковий рецепт приготування:Для приготування опари розчиніть у теплій воді розкришені дріжджі. Додайте цукор (2 ст. л.) та борошно (4 ст. л.), перемішайте до однорідності. Накрийте посудину рушником та залиште у теплому місці на 25-30 хвилин.Решту борошна пересійте у чисту миску, насипте темне какао та цукор, перемішайте лопаткою інгредієнти. Додайте яйця, розм'якшене вершкове масло, готову опару та ретельно вимішайте тісто. Якщо воно вам буде здаватись рідким, можете всипати ще трохи борошна.Тісто в посудині накрийте рушником та відправте в тепле місце на 1 годину.Через годину обімніть тісто руками (попередньо змащеними олією), додайте цукати та ще раз перемішайте.  Форми для випікання змастіть розм'якшеним вершковим маслом, заповніть їх тістом приблизно на третину. Потім накрийте їх рушником та залиште ще на 35-40 хвилин у теплому місці. Увімкніть також духовку розігріватись до температури 180 °С.Випікайте паски 25-40 хвилин, залежно від розміру. Готові вироби дістаньте з духовки та дайте трохи охолонути. Для глазурі змішайте віничком лимонний сік з какао та цукровою пудрою. Паски змастіть глазур'ю, прикрасьте цукатами та іншими інгредієнтами до смаку. Шоколадна паска з цукатами, фото: klороtеnkо.соm
we.ua - Смачна шоколадна паска: два цікаві рецепти до Великодня
24 Канал on 24tv.ua
Місити довго не треба, а смак неймовірний: рецепт паски в мультиварці
Ті, хто не має духовки, все одно можуть приготувати святкову паску за допомогою мультиварки. Цей альтернативний метод дозволяє кожному насолодитися смачним великоднім частуванням, незалежно від кухонних приладів. Повний текст новини
we.ua - Місити довго не треба, а смак неймовірний: рецепт паски в мультиварці
Gazeta.ua on gazeta.ua
Четвергова сіль: для чого її готують на Великдень і як використовувати
У Чистий Четвер, напередодні Великодня, в Україні здавна готують так звану четвергову сіль. Це особлива обрядова приправа, якій приписують захисні та цілющі властивості. Що таке четвергова сіль Четвергова сіль - це чорна сіль, отримана внаслідок спеціального обряду прожарювання. Її виготовляють у Чистий четвер, оскільки саме в цей день згідно з повір'ями відбувається духовне очищення, і будь-які обряди мають особливу силу. Вважається, що четвергова сіль може захистити дім від негараздів і хвороб протягом усього року. Як приготувати четвергову сіль вдома Потрібно взяти 1 кг кам'яної солі та 10 столових ложок житнього борошна. Спочатку ретельно змішайте сіль із житнім борошном. Отриману суміш помістіть на суху, бажано чавунну, сковороду та почніть повільно прогрівати, постійно помішуючи дерев'яною ложкою за годинниковою стрілкою. В процесі прогрівання сіль поступово набуде темного кольору. Під час цього обряду тричі читають молитву Отче наш. Коли сіль почорніє, її слід зняти з вогню, охолодити й перетерти до однорідності. Зберігати четвергову сіль бажано в полотняному мішечку. Альтернативний рецепт із травами Можна додати у четвергову сіль додаткову силу, використовуючи трави. Для цього змішайте 1 кг кам'яної солі, 10 столових ложок житнього борошна та сушені трави (м'ята, меліса, розмарин). Прожарюйте цю суміш на сковороді чи в духовці при 180 градусах до отримання чорного кольору, постійно помішуючи. Після цього охолодіть і перетріть до дрібної консистенції. Де використовувати четвергову сіль Четвергову сіль можна використовувати у різних життєвих ситуаціях. Захист оселі - четвергову сіль розсипають по кутах дому, що, за народними віруваннями, захищає від негативу та злих сил. Лікування - додають у воду для вмивання, що сприяє одужанню та очищенню організму. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи обов'язково освячувати великодній кошик: відповідь священника Обрядове використання - четвергову сіль кладуть у великодній кошик для освячення або використовують у хрестинах, додаючи її у воду для купання новонароджених. Кулінарія - можна використовувати для приготування їжі як звичайну сіль, додаючи їй особливого символізму. Використану сіль не можна просто викидати. Її заведено закопувати в землю чи спалювати, щоб не втратити захисну силу. Її обсмажують на сковорідці або запікають у печі разом із травами, часником чи хріном, а потім зберігають у домі цілий рік. У великодньому кошику кожен продукт має свій особливий зміст. Паска - не виняток. Господині використовують борошно для випікання або створюють з сиру. Обидва варіанти - це смачне втілення віри, любові й надії на нове життя. Сирна та борошняна паски є традиційними великодніми стравами, але між ними існує значна різниця у складі, способі приготування і текстурі.
we.ua - Четвергова сіль: для чого її готують на Великдень і як використовувати
Суспільне on suspilne.media
Мешканка Львівщини зберігає рецепт паски своєї родини, яку радянська влада депортувала у Сибір
Марія Ганич із Львівщини зберігає сімейний рецепт паски. Родину жінки радянська влада депортувала у Сибір. Та вони повернулися і зберегли свої традиції, зокрема випікання пасок. Жінка поділилася рецептом
we.ua - Мешканка Львівщини зберігає рецепт паски своєї родини, яку радянська влада депортувала у Сибір
Фокус on focus.ua
Гуцульська паска: секретний рецепт з інгредієнтами для кращого аромату, текстури і смаку
Кулінарний блогер Іван Янюк з Верховини знає величезну кількість смачних народних рецептів. За його словами, у процесі приготування пасок до Великодня значення має абсолютно все — від рецептури до способу випікання.
we.ua - Гуцульська паска: секретний рецепт з інгредієнтами для кращого аромату, текстури і смаку
Gazeta.ua on gazeta.ua
Сирна чи борошняна: яку паску обрати і що вона символізує на Великдень
У великодньому кошику кожен продукт має свій особливий зміст. Паска - не виняток. Господині використовують борошно для випікання або створюють з сиру. Обидва варіанти - це смачне втілення віри, любові й надії на нове життя. Різницю між борошняною та сирною паскою пояснила етнологиня, наукова співробітниця Національного центру народної культури Музей Івана Гончара Ярослава Музиченко у інтерв'ю NV. "Колись кожна родина мала свій рецепт пасок. Об'єднувало паски по всій Україні те, що вони прикрашені зверху візерунками з тіста: зокрема подвійними хрестами, решітками, пташками та вінцями. Верхівку паски з візерунками змащують яйцем - так вона виходить рум'яною і блискучою. Саме візерунки з тіста вирізняють нашу українську паску від так званого куліча з білою поливкою з цукру та посипкою з фарбованого пшона - зараз його замінюють на кольорове драже-посипку", пояснює Ярослава Музиченко. Обов'язково має бути у святковому кошику і сирна паска. В Україні вони є двох видів: холодні, під пресом, та запечені. Сирна та борошняна паски є традиційними великодніми стравами, але між ними існує значна різниця у складі, способі приготування і текстурі. Сирна паска готується на основі домашнього сиру з додаванням вершкового масла, сметани, яєць, цукру та різноманітних наповнювачів, таких як родзинки, горіхи чи ваніль. Її не випікають, а формують у спеціальній формі, часто у вигляді піраміди, що символізує Голгофу. Вона має ніжну кремову консистенцію і свіжий, сирний смак. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубайська "волохата" паска: спробуйте оригінальний варіант великодньої випічки, яка підкорює світ Борошняна паска, навпаки, є класичною випічкою, основним компонентом якої є дріжджове тісто, приготоване з борошна, молока, яєць, масла та цукру. Для надання додаткового смаку до неї додають родзинки, цукати або лимонну цедру. Ця паска потребує часу для замішування тіста, його вистоювання та випікання, і має пухку, дріжджову структуру. Її традиційно прикрашають глазур'ю або декоративною посипкою. Сирна паска зазвичай подається як холодна страва, а борошняна - як ароматна святкова випічка. Обидві паски є незамінними атрибутами Великодня, які мають свої традиції приготування. Сирна паска популярна в деяких регіонах, де її виготовляють як холодну страву, а борошняна паска є класичною випічкою, яку освячують у церкві разом із іншими великодніми стравами. Цього року здивуйте рідних незвичайними сирними пасками з фруктово-ягідними нотками. Поєднання ніжного сиру з ароматними ягодами та соковитими фруктами створює справжній смаковий вибух, який запам'ятається надовго. Gаzеtа.uа пропонує три рецепти, які подарують витончений смак та вигляд.
we.ua - Сирна чи борошняна: яку паску обрати і що вона символізує на Великдень
24 Канал on 24tv.ua
Ви захочете зʼїсти її негайно: рецепт сирної паски від Ярославського – вона довго буде вологою
Паска з кисломолочним сиром може стати вашим особистим відкриттям. Не варто боятися експерименту – він пройде під наглядом знаменитого шефа. Повний текст новини
we.ua - Ви захочете зʼїсти її негайно: рецепт сирної паски від Ярославського – вона довго буде вологою
Last comments

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules