Ukrainians news about Кухня

Sign up, for leave a comments and likes
News filter
Якби різдвяні страви вміли говорити: про що розказав би Калач
Різдво асоціюється з родинними традиціями, теплим спілкуванням за святковим столом, смачною випічкою і стравами, рецепти яких передаються з покоління в покоління. У Різдвяну ніч трапляються дива, здійснюються бажання. Напередодні свята Gаzеtа.uа та Духмяна Хата запрошують читачів у фантастичну подорож із різдвяними героями. Про що нам повідає КАЛАЧ? Різноманітну випічку справедливо можна вважати феноменом української культури й частиною наших духовних цінностей. Бо фактично для кожного свята чи події в житті українця існує певний вид хліба або здоби. На Різдво зазвичай печуть здобні калачі з пшеничного борошна - заплітають кілька частин тіста в джгут і з'єднують у кільце. Така форма символізує вічність. На Святвечір на стіл клали один на одного три калачі, посередині запалювали свічку. Їли їх наступного дня на Різдво, бо тоді закінчувався піст. А в тісто для калачів додавали яйця. Загалом в Україні випікали кілька видів калачів - їх приносили як запрошення на весілля, пекли на хрестини, Великдень, дарували батькам новонародженої дитини, використовували під час похоронних церемоній. На Поділлі, Буковині калачі виконували функцію весільного короваю. Їх роздавали всім гостям. Приготування: Підготовка дріжджової суміші - опари: У тепле молоко додайте цукор, дріжджі "Духмяна Хата" та 2 ст. л. борошна. Добре розмішайте та поставте в тепле місце на 20 хвилин до появи поверх опари "шапочки". Замішуємо тісто: Додайте до суміші половину борошна та перемішайте. Залиште на 30 хвилин, поки маса збільшиться вдвічі. Додайте сіль, яйця, м'яке вершкове масло, сметану та решту борошна. Ретельно вимісіть тісто до однорідності, поки воно не почне відставати від стінок ємності. Витримуємо тісто: Накрийте тісто рушником та поставте в тепле місце. Перемішуйте кожні 30 хвилин - усього 3-4 рази. Формуємо калач: Додайте до готового тіста родзинки, попередньо замочені в окропі, та добре вимісіть. Розділіть тісто на дві частини, сформуйте з кожної "ковбаски" та перекрутіть між собою, як джгут. З'єднайте кінці, щоб утворилося коло. Підготовка до випікання: Викладіть калач на пергамент, змащений олією. Верх калача змастіть сумішшю жовтка та молока. Посипте маком і кунжутом. Випікаємо: Розігрійте духовку до 180&dеg;С. Випікайте калач до золотистої скоринки. Порада від Gаzеtа.uа: Смакує найкраще свіжим разом із узваром або солодким чаєм на Святвечір!
we.ua - Якби різдвяні страви вміли говорити: про що розказав би Калач
Як приготувати кутю: секрети, які зроблять різдвяну страву найсмачнішою на святковому столі
Щоб кутя вийшла ніжною, ароматною і маслянистою, треба знати кілька секретів у приготуванні головної різдвяної страви. Важливо розтерти мак до макового молока і змолоти горіхи, а родзинки обов'язково запарити на декілька хвилин. Ведуча каналу "Галочка-Кулінарочка" поділилась цікавим рецептом куті, яку варто спробувати. Блогерка кутю підсолоджує лише цукром. Звичайно за бажання частину цукру в рецепті можна замінити медом або покласти лише мед це буде класичний, традиційний варіант. А довести кутю до потрібної консистенції можна не тільки водою, а й запашним узваром. Саме у ньому увесь секрет смаку. Також не забувайте дотримуватись пропорцій інгредієнтів. Інгредієнти Пшениця - 2 склянки Вода або узвар - 4 склянки Мак - 2 склянки Цукор - 2 склянки Волоські горіхи - 1 склянка Родзинки - 1 склянка Як приготувати Відваріть крупу на маленькому вогні до готовності, приблизно півтори години. Потім залиште остигати. Мак промийте під проточною водою. Залийте мак кип'ятком так, щоб вода покрила на два-три пальці вище. Накрийте кришкою і залиште до повного остигання води. Все, що підніметься наверх, зніміть ложкою. Горіхи подрібніть у блендері, як у відео. Зцідіть мак, залишивши трохи води на дні. Перетріть мак із цукром у блендері. Змішуйте мак і цукор у пропорції 1:1 або до свого смаку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготувати організм до свят: п'ять продуктів, які треба включити у щоденне меню Родзинки залийте кип'ятком і залиште на 10 хвилин. Потім воду злийте. Замішайте кутю. У великий посуд викладіть кашу кімнатної температури. Додайте мак, горіхи і родзинки, а також мед, якщо використовуєте. Перемішайте страву ложкою до однорідності. Влийте кип'яченої охолодженої води або узвару і вимішайте кутю до бажаної консистенції. Кутю можна подавати одразу, але ще смачнішою вона буде, коли постоїть і охолоне. Для різдвяної куті необхідно підібрати правильну крупу. Якщо вона довго лежала, міг з'явитися затхлий запах. Він з'являється і тоді, якщо довго зберігати пшеницю або рис у поліетиленових пакетиках Цільні зерна потрібно замочити у теплій воді на ніч. Потім варити 30 хв без кришки та кілька годин потримати на пару під кришкою. Після цього ще раз проварити пів години без кришки і знову залишити під кришкою. Пшениця вариться довго. Тому краще підходить посуд з товстим дном. Якщо ви готуєте у мультиварці, виставте довгочасовий режим.
we.ua - Як приготувати кутю: секрети, які зроблять різдвяну страву найсмачнішою на святковому столі
Багата, Щедра та Голодна: чим відрізняється кутя і коли її готувати
Кутю вважають традиційною стравою, яку готують на різдвяні свята. Головні інгредієнти куті зерно, переважно пшениця, що символізує вічне життя і достаток. Мак і горіхи - багатство і родючість. Мед - райське блаженство і благополуччя. Є різні види куті - багата, щедра та голодна. Gаzеtа.uа розповість, яка між ними різниця. Багата кутя на Святвечір Багату кутю готують на Святвечір перед Різдвом Христовим. Вона є головною із 12 страв на столі, що символізують 12 апостолів Ісуса Христа. Для куті використовують пісні інгредієнти. Її замішують на воді або узварі. До крупи додають лише мак, родзинки, цукор або мед та горіхи. Святий вечір за новим календарем 24 грудня. За старим календарем 6 січня. Щедра кутя на Маланки Щедру кутю ставлять на стіл перед днем Василя або Старим Новим роком (за старим стилем). Кутю замішують з тертим маком, родзинками, сухофруктами, горіхами, халвою. Масло, молоко чи вершки додають за смаком. Маланки за новим календарем 31 грудня. За старим календарем 13 січня. Голодна кутя у переддень Водохреща Голодну кутю готують на другий Святвечір. Крім води, до неї додають лише мед або цукор. Переддень Водохреща за новим календарем 5 січня. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки куті можна з'їсти під час різдвяного застілля За старим календарем 18 січня. Чому кутя має таку назву За найпоширенішою версією, назва "кутя" походить від грецьких слів kоukіа або kukkіа, що перекладається, як "варене зерно". Головною стравою Різдва Христового є кутя. Традиційно вона є на столі у кожної української родини. Щоб приготувати по-справжньому смачну солодку кутю, спробуйте цей рецепт з халвою. Gаzеtа.uа розповість, як покроково приготувати головну страву різдвяних свят за подільським рецептом. За неї вам подякують усі гості.
we.ua - Багата, Щедра та Голодна: чим відрізняється кутя і коли її готувати
Вареники на Святвечір: три найкращі начинки традиційної різдвяної страви
Серед 12 українських страв на Святвечір Різдва Христового, які готують українці, мають бути обов'язково ще й традиційні. Серед них - вареники. Gаzеtа.uа розповість про три найпопулярніші з них. Вареники з картоплею Інгредієнти для тіста: 300 гр борошна; 120 мл води; 0,5 ложки солі; 1 ч.л. рослинної олії. начинка: 5 середніх картоплин 1 цибуля 100 гр грибів за смаком сіль і перець за смаком; рослинна олія для смаження Як приготувати У великій мисці змішайте борошно і сіль. Поступово доливайте воду і замішуйте тісто. Наприкінці вимішування додайте олію. тісто стане еластичним. Начинка: відварену картоплю перемніть у пюре. Додайте до неї смажену цибулю. За бажанням додайте дрібно-нарізані гриби і обсмажте Можна лісові гриби обрати або шампіньйони. Цю суміш змішайте з картоплею. Додайте сіль та перець до смаку. У великій каструлі закип'ятіть воду та додайте трішки солі та цукру. Розкотіть тісто та виріжте круги за допомогою чашки або форми для вареників. Покладіть ложку начинки в центр кожного круга тіста, з'єднайте краї та утворіть півмісяць. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вечеря на Святвечір: рецепти ідеальних пісних страв Закип'ятіть воду в каструлі та варіть вареники протягом 5 хвилин, доки вони не піднімуться на поверхню. Ще раз злегка перемішайте і вимкніть газ. Накрийте кришкою і залиште у воді на дві хвилини, а потім витягуйте. Вийміть вареники з води і розкладіть на рівній поверхні, щоб не злипнулись один до одного. за Коли вони трохи остигнуть, змастіть смаженою цибулею. Вареники з квашеною капустою Тісто можна приготувати за рецептом вареників з картоплею. Начинка 3 цибулі 500 гр квашеної капусти сіль та перець за смаком Як приготувати Цибулю наріжте кубиками. Підсмажте на невеликій кількості олії до золотистості, додайте квашену капусту, попередньо добре її віджавши. Додайте трохи цукру, перемішайте та накрийте кришкою. Тушкуйте на невеликому вогні близько 20 хвилин. Присипте робочу поверхню борошном та розкатайте на ній тісто. З допомогою склянки виріжте кружечки та покладіть всередину начинку. Міцно защипніть краї та стежте, щоб жир з начинки не потрапив на тісто, інакше вареники розклеяться під час варіння. Доведіть воду в каструлі до кипіння, покладіть вареники. Перемішайте шумівкою та доведіть до кипіння. Зменште вогонь та проваріть близько 5 хв. Вареники з чорносливом та маком Старовинному рецепту вареників із чорносливом більше ста років. Акторці Ользі Сумській він дістався від прабабусі. Секрети оригінального рецепту розповіла Gаzеtа.uа Інгредієнти Для тіста: вода або молоко 300 мл борошно 550 грамів цукор 1ч. л. сіль 0,5 ч. л. соняшникова олія 1 ч. л. Для начинки: чорнослив 2 склянки курага 1 склянка родзинки півсклянки мак 100 грамів цукор 1 склянка Для підливи: сметана 1 склянка мед 2 ст. л. вершкове масло 50 грамів Як приготувати Борошно замішати на теплій воді з усіма інгредієнтами. Наприкінці додати олію. Від нього тісто стає еластичним. Простіше приготувати тісто у кухонному комбайні з насадкою замішувача тіста. Воно виходить ідеальне. Чорнослив і курагу запарити дуже гарячою водою на 15 хвилин. Чорнослив брати без аромату диму. Він зіпсує смак вареників. Шукати чорнослив варто з природним ароматом. Сухофрукти перемолоти на м'ясорубку. Окремо перекрутити горіхи. У фарш додати мак. Його легко стерти, якщо проварити 15 хвилин в солодкій воді. Усе змішати з розпареними родзинками. Фарш накладати ложкою на кружальця тіста і в кожне ще насипати трохи цукру, потім скріпляти. Варити в підсолодженій воді. Подавати з вершковим маслом та медом або зі сметаною. Якщо хочете пісні вареники масло та сметану не додавайте до страви. На різдвяному столі має бути 12 страв. Серед них можна поставити чудову грибну підливу, яку вважають окремою стравою. Насичений аромат заполонить квартиру за лічені хвилини, а на приготування страви вам знадобиться не більше пів години Якщо хочете подати до столу у Святвечір, не використовуйте сметану та вершкове масло. Достатньо буде олії.
we.ua - Вареники на Святвечір: три найкращі начинки традиційної різдвяної страви
Шість корисних сніданків, які понижують високий тиск. Збережіть цей перелік
Високий кров'яний тиск можна зменшувати поживними сніданками. Щоб він не підіймався, варто включити у ранкове меню на вибір шість варіантів страв, пише ukrhеаlth. Коли плануте сніданок для зниження високого кров'яного тиску, розгляньте продукти з низьким вмістом натрію, багаті на калій, які сприяють загальному здоров'ю серцево-судинної системи. Каша із фруктами Вівсянка, що вважається основним продуктом сніданку, пропонує більше ніж просто смачний початок дня. Овес багатий на розчинну клітковину, яка видаляє надлишок холестерину з кровотоку і знижує опір кровоносних судин, що дозволяє контролювати кров'яний тиск. Додавайте в ранкову вівсянку нарізані банани чи ягоди, щоб одержати заряд калію. Калій допомагає регулювати кров'яний тиск, протидіючи впливу натрію. Це допомагає розслабити стінки кровоносних судин, зменшуючи тиск на них. Крім того, ягоди багаті на антиоксиданти, які допомагають захистити кровоносні судини від пошкоджень і запалень, сприяючи кращому контролю артеріального тиску. Грецький чи соєвий йогурт Ще один популярний варіант сніданку йогурт, який може збільшити споживання білка та знизити рівень натрію. Надлишок натрію, що міститься в солі, вважається однією з основних причин високого кров'яного тиску, при цьому експерти закликають обмежити споживання солі менш як шість грамів на день. Вміст білка в йогурті може допомогти контролювати почуття ситості та вагу, що відіграє роль у контролі артеріального тиску. Лікар також рекомендував поєднувати йогурт із фруктами, щоб допомогти вам правильно зволожувати організм, оскільки це також може підтримувати здоровий рівень артеріального тиску. Цільнозернові пластівці Як і овес, цільнозернові крупи також містять клітковину, яка повільно та стійко впливає на рівень цукру в крові, допомагаючи підтримувати стабільний кров'яний тиск. Вибирайте цільнозернові крупи з мінімальним додаванням цукру і натрію і шукайте варіанти, що містять не менше трьох грамів клітковини на порцію. Яйця Як і йогурт, яйця містять багато білка і дають прекрасну можливість додати більше клітковини до свого раціону, оскільки ви можете поєднувати їх зі шпинатом, авокадо, помідорами або перцем. Цільнозерновий тост з авокадо Авокадо багате мінералом калієм, що знижує кров'яний тиск, а також корисними жирами. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ідеальний сніданок, який миттєво зніме втому та роздратування Ці жири можуть допомогти покращити рівень холестерину та зменшити запалення у кровоносних судинах, сприяючи зниженню кров'яного тиску Цільнозерновий тост з горіховою олією Якщо ви віддаєте перевагу тосту, але не особливо любите авокадо, спробуйте горіхову олію. Ця комбінація може забезпечити ваш день клітковиною, корисними жирами та білками. Авокадо має неймовірно позитивний вплив на ваше здоров'я. Цей плід є одним із найбільш поживних фруктів на землі. Якщо їсти його щодня, самопочуття покращиться у рази, а серце та судини будуть під надійним захистом.
we.ua - Шість корисних сніданків, які понижують високий тиск. Збережіть цей перелік
Як приготувати найсмачнішу кутю з халвою за подільським рецептом. За неї подякують усі
Головною стравою Різдва Христового є кутя. Традиційно вона є на столі у кожної української родини. Щоб приготувати по-справжньому смачну солодку кутю, спробуйте цей рецепт. Gаzеtа.uа розповість, як покроково приготувати головну страву різдвяних свят за подільським рецептом. За неї вам подякують усі гості. Інгредієнти Пшениця - 300 г Вода - близько 1 л Сіль - за смаком Цукор - 4 ст. л. Халва - 200 г Волоські горіхи - 100 г Родзинки - 100 г Мак тертий - 3 ст. л. Як приготувати Пшеницю для куті промийте тричі холодною водою. Замочіть її на декілька годин, а краще на ніч. Тоді вона швидше звариться, десь за годину-півтори. Якщо цього не зробити, то час приготування займе понад дві години. На триста грамів пшениці треба літр води. Як закипить, варіть на маленькому вогні. У першу годину варіння час від часу помішуйте кутю. Трішки посоліть. На триста грамів куті достатньо третину чайної ложки солі. Мак залийте окропом і залишіть на 15 хвилин, а потім злийте усю воду. Зітріть мак у макітрі до білуватого кольору. Щоразу наприкінці додавайте цукру. За раз увесь мак не викидайте у макітру. Велику кількість важко терти. Сипте по столовій ложці. Якщо макітри немає, спробуйте це зробити блендером. Готова макова начинка, яка продається у магазині не годитьс для куті. Смак буде суттєво відрізнятися і консистенція куті стане іншою. Горіхи подрібнюємо у блендері або качалкою. Халву розімніть вилкою. Родзинки залийте окропом на 5 хв. Потім злийте воду. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати кутю: секрети, які зроблять різдвяну страву найсмачнішою на святковому столі Коли пшениця звариться, залиште її. Хай повністю охолоне. Ознака, що пшениця готова: зерна мають бути розварені. Верхній шар у вигляді плівки відгорніть в сторону. Надберіть частину куті у посуд, в якому будете її замішувати. Кладіть до куті перетертий мак, халву, горіхи, родзинки та цукор. Перемішуємо. Додаємо поступово кип'ячену охолоджену воду. Вона має бути ледь-ледь теплою. І ще раз добре вимішуємо. Кутя має вийти негустою, щоб можна було смакувати у ній рідкою сумішшю. Для різдвяної куті необхідно підібрати правильну крупу. Якщо вона довго лежала, міг з'явитися затхлий запах. Він з'являється і тоді, якщо довго зберігати пшеницю або рис у поліетиленових пакетиках Цільні зерна потрібно замочити у теплій воді на ніч. Потім варити 30 хв без кришки та кілька годин потримати на пару під кришкою. Після цього ще раз проварити пів години без кришки і знову залишити під кришкою. Пшениця вариться довго. Тому краще підходить посуд з товстим дном. Якщо ви готуєте у мультиварці, виставте довгочасовий режим.
we.ua - Як приготувати найсмачнішу кутю з халвою за подільським рецептом. За неї подякують усі
Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду

А Ви знаєте що на Платформі we.ua діє реферальна програма?

Ви приводите друзів та знайомих і отримуєте винагороду за їх реєстрації.

То ж, не гайте час! Розкажіть про we.ua своїм друзям, родичам та колегам. Надішліть їм своє реферальне посилання, яке легко знайти в розділі Мої друзі, та отримайте на свій бонусний рахунок додаткові надходження за кожну нову реєстрацію.

Розміщуйте своє реферальне посилання в інших соціальних мережах, в коментарях, в тематичних форумах та будь-де. Так у Вас буде більше друзів та підписників і більше бонусів на бонусному рахунку.

Ви зможете використати бонуси на додаткові послуги Платформи, а також - придбати корисні товари в нашій online-крамничці.

Детальніше про реферальну програму: https://we.ua/info/referral-program.

we.ua - Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду
Збагатить стіл у Святвечір: як приготувати універсальну грибну підливу
На різдвяному столі має бути 12 страв. Серед них можна поставити чудову грибну підливу, яку вважають окремою стравою. Насичений аромат заполонить квартиру за лічені хвилини, а на приготування страви вам знадобиться не більше пів години, пише shubа. Якщо хочете подати до столу у Святвечір, не використовуйте сметану та вершкове масло. Достатньо буде олії. Інгредієнти Печериці - 200 г Масло вершкове 73% - 70 г Борошно пшеничне - 50 г Цибуля - 1 шт. Сметана - 2-3 ст. л. Петрушка, гілочка - за смаком Сіль - за смаком Перець чорний мелений - за смаком Вода - 150-200 г. Як приготувати Гриби помийте і наріжте соломкою. Цибулю почистьте та дрібно наріжте. Зелень петрушки помийте і також наріжте. Розігрійте сковороду з 40 грамами вершкового масла, покладіть гриби, цибулю та петрушку, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин на маленькому вогні. Зніміть кришку, додайте пшеничне борошно, перемішайте і трохи підсмажте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голубці з картоплею: рецепт страви, яку офіційно визнали українською Ретельно мішайте, додаючи воду, щоб не утворювались грудочки. Посоліть, поперчіть, додайте сметану і протушкуйте ще 5 хвилин. Соус має вийти густим і однорідним. Перед подачею налийте соус в соусник і подавайте гарячим. Коли йдеться про закуски для святкового столу, то канапки з червоною рибою завжди стають в центрі уваги. Такі бутерброди з'їдаються першими. Вдале поєднання червоної риби, сиру та свіжих огірків сподобається вам і вашим гостям. Для бутербродів підійде будь-яка червона риба. А замість багету можна використати інший вид хліба.
we.ua - Збагатить стіл у Святвечір: як приготувати універсальну грибну підливу
Як не відлякати удачу у 2025 році: які страви краще виключити з новорічного меню
Новорічний стіл - це не просто набір страв, а справжній символ наступного року. За східним календарем, господинею 2025 року стане Дерев'яна Змія. Щоб зустріти рік із гармонією та залучити удачу, важливо врахувати вподобання цього знака. Є продукти й страви, які можуть "не сподобатися" Змії та символічно відштовхнути успіх. Підкажемо, чого варто уникати на святковому столі. Напівфабрикати. Змія категорично проти напівфабрикатів, таких як заморожені пельмені, котлети чи готові страви з магазину. Вона цінує страви, приготовані вручну, зі свіжих інгредієнтів. Замініть готові продукти домашніми варениками або запіканками, у які ви вкладете душу. Бобові культури. Хоча бобові (фасоля, нут, сочевиця) багаті на поживні речовини, вони створюють відчуття важкості. Змія, яка уособлює легкість і витонченість, не оцінить такі "грубі" страви. Краще надати перевагу овочевим салатам або легким гарнірам. Торти з жирним кремом. Тяжкі кремові торти надто калорійні для витонченої натури символу року. Вони перевантажують травлення і створюють відчуття перенасичення. Оберіть легші десерти: фруктові салати, желе або ніжні муси. Калорійні та жирні страви. Змії не до вподоби важкі страви на кшталт жирних м'ясних рагу чи майонезних салатів. Натомість акцентуйте увагу на легкій рибі, запеченій курці або овочевих стравах із мінімумом жиру. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три новорічних страви нашвидкуруч для тих, хто допізна на роботі Страви з заморожених продуктів. Заморожені продукти, як і напівфабрикати, втрачають свою свіжість, а отже, не відповідають вимогам символу року. Готуйте з найсвіжіших інгредієнтів, щоб стіл викликав повагу Змії. Копченості. Копчені окости, ковбаси та подібні продукти з насиченим смаком і великою кількістю спецій сприймаються як занадто агресивні для символу року. Краще замінити їх запеченим м'ясом із травами або іншими легкими м'ясними стравами. Якщо хочете здивувати гостей оригінальними святковими закусками, то ці канапе на шпажках у формі ялинки стануть яскравою прикрасою вашого новорічного столу. Ця ідея поєднує простоту приготування з ефектним виглядом.
we.ua - Як не відлякати удачу у 2025 році: які страви краще виключити з новорічного меню
Стане королевою святкового столу: записуйте розкішний рецепт свинини з чорносливом і горіхами на свята
Свинина з горіхами та чорносливом прикрасить будь-який святковий стіл. А на підготовку цієї страви ви витратите не більше 10 хвилин, розповідає фудблогерка Ольга Рябенко, яка є суперфіналісткою Мастер Шеф. Свинина з чорносливом та горіхами Інгредієнти: Биток свинини або ошийок- 1-1,2 кг Волоські горіхи очищені - 70 г; Чорнослив без кісточки - 70 г Лимон - 0,5 шт; Гірчиця - 1 ст.л; Спеції до мʼяса- 2 ч.л; Часник - 2 зубчики; Мед - 30 гр; Олія - 80 мл; Сіль, перець. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стане зіркою столу: як приготувати розкішний салат "Різдвяний вінок" Як приготувати Подрібнюємо горіхи та чорнослив. Додаємо до них мед, гірчицю, сік лимона, часник, сіль та приправу до мʼяса. Вливаємо олію та ретельно перемішуємо маринад. Свинину нарізаємо на шматки, але не до кінця. Викладаємо мʼясо на фольгу і добре змащуємо маринадом. Залишаємо маринуватися протягом 20-30 хвилин. Закриваємо м'ясо фольгою і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 60 хвилин. За 10 хвилин до готовності фольгу відкриваємо за запікаємо ще 10 хвилин до утворення скоринки. Подавайте з картопляним пюре, рисом або салатом зі свіжих овочів. Така страва обов'язково вразить ваших гостей. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко | Світова кухня | Рецепти для дітей (@оlgа_rіаbеnkо_) Мандарини створюють особливий настрій і дарують неймовірний аромат під час зимових свят. Щоб здивувати гостей і додати яскравого акценту до різдвяного чи новорічного столу, спробуйте приготувати десерти з цим соковитим фруктом. Від ніжного крему до вишуканого торта - мандарини стануть головною родзинкою застілля. Gаzеtа.uа пропонує три десерти з мандаринами, які варто приготувати на свята. Вони підкорять своїм виглядом та смаком.
we.ua - Стане королевою святкового столу: записуйте розкішний рецепт свинини з чорносливом і горіхами на свята
Три новорічних страви нашвидкуруч для тих, хто допізна на роботі
Якщо не встигаєте приготувати святковий стіл через щільний робочий графік, є швидкі рецепти, які заощадять час. Gаzеtа.uа ділиться трьома рецептами закусок, які можна зробити нашвидкуруч. Вони справді прості, смачні й потребують мінімальних зусиль. Вам навіть не доведеться стояти біля плити годинами - лише кілька інгредієнтів та трішки креативності. Закуска з хамоном, сиром брі та хурмою Інгредієнти хамон сир брі хурма (я беру сорт "Рохо") рукола бальзамічний соус горіх Приготування. Хурму і сир брі нарізаємо скибочками. На пластинку хамона викладаємо свіжу руколу, хурму і брі. Щільно загортаємо рулетиком. Поливаємо бальзамічним соусом і посипаємо подрібненим горіхами. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений РЕЦЕПТИ|фудблог Україна🇺🇦 (@іrіskа_dіmіtrоvа) Грибні кульки Інгредієнти: Плавлений сир Варене яйце Часник Гриби Майонез Чипси (краще брати з грибним смаком) Приготування. Натерти на тертці варене яйце, плавлений сир і чавлений часник та трохи майонезу. Все добре перемішати. Нарізані гриби обсмажити до готовності і майже охолодженими додати до яєчно-сирної суміші. Все знову перемішати і сформувати кульки. Чипси подрібнити у крихту і у ній обваляти кульки. Закуска готова. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Консервація ᐈ Заготовки На Зиму 👨‍🍳Рецепти (@smасhnі.zаhоtоvky) ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стане зіркою столу: як приготувати розкішний салат "Різдвяний вінок" Святкові бутерброди з червоною рибою Інгредієнти хліб тостовий вершковий сир червона рибка огірок зелень ( у мене кріп і зелена цибулька) Якщо хочете здивувати гостей оригінальними святковими закусками, то ці канапе на шпажках у формі ялинки стануть яскравою прикрасою вашого новорічного столу. Ця ідея поєднує простоту приготування з ефектним виглядом.
we.ua - Три новорічних страви нашвидкуруч для тих, хто допізна на роботі
Якби різдвяні страви вміли говорити: про що б розказали пампушки
Різдво асоціюється з родинними традиціями, теплим спілкуванням за святковим столом, смачною випічкою і стравами, рецепти яких передаються з покоління в покоління. У Різдвяну ніч трапляються дива, здійснюються бажання. Напередодні свята Gаzеtа.uа та Духмяна Хата запрошують читачів у фантастичну подорож із різдвяними героями. Про що нам розповість ПАМПУШКА? Пампушки є традиційною стравою в Україні. Чимало згадок про ці невеликі дріжджові булочки збереглося з часів козацтва. Згадуються вони й у "Енеїді" Івана Котляревського - унікальному творі, де описано чимало старовинних страв української кухні. Зокрема гречані пампушки з часником. Пампушки готували наші предки двома способами - випікали із житнього, пшеничного, гречаного або змішаного борошна. Подавали до борщу чи юшки з часниковим соусом. Також смажили в олії чи на смальці з різними начинками або без них. Називають такі пампухами. У наш час під час Різдвяних свят у Львові влаштовують Свято пампуха. Зокрема, 2011 року учасники створили триметровий пампух-велетень, складений із 15 тис. менших. 2012-го встановили рекорд - виклали панно з 7040 пампухів розміром 4&tіmеs;10 м. Приготування: Замішуємо тісто: Просійте борошно в миску. Додайте дріжджі, сіль, цукор, теплу воду та олію. Замісіть тісто, поки воно не стане м'яким і еластичним. Дайте тісту піднятися: Накрийте тісто різдвяним рушником з вишивкою. Поставте в тепле місце на 1,5 години, щоб воно збільшилося вдвічі. Формуємо пампушки: Розділіть тісто на 15 частин. Сформуйте акуратні кульки, що нагадують маленькі сніжки. Залиште на 20 хвилин для підняття. Випікаємо: Розігрійте духовку до 180&dеg;С. Випікайте пампушки до золотистої скоринки, поки вони не стануть пухкими та ароматними. Готуємо часниковий соус: Часник пропустіть через прес. Дрібно наріжте кріп, наче прикрашаєте різдвяний стіл. Змішайте воду, олію, часник, кріп та сіль. Завершаотний етап: Змастіть готові пампушки часниковим соусом. Викладіть на святкову тарілку та подавайте до борщу. Додайте до соусу трішки лимонного соку чи духмяних трав, щоб створити незабутній святковий аромат. І насолоджуйтесь смакотою! Різноманітну випічку справедливо можна вважати феноменом української культури й частиною наших духовних цінностей. Бо фактично для кожного свята чи події в житті українця існує певний вид хліба або здоби.На Різдво зазвичай печуть здобні калачі з пшеничного борошна - заплітають кілька частин тіста в джгут і з'єднують у кільце. Така форма символізує вічність.На Святвечір на стіл клали один на одного три калачі, посередині запалювали свічку. Їли їх наступного дня на Різдво, бо тоді закінчувався піст. А в тісто для калачів додавали яйця.
we.ua - Якби різдвяні страви вміли говорити: про що б розказали пампушки
Якби різдвяні страви вміли говорити: про що б розказали вареники, пампушки й калачі
Різдво асоціюється з родинними традиціями, теплим спілкуванням за святковим столом, смачною випічкою і стравами, рецепти яких передаються з покоління в покоління. У Різдвяну ніч трапляються дива, здійснюються бажання. Напередодні свята Gаzеtа.uа та Духмяна Хата запрошують читачів у фантастичну подорож із різдвяними героями. Про що нам розповість ПАМПУШКА? Пампушки є традиційною стравою в Україні. Чимало згадок про ці невеликі дріжджові булочки збереглося з часів козацтва. Згадуються вони й у "Енеїді" Івана Котляревського - унікальному творі, де описано чимало старовинних страв української кухні. Зокрема гречані пампушки з часником. Пампушки готували наші предки двома способами - випікали із житнього, пшеничного, гречаного або змішаного борошна. Подавали до борщу чи юшки з часниковим соусом. Також смажили в олії чи на смальці з різними начинками або без них. Називають такі пампухами. У наш час під час Різдвяних свят у Львові влаштовують Свято пампуха. Зокрема, 2011 року учасники створили триметровий пампух-велетень, складений із 15 тис. менших. 2012-го встановили рекорд - виклали панно з 7040 пампухів розміром 4&tіmеs;10 м. Приготування: Замішуємо тісто: Просійте борошно в миску. Додайте дріжджі, сіль, цукор, теплу воду та олію. Замісіть тісто, поки воно не стане м'яким і еластичним. Дайте тісту піднятися: Накрийте тісто різдвяним рушником з вишивкою. Поставте в тепле місце на 1,5 години, щоб воно збільшилося вдвічі. Формуємо пампушки: Розділіть тісто на 15 частин. Сформуйте акуратні кульки, що нагадують маленькі сніжки. Залиште на 20 хвилин для підняття. Випікаємо: Розігрійте духовку до 180&dеg;С. Випікайте пампушки до золотистої скоринки, поки вони не стануть пухкими та ароматними. Готуємо часниковий соус: Часник пропустіть через прес. Дрібно наріжте кріп, наче прикрашаєте різдвяний стіл. Змішайте воду, олію, часник, кріп та сіль. Завершаотний етап: Змастіть готові пампушки часниковим соусом. Викладіть на святкову тарілку та подавайте до борщу. Додайте до соусу трішки лимонного соку чи духмяних трав, щоб створити незабутній святковий аромат. І насолоджуйтесь смакотою! Різноманітну випічку справедливо можна вважати феноменом української культури й частиною наших духовних цінностей. Бо фактично для кожного свята чи події в житті українця існує певний вид хліба або здоби.На Різдво зазвичай печуть здобні калачі з пшеничного борошна - заплітають кілька частин тіста в джгут і з'єднують у кільце. Така форма символізує вічність.На Святвечір на стіл клали один на одного три калачі, посередині запалювали свічку. Їли їх наступного дня на Різдво, бо тоді закінчувався піст. А в тісто для калачів додавали яйця.
we.ua - Якби різдвяні страви вміли говорити: про що б розказали вареники, пампушки й калачі
Як приготувати корочун: сучасний варіант рецепту автентичної різдвяної випічки
Корочун - різдвяний хліб, який споконвіку готували в Україні як оберіг. Ця символічна випічка покликана обʼєднати сімʼю і побажати їй добробуту на весь наступний рік. У сучасному світі його рецепт можна оновити. Наприклад, додати нові інгредієнти і при цьому зберегти автентичність випічки. Як створити смачний Корочун із сучасною інтерпретацією показала фудблогерка з ніком аnny.сооkіng в Іnstаgrаm. Рідзвяний хліб Корочун Інгредієнти: 240 мл молока або води 20 г живих Екстра дріжджів 40 г цукру 6 г солі 1 яйце 80 г масла 500 г борошна 5-10 г матчі (для смарагдового кольору) 1 сир брі або камамбер соус з зелені: петрушка, тимʼян, розмарин, оливкова олія, сіль, перець 1 жовток + 1 ст.л. молока для змащування крупна сіль і розмарин для посипки хлібу ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ароматну кутю на Святвечір: додайте ці дві спеції за рецептом фудблогерки Як приготувати Поєднуємо тепле молоко, трішки цукру з загальної кількості, дріжджі, залишаємо на 10-15 хвилин, додаємо яйце, розтоплене масло Окремо поєднуємо сухі інгредієнти, додаємо вологі і замішуємо тісто, яке не липне до рук. Залишаємо його підійти на 1-2 години. З тіста формуємо 26-29 кульок, викладаємо в середину майбутнього хлібу сир, з кульок тіста формуємо хліб, і залишаємо підійти на 30-40 хвилин. Для зеленого соусу зʼєднуємо нарізану зелень, трішки солі, перцю і оливкову олію. На сирі робимо надрізи, викладаємо половину соусу, змащуємо хліб жовтком зʼєднаним з молоком, посипаємо сіллю і розмарином Випікаємо на нижньому рівні решітки при 190 градусах ~ 25-30 хвилин Одразу подаємо до столу. Змащуємо хліб рештою зеленого соусу та смакуємо. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений СМАЧНІ ДОМАШНІ РЕЦЕПТИ (@аnny.сооkіng) З наближенням свят господиням варто продумати святкове меню заздалегідь. Кулінар Євген Клопотенко пропонує приготувати традиційний салат "Різдвяний вінок", але без майонезу, зате з мандаринами, прошуто та сиром.
we.ua - Як приготувати корочун: сучасний варіант рецепту автентичної різдвяної випічки
Як приготувати ароматну кутю на Святвечір: додайте ці дві спеції за рецептом фудблогерки
Кутя вважається головною стравою Святвечора. Щоб зробити її ароматною та неймовірно, фудблогерка поділилася секретом. Ці два інгредієнти надають страві особливого смаку та аромату. "Кутя у кожної господині своя, але цей рецепт улюблений у моїй родині. Вона завжди виходить смачною та особливою. Спробуйте й ви - можливо, цей рецепт стане вашим різдвяним фаворитом", - радить фудблогерка Наталія Жук і ділиться своїм рецептом. Кутя Інгредієнти 1 склянка куті (пшениці) трохи солі 100 г маку 80 г родзинок 100 г горіхів (волоські, мигдаль або фундук) 70 г халви 1/2 ч л. кориці дрібка ваніліну 2-3 ст. л. меду Кипʼячена охолоджена вода Як приготувати Кутю заливаємо водою, додаємо дрібку солі та ставимо варитися до готовності приблизно хвилин 30-40. 100 грам маку заливаємо окропом та залишаємо на 20 хвилин. Також запарюємо окропом родзинки. А ще подрібнюємо горіхи я їх трохи підсушила у духовці. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багата, Щедра та Голодна: чим відрізняється кутя і коли її готувати З маку зливаємо воду та перекладаємо у блендер, перетираємо до появи білого молочка. Пшениця вже зварилася та охолонула, до неї додаємо перетертий мак, родзинки, горіхи, дуже люблю ще додавати халву. Далі пів чайної ложки кориці та зовсім трохи ваніліну. В кінці додаємо меду за смаком. Заливаємо холодною кип'яченою водою. Все добре вимішуємо і подаємо до столу. Головною стравою Різдва Христового є кутя. Традиційно вона є на столі у кожної української родини. Щоб приготувати по-справжньому смачну солодку кутю, спробуйте цей рецепт з халвою. Gаzеtа.uа розповість, як покроково приготувати головну страву різдвяних свят за подільським рецептом. За неї вам подякують усі гості.
we.ua - Як приготувати ароматну кутю на Святвечір: додайте ці дві спеції за рецептом фудблогерки
Чим легко замінити цукор та цукрову пудру: 10 варіантів
Цукор і цукрова пудра використовуються для багатьох страв, особливо випічки та десертів. Але якщо їх не виявилося під рукою, є доступні альтернативи, які врятують ситуацію та дозволять створити не менш смачні страви. На майбутнє завжди тримайте під рукою кілька варіантів замінників цукру, які можуть врятувати ситуацію. Адже цукор використовується не лише у солодких, а й у солоних стравах, пише shеlfсооkіng. Чим замінити цукор-пісок Мед - це натуральний підсолоджувач, який можна використовувати замість цукру практично в будь-якій страві чи випічці. Кленовий сироп - природний підсолоджувач, яким можна замінити цукор. Кокосовий цукор - можна замінити цукор співвідношенні 1:1. Коричневий цукор - можна використовувати замість цукрового піску, хоча трохи відрізняється на смак коштом патоки. Патока - у рецепті потрібно використовувати трохи більше, ніж цукор, зменшити кількість рідини і додати половину чайної ложки харчової соди, щоб зменшити кислотність. Сирий тростинний цукор - білий цукор, лише менше оброблений. Агава - вона значно солодша, тому додавати у 4 рази менше. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сухі замість свіжих: як правильно розрахувати кількість дріжджів для випічки Чим замінити цукрову пудру Отримати пудру можна змішавши дві склянки цукрового піску з двома столовими ложками кукурудзяного крохмалю. Порошок ксиліту. Цукровий спирт, схожий на цукрову пудру, але значно менше солодший. Сухе молоко. Треба змішати одну чашку сухого молока, одну чашку кукурудзяного крохмалю та пів склянки підсолоджувача. Еритритол. Дрібно подрібнений варіант цукрового спирту. Щоб випічка вийшла красивою та блискучою, треба знати деякі секрети. Зазвичай, господині змащують збитим яйцем. Але воно не завжди надає глянцевого блиску пирогам. Розповімо про найпростіші способи, як досягнути цього ефекту. Змазування водою надає випічці глянець. Цей варіант підходить для несолодких виробів і особливо актуальний для хліба з додаванням житнього борошна.
we.ua - Чим легко замінити цукор та цукрову пудру: 10 варіантів
Ситна солянка для зимових вечорів: покроковий рецепт страви, яка зігріє миттєво
Коли за вікном холодно, хочеться чогось теплого, ароматного та ситного. Солянка - це ідеальний вибір для зимових вечорів. Густий суп із насиченим смаком, де поєднуються м'ясо, овочі й спеції, миттєво зігріє. Ось рецепт солянки, яка зігріє вас у холодну пору року. Ситна солянка для зимових вечорів Інгредієнти Вода - 2.5 л М'ясо - 300 г Копчена ковбаса - 150 г Мисливські ковбаски - 150 г Картопля - 3 шт. Цибуля жовта ріпчаста - 1 шт. Огірки солоні - 3 шт. Маслини без кісточки - 50 г Паста томатна - 2 ст. л. Лавровий лист - 1 шт. Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Лимон - 0.5 шт. Олія - 30 г Зелень за смаком Поради Беріть бочкові огірки, щоб отримати "міцний" смак. Якщо смак недостатньо насичений, додайте трохи огіркового розсолу. Томатну пасту можна замінити томатним соком. Як кислий елемент можна також використовувати зелені оливки, каперси та мариновані гриби. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три ідеальні страви, які можуть стати основою ситного обіду Як приготувати М'ясо промийте, наріжте шматочками й викладіть у каструлю. Залийте водою, доведіть до кипіння і зніміть піну. Варіть під кришкою на маленькому вогні до готовності (приблизно 40-50 хвилин). Цибулю почистьте і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з олією й обсмажте цибулю до прозорості. Додайте томатну пасту, трохи бульйону і перемішайте. Після закипання вимкніть вогонь. Наріжте сирокопчену ковбасу кубиками, мисливські ковбаски - кружальцями. Солоні огірки подрібніть на кубики або натріть на тертці. Оливки наріжте кільцями. Картоплю помийте, почистьте, наріжте кубиками і додайте в киплячий бульйон. Варіть 10 хвилин. Покладіть у солянку нарізані огірки, м'ясо, ковбаски, лавровий лист і томатну засмажку. Наприкінці варіння додайте оливки, лимонні скибочки та спеції до смаку. Солянку подають гарячою, посипаною свіжою зеленню, зі сметаною або часточками лимона. Експерти звернули увагу на рецепт супу, який щодня їла сім'я, що живе найдовше у світі. Йдеться про смачний, ситний та максимально корисний суп, який і голод вгамує, і зігріє Увагу на цей суп звернули журналісти, коли вивчали особливість людей, котрі живуть у "блакитних зонах" Землі. Це регіони, де середня тривалість життя людини у рази вища, ніж у багатьох благополучних країнах.
we.ua - Ситна солянка для зимових вечорів: покроковий рецепт страви, яка зігріє миттєво
З м'ясом, овочами та фруктами: який вигляд має святкове меню дієтолога, щоб не набрати зайві кілограми
Дуже скоро почнуться свята і складно не набирати вагу в цей період, тому що є звички готувати чим більше і чим жирніше. Дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко поділилася в Іnstаgrаm, як накрити святковий стіл, який не вплине на збільшення ваги. "Я 10 років не накриваю столів щоб потім не можно було дихати. Я не готую страв з майонезом. Не запікаю свинину навіть для гостей. Звикла до нового виду подачі страв і жодного разу не було, щоб гості були голодними. Важливо не забувати, що свята не для того, щоб наїстися", - каже Юлія Науменко. Приклад страв на 4 дорослих сирна тарілка з горішками, медом і сухофруктами мʼясна нарізка з гріссіні салат з хумусом, базиліком і буряком салат з качкою і апельсином салат з буратою, зеленю і авокадо оливки і персики фаршировані фетою ягоди, фрукти овочевий салат на гарнір - запечений пиріг з лавашу з кисломолочним сиром і звичайним сиром на гарячу страву - запечена риба "Давайте розберемось: для вечері потрібно зʼїсти рибу, або мʼясо, овочі і для ситості гарнір. Закуски залишаються легкими, не треба пхати в себе ще майонез ні салати, бо ми так звикли. Після такої вечері, ви почуваєте себе легко, у вас багато енергії, вам не хочеться розстібнути штани і пити мезим", - каже дієтолог. Запропоновані страви готуються одразу. Ви не витрачаєте свій час і не шкодите здоровʼю. "Звісно можна додати рибну нарізку, хліб, запечену картоплю. Те, що вважаєте смачним. Я показую виключно свою рекомендацію і свій стіл для гостей", - зазначила вона. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити організм: гастроентеролог простими словами пояснила, чого бояться наші органи По рецептам: - салат з хумусом (хумус, відварений буряк, горіхи, базилік, оливкова олія, приправи за смаком) - салат з качкою (листя салату, філе качки, апельсин, ягоди, заправка з оливкової олії, гірчиці, апельсинового соусу) - салат з буратою (бурата, листя салату, авокадо, помідор, приправи за смаком) - пиріг з лавашу (лаваш, сир, кисломолочний сир, сметана, яйця). Існує святкова закуска, яка може зменшити жахливі наслідки після бурхливого застілля. Йдеться про сир, який може допомогти швидше позбутись похмілля. Він містить багато білків, жирів і складних вуглеводів, які можуть покрити шлунок, що зменшує всмоктування алкоголю.
we.ua - З м'ясом, овочами та фруктами: який вигляд має святкове меню дієтолога, щоб не набрати зайві кілограми
Зіпсуєте смак і вигляд страви: що не можна готувати у посуді з нержавіючої сталі
Нержавіюча сталь вважається одним із найпопулярніших матеріалів для кухонного посуду завдяки міцності та довговічності. Але навіть такий універсальний матеріал має свої обмеження. Деякі продукти можуть пошкодити поверхню або втратити свої корисні властивості під час приготування. Щоб уникнути неприємностей і зробити ваші страви безпечними та смачними, варто знати, чого не слід готувати в такому посуді. Томатний соус Кислі продукти (наприклад, томатний соус, соки цитрусових і оцет) можуть із часом вступити в реакцію з нержавіючою сталлю і призвести до її знебарвлення, появи некрасивих розводів на поверхнях. Також, згідно з дослідженнями від 2013 року, у процесі приготування кислих інгредієнтів у подібному посуді, страви можуть збагачуватися небажаними компонентами: нікелем і хромом, які вилуговуються зі сплаву. Тому наступного разу готуйте томатний соус в емальованому, чавунному, антипригарному або іншому нереактивному посуді. Яйця Навіть якщо ви попередньо нагрієте змащену олією сковорідку з нержавіючої сталі, ваше яйце все одно може присмажитися до її поверхні. Тому готуйте яєчню або омлет на пательні з антипригарним покриттям або спеціальним чином обробленій чавунній. Млинці Тонкі та ніжні млинці також швидше за все намертво прилипнуть до поверхні вашого посуду з нержавіючої сталі. Найсмачніші рум'яні млинці виходять на чавуні, але і сковорода з антипригарним покриттям здатна добре впоратися із завданням. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна готувати в алюмінієвому посуді: ці помилки роблять майже усі Риба Рибу можна готувати в посуді з нержавіючої сталі, але ніжне філе найімовірніше прилипне до поверхні. У результаті шматочок розвалиться під час перевертання. Тому і рибу краще смажте на сковороді з антипригарним покриттям або чавунній. Стейк та інше м'ясо Сковороди з нержавіючої сталі добре витримують високі температури, але для серйознішого нагрівання краще обрати гриль. Приготований на грилі стейк набуде глибшого карамелізованого смаку і хрусткої скоринки з характерними смужками. Крім того, гриль дає змогу відмовитися від використання додаткових олій та інших жирів. А ще подібний спосіб призводить до меншого безладу на кухні, а отже, вам не доведеться довго відмивати плиту і фартух кухні від жирних бризок. Сковорідки з антипригарним покриттям є незамінними на кожній кухні. Втім, неправильне використання може швидко їх зіпсувати. Часто робимо помилки, які скорочують термін служби цього посуду. Розповімо про сім найпоширеніших помилок, які руйнують антипригарне покриття, та як їх уникнути, щоб ваша сковорода служила довше.
we.ua - Зіпсуєте смак і вигляд страви: що не можна готувати у посуді з нержавіючої сталі
Апетитний перекус, який зручно взяти з собою: як приготувати домашній бургер
Якщо хочете смачно перекусити на роботі чи в дорозі, приготуйте вдома домашній бургер. Його дуже легко готувати, а компактний формат дозволяє взяти його з собою на роботу, навчання чи прогулянку. Жоден магазинний фастфуд не зрівняється зі смаком вашого власного кулінарного шедевра. Домашній бургер: рецепт Інгредієнти круглий лаваш яловичі котлети сир улюблений соус айсберг помідор маринований огірок червона цибуля картопля фрі (за бажанням) ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який фастфуд є найменш шкідливим: поради дієтолога, як обирати вуличну їжу Як приготувати Котлети розморожуємо і обсмажуємо з обох сторін до готовності. Зверху викладаємо сир і даємо йому розплавитись. На круглий лаваш викладаємо котлету з сиром, а з іншої сторони - листя салату і поливаємо їх соусом. Зверху викладаємо помідор, маринований огірок, цибулю і картоплю фрі. Ще раз поливаємо соусом і загортаємо, як показано на відео. Обсмажуємо бургери на сковорідці з обох сторін до хрумкої скоринки. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений РЕЦЕПТИ|фудблог Україна🇺🇦 (@іrіskа_dіmіtrоvа) Ідеальну шаурму легко приготувати вдома. Головне слідувати точності рецепту. Фудблогер Алекс Міль зібрав в один рецепт усі актуальні поради, як зробити найсмачнішу домашню шаурму. Повторіть її в точності і смак фастфуду здивує.
we.ua - Апетитний перекус, який зручно взяти з собою: як приготувати домашній бургер
Шість видів солі, які вважають найкориснішими
Сіль є незамінним продуктом на кожній кухні. Але навряд чи задумувались про її користь. Рафінована кухонна, морська, гімалайська чи, можливо, чорна - кожен вид має свої особливості. Правильний вибір солі може не лише покращити смак страв, а й позитивно вплинути на організм: від підтримки водно-сольового балансу до насичення важливими мікроелементами. Сіль - це поєднання двох найважливіших мінералів: натрію і хлориду. Натрій - мінерал, який життєво необхідний для підтримання м'язової та нервової функції, а також забезпечення правильного балансу рідини в організмі, але його надлишок може призвести до підвищеного кров'яного тиску й інших проблем, хоч нирки і регулюють рівень натрію. Через це дуже важливо розбиратися в тому, які шість видів солі є найкориснішими, пише Неаlth, який був схвалений ліцензованим дієтологом Кайлою Гірген. Кухонна сіль У столову сіль, також відому як кухонна сіль, додають йод. Йод необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози й особливо важливий під час вагітності та дитинства для правильного розвитку кісток і мозку. В одній чайній ложці кухонної солі міститься 2 360 міліграмів (мг) натрію і 310 мікрограмів (мкг) йоду. Морська сіль Шеф-кухарі часто віддають перевагу морській солі, а не кухонній, через її більш грубу текстуру і насичений смак. Вона піддається мінімальній обробці або не піддається взагалі. Експерти заявляють, що морська сіль може мати більший розмір кристалів, ніж кухонна сіль, і, отже, містити менше натрію за обсягом. При цьому вміст натрію в морській солі може варіюватися залежно від марки, становлячи приблизно 320-560 мг на чверть чайної ложки. Мікроелементи, що містяться в морській солі, приносять мінімальну користь здоров'ю. Тому, щоб отримати більше мінералів у своєму раціоні, професіонали рекомендують зосередитися на багатих поживними речовинами продуктах, таких як фрукти, овочі, цільне зерно і бобові. Кошерна сіль Кошерна сіль отримала свою назву від єврейської традиції кашруту, яка містить дієтичні приписи, наприклад, заборону на вживання м'яса з кров'ю. За цією традицією євреї використовували грубозернисту сіль, щоб видалити кров, що і призвело до появи терміна "кошерна сіль". Кошерну сіль можна використовувати для різних способів приготування їжі. Вона чудово підходить для приправи, маринування, соління і копчення. Вміст натрію в кошерній солі залежить від марки і становить близько 310-590 мг/четверть ч.л. Гімалайська рожева сіль На відміну від солі, що видобувається з морської води, як-от кухонна і морська сіль, гімалайська рожева сіль видобувається в шахтах Пакистану. Гімалайську рожеву сіль часто вважають сіллю для гурманів і вона може містити більше мінералів, ніж кухонна сіль, хоча їхня кількість не настільки значна, щоб забезпечити поживну користь. Незважаючи на твердження про те, що ця сіль корисніша за інші, клінічних досліджень, які б підтверджували це, не існує. Вміст натрію в гімалайській рожевій солі може варіюватися залежно від бренду, становлячи приблизно 380-970 мг/четверть ч.л. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки і якої солі варто вживати щодня Трав'яна чорна сіль Трав'яна чорна сіль, також відома як Каlа Nаmаk, - це велика сіль, яку використовують у традиційній південноазіатській та аюрведичній кулінарії й медицині. Її виготовляють із гімалайських або інших природних соляних порід шляхом спеціального випалу в печі з додаванням аюрведичних трав. Вважається, що завдяки поєднанню аюрведичних трав та антиоксидантним властивостям трав'яна чорна сіль приносить користь здоров'ю, наприклад, покращує стан порожнини рота і серцево-судинну систему. Однак більша частина того, що відомо про користь Кала Намак, отримана з традиційної аюрведичної медицини, а не з великих наукових досліджень. Клінічні дослідження за участю людей обмежені. Дослідження показують, що Кала Намак містить менше натрію і більше мінералів, ніж кухонна сіль. Згідно з базою даних з харчування Міністерства сільського господарства США, в одній чайній ложці чорної солі міститься 1 930 мг натрію і 0 мг кальцію, заліза і калію. Замінник солі Замінники солі імітують смак солі, часто використовуючи хлорид калію замість хлориду натрію. Вони можуть допомогти тим, хто прагне скоротити споживання натрію, але людям із захворюваннями нирок слід спочатку проконсультуватися з лікарем, бо ці замінники можуть підвищувати рівень калію. Чверть чайної ложки замінника солі зазвичай не містить натрію, а вміст калію може варіюватися від 525 до 690 мг залежно від марки. Дієтологиня Олена Кляуз каже, що рожева сіль і виглядає красиво, але твердження про те, що її кристалики чистіші й корисніші, ніж у білої кам'яної солі сумнівнене. Не вся рожева сіль гімалайська. Такого ж кольору буває також кримська, чилійська і австралійська.
we.ua - Шість видів солі, які вважають найкориснішими

What is wrong with this post?