Ukrainians news about Кухня

Sign up, for leave a comments and likes
News filter
Святвечір Різдва: яку страву першою поставити на стіл серед 12 інших
Різдво - тепле родинне свято, яке заведено святкувати вдома з рідними та близькими. За традицією на столі у Святвечір має бути 12 пісних страв, набір яких може всіляко варіюватися. Є страви, котрі передаються з покоління в покоління, а деякі традиції потрібно створити власноруч. Що має бути на Різдвяному столі За традицією основною стравою на столі у Святий вечір має бути кутя. Її треба поставити першою. Зазвичай господині готують пшеничну, ячмінну або рисову кашу. До неї обов'язково додають мак, мед, горіхи. Також за бажанням можна додати інші солодощі. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що для перших страв на святковий стіл варто приготувати різдвяний борщ або грибний суп. Борщ має бути пісний, тож варто туди додати побільше овочів, а до супу варто додати білі гриби, найчастіше господині використовують - сушені. Також необхідно приготувати на різдвяний стіл узвар - це солодкий компот із різноманітних сушених фруктів і ягід. Він відмінно доповнить святковий стіл. Господині також готують на Святий вечір пісні вареники із різними начинками. Зазвичай для начинки обирають тушковану капусту, картоплю і гриби. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати у піст: спробуйте страви, які відкриють нові смаки та збагатять ваш раціон На Різдво також готують пісну страву із риби. Це можуть бути різноманітні холодні закуски, тушкована риба із овочами. Також можна поставити оселедець, приготувати заливну рибу або запекти її в духовці. Щоб розбавити стіл різноманітними стравами можна поставити також печені яблука із медом та родзинками. Також українці ставлять на святковий стіл мариновані гриби, картоплю, голубці, пампушки, капусту із горохом, квасолю та багато інших пісних страв. Коли на Різдво сідають за стіл За традицією у святвечір Різдва вся родина сідає за стіл на святкову вечерю, де на столі вже приготовані 12 страв. Вони можуть відрізнятися в залежності від уподобань сім'ї, але в їхнє число обов'язково входять кутя на Різдво і узвар. У давнину в це свято було прийнято відмовлятися від їжі до появи першої зірки на небі. Це свято має бути світле і радісним, об'єднувати людей. Цього дня заборонено сваритися та лаятись. Напередодні Різдва, 24 грудня, українці відзначатимуть Святий Вечір - символічне закінчення різдвяного посту. Цей особливий день прийнято святкувати в сімейному колі. На Святвечір, за традицією, готують пісні страви. Усього на столі має бути 12 частувань - їх зіставляють з кількістю апостолів та місяців у році. Часто українці готували з продуктів, до яких мали доступ, саме тому більшість страв мали прості рецепти й складалися зі звичних інгредієнтів. Однак сьогодні все більше людей надають перевагу вишуканій кухні.
we.ua - Святвечір Різдва: яку страву першою поставити на стіл серед 12 інших
Сніданок, що заряджає енергією на весь день: як легко приготувати піту з тунцем і овочами
Домашня піта з тунцем та овочами - це не просто смачний сніданок, а справжня поживна знахідка для тих, хто обирає корисну їжу. Смачне поєднання цієї ніжної риби та свіжих овочів дарує енергію на весь день. Піта легко готується і є чудовим варіантом для ситного ранку, що допоможе почати день на правильній ноті. Піта з тунцем та овочами Інгредієнти на лаваш: 200 г борошна 115 мл крутого окропу 1 ч. л. солі 1 ст. л. олії Начинка: листя салату тунець у власному соку сметана помідори перець Як приготувати В борошно влийте окріп, олію та додайте сіль. Замісіть тісто спочатку ложкою, потім руками ще протягом трьох хвилин. Залиште його під плівкою на 30 хвилин у теплому місці, щоб настоялося. Після цього розділіть тісто на 5 частин, сформуємо кульки, накрийте їх плівкою й залишаємо на столі ще на 25 хвилин. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просто, швидко і смачно: як приготувати канапки з авокадо та грибами від Євгена Клопотенка Розкачайте кожну кульку у тоненький лавашик. Викладіть його на добре розігріту сковорідку й смажте з обох сторін, перевертаючи тричі кожних 20 секунд, щоб утворилася пустота всередині. Піта: змішайте тунець зі сметаною. Розріжте ваш лаваш навпіл, складіть всередину начинку й смакуйте. Початок дня задає тон на весь день, тому сніданок повинен бути не тільки смачним, але й корисним. Якщо часу вранці обмаль, один із варіантів - це швидкий і вишуканий сніданок із круасаном, крем-сиром, шинкою та виноградом, який збалансує смак і надасть енергії.
we.ua - Сніданок, що заряджає енергією на весь день: як легко приготувати піту з тунцем і овочами
Лазанья без тіста: рецепт ситної страви для всієї родини
Лазанья - це не просто страва, а справжня гастрономічна насолода, яка здатна об'єднати всю родину за одним столом. Вона підкорює своєю ситністю, насиченим смаком та ароматом, який збирає рідних на обід або вечерю. Розповімо, як приготувати ідеальну лазанью, що стане улюбленою стравою для кожного члена вашої сім'ї. Інгредієнти: 500 грамів м'ясного фаршу; 1 солодкий перець; помідори черрі; 250 грамів дрібної вермішелі; 160 грамів твердого сиру; сіль та перець до смаку; соус: 75 грамів вершкового масла; 3 столові ложки борошна; 750 мілілітрів молока; сіль до смаку. Як приготувати Шматочки перцю обсмажуємо на олії, тоді додаємо шматочки помідорів, цукор, сіль та перемішуємо. Додаємо фарш і смажимо до готовності, потрібно постійно помішувати. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазанья стане родзинкою вечері: як приготувати ситну страву для всієї сім'ї Готуємо соус: у каструлі розтоплюємо масло, всипаємо борошно поволі, щоб не було грудочок. Вливаємо молоко та варимо до загустіння, в кінці солимо. У форму для запікання вливаємо трішки соусу, додаємо вермішель, викладаємо фарш. Повторюємо шари кілька разів. В кінці посипаємо страву тертим сиром. Випікаємо 35 хвилин при 200 градусах. Паста, піца чи лазанья неймовірно смачні одразу після приготування. Але вони стають менш апетитними, коли розігріти їх. Для лазаньї краще використовувати духовку. Накрийте фольгою та розігрійте при температурі 160 &dеg;С. За кілька хвилин до того, як вийняти лазанью, зніміть фольгу, щоб утворилася хрумка скоринка.
we.ua - Лазанья без тіста: рецепт ситної страви для всієї родини
Ситне хачапурі за 10 хв.: як приготувати духмяну випічку з лаваша
Якщо зголодніли і немає часу довго стояти на кухні, спробуйте приготувати ситне хачапурі. Для цього рецепту не потрібно замішувати тісто. Таке хачапурі можна приготувати дуже швидко зі звичайного лаваша. Хачапурі з лаваша за 10 хвилин Інгредієнти: 90 грамів тонкого лаваша; 4 яйця; 70 грамів твердого сиру; кріп, сіль до смаку. Як приготувати Лист тонкого лаваша скрутіть трубочкою і наріжте тонкими смужками. Твердий сир натріть на дрібній терці. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для обіду та вечері: як приготувати ліниві хачапурі на сковороді У миску вбийте яйця та перемішайте їх вінчиком. Потім додайте смужки лаваша, тертий сир, подрібнений кріп і сіль до смаку. Ретельно перемішайте. Викладіть масу на розігріту пательню, накрийте кришкою та обсмажуйте з двох сторін приблизно по 2-3 хв. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Роксолана▫️ПРИКОРМ/ВLW▫️Харчування дітей▫️РЕЦЕПТИ▫️Консультації (@rоksоlаnа.hаrаsymіv) Хачапурі по-аджарськи - одна з найпопулярніших грузинських страв. Але й українці її полюбляють. Зовсім не обов'язково йти до кафе чи ресторану, щоб скуштувати цю смакоту. Хрустку і водночас соковиту та ситну випічку можна приготувати вдома. Хачапурі можна приготувати на сковорідці і в духовці. Для швидкої випічки можна навіть використати лаваш.
we.ua - Ситне хачапурі за 10 хв.: як приготувати духмяну випічку з лаваша
Справжній вибух смаків: поживний салат з куркою та хурмою здивує усіх
Якщо хочете яскравого, а головне вдалого поєднання смаків у страві, приготуйте на вечерю поживний та легкий салат. Це смачно і просто. Хурма, така м'ясиста і соковита, огортає своєю солодкістю усі інгредієнти страви: куряче філе, авокадо, цибулю і мікс салатів. А солона фета створює дуже приємний контраст, пише shubа. Фінальний штрих пікантна заправка з бальзамічного оцту, оливкової олії, меду і лимонного соку надає салату характеру. Інгредієнти Куряче філе - 2 шт. Хурма - 2 шт. Авокадо - 1 шт. Сир фета - 80 г Салатна зелень - за смаком Цибуля біла салатна - 1 шт. Сіль - за смаком Для заправки Оцет бальзамічний - 1 ст. л. Оливкова олія - 2 ст. л. Мед - 1 ст. л. Лимон, сік - 2 ст. л. Як приготувати Куряче філе помийте, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 40 хвилин. Потім дайте охолонути і наріжте невеликими шматочками. Хурму помийте і наріжте тонкими скибочками. Авокадо очистіть, розріжте навпіл, кісточку видаліть, м'якуш наріжте тонкими півкружальцями. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати найсмачнішу кутю з халвою за подільським рецептом. За неї подякують усі Фету наріжте кубиками. Цибулю очистіть і тоненько нашаткуйте. Салатний мікс помийте та обсушіть. Для заправки у піалі змішайте всі інгредієнти. У великий салатник викладіть салатний мікс, потім додайте решту підготовлених інгредієнтів. Посоліть, полийте заправкою і перемішайте. Якщо немає сил та часу довго стояти на кухні після важкого робочого дня, то приготуйте легку вечерю. Куряче філе у вершковому соусі можна приготувати за 30 хв. У якості гарніру підійдуть спагеті.
we.ua - Справжній вибух смаків: поживний салат з куркою та хурмою здивує усіх
Як швидко почистити часник: два перевірені способи
Усі господині знають, що очищення часнику від лушпиння завжди вимагає багато часу. Крім того, ще й неприємний запах залишається на руках. Існують два цікавих способи швидкого очищення часнику за допомогою води. Ці варіанти допоможуть не витрачати час та зусилля на цю справу, пише Тhе dаіly mеаl. Для першої техніки треба взяти миску та покласти в неї зубчики часнику. Туди треба додати трохи гвоздики і залити теплою водою. Залишаємо приблизно на дві хвилини і після цього шкірка легко зніматиметься. Як зазначається, цей прийом схожий на бланшування, оскільки допомагає зберегти смак, але й водночас послаблює лушпиння. Таким чином можна також очистити й цибулю-шалот. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім дієвих способів, як з цибулі вивести гіркоту Для другого методу зубчики часнику спочатку потрібно покласти на 20 секунд до мікрохвильової печі. Коли вони охолонуть, покладіть їх та гвоздику у ємність та активно трусіть приблизно 30 секунд, щоб очистити часник від шкірки. За необхідності це можна робити й довше. Подрібнити цибулю і не розплакатися може далеко не кожен кухар. Це вміння є одним з найважливіших на кухні, тому що цибуля активно використовується при приготуванні багатьох страв. Gаzеtа.uа називає одну перевірену хитрість, яка допоможе стримати сльози. Навіть не відчуєте печіння в очах.
we.ua - Як швидко почистити часник: два перевірені способи
Charitable Foundation «Come Back Alive»
The "Come Back Alive" Foundation is close to the Ukrainian military. The front line of the Russian-Ukrainian war is not only the front. It is where the war for Ukraine is going on. In hospitals, in warehouses, landfills, in mass media, in offices. We supply and repair equipment, train soldiers and officers, help transform the Armed Forces, provide first-hand accounts of war and stem the flow of propaganda and disinformation. Provides the Ukrainian army with the most important tactical advantage.
we.ua - Charitable Foundation «Come Back Alive»
Три способи, як швидко почистити гарбуз від твердої шкірки
Взимку гарбуз в багатьох українців - один із найголовніших овочів на столі. Його тушать, з гарбуза варять супи, роблять гарніри, тушать з м'ясом, роблять випічку та десерти. Найважче в приготуванні гарбуза це його очистити. Не секрет, що деякі сорти гарбуза мають дуже тверду шкірку. І чим довше гарбуз буде зберігатися, тим твердішою стане його шкіра, пише tsn. Як швидко почистити гарбуз від твердої шкіри Спосіб, який пропонують досвідчені господині це замочити гарбуз. Для цього потрібно залити гарбуз на ніч чи на 12 годин водою. Щоб вода його повністю покрила, гарбуз можна зверху чимось притиснути. Після такого замочування шкірка стане м'якою і для того, щоб почистити гарбуз не потрібно буде прикладати багато зусиль. Як почистити гарбуз за допомогою духовки, мікрохвильової печі Щоб швидко почистити гарбуз, його можна попередньо запекти в духовці чи мікрохвильовій печі. Мабуть, найпростіший спосіб очистити гарбуз це запекти його в духовці, можна навіть цілим. Духовку розігрівають до 180 градусів, і тримають в ній гарбуз хвилин 10. За цей час шкірка стане м'якшою і її можна буде зняти ножем. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки гарбуза можна з'їсти за день: назвали користь і шкоду сезонного овоча Деякі господині рекомендують спочатку порізати гарбуз на частини та покласти їх шкірою вниз у розігріту до 180 градусів духовку. Щоб запекти гарбуз в мікрохвильовій печі, зробіть на ньому декілька проколів виделкою, а потім поставте в мікрохвильову піч всього на 5-10 хвилин. Після цього дістаньте його та очистить. Запечений гарбуз зі спеціями це смачно, корисно і низькокалорійно. А ще його легко приготувати та трансформувати під свої вподобання. Гарбуз, запечений у духовці, простий і універсальний рецепт. Підійде і для окремої закуски, і для гарніру до м'яса. Радимо подавати скибки гарбуза зі спеціями з грецьким йогуртом чи сметанно-часниковим соусом.
we.ua - Три способи, як швидко почистити гарбуз від твердої шкірки
Що приготувати у піст: спробуйте страви, які відкриють нові смаки та збагатять ваш раціон
Різдвяний піст - це особливий час, коли віряни відмовляються від певних продуктів, зокрема м'яса та молочних виробів. Але це не означає, що під час посту стіл має бути одноманітним. Існує безліч смачних та корисних страв, які подарують задоволення та підтримають сили. Gаzеtа.uа пропонує три рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого пісного раціону у цей період. Крем-суп із сочевиці та печеного перцю Навіть дотримуючись посту, можна харчуватися смачно та різноманітно, тому дуже рекомендую приготувати та спробувати цей пісний крем-суп. Інгредієнти 2 болгарських перці (загальна вага 600 мл води) сіль, перець, паприка, італійські трави оливкова олія та зелень для подачі. Як приготувати Духовку розігріваємо до 200С (конвекція + гриль). Перці добре миємо, викладаємо у форму та ставимо в духовку. Запікаємо ~30 хв до підпалин. Після перекладаємо в тарілку та накриваємо кришкою або харчовою плівковою. Коли охололи, очищуємо від шкірки та насіння. В каструлі з товстим дном розігріваємо олію, додаємо цибулю та обсмажуємо до мʼякості. Далі додаємо моркву і тушкуємо все разом 3-5 хв. Нарізка овочів не має значення, так як в кінці все рівно все будемо збивати. Наступними додаємо часник, перець, картоплю та добре промиту сочевицю (попередньо замочувати не потрібно). Перемішуємо і заправляємо спеціями. Вливаємо бульйон або гарячу воду та варимо до готовності всіх інгредієнтів. В кінці за допомогою блендера збиваємо наш суп до однорідної кремової консистенції і готово. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Наталі | Фудблог Смачні рецепти ✨ (@nаtа.сооkіng) Корейський салат Інгредієнти 800 г цвітної капусти цибуля болгарський перець (жовтий та червоний) 1-2 моркви 3-4 зуб. часнику сік лимону або оцет Приправа для моркви по-корейський 80 мл рослинної олії Петрушка Як приготувати Цвітну капусту розділяємо на невеликі суцвіття. Воду солимо, доводимо до кипіння, і відправляємо туди капусту, відварюємо 2-3 хвилини після закипання, щоб вона залишилася хрусткою. Після цього виймаємо її та охолоджуємо. Нарізаємо одну цибулину та трохи обсмажуємо на олії. Два болгарські перці нарізаємо їх соломкою. Моркву натираємо на спеціальній терці для моркви по-корейськи. Перекладаємо все в глибоку миску: охолоджену капусту, обсмажену цибулю, перець і моркву. Додаємо три зубчики часнику, видавлені через прес, і сік половини лимона або оцет. Додати приправу для моркви по-корейськи. Вливаємо гарячу олію, щоб спеції та часник краще віддали свій аромат. Додаємо дрібно нарізану петрушку, все добре перемішуємо і відправляємо в холодильник на 1 годину. Після цього викладаємо салат на тарілку й насолоджуємось. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Наталія Жук (@nаtаlііа_zhuk_сооkіng) ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжнє гастрономічне відкриття: п'ять начинок для вареників, які здивують смаком усіх Гарбузові цукерки Гарбуз виходить, як мармелад, і діти його просто обожнюють. Інгредієнти: 500 г гарбуза 60-80 г цукру Сік половини лимона. 8 г агар-агар Як приготувати Очищаємо гарбуз та нарізаємо на невеликі шматочки. 500 г очищеного та нарізаного гарбуза перекладаємо в каструлю, ставимо на плиту та заливаємо водою. Варимо приблизно 10-15 хвилин, під час процесу знімаємо пінку. Як гарбуз зварився, зливаємо воду і збиваємо його блендером. Додаємо цукор та сік половини лимона, ще раз ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Тим часом змішуємо приблизно 10 г агар-агару з чотирма столовими ложками холодної води. Перемішуємо та додаємо до гарбуза, готуємо ще 3 хвилини на маленькому вогні. Переливаємо у форму, даємо охолонути, після чого ставимо в холодильник на 2-4 години. Дістаємо з холодильника, перевертаємо та нарізаємо. Це найсмачніший десерт із гарбуза. Обов'язково спробуйте приготувати. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Наталія Жук (@nаtаlііа_zhuk_сооkіng) Хто дотримується посту, ця страва буде до смаку. Приготуйте ситні котлетки до обіду з вівсяних пластівців та картоплі. Рецепт дуже легкий з мінімальною кількістю інгредієнтів і не потребує багато часу для приготування.
we.ua - Що приготувати у піст: спробуйте страви, які відкриють нові смаки та збагатять ваш раціон
Як зробити вашу каву ще смачнішою: сім ідей для гурманів
Відкрити нові смаки та аромати кави можна завдяки додатковим інгредієнтам. Вони лише покращать смак напою, а й зроблять його особливим. Розкриваємо сім цікавих варіантів, які допоможуть перетворити звичайну каву на справжню насолоду. Спеції Кориця, імбир, ваніль, кардамон, гвоздика, аніс, кмин. Додати можна будь-яку, головне в помірній кількості, щоб пряність підкреслила аромат, а не "забила" смак кави. Вершкове масло Вершкове масло з давніх-давен додавали в каву. Це надає напою ніжного смаку та м'якого аромату. Ба більше, це чудовий варіант для людей, які не встигають поснідати. Кава з маслом чудово замінює сніданок. Мед Те, що мед доречно додавати лише в чай - міф. Він чудово підкреслить витончений смак кави. Алкогольні напої Кава з додаванням коньяку, лікеру чи рому не лише вразить унікальним смаком, а й зігріє вас на прогулянці вечірнім засніженим парком. Морозиво, зефір або шоколад Поціновувачам солодкого точно сподобається кава з морозивом, яка має назву "глясе". Також підійде зефір маршмелоу. А шоколад - це вічна класика. Просто додайте трохи какао-порошку, стружки чи сиропу - і насолоджуйтеся неперевершеним смаком. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава по-грецьки з густою пінкою: як створити ідеальний напій на початку дня Горіхи Додайте до напою подрібнені обсмажені арахіс, мигдаль або фундук. Цитрусова цедра Натріть на дрібній терці трохи цедри апельсина, мандарина чи лимона. Це надасть каві неймовірного аромату. Приготувати вдома смачну розчинну каву, яку подають у кав'ярні, доволі просто. Треба знати всього кілька правил. Є кілька простих рецептів напоїв, які можете спробувати з вашими новими навичками приготування розчинної кави. Обидва рецепти не потребують дорогого обладнання з кав'ярні - лише блендер, деякі спеції і ваше улюблене горнятко.
we.ua - Як зробити вашу каву ще смачнішою: сім ідей для гурманів
Три ідеї, з чого приготувати ароматну запіканку для ситної вечері
Запіканка - це популярна страва серед українців, яка готується зі зварених або сирих подрібнених продуктів. Може бути сирна, м'ясна, овочева, вегетаріанська запіканки. Запікаються найчастіше як для самостійної їжі, так і для додаткового перекусу. Gаzеtа.uа пропонує три рецепти легких, але поживних запіканок на вечерю, які багаті клітковиною Запіканка з квасолею та овочами Інгредієнти: консервована квасоля, нарізані овочі (помідори, цибуля, перець), оливкова олія, спеції за смаком, твердий сир, яйця. Приготування. Розігрійте духовку до 180&dеg;С. Перемішайте квасолю та нарізані овочі у формі для запіканок. Зверху додайте нарізаний сир. У іншій мисці збийте яйця разом із спеціями та залийте це сумішшю овочі та сиру. Запікайте в духовці приблизно 20-25 хв. або доки верх не стане золотистим. Запіканка з броколі та куркою Інгредієнти: нарізаний броколі, курячі філе, сіль, перець, твердий сир, молоко або вершки, яйця. Приготування. Розігрійте духовку до 180&dеg;С. В киплячій воді варіть броколі до напівготовності. Наріжте куряче філе на шматочки і обсмажте на сковороді до готовності. У формі для запікання розкладіть шматочки курятини та варений броколі. У іншій мисці збийте яйця разом із молоком або вершками, сіллю та перцем. Залийте це сумішшю шматочки курки та броколі. Зверху посипте твердим сиром. Запікайте в духовці приблизно 25-30 хв. або доки верх не стане золотистим. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімум часу та продуктів: зберігайте рецепт лінивої запіканки з лаваша Овочева запіканка з цукіні та картоплею Інгредієнти: нарізаний цукіні, нарізана картопля, нарізані помідори, нарізана цибуля, твердий сир, сіль, перець, оливкова олія. Приготування. Розігрійте духовку до 180&dеg;С. У формі для запікання розкладіть шарами нарізану цукіні, картоплю, помідори та цибулю. Посоліть та поперчіть за смаком. Зверху наріжте твердий сир. Полийте оливковою олією. Запікайте в духовці приблизно 30-35 хв. або доки картопля не буде м'якою, а верх не стане золотистим. Ці запіканки стануть смачним і поживним варіантом на вашу вечерю, багатим на клітковину і корисні овочі. Легкий і ситний сніданок можна приготувати буквально за 15 хвилин. Для цього треба мати яйця та тісто філо. Такий варіант сніданку вам точно сподобається. По рецепту треба мати вершкове масло. Якщо його немає, тісто можна змастити злегка водою, молоком або олією. Або візьміть 200 гр турецького йогурту, стільки ж води, дрібку солі, 1 ст. л. олії, 1 ч. л цукру, 1-2 яйця. Все змішайте і змастіть листи. Рештою залийте пиріг.
we.ua - Три ідеї, з чого приготувати ароматну запіканку для ситної вечері

What is wrong with this post?