Ukrainians news about Кухня

Sign up, for leave a comments and likes
Gazeta.ua on gazeta.ua
Кабачкова лазанья: ідея смачного обіду без грама борошна
Якщо любите готувати італійську лазанью, спробуйте альтернативу їй. В рецепті замість макаронних пластин, використайте тонко нарізані скибки кабачків. Така версія підходить тим, хто стежить за фігурою, уникає глютену або просто хоче спробувати щось нове й смачне. Кабачкова лазанья: рецепт Інгредієнти: Кабачки - 2-3 шт. (середнього розміру) Фарш (курячий або яловичий) - 400 г Помідори або томатний соус - 300 г Цибуля - 1 шт. Часник - 2 зубчики Твердий сир - 150 г Оливкова олія - 2 ст. л. Сіль, перець, орегано, базилік - за смаком. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заморожуємо кабачки на зиму: основні кроки, які варто знати кожному Як приготувати Наріжте кабачки вздовж тонкими пластинами. Посоліть і залиште на 10 хвилин, щоб вони пустили сік. Потім обсушіть паперовим рушником, щоб увібрав зайву вологу. Обсмажте дрібно нарізану цибулю з фаршем. Додайте подрібнені помідори або соус, часник, спеції. Готуйте 10-15 хвилин до загустіння. У форму викладіть шарами: кабачки, м'ясна начинка, трохи сиру. Повторюйте шари. Завершіть верхнім шаром кабачків і сиру. Поставте у розігріту до 180&dеg;С духовку на 30-35 хвилин. Дайте настоятися 10 хвилин, наріжте і подавайте з зеленню. Існує безліч варіантів страв з кабачками. В сезон дозрівання цього овочу, Gаzеtа.uа публікує три незвичні рецепти, за якими ви точно ще не готували кабачки. Смачно, просто й зовсім по-новому.
we.ua - Кабачкова лазанья: ідея смачного обіду без грама борошна
Gazeta.ua on gazeta.ua
Сніданок, який контролює рівень холестерину: про які продукти йдеться
Сніданок може мати вплив на рівень холестерину. Продукти, які багаті на розчинну клітковину, рослинні білки та корисні жири, допомагають знижувати "поганий" холестерин і підтримувати здоров'я серця. Серез цих продуктів вагоме місце віддають кіноа, пише Еаtіng wеll. Чому корисно їсти кіноа на сніданок Улюблений сніданок, який дієтологи рекомендують людям з високим рівнем холестерину - це кіноа, адже це цільне зерно, яке можна приготувати за 15 хвилин. Кіноа досить універсальне, оскільки його можна використовувати для приготування пікантного сніданку з яйцями, беконом або солодшої страви, як-от з корицею. Загалом, це зерно відоме як повноцінний білок, оскільки воно містить усі дев'ять незамінних амінокислот, а також багате на складні вуглеводи, такі як клітковина, яка необхідна для контролю рівня холестерину. Боул з кіноа, яблуками та корицею Інгредієнти кіноа - 1/2 склянки (суха) вода або рослинне молоко - 1 склянка яблука - 1-2 шт. мед або кленовий сироп - 1-2 ч. л кориця - 1/2 ч. л волоські горіхи або мигдаль - жменя (за бажанням) родзинки або журавлина - 1-2 ст. л насіння чіа або льону - 1 ч. л щіпка солі Як приготувати Промийте кіноа та відваріть у воді або молоці з дрібкою солі до готовності (приблизно 15 хвилин). Залиште на кілька хвилин під кришкою, щоб набрякло. Наріжте яблука кубиками або скибочками. Можна тушкувати на сухій сковороді з краплею води, корицею та медом 3-5 хвилин - або додати сирими. У мисці з'єднайте гарячу кіноа, яблука, корицю, родзинки, горіхи та інші добавки. Полийте медом або сиропом. Подавайте теплим або охолодженим, можна додати ложку йогурту або рослинного йогурту зверху. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрет довголіття у сніданку: що їсти у ранковий час Чим корисна така страва Збагачений рослинним білком. Білок є обов'язковим компонентом будь-якого здорового прийому їжі, особливо на сніданок. Цей рецепт пропонує 12 г білка на порцію з кіноа, мигдалевого масла та нарізаного мигдалю. Заміна джерел тваринного білка на білки з горіхів, цільного зерна, насіння та бобових принаймні раз на тиждень може запобігти серцево-судинним захворюванням та передчасній смерті. Багато клітковини. Харчові волокна корисні для всіх, оскільки вони допомагають знизити рівень холестерину ЛПНЩ. Чоловікам слід споживати від 31 до 34 г клітковини щодня, а жінкам - від 25 до 28 г. Корисні для серця жири. Відомо, що насичені жири підвищують ризик високого рівня холестерину. Рецепт сніданку з кіноа містить корисні для серця мононенасичені жири з мигдалю. Мононенасичені жири корисні для здоров'я, оскільки вони знижують рівень холестерину, що допомагає запобігти ризику інсульту та серцевих захворювань. Серед довгожителів є один особливий смаколик, який сприяє тривалості життя. Дослідник Ден Бюттнер назвав десерт, який часто їдять жителі таких "блакитних зон", як Японія, Греція, Італія, Каліфорнія та Коста-Ріка. Йдеться про пудинг із насіння чіа з полуницею та ваніллю. Цей десерт з високим вмістом білка, насичений клітковиною та омега-3 жирними кислотами.
we.ua - Сніданок, який контролює рівень холестерину: про які продукти йдеться
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як приготувати квас вдома: два рецепти, за якими напій вдасться з першого разу
Рецептів приготування квасу у літній час є досить багато. Gаzеtа.uа пропонує два варіанти, які варті уваги. Вдасться з першого разу, бо особливих кулінарних здібностей не потрібно мати. Основними інгредієнтами першого рецепту є житній хліб, вода, цукор, дріжджі. Рецепт квасу з хліба на дріжджах, яким поділився автор YоuТubе каналу "Сімейка S". Хлібний квас у домашніх умовах Інгредієнти: житній хліб - 0,5 кг; вода - 4-5 л; цукор - 130 гр; пресовані дріжджі - 10 гр; родзинки - 30 гр. Як приготувати Хліб потрібно нарізати на невеличкі шматки, викласти на деко та відправити в розігріту духовку на 15 хвилин. Коли сухарі із хліба будуть готові, поміщаємо їх у 3 л. банку та заливаємо двома літрами кип'ятку. Дану суміш потрібно залишити на чотири год, щоб хліб віддав весь свій смак. Коли час вийшов, потрібно перелити рідину в іншу посудину за допомогою сита. Це робиться для того, щоб відділити хліб від води. Важливо: з хліба потрібно добре видавити всю рідину, так смак стане більш насиченим. Хлібну суміш можна використовувати повторно. Її потрібно залити тією самою кількістю гарячої води та залишити настоюватись. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрийте нові горизонти смаку: три незвичайні рецепти чаю для літньої освіжаючої насолоди В проціджену суміш додаємо цукор, родзинки, дріжджі та ретельно перемішуємо. Після цього ставимо все в тепле місце на 1 годину, щоб дріжджі почали працювати. Коли час вийшов, ставимо квас в холодильник на кілька годин. Смачний домашній напій готовий. Весь процес приготування може забрати майже 24 годин, але краще настоювати такий квас 1,52 доби. Тоді смак напою вас приємно здивує. Квас на основі екстракту цикорію Рецептом квасу з цикорію поділилася фудблогерка Марина Гармаш. Інгредієнти 10 л води, 2 банки по 0, 5 л цукру, 20 гр лимонної кислоти, 25 гр пресованих дріжджів, 15 - 20 шт. родзинок, 200 мл рідкого розчинного цикорію у банках. Як приготувати Закип'ятіть воду, охолодіть. Розчиніть в теплій воді цукор, лимонну кислоту, цикорій та дріжджі, додайте родзинки. Накрийте ємність з квасом, не щільно. Та залиште на три години при кімнатній температурі. Розливайте по двох каструлях, так швидше грає. Через три години розлийте по пляшкам, не до кінця. Приберіть в холодильник на ніч. Квас готовий, в міру солодкий, ароматний, сильно - газований. Дуже нагадує квас з бочки. А саме головне, він значно дешевший, ніж той бочковий варіант. Так як нема консервантів,термін зберігання три-п'ять діб. Один з улюблених варіантів. Щоб тримати водний баланс влітку, варто не лише пити багато води, а і "їсти" її. Для цього підійдуть літні овочі та фрукти. Фрукти та овочі можна споживати окремо або додавати у питну воду, наприклад, малину чи полуницю. До найбільш насичених водою овочів відносять огірки. При 96% води мають високий вміст заліза, вітамінів К та В6. 96% води містити й низькокалорійний салат Айсберг. Полуниця на 92% складається з води і насичена клітковиною та вітаміном С.
we.ua - Як приготувати квас вдома: два рецепти, за якими напій вдасться з першого разу
Gazeta.ua on gazeta.ua
П'ять найсмачніших ситних сніданків на кожний день тижня, які готуються за 10 хв
Ситний сніданок приготувати досить легко, якщо наперед скласти меню і купити потрібні продукти. Ось орієнтовний список продуктів, пише ukrаіnky. Кількість визначайте самі з огляду на кількість членів родини та їхні вподобання: десяток яєць; сир твердий і кисломолочний; вівсянка (або гранола, мюслі чи рис); молоко; йогурт; хліб; бекон (шинка); будь-які овочі та фрукти. І не думайте пропускати сніданок. Не поснідаєте повноцінно зранку, переїсте вдень і ввечері. Понеділок Вівсянка (або рисова каша) зі смаколиками Потрібно: 150 г вівсяних пластівців; вода чи молоко; доповнення на вибір: варення, мед, какао, перетерте з цукром (1:1); 1 ст. л. заморожених ягід; або жменька подрібнених сухофруктів, горіхів. Готуємо. Пластівці викладаємо у тарілку. Кладемо щось із обраних смаколиків. Заливаємо окропом або щойно кип'яченим молоком. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин. Можна просто зварити вівсянку (рис) і додати все це у варену кашу. Ще й мед чи варення до смаку. Вівторок Сирники з бананом Потрібно: 200 г домашнього сиру; 3 ст. л. борошна; 1 маленький банан; 1 яйце; 2 ст. л. цукру; по дрібці ваніліну і солі, мед і олію для смаження. Готуємо. Розминаємо виделкою (або в блендері) банан до стану пюре. Змішуємо з сиром, додаємо решту інгредієнтів та спеції, окрім олії і меду. Якщо тісто буде надто рідким, додаємо ще трохи борошна. Смажимо, як звичайні сирники. Поливаємо медом. Середа Тости з яйцем-пашот Потрібно: хліб (тости); яйце; 1 л води; 1,5 ст. л. оцту; твердий сир; шматочки шинки або слабосолоної риби; будь-які овочі, листя салату. Готуємо. Обсмажуємо тости. Водночас готуємо пашот. У банячку доводимо до кипіння 1 л води, солимо і додаємо оцет. Беремо ложку і перемішуємо воду швидко, щоб у центрі утворилося заглиблення. В неї хутко вбиваємо сире яйце. Варимо 2-3 хвилини. Виймаємо яйце ложкою. На тости кладемо овочі, листочок салату, сир. Зверху пашот. З кавою смакує неймовірно. Четвер Смузі Потрібно: блендер; 1 склянка йогурту; будь-які попередньо розморожені чи свіжі сезонні фрукти з м'якоттю (банан, хурма, ягоди), крім цитрусових; 1 ст. л. вівсяних пластівців (бажано попередньо запарити в окропі) або мюслі чи гранола, мед. Готуємо. Фрукти чистимо, залишаємо лише м'якоть. Кладемо всі складники в чашу блендеру. Збиваємо до консистенції коктейлю. Рідкий сніданок готовий. П'ятниця Омлетні мафіни Потрібно: форма для кексів (бажано силіконова); яйця (кількість залежить від порцій); бекон (нарізаний смужками) чи пластівці шинки; ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омлет у вигляді кексів сподобається усім: як приготувати швидкий ситний сніданок овочі (будь-які, подрібнені кубиками); твердий сир (потертий); сіль, перець. Готуємо. Вмикаємо і добре розігріваємо духовку. Збиваємо яйця з сіллю-перцем. У кожну формочку викладаємо кільцем бекон або застилаємо дно шматком шинки. (Якщо нема бекону, змащуємо стінки форми маслом чи олією). Кладемо нарізані овочі, заливаємо яйцями, зверху присипаємо сиром. Запікаємо при 180С 7-10 хвилин. На вихідні, коли зранку нікуди не треба квапитися, можна насмажити на сніданок млинців або оладок. Уміння приготувати на сніданок яйце пашот дається не кожному з першої спроби. Але спосіб відварити яйце в гарячій воді без шкаралупи дозволяє отримати яйце максимально делікатне, яке збереже шовковистий і ніжний білок та апетитно тягучий жовток. То ж такому методу варто навчитися. Доповнене хрустким тостом, овочами або свіжою зеленню, яйце пашот - корисний і дуже смачний сніданок, який можна приготувати за кілька хвилин.
we.ua - П'ять найсмачніших ситних сніданків на кожний день тижня, які готуються за 10 хв
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як обрати якісне й смачне сало ‒ корисні поради
Сало можна використовують для приготування різних страв. Важливо, що воно було якісним і смачним. Якість сала визначають, зокрема, за його щільністю, пружністю та товщиною. Кілька порад, як придбати хороше сало, зібрала Gаzеtа.uа. За кольором сало повинно бути рівномірно світло-рожевим. Добре, коли є тонкий прошарок м'яса. Можна обирати сало за запахом. Дехто навіть на ринку підпалює шматок сала запальничкою. Якщо запах не дратує ‒ можна купувати. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросли ціни: які продукти подорожчали найбільше Перевірити свіжість сала можна багатьма способами. Найпростіше ‒ протнути шкірку сірником. Якщо протикаються легко, то сало свіже. Шкурка має бути пружною. А в сало, де є великий прошарок м'яса, сірник має входити туго. Товщина сала залежить від частини, з якої це його зняли. На ринку рекомендують шукати сало із залишками щетини. Це означає, що свиня вирощена вдома без шкідливих добавок. Сало умовно ділять на фермерське і домашнє. Фермерська свинина містить більше м'язової тканини, домашня ‒ більше сала. Зачасту хребтове сало беруть на салямі, адже воно має жорстку структуру. Бічне сало купують для варених ковбас, бо воно м'яке і рівно розподіляється. Морозильні камери часто стають звалищем для залишків їжі та всього, що ми не хочемо їсти одразу. А також речей, які або там не повинні бути, або навіть можуть бути небезпечними. Є п'ять речей, які ви ніколи не повинні зберігати в морозилці. З переліком можна ознайомитися у новині Gаzеtа.uа.
we.ua - Як обрати якісне й смачне сало ‒ корисні поради
Gazeta.ua on gazeta.ua
Швидкі літні сніданки для дітей: сім варіантів на кожний день
Влітку дітям на сніданок найкраще підійдуть легкі, але поживні страви, багаті на вітаміни та корисні речовини. Радимо комбінувати складні вуглеводи (цільнозернові каші, хліб), білки (яйця, кисломолочні продукти, сир) та свіжі фрукти і овочі. Варіанти сніданків Каші з ягодами та фруктами: Вівсяна, гречана або рисова каша з додаванням свіжих сезонних ягід (полуниця, малина, чорниця) та фруктів (наприклад, банани, яблука, персики). Сирники або запіканка з ягодами: Смачний та корисний варіант, який можна приготувати з кисломолочного сиру, яєць, борошна та ягід. Омлет з овочами: Швидкий та ситний сніданок, який можна доповнити свіжими помідорами, огірками, зеленню. Тости з авокадо та яйцем: Цільнозерновий хліб з авокадо, яйцем (вареним, смаженим або у вигляді яєчні) та свіжими овочами. Ледачі сирники або млинці: Простий та швидкий спосіб приготування, який подобається дітям. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві вареники по-польськи без борошна: ароматний сніданок, який полюблять діти Фруктові салати з йогуртом: Легка та освіжаюча страва, що наситить дитину вітамінами. Домашні бутерброди: Використовуйте цільнозерновий хліб, сир, овочі та нежирне м'ясо або птицю. Корисні поради: Намагайтеся використовувати сезонні овочі та фрукти, адже вони містять найбільше вітамінів. Уникайте додавання цукру у страви, краще використовувати натуральні підсолоджувачі, такі як мед або сухофрукти. Забезпечте дитину достатньою кількістю води, особливо у спекотні дні. Намагайтеся чергувати страви, щоб сніданок був різноманітним та цікавим. Здорове збалансоване харчування є одним з визначальних факторів для всіх аспектів здоров'я, включаючи ріст і функціонування мозку. Дослідження показали, що продукти з певними компонентами найліпше підтримують розвиток мозку і покращують когнітивні функції у дитинстві і підлітковому віці. Кисломолочні продукти, такі як йогурт, є хорошим джерелом йоду, мікроелемента, потрібного для розвитку мозку і когнітивних функцій. Діти, які споживають недостатню кількість йоду, частіше страждають від когнітивних розладів. Дефіцит йоду частіше зустрічається у вагітних жінок і дітей, особливо при недостатньому і незбалансованому харчуванні.
we.ua - Швидкі літні сніданки для дітей: сім варіантів на кожний день
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ситний обід за мінімум часу: запікаємо фарширований перець з куркою та грибами
Корисний обід легко приготувати, щоб вийшло смачно, збалансовано та красиво на тарілці. Цей рецепт запеченого болгарського перцю з грибами чудово підійде, якщо дотримуєтесь правильного харчування в процесі схуднення. "Запечений перець із куркою, грибами, рисом і сиром - це про білок, ситість і теплу домашню їжу", - пише блогерка Вікторія Королівська і ділиться смачним рецептом обіду. Запечений перець із куркою та грибами Інгредієнти Болгарський перець - 1 шт Куряче філе - 80 г Шампіньйони - 80 г Цибуля - 30 г Йогурт - 50 мл Рис відварений - 50 г Твердий сир до 45% - 20 г Олія - 5 г Сіль, спеції, зелень Салат: Помідори чері - 80 г Огірок - 50 г до Листя салату - 40 г Стручкова квасоля (або спаржа) - 30 г Олія - 3 г Насіння або горішки - 5 г ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оцінить чоловік і діти: як приготувати французький гарячий бутерброд крок-месьє за 20 хвилин Як приготувати Перець розрізати навпіл, запекти 1520 хв при 220&dеg;С. Гриби та цибулю обсмажити, додати подрібнену курку, рис, йогурт - тушкувати до густоти. Наповнити перці сумішшю, посипати сиром і запекти до рум'яності. Салат: овочі нарізати, квасолю відварити, змішати все й заправити олією та горішками. Це не просто "рецепт", а повноцінне персональне меню, яке підходить під реальне життя. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений VІКА КОRОLІVSКА (@kоrоlіvskа1) Ранковий прийом їжі має бути не лише поживним, а й вишуканим. Один із рецептів, який здивує ваших рідних та задасть настрій на весь день. Це омлет, запечений у половинках болгарського перцю з ароматною зеленню та пармезаном. Яскраві перці стають своєрідними "чашками" для ніжної яєчної маси, а пармезан додає неперевершеного смаку. Такий сніданок виглядає ефектно, готується просто й дарує справжнє кулінарне задоволення.
we.ua - Ситний обід за мінімум часу: запікаємо фарширований перець з куркою та грибами
Come Back Alive on we.ua
Charitable Foundation «Come Back Alive»
The "Come Back Alive" Foundation is close to the Ukrainian military. The front line of the Russian-Ukrainian war is not only the front. It is where the war for Ukraine is going on. In hospitals, in warehouses, landfills, in mass media, in offices. We supply and repair equipment, train soldiers and officers, help transform the Armed Forces, provide first-hand accounts of war and stem the flow of propaganda and disinformation. Provides the Ukrainian army with the most important tactical advantage.
we.ua - Charitable Foundation «Come Back Alive»
Gazeta.ua on gazeta.ua
Швидко, смачно і вишукано: як приготувати малиновий сендвіч з сиром брі
Якщо хочете здивувати своїх рідним вишуканим сніданком, як у ресторані, приготуйте малиновий сендвіч з сиром брі. Солодка малина, вершковий брі та хрусткий хліб створюють ідеальний баланс для сніданку, легкої обідньої перерви або навіть романтичної вечері. Готується просто, а виглядає й смакує так, ніби щойно з меню дорогого ресторану. Малиновий сендвіч з брі Інгредієнти Сир брі - 125 г Хліб тостовий, скибка - 4 шт. Варення малинове - 100 г Як приготувати Підготуйте сковороду або гриль для обсмаження скибочок хліба, а потім розплавлення сиру. Покладіть на гриль або пательню хлібні тости, як основу, і обсмажте кілька хвилин до зарум'янення. Поріжте сир брі, як торт: спочатку на чотири шматочки, а потім на вісім. На тости викладіть порівну пікантного брі та добре змастіть усе малиновим варенням. Тепер накрийте обидві порції верхніми тостами. Обов'язково треба підсмажити тости на грилі, сковорідці або духовці. Тільки тоді сир починає танути і насичувати хлібні шматочки, а температура посилюватиме малинову солодкість. Вас точно причарує така гармонія ароматів. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від сирників до ситної яєшні з авокадо: сім ідей для смачного та корисного сніданку у червні Поради Якщо ви готуєте одразу два сендвічі, то краще взяти невеличке коло брі 125 г. Тоді його зручно нарізати трикутними шматочками, щоб кожен містив білу скоринку плісняви. Подавати сендвічі краще одразу, поки сир ще теплий і тягучий. Якщо хочете більше контрасту, додайте трохи свіжомеленого перцю або тонку скибочку яблука для хрусткої текстури. Можна спробувати використовувати інші ягоди або фрукти, як-от інжир чи грушу. Важливо вибирати якісний хліб, тому що брі є вишуканим сиром, тому вимагає не менш вишуканого супроводу. Найкраще до нього підходить французький хліб на заквасці або дріжджах. Він також має приємний хрускіт після того, як обсмажиться на грилі. В розпал літа настав час легких сніданків, які не обтяжують, а заряджають енергією та свіжістю. Gаzеtа.uа пропонує п'ять ідей, що приготувати у ранковий час.
we.ua - Швидко, смачно і вишукано: як приготувати малиновий сендвіч з сиром брі
Gazeta.ua on gazeta.ua
Зелений борщ з яйцем пашот: зберігайте ідею обіду, який попросять ще
Зелений борщ з яйцем пашот підкорить не лише смаком, а й виглядом. Такий запашний обід легко приготувати вдома. Борщ стане справжньою родзинкою вашого обіду або вечері. Рецептом поділився шеф-кухар Олександр Огороднік. Поєднання кислинки щавлю, насиченого овочевого бульйону та ніжного яйця з рідким жовтком створює гармонію, перед якою важко встояти. Зелений борщ з яйцем пашот Рецепт на 56 літрів Інгредієнти для бульйону: Курка (ніжки або ціла) - 1 кг Морква - 3 шт (2 на засмажку, 1 на бульйон) Цибуля - 4 шт (2 на бульйон, 2 на засмажку) Селера - 2 стебла Лавровий лист - 2-3 шт (опалити) Чорний перець горошком - 10 шт Сіль - за смаком Вода - 5 літрів Засмажка: Рослинна олія - для смаження Морква (натерта) - 2 шт Цибуля (дрібно нарізана) - 2 шт Трохи солі - щоб овочі пустили сік Основні інгредієнти: Картопля - 500-700 г (кубиком) Щавель - 200 г Кріп - 15 г Петрушка - 15 г Яйця пашот - по порціях Сметана - для подачі Сіль, перець, дрібка цукру - до смаку Сік лимона (опційно, якщо щавель слабкий) Як приготувати: Бульйон: Обсмажте на сухій сковороді 2 моркви та 2 цибулини до підпаленої скоринки - це дає аромат. Покладіть курку, обсмажені овочі, селеру, петрушку, лавровий лист і перець у каструлю. Залийте 5 л холодної води, доведіть до кипіння. Зніміть піну, варіть на середньому вогні 1 годину. Потім вийміть курку, процідіть бульйон. Засмажка: Поки вариться бульйон, натріть моркву, поріжте цибулю. Обсмажте їх на олії на повільному вогні до золотистості й аромату з дрібкою солі, це допоможе швидше вивільнити сік. Основний етап: Наріжте картоплю кубиками, киньте в гарячий бульйон, варіть 5 хв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час варити борщ: на ринку падають ціни на овочі Додайте засмажку. Наріжте щавель і зелень. Додайте до борщу разом з розібраним курячим м'ясом. Закип'ятіть, посоліть, поперчіть, додайте дрібку цукру. Якщо потрібно - трохи соку лимона. Зніміть з вогню й дайте настоятись 15-30 хв. Яйце пашот: У ледь киплячу воду додайте трохи оцту і солі. Обережно вбийте яйце, варіть 2,5 хв. Дістаньте шумівкою. Подача: У тарілку налийте борщ, додайте яйце пашот, ложку сметани і зелень зверху. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Олександр Огороднік | Шеф-кухар 🇺🇦 (@о_gоrоdnіk) У спекотну погоду хочеться чогось легкого й освіжаючого. Шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився в Іnstаgrаm добіркою українських страв, які чудово замінять звичну окрошку. На першому місці - холодник, який ще має назву "бурячанка". Страва складається з буряка, яйця, огірка, зелені і кефіру і, до речі, є альтернативою борщу влітку.
we.ua - Зелений борщ з яйцем пашот: зберігайте ідею обіду, який попросять ще
Gazeta.ua on gazeta.ua
Смак літа в кожному ковтку: як приготувати черешневий лимонад для спекотних днів
У спекотні літні дні хочеться чогось смачного, прохолодного й натурального. Лимонад з черешні - саме те, що потрібно влітку. Готувати легко і швидко. Лимонад з черешні Інгредієнти на 2 літри 1 літр звичайної води; 1 літр газованої води; 500 грамів черешні; 100 грамів цукру; 1 лимон; кілька гілочок мʼяти; лід для подачі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два види напоїв, які не долають спрагу: від чого відмовитись у спекотні дні Як приготувати Добре промийте черешні під проточною водою та видаліть кісточки. Для зручності скористайтесь спеціальним пресом або шпажкою. Закип'ятіть воду, додайте до неї цукор і розмішуйте, поки він повністю не розчиниться. Висипте в сироп підготовлені ягоди та проваріть кілька хвилин. Залиште охолонути. Наріжте лимон невеликими скибочками. Листя м'яти злегка помніть руками, щоб вони пустили аромат, і додайте разом із лимоном до остиглого сиропу. Долийте газовану воду, ретельно все перемішайте. Розлийте напій у склянки, додайте кубики льоду. За бажанням прикрасьте листочками м'яти чи скибкою лимона. У спекотні літні дні особливо хочеться чогось прохолодного й освіжаючого. Спробуйте власноруч приготувати натуральні напої, які не лише втамовують спрагу, а й дарують енергію. Gаzеtа.uа публікує три напої, які варто спробувати цього сезону.
we.ua - Смак літа в кожному ковтку: як приготувати черешневий лимонад для спекотних днів
Gazeta.ua on gazeta.ua
Так вівсянку ще не готували: спробуйте рецепт від суперфіналістки Мастершеф
Вівсянка може бути зовсім не нудною, якщо приготувати її правильно. Тоді вона стає ідеальним варіантом на сніданок або легкий обід, каже суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко і ділиться рецептом. Вівсянка з помідорами та сиром Інгредієнти: Вівсянка (- 1 шт (великий); Вода - 500 мл; Цибуля - 1/2 шт; Часник - 2 зубчики; Томатний соус - 2 ст. л або паста - 1 ст. л; Орегано - 1 ч.л; Оливкова олія за смаком; Базилік свіжий - 6 листочків; Масло - 15 г; Пармезан - 50 гр за бажанням; Страчетелла (мʼякий сир) - за бажанням. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок кардіолога: з якої їжі починати день для підтримки серця Як приготувати: Обшпарте помідор, зніміть шкірку і дрібно наріжте. Обсмажте цибулю та часник до прозорого кольору. Додайте помідори, сіль, перець, орегано та томатний соус. Тушкуйте 5 хв. Додайте вівсянку та воду. Варіть до готовності, орієнтуючись на бажану консистенцію. В кінці додайте масло, змішайте. Додайте нарізаний базилік та приберіть з вогню. Для подачі я використовувала мʼякий сир, пармезан та оливкову олію. Ви можете подавати з яйцем пашот, зі смаженим беконом, будь-яким білком чи з авокадо. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко| Рецепти світу (@оlgа_rіаbеnkо_) Правильно підібраний раціон здатний допомогти організму м'яко знизити рівень кислотності, зменшити подразнення слизової та налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Банани мають природну лужну дію, що допомагає нейтралізувати шлункову кислоту. Вони також захищають слизову оболонку шлунку. А вівсянка добре вбирає кислоту і захищає стінки шлунку. Це чудовий варіант на сніданок для тих, хто страждає на печію.
we.ua - Так вівсянку ще не готували: спробуйте рецепт від суперфіналістки Мастершеф
Gazeta.ua on gazeta.ua
Картопляні гнізда з ароматними грибами: зберігайте ідею ситної сімейної вечері
Коли хочеться чогось простого, але смачного й ефектного - приготуйте картопляні гнізда. Їх ще називають гніздами. Ця страва не лише вразить апетитним виглядом, а й потішить насиченим смаком. Запечена картопля з ніжною грибною начинкою - чудова ідея для ситної сімейної вечері, яку легко приготувати з доступних інгредієнтів. Зберігайте рецепт, щоб здивувати близьких уже сьогодні. Картопляні човники з грибами та сиром Інгредієнти картопля - 4 шт. гриби - 300 г; цибуля - 2 шт. ; сметана - 2 ст. л.; сир - 100 г; сіль; перець; рослинна олія. Як приготувати Картопля для фарширування повинна бути великою. Найкраще зварити її в мундирі заздалегідь і остудити в холодильнику, тоді з неї простіше вирізати серединку. Щоб картопляний човник вийшов більш рум'яним, перед запіканням змастіть його зовнішні стінки олією. Цибулю дрібно нарізати. Вибрати кілька гарних печериць і вирізати 8 тонких пластинок - вони знадобляться для прикраси фаршированої картоплі. Решту грибів подрібнити. Сир натерти на дрібній тертці. Частину додамо в грибний фарш, а другою посиплемо картоплю зверху. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані макаронні гнізда: ідея смачної та оригінальної вечері На олії або вершковому маслі обсмажити до рум'яного кольору цибулю, додати гриби. Обсмажити з цибулею до випаровування рідини (близько 7-10 хвилин). Додати частину сиру. Додати 2 ст.л. сметани, посолити (0,5 ч.л. солі), поперчити (пара щіпок). Перемішати. Обсмажувати грибний жульєн, помішуючи, ще 2-3 хвилини. Зняти з вогню. Чайною ложкою дістаємо картопляну м'якуш, підсолюємо човник і начиняємо грибами, посипаємо сиром і зверху кладемо шматочок грибочка. Деко змастити олією. Викласти картопляні заготовки. Запікаємо при 200&dеg; близько 20 хвилин до рум'яної скоринки. Якщо хочете швидко та смачно приготувати обід чи вечерю, грильовані курячі грудки з овочевим салатом та йогуртовим соусом - ідеальний варіант. Цей рецепт поєднує у собі легкість приготування, користь для здоров'я та неймовірний смак. Усього кілька простих кроків, і ви зможете насолоджуватися чудовою стравою, яка підходить для всієї родини.
we.ua - Картопляні гнізда з ароматними грибами: зберігайте ідею ситної сімейної вечері
Gazeta.ua on gazeta.ua
Кишечник скаже "дякую": корисні продукти, які варто включити у вечірній раціон
Міцний імунітет, гарне самопочуття та навіть настрій залежить від здоров'я кишечника. Щоденне харчування відіграє ключову роль у підтримці правильної роботи травної системи, пише Еаtіng wеll. Що корисно для кишечника Обирайте рослинний білок Квасоля та бобові культури є чудовими джерелами білка, а також вони багаті на клітковину, необхідну поживну речовину, якої немає в курці, яловичині та рибі. Крім того, більшість видів квасолі та сочевиці містять комбінацію як розчинної, так і нерозчинної клітковини, яка по-різному сприяє регулярності. Лише пів склянки вареної чорної квасолі містить 8 г клітковини, що становить понад чверть добової потреби в клітковині. Бобові також містять безліч інших корисних поживних речовин, які підтримують здоровіший кишковий мікробіом. Вживайте цільнозернові продукти Дослідження показали, що люди, які їдять цільнозернові продукти, рідше менше страждають на закрепи. Їхні симптоми покращилися, коли вони вживали цільнозернові продукти або коричневий рис протягом чотирьох тижнів, порівняно з дієтою з білим рисом. Включіть овочі без крохмалю Овочі без крохмалю не тільки є гарним джерелом клітковини, але й багаті на антиоксиданти, які нейтралізують вільні радикали, що можуть сприяти запаленню. Запалення збільшує ризик багатьох хронічних захворювань, а також може призвести до закрепів. Крім того, овочі без крохмалю містять вітаміни та мінерали для підтримки загального здоров'я. Найкраща вечеря для кишківника Якщо ви шукаєте смачну вечерю, яка ще й буде дуже корисною для кишківника, то варто приготувати піту з печеного нуту та цвітної капусти з соусом із в'ялених помідорів. Інгредієнти (на 2 порції): піта - 2 шт. нут варений або консервований - 250 г цвітна капуста - 300 г оливкова олія - 2 ст. л. сіль, перець, паприка та сушений часник - за смаком Для соусу: в'ялені помідори в олії - 6-8 шт. грецький йогурт - 150 г часник - 1 зубчик лимонний сік - 1 ч. л. сіль, перець - за смаком Як приготувати Спочатку розігрійте духовку до 200&dеg;С і промийте та обсушіть нут. Цвітну капусту розберіть на дрібні суцвіття. Змішайте їх з оливковою олією, спеціями, сіллю та перцем. Викладіть на деко і запікайте 20-25 хвилин до золотистості та хрумкої скоринки. У блендері змішайте в'ялені помідори, йогурт, часник, лимонний сік, сіль та перець до однорідної маси. Піту можна трохи підсмажити на сухій пательні або в духовці. Змастіть внутрішню частину соусом, додайте листя салату, запечені нут і цвітну капусту. Полийте ще трохи соусом зверху. Чим корисна страва Багата на клітковину Досягти норми у споживанні клітковини на день буде легко, якщо приготувати цю страву на вечерю, оскільки вона містять цілих 13 г клітковини. Нут, цвітна капуста та цільнозернові піти додають кількості клітковини цій страві. Збагачений пре- та пробіотиками Пребіотики забезпечують "паливом" корисні бактерії, які живуть у кишечнику. Одним із чудових джерел пребіотиків є нут, який служить основним джерелом білка. Йогурт та в'ялені помідори поєднуються в ароматний соус, який також багатий на пробіотики завдяки йогурту. Продукти, багаті на пробіотики, допомагають підтримувати здоровий баланс корисних і шкідливих бактерій у кишечнику. Домашня піта з тунцем та овочами - це не просто смачний сніданок, а справжня поживна знахідка для тих, хто обирає корисну їжу. Смачне поєднання цієї ніжної риби та свіжих овочів дарує енергію на весь день. Піта легко готується і є чудовим варіантом для ситного ранку, що допоможе почати день на правильній ноті.
we.ua - Кишечник скаже дякую: корисні продукти, які варто включити у вечірній раціон
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як приготувати справжню одеську кабачкову ікру: рецепт від Савви Лібкіна
Поки триває сезон кабачків, обов'язково приготуйте з них ікру. Використайте рецепт одеського кухаря Савелія Лібкіна. Це ідеальна страва, яка варта уваги. Вона неймовірно смачна, до якої просто неможливо залишитись байдужими. "А ось магазинна кабачкова ікра не змінилася за останні 60 років. І жодна політична кон'юнктура не має влади над нею. Все те ж таки стерилізоване пюре майже помаранчевого кольору зі смаком глутамату натрію і приправ", - пише Савелій Лібкін. Інгредієнти Ранні молоді кабачки - 2 кг Помідори мікадо - 1 кг Перець болгарський - 400 г Цибуля ріпчаста - 400 г Часник - 200 г Перець червоний - 2 шт Оливкова олія - 200 мл Сіль Як приготувати Кабачки помити та нарізати вздовж на половинки, запікати під пергаментом 15-18 хвилин, за температури 220 &dеg;С. Охолодити та нарізати дрібним кубиком. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками. Цибулю і часник нашаткувати та пасерувати до повної готовності при низькій температурі, близько 15 хвилин. Солодкий перець запекти та очистити від шкірки. Розрізати та видалити насіння. Нарізати м'якуш кубиками. Гострий перець очистити від насіння і теж нашаткувати. Додати в цибулю з часником кабачок, помідор, болгарський та гострий перець. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти з корисного і ситного, коли немає електрики та газу: поради нутриціолога Посолити та перчити до смаку. Готувати на слабкому вогні, щоб все прокипіло 10-15 хвилин без кришки. Охолодити та додати оливкову олію. Довести сіллю до смаку. Ікра має постояти у холодильнику мінімум 2-3 години. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Савелий Либкин (@sаvvаlіbkіn) Кабачкова ікра - коронна літня страва. Проста, але водночас доступна і ситна. Вважається дієтичною, адже на 100 грамів містить 83 калорії. При цьому вимагає мінімум зусиль під час приготування. Зберігайте цей рецепт.
we.ua - Як приготувати справжню одеську кабачкову ікру: рецепт від Савви Лібкіна
Gazeta.ua on gazeta.ua
Від сирників до ситної яєшні з авокадо: сім ідей для смачного та корисного сніданку у червні
У червні смачний сніданок може включати свіжі ягоди, сезонні фрукти, овочевий омлет або смузі. Вівсянка з фруктами та горіхами, сирники, або ж бутерброди з цільнозернового хліба також будуть хорошим вибором. Ось декілька ідей для смачного та корисного сніданку у червні: Свіжі ягоди з йогуртом або сиром: Полуниця, малина, чорниця та інші ягоди, доступні в червні, чудово смакують з йогуртом або сиром. Омлет з овочами: Додайте до омлету свіжі помідори, перець, цибулю та зелень для більш насиченого смаку та корисних речовин. Смузі з фруктами та ягодами: Змішайте у блендері улюблені фрукти, ягоди та трохи йогурту або молока для швидкого та корисного сніданку. Вівсянка з фруктами та горіхами: Варіть вівсянку на молоці або воді та додайте улюблені фрукти, горіхи та трохи меду для солодощі. Сирники: Традиційна українська страва, яка може бути як солодкою, так і солоною, залежно від ваших уподобань. Бутерброди з цільнозернового хліба: Використовуйте цільнозерновий хліб та додайте корисні начинки, такі як сир, риба, м'ясо, авокадо тощо. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіжають і заряджають енергією на весь день: п'ять рецептів для літнього сніданку Гранола з фруктами та горіхами: Домашня гранола або покупна з додаванням фруктів та горіхів також стане чудовим варіантом. Яєчня з авокадо та тостами: Смажений хліб з авокадо та яйцем, приправлений спеціями, може бути чудовим поєднанням. Не забувайте додати до сніданку склянку води, щоб підтримувати водний баланс організму. Яйця - це основа для швидкого, поживного та смачного сніданку. Вони є в кожному холодильнику й підходять для безлічі страв. Омлет із начинкою, ніжна яєчня або модні яйця в авокадо - на вибір. Пропонуємо п'ять ідей для сніданку з яєць, які урізноманітнять ваш ранок і подарують заряд енергії на весь день.
we.ua - Від сирників до ситної яєшні з авокадо: сім ідей для смачного та корисного сніданку у червні
Gazeta.ua on gazeta.ua
Відкрийте нові горизонти смаку: три незвичайні рецепти чаю для літньої освіжаючої насолоди
Літо - час спекотних днів, коли організм прагне прохолоди і стрімко втрачає вологу. Перше, чого хочеться в спеку, - пити. Вода - найпростіше, чим можна подолати спрагу. Однак хочеться освіжитися чимось смачним. Спробуйте прохолодні напої, які легко приготувати самим. Gаzеtа.uа ділиться трьома рецептами літнього чаю Чай з базиліком та малиною Інгредієнти: свіжі листки базиліку, свіжа малина, чорний чай або зелений чай, мед (за смаком). Приготування: заваріть чорний чай або зелений чай за звичайним рецептом. Додайте кілька свіжих листків базиліку та декілька малинових ягід у чашку. Додайте трохи меду за смаком. Насолоджуйтесь ароматом та смаком цього освіжаючого чаю. Лавандовий лимонний чай Інгредієнти: сушена лаванда, свіжий сік з лимона, мед, чорний чай або зелений чай. Приготування: заваріть чорний чай або зелений чай. Додайте трохи сушеної лаванди в кількості за смаком. Додайте свіжий сік з лимона та мед за смаком. Зберіться з рідними та друзями в затишному місці і насолоджуйтеся цим ароматним напоєм. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ найсмачніших та найкорисніших продуктів літнього сезону: підбірка від дієтолога М'ятно-лимонний мохіто-чай Інгредієнти: свіжі листки м'яти, сік лимона, цукор або мед, зелений чай, лимон, лід. Приготування: заваріть зелений чай за звичайним рецептом. Додайте кілька свіжих листків м'яти, сік з половини лимона та цукор або мед за смаком. Додайте кубики льоду для охолодження. Прикрасьте скибочками лимона та листям м'яти. Насолоджуйтеся освіжаючим та ароматним смаком цього чаю, який нагадує класичний коктейль "мохіто", але без алкоголю. Щоб тримати водний баланс влітку, варто не лише пити багато води, а і "їсти" її. Для цього підійдуть літні овочі та фрукти. Фрукти та овочі можна споживати окремо або додавати у питну воду, наприклад, малину чи полуницю. До найбільш насичених водою овочів відносять огірки. При 96% води мають високий вміст заліза, вітамінів К та В6. 96% води містити й низькокалорійний салат Айсберг. Полуниця на 92% складається з води і насичена клітковиною та вітаміном С.
we.ua - Відкрийте нові горизонти смаку: три незвичайні рецепти чаю для літньої освіжаючої насолоди
Gazeta.ua on gazeta.ua
Вечеря за 25 хв.: приготуйте медово-імбирні стегенця за рецептом Ектора
Вечеря вийде ідеально, якщо приготуєте курячі стегенця. Цю страву оцінять і попросять ще подати до столу усі, кого нею нагодуєте. Рецептом курячих стегенець у медово-соєвому соусі з часником та імбирем поділився шеф-кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво. "У холодний період все більше хочеться ситних та пряних страв. Цей рецепт для кожної господині. Мʼясо виходить дуже соковитим, ароматним, з приємно-солодкуватою скоринкою", - каже Ектор Хіменес-Браво. Під час приготування з м'яса виділяється смачний натуральний сік, який змішується з пікантним соусом з меду, соєвого соусу, часнику та імбиру. Завдяки цьому курячі стегенця виходять соковитими, ніжними та насиченими смаком. І на це вам знадобиться лише кілька хвилин приготування. Інгредієнти Курячі стегна з гомілкою - 4 шт. Крохмаль кукурудзяний - 30 г Перець чорний мелений за смаком Соус соєвий - 100 мл Мед -30 г Імбир мелений - 20 г Часник, зубчики - 3 шт. Олія - 50 мл Кунжут білий - 40 г Як приготувати Зі стегон зріжте м'ясо, посоліть, поперчіть, обваляйте в кукурудзяному крохмалі та обсмажте шматочки на олії, по чотири хвилини з кожного боку. Соєвий соус, мед, натертий часник та імбир обʼєднайте й перемішайте. Вилийте на сковороду і доведіть до кипіння. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курка у карамельному соусі з відвареним рисом - ідеальний варіант для сімейної вечері Викладіть шматочки м'яса в соус і обсмажте ще по дві хвилини з кожного боку. Посипте готове м'ясо кунжутом та подавайте до столу. Куряче філе вийде надзвичайно ніжним та соковитим, якщо під час приготування додати один напій. М'ясо буде танути в роті, якщо наприкінці влиєте трохи молока.
we.ua - Вечеря за 25 хв.: приготуйте медово-імбирні стегенця за рецептом Ектора
Gazeta.ua on gazeta.ua
Стане прикрасою на родинному святі: як легко приготувати полуницю в шоколаді
Полуниця в шоколаді - це не тільки смачний десерт, але й справжнє задоволення для очей. Вона переносить нас у світ насолоди та робить будь-яку подію приємною та незабутньою. Такі солодощі можуть бути прикрасою на родинному святі або стануть чарівним подарунком для коханої людини. Дуже легко приготувати полуницю в шоколаді вдома, але треба знати секрети ідеального поєднання шоколаду та полуниці. Поради У цьому десерті дуже важливо обрати якісні інгредієнти, оскільки їх смак дуже легко відокремити один від одного. Полуниця Ягоди мають бути без будь-яких дефектів. Це важливо, тому що при зануренні їх у шоколад, буде утворюватися середовище розмноження бактерій. Обирайте полуницю велику, стиглу і щоб мала пружну форму. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна їсти полуницю при діабеті: назвали нешкідливу порцію Шоколад Обираємо тільки якісний шоколад, з великим вмістом какао-бобів та без домішок. Ви можете використати будь-який з видів шоколаду: чорний, молочний, молочний білий або навіть поєднувати, створюючи елегантний декор. Рецепт полуниці в шоколаді Інгредієнти: 500 грамів полуниці; плитка чорного або молочного шоколаду; 1-2 столові ложки вершків. Як приготувати Полуницю ретельно миємо та обсушуємо, плодоніжки видаляти не потрібно. Шоколад кришимо у каструлю та додаємо вершки. На водяній бані топимо шоколад. Він не повинен закипіти. Трішки остудіть його. Полуницю беремо за плодоніжку та вмочуємо до половини у шоколад. Потім перевертаємо та ставимо на решітку, щоб шоколад застиг. В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську ягоду коливаються від 35 до 80 грн за кг, що майже втричі нижче, ніж минулого року, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності. Протягом найближчих тижнів очікується значне здешевлення ягоди у супермаркетах. Зараз на ринку майже вся українська полуниця, імпорт зменшився до мінімуму.
we.ua - Стане прикрасою на родинному святі: як легко приготувати полуницю в шоколаді
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як не зіпсувати антипригарне покриття: кілька правил використання сковорідки
Антипригарні сковорідки дуже зручні завдяки можливості готувати з мінімальною кількістю олії. Але й їхнє покриття часто псується. Здебільшого через неправильне використання. Про те, що згубно діє на антипригарні сковорідки та як уникнути псування, пише Gаzеtа.uа. Насамперед варто пам'ятати, що для сковорідок з антипригарним покриттям не можна використовувати гострі або металеві інструменти. Не варто користуватися металевими лопатками, виделками або ножами. Вони можуть пошкодити покриття і привести до втрати його властивостей. До руйнування покриття може також призвести перегрів антипригарної сковороди. Через це також виділяються токсичні випари. Тому рекомендують використовувати середній і низький рівень нагріву при готуванні на такій сковороді. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трюк з лимоном, який очистить духовку до блиску Зменшити ефективність антипригарного покриття можуть постійні механічні дії. Наприклад, часте тертя або миття в посудомийній машині. Варто також пам'ятати, що є низка продуктів, які категорично не можна смажити на антипригарній сковорідці. Це, зокрема, птиця з кістками. Смаження курячих ніжок або крил, може пошкодити покриття гострими кістками. Ковбасу та сосиски теж не варто смажити на таких сковорідках. Адже жир, який при цьому виділяється, може бути агресивним до антипригарного покриття, що призведе до його пошкодження. Не можна також надмірно використовувати олію. Це може призвести до перегріву й пошкодження антипригарного покриття. Ідеально запечені страви, а також домашні пироги, торти чи круасани можуть вийти тільки тоді, коли духовка у гарному стані. Для цього нею потрібно користуватися так, щоб не допускати поширених помилок.
we.ua - Як не зіпсувати антипригарне покриття: кілька правил використання сковорідки
Gazeta.ua on gazeta.ua
Три літні напої, які освіжать у спеку: що приготувати цього сезону
У спекотні літні дні особливо хочеться чогось прохолодного й освіжаючого. Спробуйте власноруч приготувати натуральні напої, які не лише втамовують спрагу, а й дарують енергію. Gаzеtа.uа публікує три напої, які варто спробувати цього сезону. Полуничний лимонад з м'якушем Якщо любите полуницю - обов'язково спробуйте. Інгредієнти: Полуниця - 300-400 г; Лимон - 1-2 шт; Цукор або сироп - 100 г; Окроп - 100 мл; Льод - 300-400 г; Мʼята; Сильногазована вода - 600 мл. Як приготувати Цукор розчинити в окропі. Полуницю очистити. Лимон очистити від цедри та кісточок. Порізати на шматочки. Збити полуницю та лимон із сиропом у блендері. В графік викласти лід, додати пюре з полуниці, м'яту (поплескати по ній руками для аромату), залити все газованою водою. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко| Рецепти світу (@оlgа_rіаbеnkо_) ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрийте нові горизонти смаку: три незвичайні рецепти чаю для літньої освіжаючої насолоди Персикове беліні Це класичний італійський коктейль, легкий, ігристий та надзвичайно ароматний. Має божественний смак у спекотний день. Інгредієнти 1 пакет заморожених персиків 1-1/2 склянки персикового соку 2 ч. л. ложки лимонного соку або за смаком 1 ст. л. меду або за смаком 1 пляшка (750 мл) охолодженого ігристого вина скибочки свіжих персиків для прикраси (за бажанням) Як приготувати Помістіть заморожені персики, персиковий сік, лимонний сік та мед у чашу високошвидкісного блендера. Збивайте до однорідної суміші. Якщо суміш занадто густа, додайте більше персикового соку за потреби. Налийте у 5 або 6 келихів для шампанського, наповнюючи кожен приблизно на 1/2. Налийте ігристе вино поверх персикової суміші в кожен келих, наповнюючи їх трохи нижче верху. Обережно перемішайте кожен беліні. Прикрасьте скибочкою персика, якщо бажаєте. Подавайте негайно. Полунична сангрія Освіжаюча літня сангрія зі свіжим полуничним смаком. Інгредієнти 1 пляшка (750 мілілітрів) білого вина &frас12; склянки полуничного шнапсу &frас14; склянки білого цукру 2 склянки нарізаної полуниці лід 6 цілих полуниць для прикраси Як приготувати Змішайте вино, полуничний шнапс і цукор у великому глечику. Помішуйте, доки цукор не розчиниться. Додайте нарізану полуницю та поставте в холодильник на 2-3 години. Перемішайте з льодом та прикрасьте цілими полуницями перед подачею. Щоб тримати водний баланс влітку, варто не лише пити багато води, а і "їсти" її. Для цього підійдуть літні овочі та фрукти. Фрукти та овочі можна споживати окремо або додавати у питну воду, наприклад, малину чи полуницю. До найбільш насичених водою овочів відносять огірки. При 96% води мають високий вміст заліза, вітамінів К та В6. 96% води містити й низькокалорійний салат Айсберг. Полуниця на 92% складається з води і насичена клітковиною та вітаміном С.
we.ua - Три літні напої, які освіжать у спеку: що приготувати цього сезону
Last comments

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules