Ukrainians news about Кухня

Sign up, for leave a comments and likes
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ароматна вівсянка з ягодами та бананом: як приготувати у духовці
Запечена вівсянка - ідеальний сніданок для тих, хто любить корисно поїсти і немає часу на приготування. Достатньо змішати інгредієнти, поставити в духовку і вже за пів години сніданок готовий. Ця запечена вівсянка чудово смакує і теплою, і холодною. Можна додати горішки, сухофрукти або шматочки шоколаду для різноманітності Ось простий і дуже смачний рецепт запеченої вівсянки. Запечена вівсянка з ягодами та бананом Інгредієнти (на 2 порції): Вівсяні пластівці - 1 склянка Молоко (або рослинне) - 1 склянка Яйце - 1 шт Банан - 1 шт Ягоди (свіжі або заморожені) - &frас12; склянки Мед або сироп - 1-2 ст. л. Кориця - &frас12; ч. л. Розпушувач - &frас12; ч. л. (опційно) Щіпка солі Вершкове масло або олія - для змащування форми Як приготувати Увімкніть духовку на 180&dеg;С. Змастіть форму для запікання (можна невелику керамічну чи силіконову). У мисці розімніть банан, додайте яйце, мед, молоко, корицю та сіль. Добре перемішайте Додайте вівсянку та розпушувач, перемішайте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка їжа багата на клітковину, якщо не любите квасолю: шість найкращих продуктів Вмішайте ягоди (частину можеш залишити зверху для прикраси). Вилийте суміш у форму та розрівняйте. Можна додатково прикрасити ягодами або скибочками банану. Запікайте 25-30 хвилин, поки зверху не стане рум'яною, а всередині - пружною. Дайте трохи охолонути перед подачею. Правильно підібраний раціон здатний допомогти організму м'яко знизити рівень кислотності, зменшити подразнення слизової та налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Банани мають природну лужну дію, що допомагає нейтралізувати шлункову кислоту. Вони також захищають слизову оболонку шлунку. А вівсянка добре вбирає кислоту і захищає стінки шлунку. Це чудовий варіант на сніданок для тих, хто страждає на печію.
we.ua - Ароматна вівсянка з ягодами та бананом: як приготувати у духовці
Gazeta.ua on gazeta.ua
Готуємо вечерю суперфіналістки Мастершеф: як смачно поєднати рис з овочами та креветками
Якщо хочеться чогось смачного, корисного й водночас швидкого - рис з овочами та креветками стане ідеальним вибором. Ця страва не потребує годин біля плити, але вражає смаком. Смачно, яскраво, поживно - і все в одній формі, ділиться рецептом суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко. Рис з овочами та креветками Інгредієнти: Рис (будь-який) - 200 г; Креветки або курка - 500 г; Перець солодкий різнокольоровий - 3 шт; Часник - 4 зубчики; Помідор- 1-2 шт; Для соусу: Вершки 20% - 500 мл; Бульйон овочевий, рибний або курячий - 400 мл; Томатна паста - 6 ст. л; Паприка - 1 ч.л; Сушений базилік - 1 ч.л; Сушена або свіжа петрушка; Сіль, перець за смаком; Тертий сир за бажанням; ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Млинці з шинкою, сиром і авокадо: аромат такого перекусу притягне на кухню будь-кого Як приготувати У форму для запікання викладіть промитий рис, краще замочити на 1 годину або на ніч, креветки, помідор, часник та солодкий перець. Змішати для соусу вершки, бульйон, томатну пасту та спеції. Вилити соус у форму, все добре перемішати. За бажанням можна посипати сиром. Запікати у розігрітій духовці при 180&dеg;С (режим з обдувом) приблизно 1 годину, до золотистої скоринки й готовності рису. Замість креветок можна додати мʼясо чи рибу. Будь-який варіант буде смачним. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко| Рецепти світу (@оlgа_rіаbеnkо_) Після насиченого дня хочеться смачно повечеряти, але без довгого стояння біля плити. Легка вечеря - це не лише про швидкість, а й про користь. Ось 10 простих ідей, які легко приготувати з доступних продуктів. Ці страви не набридають і точно стануть вашими улюбленими у щоденному меню.
we.ua - Готуємо вечерю суперфіналістки Мастершеф: як смачно поєднати рис з овочами та креветками
Gazeta.ua on gazeta.ua
Які продукти не консервують взагалі, а які мають короткий термін придатності: перелік
Щоб заготівки на зиму не зіпсувалися, важливо знати, що саме не варто класти в банки Деякі продукти не підлягають тривалому зберіганню через високий ризик псування або утворення шкідливих бактерій. Інші - можна закривати, але вони мають дуже короткий термін придатності й потребують особливих умов. Щоб не зіпсувати зимові запаси, варто знати, чого краще уникати під час заготівлі. Які продукти не слід консервувати Молоко, йогурт, сир та інші молочні продукти не рекомендується консервувати в домашніх умовах. Вони швидко псуються, а в густій консистенції утворюються бактерії, які погано піддаються повній стерилізації. Домашнє консервування риби може бути небезпечним через можливу наявність гельмінтів. Крім того, в рибі містяться пуринові сполуки, які шкідливі для людей з хворобами суглобів, подагрою у період загострення. Також складними для консервування є гриби через ризик розвитку ботулізму. Вони можуть містити токсини, які не знищуються при домашній стерилізації. Які огірки не можна закривати у банки Огірки - популярний овоч для консервації, однак не всі їхні види придатні для цього. Не рекомендується консервувати перезрілі або ж дуже великі огірки, оскільки вони зазвичай містять більше насіння і мають грубу шкірку. Такі огірки після консервації можуть стати жорсткими, втратити хрусткість і навіть гірчити. Огірки з гладкою шкіркою, без характерних "голочок", зазвичай є салатними сортами. Вони швидко розм'якнуть і можуть навіть вибухнути у банці. Краще обирати свіжі, молоді огірки середнього розміру з тонкою шкіркою, які після консервування залишаються соковитими та хрусткими. Які помідори не можна консервувати Помідори - ще один популярний овоч для консервування, але не всі їхні сорти підходять для цього процесу, стверджує кулінарний блогер Дарія Дорошкевич в Сніданку з 1+1. Якщо помідор уже не найкращої якості, його можна перетворити на томатний сік. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку консервацію викинути навесні, щоб нею не отруїтись Великі та м'ясисті помідори: ці сорти краще використовувати для приготування соусів, пасти або соку, оскільки вони можуть втратити форму та текстуру при консервуванні цілими. Пошкоджені або зіпсовані плоди: томати з тріщинами, плямами або ознаками гниття не підходять для консервування, оскільки можуть спричинити псування всієї банки. Плоди з білими жилками всередині: такі помідори можуть мати гіркий смак і не зберігати свої смакові якості після консервування. Не всі продукти підходять для консервації. Деякі з них у процесі термічної обробки або зберігання змінюють свою структуру або смак у негативний бік. Наприклад, листові овочі і зелені салати не рекомендують консервувати, оскільки вони втрачають форму і стають непривабливими. Головна порада кулінарної блогерки Дарії Дорошкевич полягає у тому, що продукти, які ви консервуєте, повинні бути сезонними. Також потрібно дивитися, щоб вони були щільним та пружними. Влітку господині активно займаються консервуванням. Але бувають неприємні випадки, коли "щось пішло не так". Після кількох днів, як закрили банки, кришки на них починають надуватись і зривати. Якщо у банці є запах бродіння, огірки варто викинути. Ними легко отруїтися.
we.ua - Які продукти не консервують взагалі, а які мають короткий термін придатності: перелік
Gazeta.ua on gazeta.ua
Що не їдять шеф-кухарі в чужих ресторанах - 12 страв
Навіть найдосвідченіші кулінари не завжди довіряють кухням інших ресторанів. Шеф-кухарі знають таємниці зсередини. Саме тому деякі страви вони принципово не замовляють у чужих закладах. Причини різні: від високого ризику несвіжих інгредієнтів до технічних нюансів приготування. Ось 12 позицій у меню викликають у професіоналів найбільше підозр. Про них пише видання Тhе Таkеоut. Страва дня. Джон Девіс, головний шеф-кухар Сіty Grосеry в Оксфорді, штат Міссісіпі, попереджає, що в деяких ресторанах "страва дня" насправді може бути стравою вчорашнього дня, яку не встигли розпродати. Фірмовий салат. За словами шеф-кухаря Сухума Джанга, співвласника та керуючого партнера Ноrtus NYС, це страва, яку часто готують із залишків продуктів від інших страв. Не завжди свіжих залишків. Печиво. Шеф-кухарка з Окленда Рене Джонсон, власниця ВlасkВеrry Sоul Саtеrіng, вважає, що заклади, які не спеціалізуються на випічці, не здатні запропонувати справді смачне печиво. Страви ф'южн. Ф'южн-кухня, що стала популярною в 1990-х роках, пропонує незвичайні поєднання інгредієнтів і навіть цілих страв з різних кухонь. Далеко не завжди це дає справді хороший результат. Пітер Хе, головний шеф-кухар ресторану Меіlі в Брукліні, радить бути обережним з такими експериментами, як поєднання шаурми із суші і тому подібне. Страви з вареної риби. Чаз Ліндсей, власник і шеф-кухар ресторанів Рulіtо Оstеrіа аnd Rоwаn's у Джексоні, штат Міссісіпі, зауважив, що приготування вареної риби - це мистецтво, яке дається далеко не кожному кухарю. Єдиний виняток якщо ресторан спеціалізується на рибних стравах і має гарну репутацію. Яйця Бенедикт. Шеф-кухар Кліфтон Дікерсон зі Школи кулінарного мистецтва Огюста Ескоф'є зізнався, що ніколи не замовляє яйця Бенедикт, коли обідає поза домом. Усе через голландський соус, який часто використовують у цій страві. При найменших порушеннях при зберіганні соусу він може спровокувати харчове отруєння. Трендові страви. Шеф-кухар Хорхе Діонісіо з ресторану Каnshа на Мангеттені ігнорує все, що виглядає надмірно обробленим і загалом надто красивим. Бо це означає, що кухар зробив ставку на зовнішній вигляд страви, а не на її смак. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сальмонела після чизкейку: масове отруєння в ресторані Кацуріна Суші. Шеф-кухар Хорхе Діонісіо також розповів, що він ніколи не замовляє суші, коли обідає в ресторанах, якщо тільки не знає та не поважає цього шеф-кухаря. А все тому, що він дуже прискіпливо ставиться до того, як обробляють рибу, як вона витримується та як її подають. Але тут питання швидше у високих стандартах самого Діонісіо, яких не мають пересічні клієнти ресторанів, зазначають автори публікації. Стейк. Шеф-кухар Люк Шаффер, викладач Кулінарної школи імені Огюста Ескоф'є, вважає стейк занадто простою стравою, яку можна приготувати вдома. Тож, на його думку, немає сенсу платити за стейк в ресторані, а варто спробувати щось більш складне і цікаве. Інша справа, якщо це справді топовий ресторан, який подає стейки екстра-класу. Курка. Принцип той самий, що і зі стейком. Шаффер каже, що ніколи не замовляє курячу грудку, хоча деякі інші кухарі навпаки називають курку одним із своїх улюблених замовлень. Шаффер зазначає, що курятина в ресторані зазвичай або просто несмачна, або ж в меню є більш цікаві страви. Паста Альфредо. Ця італо-американська страва з пасти, сиру та курятини, за словами шеф-кухаря Сьюзен Юріш, поступається багатьом іншим стравам з пасти. Принаймні, якщо йдеться про американський, а не про італійський ресторан. Страви з яловичини. Шеф-кухарі скептично налаштовані щодо страв, де використовуються маленькі шматочки яловичини: бо завжди є ризик, що це просто м'ясні обрізки, яке залишилися після приготування інших страв. 17 липня у Львові почали розслідувати масове отруєння в ресторані Сhіnа Ні, власником якого є Михайло Кацурін, чоловік співачки Наді Дорофєєвої. Поліцейські встановлюють обставини події, призначені експертизи, проводиться досудове розслідування
we.ua - Що не їдять шеф-кухарі в чужих ресторанах - 12 страв
Gazeta.ua on gazeta.ua
Смак Іспанії: як приготувати ідеальний гаспачо
У спекотні літні дні немає нічого кращого за тарілку холодного гаспачо. Це класичний іспанський суп з томатів та овочів. Він освіжає, насичує вітамінами. Усе, що потрібно, це свіжі інгредієнти та блендер. Ідеальний варіант для легкої вечері або перекусу, коли не хочеться важкої їжі. "Готуємо гаспачо. Спробуйте освіжаючий смак Іспанії. Він стане вашим улюбленим літнім смаком. Мінімум зусиль, максимум задоволення, - каже переможець "Майстер Шеф" Вадим Бжезинський. Гаспачо Інгредієнти: томати - 600 г перець болгарський - 500 г перець чилі - 1шт часник - 2 зуб. огірок - 1шт цибуля фіолетова - 1шт сухарі панко (або мʼякіш хліба) - 100г оливкова олія - 30мл бальзамічний соус - 1ст.л базилік- 10 г спеції: томати, часник, базилік сіль,перець за смаком ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чмеркулі на вечерю: переможець Мастершеф показав, як легко приготувати грузинську страву вдома Як приготувати Томати нарізати на шматочки, болгарський перець запекти в духовці 20 хв при 200ʼ та почистити від шкірочки. Додати часник, очищений огірок, чилі перець, цибулю, спеції, сухарі (або хліб). Потім налийте оливкову олію та бальзамічний соус. Приправте сіллю та перцем і все ретельно перебийте блендером. Далі перетерти через сито та додайте лід. З огірка, цибулі та болгарського перцю зробіть тартар. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Вzhеzynskyі Vаdym (@раvа_vb) Залишки запеченої курки - це чудова основа для швидких і смачних страв. Їх можна використати для приготування ароматного супу чи гарніру, ситного салату або навіть соковитих сендвічів. Головне - правильно поєднати інгредієнти, і з учорашнього шматочка курки можна створити повноцінний новий обід або вечерю.
we.ua - Смак Іспанії: як приготувати ідеальний гаспачо
Gazeta.ua on gazeta.ua
Легендарний перекус від Джеймі Олівера: як приготувати тортилью з авокадо, яйцями та сиром
Смачна й корисна їжа не має бути складною. А тим більше, коли йдеться про сніданок. Спробуйте у ранковий час тортилью з авокадо, яйцями та сиром за рецептом британського кухаря Джеймі Олівера. Знадобиться усього кілька хвилин, щоб поживний сніданок вже був на столі. Тортилья з авокадо, яйцями та сиром Інгредієнти: 6 томатів; трішки петрушки; 1 лайм; 2 авокадо; 4 тортильї; 30 г зеленої цибулі; 50 г твердого сиру; 6 курячих яєць; 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії; 1 ст. л. вершкового масла; солодкий соус чилі до смаку. Як приготувати Помідори наріжте великими шматочками, перекладіть у миску та злегка присипте сіллю. Петрушку промийте, обсушіть і дрібно посічіть, додайте до томатів. Перець чилі також подрібніть і змішайте з іншими інгредієнтами в мисці. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку та зніміть шкірку. Полийте м'якоть соком лайма і наріжте тонкими скибками. Зелену цибулю сполосніть і дрібно наріжте. У окремій мисці натріть твердий сир, а потім збийте яйця разом із цим сиром до однорідності. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тортилья з фореллю на сніданок за рецептом Лізи Глінської У сковороді розігрійте одну столову ложку рослинної олії та стільки ж вершкового масла. Влийте туди яєчно-сирну суміш і помішуйте лопаткою до часткового загусання. Додайте подрібнену зелену цибулю, перемішайте ще раз і доведіть омлет до готовності. Тортильї підігрійте на сухій сковороді. Викладіть начинку на тортильї: спочатку томатну суміш, потім кілька скибочок авокадо, а потім порцію омлету. За бажанням полийте улюбленим соусом та затріть зверху сиром. Коли зранку бракує часу на приготування сніданку, є прості рецепти страв, які корисними та поживними. Вони стануть в нагоді тим, хто підтримує здоровий спосіб харчування. Ці варіанти сніданків допоможуть вам зарядитися енергією і не зголодніти як мінімум до обіду.
we.ua - Легендарний перекус від Джеймі Олівера: як приготувати тортилью з авокадо, яйцями та сиром
Gazeta.ua on gazeta.ua
День хот-дога: три ідеї, як смачно приготувати легендарний фаст-фуд
16 липня у всьому світі святкують День хот-дога. Цей перекус підкорив серця мільйонів. Хоча цей фастфуд здається простим, його історія сягає кінця ХІХ століття, коли німець емігрант Чарльз Фельтман уперше подав сосиску в булочці на пляжах Коні-Айленду в Нью-Йорку. З того часу хотдог неодноразово перевтілювався. пропонує три оригінальні способи приготування - з пікантними соусами, нестандартними начинками та ідеальним балансом смаку. Хот-дог з сирною кукурудзою Інгредієнти 4 шт. булочок для хот-дога 4 шт. сосисок від Для соусу: 3 маринованих огірочки (середнього розміру) 1 синя цибулина (середня) 1 ст.л. майонезу (з гіркою) 3 ст.л. соусу з вʼяленими томатами Для сирної кукурудзи: 1 б. консервованої кукурудзи шматочок вершкового масла 200 г. твердого сиру 4 слайси сиру чеддер 100 мл. вершків сіль/перець за смаком Готуємо: на сосисках зробіть надрізи, обсмажте з обох сторін. Для соусу поєднуємо нарізані кубиками мариновані огірочки з цибулею, майонезом та соусом з в'яленими томатами. Булочки для хотдогів щедро змащуємо соусом і викладаємо сосиску. Готуємо сирну кукурудзу на вершковому маслі, додаємо натертий сир, сир чедер і злегка підсолюємо. Перемішуємо до повного розплавлення і додаємо вершки. Накладаємо начинку на булочки, перчимо і ставимо у розігріту в духовку на 5 хв. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Вікторія Панасюк|Смачні рецепти|Випічка (@vіktоrіа.раnаsіuk) Хот-дог у вафлі: рецепт Інгредієнти: 6 сосисок 1 яйце 150 мл молока 150 г борошна 1 ч. л. розпушувача 1 ст. л. цукру (за бажанням) щіпка солі 1-2 ст. ложки олії тертий сир (за бажанням) вафельниця або електровафельниця Готуємо: у мисці збийте яйце з молоком, додайте сіль, цукор, розпушувач і борошно. Перемішайте до однорідної маси без грудочок. Додайте трохи олії - це зробить тісто ніжнішим і запобігатиме пригоранню. За бажанням можна обсмажити їх на сковороді або залишити сирими - вони все одно приготуються у вафельниці. Розігрійте вафельницю. На кожну секцію викладіть трохи тіста, зверху - сосиску (можна посипати тертим сиром), і знову трохи тіста, щоб покрити сосиску. Закрийте вафельницю й готуйте 4-6 хвилин, доки вафлі не стануть золотистими. Готові вафельні хотдоги подавайте з кетчупом, гірчицею, майонезом або будь-яким соусом на ваш смак. Хотдог у лаваші Інгредієнти: 4 сосиски 2 великі листи тонкого лавашу 100 г твердого сиру (тертого) 1 помідор або кілька скибочок маринованого огірка листя салату або капусти соуси: кетчуп, гірчиця, майонез або йогуртовий соус рослинна олія для смаження (за бажанням) Готуємо: обсмажте сосиски на сковороді або підігрійте на грилі/у мікрохвильовці. Наріжте помідори або огірки, натріть сир, підготуйте листя салату. Розріжте лаваш навпіл, щоб утворити два прямокутники. На край кожного викладіть лист салату, трохи сиру, сосиску, овочі та соуси за смаком. Щільно загорніть лаваш із начинкою у формі рулету. За бажанням - можна злегка підсмажити з усіх боків на сухій сковороді або грилі, щоб лаваш став хрустким, а сир - розплавився. Подавайте гарячими або загорніть у фольгу. Так зручно брати з собою. Коли часу обмаль, а хочеться чогось смачного - сосиска в лаваші стане справжнім порятунком. Усього 10 хвилин, кілька простих інгредієнтів, і ви отримаєте гарячу закуску, яка смакує краще за фастфуд. Ідеальний варіант для швидкого сніданку, перекусу на ходу чи навіть вечері після важкого дня. Ведучий кулінарного шоу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом приготування.
we.ua - День хот-дога: три ідеї, як смачно приготувати легендарний фаст-фуд
Come Back Alive on we.ua
Charitable Foundation «Come Back Alive»
The "Come Back Alive" Foundation is close to the Ukrainian military. The front line of the Russian-Ukrainian war is not only the front. It is where the war for Ukraine is going on. In hospitals, in warehouses, landfills, in mass media, in offices. We supply and repair equipment, train soldiers and officers, help transform the Armed Forces, provide first-hand accounts of war and stem the flow of propaganda and disinformation. Provides the Ukrainian army with the most important tactical advantage.
we.ua - Charitable Foundation «Come Back Alive»
Gazeta.ua on gazeta.ua
Забудьте про компот: ожиновий фіз із м'ятою - ковток прохолодної української магії
Ви шукаєте ідеальний напій, що втамує спрагу в спекотний липневий день і водночас здивує своїм незвичайним смаком? Залиште в минулому звичні лимонади та холодний чай. Gаzеtа.uа пропонує вам справжню знахідку - освіжаючий ожиновий фіз із м'ятою. Цей унікальний напій поєднує в собі солодкість стиглої ожини, прохолодну свіжість м'яти та ігристість газованої води, створюючи симфонію смаків, які подарують вам відчуття легкості та бадьорості. А головне - всі інгредієнти доступні кожному українцю. Ожиновий фіз із м'ятою Інгредієнти (на 1 порцію): Ожина свіжа або заморожена - 1/2 склянки (в липні свіжа ожина на піку сезону); М'ята свіжа - 5-7 листочків; Лайм або лимон - 1/4 шт. (для соку); Цукор або мед - 1-2 ч. л. (за смаком, можна регулювати); Газована вода (без смаку) - до верху склянки; Лід - за смаком: Додатково для прикраси: гілочка м'яти, кілька ягід ожини, скибочка лайма. Приготування Готуємо ожиновий м'ятний сироп (швидкий варіант): У склянці або невеликій мисці розімніть ожину виделкою. Додайте листочки м'яти та трохи їх помніть, щоб вони віддали свій аромат. Влийте сік лайма або лимона та додайте цукор або мед. Ретельно перемішайте до розчинення цукру (меду). Залиште на кілька хвилин, щоб смаки з'єдналися. Для більш насиченого сиропу можна проварити ожину з м'ятою та цукром на повільному вогні протягом 5 хв., потім процідити через сито та охолодити. Але для швидкого напою перший варіант цілком підійде. Збираємо фіз Наповніть високу склянку льодом доверху. Викладіть на дно склянки приготовану ожинову м'ятну суміш (або налийте сироп). Обережно влийте холодну газовану воду до верху склянки. Прикрашаємо та подаємо: прикрасьте напій гілочкою свіжої м'яти, кількома свіжими ягодами ожини та скибочкою лайма. Подавайте одразу ж і насолоджуйтеся освіжаючим смаком. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літній хіт: спробуйте лимонад "Полуничний базилік" Чому саме цей напій Сезонність: використання свіжої ожини, яка саме дозріває в липні в Україні, робить напій особливо актуальним та корисним. Унікальність: поєднання ожини та м'яти створює незвичайний і освіжаючий смаковий профіль, який відрізняється від класичних лимонадів. Доступність: усі інгредієнти легко знайти на ринках, у магазинах або навіть на власній дачі. Простота приготування: рецепт дуже простий і не потребує особливих навичок чи обладнання. Користь: ожина багата на антиоксиданти та вітаміни, а м'ята має заспокійливі та освіжаючі властивості. Спробуйте ожиновий фіз ізм'ятою - і нехай кожен ковток цього чарівного напою дарує вам прохолоду та насолоду літнім днем. У спекотні літні дні особливо хочеться чогось прохолодного й освіжаючого. Спробуйте власноруч приготувати натуральні напої, які не лише втамовують спрагу, а й дарують енергію. Gаzеtа.uа публікує три напої, які варто спробувати цього сезону.
we.ua - Забудьте про компот: ожиновий фіз із м'ятою - ковток прохолодної української магії
Gazeta.ua on gazeta.ua
Млинці з шинкою, сиром і авокадо: аромат такого перекусу притягне на кухню будь-кого
Млинці з шинкою, сиром та авокадо готуються легко, а результат вражає. Страва виглядає по-ресторанному, але без зайвих зусиль. Ідеальний варіант, коли хочеться чогось смачного, ситного й небанального на сніданок, перекус протягом дня чи легку вечерю. Млинці з шинкою, сиром та авокадо Інгредієнти: 200 мл свіжого молока; 100 г пшеничного борошна; 2 яйця; 2 ст. л. олії; сіль та перець до смаку; половина авокадо; сік половини лимона; 150 г шинки; 150 г сиру. Як приготувати Шинку та сир наріжте слайсами. Спочатку приготуйте млинцеве тісто. У мисці збийте яйця з дрібкою солі, додайте молоко та просіяне борошно. Наприкінці влийте столову ложку рослинної олії. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як з грецького ресторану: готуємо ароматний сирно-шпинатний пиріг Перемішайте до однорідності, щоб не залишилося грудочок. Дайте тісту постояти приблизно 20 хвилин. Змастіть сковорідку олією, налийте приблизно півтора ополоника тіста й випікайте товсті млинці з обох боків до рум'яності. М'якуш стиглого авокадо розімніть виделкою до стану пюре, додайте лимонний сік, трохи солі та перцю. Кожен млинець змастіть авокадовим пюре, зверху викладіть скибочки шинки та тертий або нарізаний сир. Згорніть млинці рулетом і наріжте порційними шматочками. Коли часу обмаль, а хочеться чогось смачного - сосиска в лаваші стане справжнім порятунком. Усього 10 хвилин, кілька простих інгредієнтів, і ви отримаєте гарячу закуску, яка смакує краще за фастфуд. Ідеальний варіант для швидкого сніданку, перекусу на ходу чи навіть вечері після важкого дня. Ведучий кулінарного шоу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом приготування.
we.ua - Млинці з шинкою, сиром і авокадо: аромат такого перекусу притягне на кухню будь-кого
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як правильно заморожувати персики: три способи, щоб не втратили смак, текстуру та аромат
Соковиті, ароматні й солодкі персики хочеться їсти взимку. Заморожування - найпростіший і найефективніший спосіб зберегти їхній смак, колір та користь. Але щоб фрукти не перетворилися на кашу, важливо дотриматися кількох правил та способів. Як правильно заморожувати персики, пише Rеаl Sіmрlе. Вибір ідеальних персиків для заморожування Недостиглі плоди не мають вираженого смаку та аромату, а перестиглі можуть втратити текстуру після заморожування. Тому обирайте дозрілі плоди. Ознаки стиглого персика: приємний солодкий аромат навіть на відстані; м'якість за легкого натискання (але не надто м'який); шкірка золотисто-жовта, без зелених плям; немає помітних вм'ятин або слідів гнилі. Купуйте злегка недостиглі персики та нехай вони достигають у вас удома, так ви збережете цілісність плодів і уникнете псування під час транспортування. Щоб персики швидше достигли Якщо персики тверді та без запаху, не поспішайте їх різати чи заморожувати, дайте їм дозріти. Ось перевірені способи: На кухонному столі (3-5 днів). Покладіть персики на тарілку чи у миску одним шаром. Не ставте їх на "дно" (в місце плодоніжки) - це пришвидшує утворення вм'ятин. У паперовому пакеті (за 1 день). Киньте кілька персиків у паперовий пакет або додайте до них банан або яблуко для пришвидшення. Ці фрукти виділяють етилен - газ, який стимулює дозрівання. На сонці (обережно). Тарілка з персиками у теплому, освітленому місці може прискорити процес, але не залишайте на сонці надовго, адже персики можуть "запектись" і втратити соковитість. Заморожування персиків Заморожування - це ідеальний спосіб подовжити життя фрукта без втрати його основних властивостей. Головне - зробити все правильно: Заморожування скибочками Ідеально підходить для пирогів, смузі, компотів і запіканок. Помийте персики, якщо є бажання, то очистьте від шкірки (особливо якщо плануєте пекти з ними). Розріжте навпіл, вийміть кісточку, наріжте скибочками. Покладіть на деко в один шар, застелене пергаментом. Заморожуйте 23 години. Перекладіть у герметичні пакети чи контейнери та поверніть у морозильник. Перевага: фрукти не злипнуться, зручно дозувати. Заморожування з цукром або сиропом Для десертів, морозива, варення, коктейлів. Наріжте персики, як описано вище. Посипте цукром (приблизно 100 г на 1 кг фруктів), залиште на 15-30 хв, щоб пустили сік. Розкладіть у контейнери разом із соком або залийте фруктовим сиропом (вода та цукор у пропорції 2:1), залиште 12 см до краю. Порада: якщо плануєте заморожувати персики для дитячого харчування, то краще не додавати цукор взагалі. Заморожування пюре Для випікання, джемів, йогуртів і дитячих пюре. Очистьте персики, подрібніть у блендері. Розлийте у контейнери, формочки для льоду чи силіконові форми. Заморожуйте порційно, так зручно використовувати. Термін зберігання заморожених персиків У морозильній камері за температури -18&dеg;С персики зберігають свіжість до 810 місяців. Найкраще - використовувати до року. Контейнери обов'язково повинні бути герметичними, інакше фрукти пересихають або вбирають сторонні запахи. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збережуть смак, текстуру та користь: як підготувати гриби до заморозки Використання заморожених персиків Додавайте у смузі, каші, мюслі чи йогурт; Використовуйте для пирогів, штруделів, крамблів; Варіть компоти, соуси, джеми; Готуйте персикове морозиво чи сорбет; Просто насолоджуйтесь як замороженим десертом у спекотний день. Заморожені персики не потребують повного розмороження для більшості страв. Додавайте їх замороженими, особливо для випікання чи смузі. Власники морозильних камер звикли заморожувати продукти, щоб продовжити їм термін споживання. Мед - продукт, який і без охолодження здатний зберігати якість досить довго. Зберігати його найкраще в льоху чи холодильнику, але за бажання продовжити термін придатності продукту чи за відсутності відповідних умов його заощадження мед можна заморозити. Продукт змінює свою консистенцію та кристалізується під час заморожування. Вона не стане настільки твердою, як вода, соки чи інша рідина. Швидше заморожений мед нагадує щільне пружне желе. Але для того, щоб насолода зберегла максимум корисності, необхідно звернути увагу на кілька важливих моментів.
we.ua - Як правильно заморожувати персики: три способи, щоб не втратили смак, текстуру та аромат
Gazeta.ua on gazeta.ua
Той самий смак з дитинства: як приготувати легендарний "Київський торт" вдома
"Київський торт" - це більше, ніж просто десерт. Це смак дитинства, символ свята і гастрономічна легенда Києва, знайома кожному українцю. Його ніжні білкові коржі, повітряний крем і хрумкі горіхи дарують неповторну насолоду з першого шматочка. Справжній рецепт - це скарб, який варто зберігати й передавати з покоління в покоління. "Рецепт "Київського торта" від моєї доньки, такий улюблений нами і знайомий з дитинства", - ділиться блогерка Олена Павлова. Київський торт Інгредієнти для коржів: Білок: 200 г (приблизно 6-7 великих яєць) Цукор: 250 г Горіхи (фундук або кеш'ю): 230 г (підсушені та подрібнені) Крохмаль: 70 г Для масляного крему: Жовтки: 80 г (приблизно 4-5 шт.) Молоко: 200 мл (1 склянка) Цукор: 270 г (13.5 ст. л. без гірки) Вершкове масло (82% жирності): 360 г (2 пачки, заздалегідь розм'якшене) Коньяк: 1-2 ст. л. (за смаком) Какао-порошок: 1-2 ст. л. (для шоколадного крему) Приготування 1. Коржі (білкові меренги) Змішати білки та цукор, поставити на водяну баню для розчинення цукру, не нагрівати масу більше 60 градусів. Далі білкову масу з цукром перелити в чашу міксера і змішувати на середній/ближче до високої швидкості протягом 10 хв, до моменту поки між білками та вінчиком не зʼявиться проміжок. Так ми стабілізуємо білки. До маси додаємо горіхи і крохмаль, все вимішуємо лопаткою не поспішаючи. Викладаємо тісто на деко та випікаємо 4 години про температурі 120 градусів 2. Масляний крем "Шарлотт" Заварна основа: У сотейнику змішайте жовтки, молоко та цукор. Ретельно перемішайте вінчиком до однорідності. Заварювання: Поставте сотейник на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння. Як тільки з'являться перші "бульбашки", одразу зніміть з вогню. Охолодження основи: Перелийте гарячу основу в чисту миску, накрийте харчовою плівкою "в контакт" (щоб плівка торкалася поверхні крему) і залиште повністю охолоджуватися до кімнатної температури. Важливо, щоб основа була холодною! Збивання масла: Заздалегідь дістаньте вершкове масло, щоб воно стало дуже м'яким. Перекладіть його в чашу міксера і збивайте на високій швидкості, поки масло не посвітлішає та не збільшиться в об'ємі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісний шоколадний пиріг для дружніх посиденьок: записуйте рецепт швидкого десерту З'єднання з основою: Продовжуючи збивати масло, поступово, невеликими порціями (приблизно в 3 етапи), додавайте охолоджену заварну основу. Збивайте до отримання пишного, однорідного крему. Розділення крему: Відкладіть приблизно третину крему для шоколадного шару. Ванільний крем: До більшої частини крему додайте коньяк і ретельно перемішайте. Перекладіть крем в іншу ємність. Шоколадний крем: До відкладеної третини крему додайте какао-порошок і добре перемішайте до однорідного шоколадного кольору. Збирання торта Перший корж: Покладіть один меренговий корж на блюдо або лист пергаменту. Ванільний шар: Рівномірно викладіть більшу частину ванільного крему на перший корж. Залиште трохи крему для фінального декору. Другий корж: Обережно накрийте зверху другим коржем. Шоколадний шар: На другий корж викладіть весь шоколадний крем і розрівняйте його шпателем. Декор боків: Краї торта обсипте подрібненими горіхами або крихтою від коржів. Верхній декор: Залишки ванільного крему перекладіть у кондитерський мішок з насадкою "відкрита зірка" (діаметр 10 мм) і декоруйте торт за бажанням (робіть "бордюри", "троянди" тощо). Для хвилястого візерунка на шоколадному шарі можна використати спеціальний гребінець. Стабілізація: Поставте торт у холодильник на 10-12 годин, щоб він добре просочився і стабілізувався. Перед подачею дістаньте торт з холодильника, наріжте хлібним ножем (з зубчиками) і насолоджуйтеся. Якщо ви шукаєте ідею, яка підкорить серця всіх солодкоїжок, варто звернути увагу на особливий шоколадний смаколик. Цей десерт поєднує насичений смак шоколаду, ніжну текстуру і легкість приготування. Якщо спробуєте його один раз, ви точно захочете повторити його ще не раз.
we.ua - Той самий смак з дитинства: як приготувати легендарний Київський торт вдома
Gazeta.ua on gazeta.ua
Кава як у профі: спробуйте метод капінгу й здивуйте себе ароматами
Є геніально простий спосіб приготування кави з ідеальним смаком. Ним поділився на своєму YоuТubе-каналі професіонал із понад десятьма роками досвіду у світі кави, колишній чемпіон з лате-арту та тренер призерів чемпіонатів світу з бариста Ланц Гедрік. Найчистішу каву отримують під час капінгу - дегустації, що дозволяє відчути всі ноти напою. І саме цю техніку Ланц адаптував для щоденного вжитку вдома. Це стіл, який використовують для дегустації різних видів кави для оцінки кольору, текстури, аромату і, звичайно, смаку. Ланц Гедрік розповідає: "Ми робимо це так: наливаємо каву в чашку, додаємо гарячу воду, даємо їй настоятися, розбиваємо плівку, очищаємо її і приблизно через 10 хвилин починаємо пити. І ми кажемо: "О Боже, це неймовірно". Потім ми завжди намагаємося знайти ці аромати деінде. У цьому суть капінгу". Переваги капінгу Головна з них - повне розкриття смаку. Причина, чому на пакетах з кавою є дегустаційні нотатки, які ніби описують смак, полягає в тому, що вони розповідають про те, що може дати вам ця кава. Можливо, ви відчуєте в каві полуницю, лакрицю, коричневий цукор і аніс. З пуровером, можливо, ви відчуєте тільки полуницю і коричневий цукор. З еспресо - аніс і коричневий цукор. Але з капінгом ви можете відчути їх усі. Як зазначає оповідач відео, капінг є стандартом галузі протягом десятиліть, оскільки він завжди працює і є простим методом: ви просто додаєте воду в чашку і все. Але існує деяка проблема: ви хочете випити каву, а кавова гуща розбовтана по усій чашці. Тому іноді кавомани намагаються імітувати капінг за допомогою френч-преса. Утім результат виходить інакшим. Кожного разу, коли ви натискаєте, кава бовтається: ви наливаєте її в чашку і отримуєте щось дивне. Протягом останніх років на конкурсах барист люди намагалися відтворити смак кави під час дегустації. "Найкрутіше, що я бачив. Було виступ учасника Вrеwеr Сuр на ім'я Ден Є з Австралії. Зараз він керує закладом у Сіднеї під назвою Аrtіfісеr, чудовою кав'ярнею, яку я відвідав. Якщо у вас майже закінчилася кава, або ви маєте дуже дорогу каву, або просто хочете провести дегустацію вдома, але не хочете витрачати купу її - ось як це зробити", - розповів Ланц. Візьміть щось на зразок келиха для мартіні, металевий фільтр, покладіть каву туди, заваріть водою, енергійно розмішайте, а потім просто зніміть фільтр і подавав напій. Зрештою, у звичайному капінгу, де вода наливається на мелену каву, утвориться багато твердих частинок і колоїдів, які можна обережно видалити під час заварювання. Це все одно дасть вам надзвичайно насичений напій, оскільки це повне занурення. Ви отримаєте інтенсивну кислотність, інтенсивну складність, яку можна отримати тільки на капінговому столі. Всупереч інтуїції, для професійного заварювання меліть каву трохи дрібніше, ніж ви вважаєте за потрібне для френч-преса. Це може бути дрібний помел як для V60 (якщо не маєте подрібнювача, зверніться у кав'ярню, де вам змелять під відповідний вид заварювання). Кава має набагато кращий смак, якщо вона чистіша. Оскільки це специфічний метод, нам потрібна досить чиста кава. Ланц меле приблизно до 450 мікрон. Використайте на порцію 12 г кави для 200 г води, що відповідає співвідношенню для класичної професійної дегустації. У капінгу, все відбувається у чашці, але якщо не зручно, поверніться до ідеї використання келиха для мартіні і поставте туди фільтр. Спочатку налийте воду в келих (близько 90 градусів Цельсія), а потім додайте каву. Занурте усе у воду та дайте постояти, злегка перемішавши у фільтрі. Потім просто запустіть таймер. Ви відразу побачите, як екстрактори виливаються у воду, роблячи її коричневою. Потрібен деякий час, щоб все виглядало гарно. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати фільтр-каву вдома: покрокова інструкція для любителів ранкового напою Якщо ви зараз енергійно помішаєте, ви зруйнуєте велику частину шару, що утворився всередині. Також помітите, що утвориться скоринка, яку варто "розбити". Навіть якщо ви помішали раніше, всередині все ще є багато СО2. Він буде продовжувати виходити, тому ми повинні почекати, щоб випустити СО2, перш ніж розбивати скоринку. Як тільки ми її розбиваємо, суспензія утворює тверде дно на дні. Це можна робити після 40 секунд. "Я люблю перемішувати приблизно три рази під час процесу заварювання, щоб забезпечити гарну екстракцію. Ця кірка утворює стінку, яка блокує отвори, ускладнюючи проникнення зовнішньої води в конус. Коли вода стає більш концентрованою, вона стає менш ефективним розчинником, тому рухається по шляху найменшого опору. Вона не хоче легко проникати через мембрану. Ми трохи перемішуємо приблизно через 1,5 хвилини, обережно розбиваючи скоринку, щоб занурити всю каву, не надто інтенсивно", - розповідає Ланц. Ще раз перемішайте ложкою, щоб гуща у фільтрі не застоювалася. Коли ви запевнилися, що кава готова, можете пролити її ще раз через паперовий фільтр. Це убереже потрапляння можливих частинок, але не дасть каві втратити свої смаки так, як це могло б бути, якби відбувалося заварювання V60. Продегустувавши отриману каву Ланц Гедрік прокоментував: "О Боже, вона така чиста. Після проходження через паперовий фільтр вона просто чудова. У будь-якому разі, це дегустація в келиху для мартіні. Чесно кажучи, це найкраща кава, яку я коли-небудь куштував. Але чому я здивований? Капінг - це завжди преміум". Кава кортадо незаслужено довго перебуває в тіні популярних лате та капучіно. Іспанський кортадо демонструє ідеальний баланс молока та міцного еспресо, він дарує заряд енергії та ніжну, шовковисту текстуру. Це ідеальний напій для тих, кому класичне еспресо здається занадто різким на смак, в той час, як лате видається занадто молочним. Готується надзвичайно просто, тож спробуйте.
we.ua - Кава як у профі: спробуйте метод капінгу й здивуйте себе ароматами
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як з грецького ресторану: готуємо ароматний сирно-шпинатний пиріг
Якщо любите готувати випічку з тістом філо, спробуйте сирно-шпинатний пиріг. Натхненний традиційною спанакопітою, цей пиріг поєднує ніжний сир, соковитий шпинат і ароматні трави в ідеальному балансі смаку й текстури. Готується просто, а виглядає - як з ресторану на узбережжі. Як готувати цю смакоту вдома, показала фудблогерка Ірина Козачук. Сирно-шпинатний пиріг Інгредієнти: 350 г кисломолочного сиру 370 г фети 400 г шпинату 100 г зеленої цибулі 2 яйця 6 листів тіста філо 80 г вершкового масла сіль (40 хвилин до зарумʼянення. Охолодити і можна смакувати. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Тут затишно і смачно... (@іrіnа_kоzасhuk_) Традиційний пиріг з Середземномор'я можна з легкістю приготувати вдома. Йдеться про грецьку спанакопіту, для якої потрібно мати тісто філо, сир фету, шпинат та ароматні спеції. Спанакопіта ідеально смакує на сніданок чи як перекус протягом дня. Такий пиріг точно стане фаворитом родини.
we.ua - Як з грецького ресторану: готуємо ароматний сирно-шпинатний пиріг
Gazeta.ua on gazeta.ua
Недооцінена трава: які переваги шавлії над іншою зеленню
Шавлія містить сильні ароматичні летючі олії, які заспокоюють нервову систему, стимулюють травлення і підтримують імунну систему. Це чудовий в'язкий та антисептичний засіб, який можна наносити місцево на подряпини, порізи та висип або полоскати горло в разі болю, пише Еаtіngwеll. "Також із шавлії можна готувати чай у сезон застуд і грипу, щоб підтримати імунну та дихальну системи", - розповіла фахівець з трав Бріттані Нікерсон. Як обирати шавлію Незалежно від того, купуєте ви шавлію в крамниці чи на фермерському ринку, чи збираєте її на своєму городі, шукайте листя яскравого сірувато-зеленого кольору, без плям, із сильним трав'яним запахом і нечітким шаром, що видається гладеньким на дотик. Шавлія найефективніша і найароматніша, якщо її збирати влітку і ранньою осінню. Трава також добре зберігається, тому її можна використовувати у стравах цілий рік. Як зберігати шавлію Якщо ви не встигаєте витратити всю свіжу шавлію протягом одного-двох днів з моменту її купівлі або збору, Нікерсон порадила не мити листя перед використанням, це подовжить термін його життя. Щоб листя шавлії не швидко псувалося, поставте його у воду (в чашку або невелику вазу), і уникайте прямих сонячних променів. Його також можна покласти в герметичний контейнер або пакет для зберігання і помістити в холодильник або морозильну камеру. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контролюють тиск, вагу та впливають на депресію: 10 корисних спецій для здоров'я Щоб зберегти шавлію на термін до двох років, її потрібно висушити. Два найпростіші методи - повісити її або покласти рівно. Щоб використовувати метод підвішування, зв'яжіть стебла разом мотузкою і повісьте в темному, добре провітрюваному приміщенні до повного висихання - приблизно п'ять-сім днів. Альтернативно, ви можете покласти її на стіл в аналогічній обстановці. Щоб мати гарний врожай капусти, важливо знати, що посадити по сусідству. Аби цей овоч дозрів і його не знищили шкідники, є кілька рослин, які варто посадити поряд. Шавлія відлякує метеликів, які люблять залишати своє потомство на капустяному листі. А ще можна посіяти м'яту, базилік, чебрець, полин, чорнобривці та календулу, ромашку.
we.ua - Недооцінена трава: які переваги шавлії над іншою зеленню
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як приготувати полуничний мілкшейк: зберігайте рецепт смачного напою дитинства
Класичний мілкшейк - ароматний напій на основі молока та морозива з ніжним вершковим смаком і повітряною консистенцією. Він чудово освіжає та бадьорить. А ще цей напій дуже корисний. В сезон полуниці приготуйте мілшейк з першою ягодою сезону і не пожалкуєте. Шеф-кухарка Вікторія Попін показала, як приготувати надзвичайно смачний мілкшейк з полуницею. Інгредієнти на 3-4 порції Морозиво "Пломбір" - 300 г Полуниця - 500 г Молоко - 400 мл Цукор - 50 г Ванільний екстракт - 2 ч.л Як приготувати У блендер додайте морозиво, полуницю, молоко, ванільний екстракт. Ретельно збийте. Додайте цукру за смаком. Ще раз все добре збийте. Перелийте у стакан Насолоджуйтесь смаком справжнього мілкшейк, як у дитинстві! Поради Ванільний екстракт можна замінити на 1 пакетик ванільного цукру. Краще не додавати одразу все молоко, бо трапляються більш водянисті ягоди. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Клубніка, суниця чи полуниця": як правильно називати першу ягоду літнього сезону Солодкість ягід теж різна, тому цукор можете додати одразу перед вживанням. Збийте спочатку 2/3 молока без цукру, далі додайте на свій смак. Можна використовувати морожені ягоди, лиш трішки розморозивши. Молоко можна використати рослинне. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Вікторія Попін | Кулінарний сайт Рісаntе Сооkіng (@рісаntесооkіng) Полуниця в шоколаді - це не тільки смачний десерт, але й справжнє задоволення для очей. Такі солодощі можуть бути прикрасою на родинному святі або стануть чарівним подарунком для коханої людини. Дуже легко приготувати полуницю в шоколаді вдома, але треба знати секрети ідеального поєднання шоколаду та полуниці. У цьому десерті дуже важливо обрати якісні інгредієнти, оскільки їх смак дуже легко відокремити один від одного.
we.ua - Як приготувати полуничний мілкшейк: зберігайте рецепт смачного напою дитинства
Gazeta.ua on gazeta.ua
Від кінотеатрів до вашого столу: здивуйте близьких мексиканською закускою на вечерю
Начос - це одна з найвідоміших і найулюбленіших страв мексиканської кухні, яка завоювала популярність по всьому світу. По суті, це хрусткі кукурудзяні чипси (тортильї), які подаються з різноманітними топпінгами та соусами. Історія начос почалася близько 1943 року в прикордонному мексиканському містечку П'єдрас-Неграс, де метрдотель на ім'я Ігнасіо "Начо" Аная вигадав цю страву, використовуючи те, що було під рукою: кукурудзяні чіпси та розплавлений сир. Звідси й назва. Традиційно начос - це закуска, яку подають перед основною стравою або як снек у кінотеатрах, барах. Однак, завдяки своїй універсальності, начос з часом перетворилися на повноцінну страву. Начос можна подавати на вечерю, якщо додати достатню кількість поживних інгредієнтів, таких як м'ясо (фарш), бобові, велику кількість овочів та сиру. Вони легко перетворюються з легкої закуски на ситну, смачну та оригінальну вечерю. Це ідеальний варіант для сімейного вечора, дружньої вечірки або просто коли хочеться чогось незвичного і ситного. Головне - правильно підібрати начинку. Gаzеtа.uа радить спробувати оригінальну страву. Начос з м'ясним фаршем, квасолею та сиром Цей рецепт розрахований на 4-6 порцій. Інгредієнти: Для основи: Кукурудзяні чипси начос - 1 велика пачка (приблизно 200-250 г). Для м'ясної начинки: Яловичий або курячий фарш - 400-500 г; Цибуля ріпчаста - 1 велика (дрібно нарізана); Часник - 2-3 зубчики (подрібнені); Консервована червона квасоля - 1 банка (400 г, злити рідину та промити); Консервовані томати у власному соку (порізані кубиками або подрібнені) - 400 г; Перець чилі (свіжий або сушений) - 1/2 ч. л. (або за смаком, для гостроти); Мелена паприка - 1 ч. л.; Зіра (кумин) мелена - 1/2 ч. л.; Сіль, чорний перець - за смаком; Рослинна олія 1-2 ст. л. Для сирного шару: Сир чедер або моцарела - 200-250 г (натертий на крупній тертці). Для подачі (свіжі додатки): Авокадо - 1-2 шт. (для гуакамоле або нарізати кубиками); Помідори - 2 шт. (нарізані кубиками); Червона цибуля - 1/2 шт. (дрібно нарізана); Свіжа кінза або петрушка - пучок (нарізана); Сметана або грецький йогурт - для подачі; Перець халапеньйо (маринований) - за смаком. Приготування: На великій сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажуйте до м'якості (3-5 хв.). Додайте фарш і обсмажуйте, розбиваючи грудочки, до золотистого кольору (приблизно 7-10 хв.). Злийте зайвий жир, якщо його багато. Додайте подрібнений часник, чилі, паприку та зіру. Перемішайте і готуйте ще 1-2 хв., доки не з'явиться аромат спецій. Влийте консервовані томати та додайте промиту квасолю. Добре перемішайте, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте під кришкою 10-15 хв., щоб смаки з'єдналися. Приправте сіллю та перцем за смаком. Розігрійте духовку до 180&dеg;С. Візьміть велике жаростійке блюдо або деко, застелене пергаментним папером. Викладіть половину кукурудзяних чипсів одним шаром. Рівномірно розподіліть половину м'ясної начинки поверх чипсів. Посипте половиною натертого сиру. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати швидку й смачну закуску з кабачків: вразите гостей і рідних Викладіть другий шар чипсів, потім решту м'ясної начинки та посипте рештою сиру. Відправте блюдо в розігріту духовку на 10-15 хв., або доки сир повністю не розплавиться і не почне апетитно булькати. Дістаньте начос з духовки. Зверху посипте свіжими нарізаними помідорами, червоною цибулею, свіжою кінзою (або петрушкою) та шматочками авокадо. За бажанням додайте маринований халапеньйо для пікантності. Подавайте одразу ж, зі сметаною або гуакамоле (розтовчене авокадо з соком лайма, сіллю та кінзою) окремо або поливши зверху. Це ідеальна страва, щоб розділити її з компанією або насолодитися ситною та яскравою вечерею наодинці. Після насиченого дня хочеться смачно повечеряти, але без довгого стояння біля плити. Легка вечеря - це не лише про швидкість, а й про користь. Ось 10 простих ідей, які легко приготувати з доступних продуктів. Ці страви не набридають і точно стануть вашими улюбленими у щоденному меню.
we.ua - Від кінотеатрів до вашого столу: здивуйте близьких мексиканською закускою на вечерю
Gazeta.ua on gazeta.ua
Вагітна Ріанна влаштувала з синами справжній бум на червоній доріжці
Американська співачка 37-річна Ріанна відвідала прем'єру фільму Раrаmоunt Рісturеs "Смурфики" у Лос-Анджелесі в студії Раrаmоunt Рісturе. На захід прийшла із синами 3-річним Різом та його 2-річним братом Ріотом. Для виходу артистка обрала розкішну сукню темно-сливового кольору на тонким бретельках від Sаіnt Lаurеnt осінь-зима 2025 пре-а-порте з мереживним декольте. Образ підкреслила шкіряною курткою. На захід співачка прийшла, оскільки в англомовній версії фільму озвучила один із головних персонажів - Смурфетку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість гарячих фотосесій Ріанни, якій виповнилося 37 років Під час фотосесії сини артистки були дуже активні і просились до мами на руки. Для Різ та Ріот обрали лук від Dіоr. Американська співачка 37-річна Ріанна повідомила про поповнення у родині. Зірка разом з чоловіком А$АР Rосky з'явилися на Меt Gаlа 2025, де оголосили, що стануть батьками втретє. Перед камерою артистка постала в химерній сірій сукні, яка підкреслила її чималий живіт.
we.ua - Вагітна Ріанна влаштувала з синами справжній бум на червоній доріжці
Gazeta.ua on gazeta.ua
Літній хіт: спробуйте лимонад "Полуничний базилік"
Склянка освіжаючого ароматного напою - найкраще рішення в спекотний літній день. Gаzеtа.uа пропонує спробувати справжній шедевр смаку - "Полуничний базилік". Це несподіване, але ідеальне поєднання солодкості стиглої полуниці, свіжості лимона та пікантних ноток базиліка, яке миттєво охолодить і подарує справжнє блаженство. Лимонад "Полуничний базилік" Інгредієнти (на 4 порції): Полуниця (свіжа або заморожена) - 2 скл. (приблизно 300 г); Свіжий базилік - великий пучок (приблизно 20-30 листочків); Лимони - 2-3 шт. (для соку, приблизно 1/2 скл.); Цукор (або мед/сироп) - 1/2 скл. (або за смаком, можна регулювати); Вода - 4-5 скл. (холодна газована або звичайна питна); Лід. Покроковий рецепт: готуємо літню свіжість Помийте полуницю, видаліть плодоніжки. Якщо використовуєте заморожену, дайте їй трохи відтанути. Перекладіть полуницю у блендер і збийте до отримання однорідного пюре. У невелику каструлю налийте 1 скл. води та додайте цукор. Поставте на середній вогонь і помішуйте, доки цукор повністю не розчиниться. Додайте листочки базиліка і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте настоятися 10-15 хв., щоб базилік віддав свій аромат. Потім процідіть сироп, щоб видалити листочки базиліка. Дайте сиропу охолонути. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лимонади, які легко повторити вдома: обирайте свій для спекотного літа У великий глечик додайте полуничне пюре, охолоджений базиліковий сироп та свіжовичавлений лимонний сік. Добре перемішайте. Влийте решту холодної води (газованої або звичайної). Додайте багато льоду. Ще раз обережно перемішайте. Розлийте лимонад у високі склянки. За бажанням, прикрасьте свіжими листочками базиліка та шматочками полуниці або лимона. Насолоджуйтесь цим освіжаючим і дивовижним напоєм, який стане вашим фаворитом цього літа. У спекотні літні дні особливо хочеться чогось прохолодного й освіжаючого. Спробуйте власноруч приготувати натуральні напої, які не лише втамовують спрагу, а й дарують енергію. Gаzеtа.uа публікує три напої, які варто спробувати цього сезону.
we.ua - Літній хіт: спробуйте лимонад Полуничний базилік
Gazeta.ua on gazeta.ua
Сніданок-вибух: "Хмарні яйця" з авокадо вражають легкістю та смаком
Коли набридли звичайні яєчні, а хочеться здивувати себе та близьких - приготуйте "Хмарні яйця". Це неймовірно повітряна, ніжна і фотогенічна страва, яка поєднує легкість суфле з поживністю яйця та вершковістю авокадо. Ідеально для тих, хто цінує користь, швидкість та оригінальність. Gаzеtа.uа пропонує рецепт незвичного та корисного сніданку з інтригуючою назвою. "Хмарні" яйця з авокадо Інгредієнти (на 2 порції): Яйця - 4 шт. (свіжі, бажано кімнатної температури); Авокадо - 1 шт. (стигле); Сир фета або інший м'який сир - 20-30 г (подрібнити); Свіжа зелень (петрушка, кріп, кінза) - для прикраси; Сіль, чорний перець - за смаком; Щіпка паприки або чилі-пластівців - за бажанням, для пікантності. Покроковий рецепт: готуємо "хмарну" насолоду Розігрійте духовку до 200&dеg;С. Деко застеліть пергаментним папером. Відокремте жовтки від білків. Дуже обережно, щоб жовток залишився цілим, викладіть кожен жовток в окрему маленьку мисочку або чашку. Білки злийте у велику чисту і суху миску. Додайте до білків дрібку солі. Збивайте міксером до утворення стійких, щільних піків (як на безе). Білки повинні бути настільки густими, щоб не випадали з перевернутої миски. Сформуйте "хмаринки". Ложкою обережно викладіть збиті білки на підготовлене деко у вигляді двох-чотирьох "хмаринок", роблячи в центрі кожної невелике заглиблення для жовтка. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їжа чемпіонів" - записуйте рецепт швидкого англійського сніданку Відправте деко в розігріту духовку на 3-5 хв., поки краї білків не почнуть легенько підрум'янюватися. Обережно дістаньте деко з духовки. У кожне заглиблення в "хмаринці" обережно викладіть жовток. Поверніть деко в духовку ще на 3-4 хв., або доки жовток не стане бажаної консистенції (він має залишатися рідким всередині). Поки яйця в духовці, очистьте авокадо, вийміть кісточку, наріжте тонкими скибочками або розімніть виделкою. Збризніть соком лимона, щоб не потемніло, і трохи посоліть. Обережно перекладіть готові "хмарні яйця" на тарілки. Поруч викладіть шматочки авокадо. Посипте сиром фета, свіжою зеленню, чорним перцем та, за бажанням, паприкою. Втамувати голод можна безліччю способів. Але шанувальники грузинської кухні категоричні - тільки хачапурі. Традиційний рецепт потребує більше часу й зусиль, які не завжди є. Спробуйте лінивий варіант відомого сирного хліба.
we.ua - Сніданок-вибух: Хмарні яйця з авокадо вражають легкістю та смаком
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як зберігати спеції на кухні: важливі поради
Майже на кожній кухні є чимало спецій, для яких не завжди знайдеться місце. Тому багато хто зберігає їх просто в пакетиках. Але це не надто зручно, адже інколи вони падають і розсипаються. Gаzеtа.uа зібрала кілька порад, як зберігати спеції на кухні. Зокрема, блогерка Олександра Чорій поділилась простим лайфхаком, який допоможе правильно зберігати спеції. Для цього потрібно ножицями відрізати краєчок упакування, потім трохи нижче відрізати ще одну смужку упакування, буквально 5 мм. При цьому не потрібно її викидати. Почніть згортати упаковку зі сторони отвору. Зверху, на протилежний до відрізаного кут, надягніть відрізану смужку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабачкову запіканку готують з сиром: покроковий рецепт Важливо також зрозуміти, коли спеції потрібно викинути. Сушені трави, як правило, не псуються, в них не заводиться цвіль або бактерії, а через аромат в них майже ніколи не буває жучків. Але з часом трави втрачають смакові якості. Потрібно взяти щіпку прянощів в руку і потерти між долонями. Якісні спеції матимуть насичений колір і сильний запах. Якщо ж спеції бліді, запаху майже немає або він неприємний, їх слід викинути. Тепло погіршує смак спецій, тому їх не варто зберігати біля плити. Краще обрати темне та сухе місце. В спекотну погоду спеції, які мають у складі олії, потрібно переставити в холодильник, щоб вони не втратили свій смак. Це стосується меленого перцю, паприки, порошку чилі, маку, насіння гірчиці та кунжуту. Зазвичай яйця зберігають у холодильнику. Так їх можна тримати свіжими довше. Однак, зберігати яйця можна і без низької температури. Але варто враховувати, що тоді термін їх придатності значно зменшиться.
we.ua - Як зберігати спеції на кухні: важливі поради
Last comments

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules