Ukrainians news about Кухня

Sign up, for leave a comments and likes
Gazeta.ua on gazeta.ua
Дев'ять речей, які мають бути на кухні, щоб готувати швидко, смачно і без нервів
Швидке і смачне приготування - це не магія, а результат правильно організованої кухні. Щоб не нервувати під час готування, достатньо мати під рукою базовий набір інструментів і речей, які справді полегшують процес. Речі, які мають бути на кожній кухні "Ті речі, з чого реально починається будь-яка страва. Якщо ви маєте ці речі - вже можна готувати 90% домашніх страв без стресу", - каже шеф-кухар Олександр Огороднік. Універсальний ніж: європейський шеф або японський сантоку Обробна дошка (дерево або високоякісний щільний пластик) Універсальна сковорідка (26-28 см) Сотейник 2 л, 3 л або 5 л - на вибір під ваші потреби ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіпсуєте смак і вигляд страви: що не можна готувати у посуді з нержавіючої сталі Силіконова лопатка (не дряпає посуд) Ніж-економка для овочів Вінчик - для соусів, яєць, млинців Універсальна тертка Мірний стакан або набір ложок "Це must-hаvе, щоб готувати швидко, смачно і без нервів", - наголошує кулінар. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Олександр Огороднік | Корисні поради | Гумор | Красиві рецепти (@о_gоrоdnіk) Сковорідки з антипригарним покриттям є незамінними на кожній кухні. Втім, неправильне використання може швидко їх зіпсувати. Часто робимо помилки, які скорочують термін служби цього посуду. Розповімо про сім найпоширеніших помилок, які руйнують антипригарне покриття, та як їх уникнути, щоб ваша сковорода служила довше.
we.ua - Дев'ять речей, які мають бути на кухні, щоб готувати швидко, смачно і без нервів
Gazeta.ua on gazeta.ua
Фінський крем-суп зі шпинатом: простий рецепт для ситного поживного обіду
У прохолодні весняні дні можна зігрітись не лише гарячими напоями, а й першими стравами. Спробуйте фінський ніжний та ароматний крем-суп зі шпинатом. Він простий у приготуванні і корисний для здоров'я. Шпинат багатий на залізо та вітаміни, а вершкова текстура супу дарує відчуття ситості надовго. Ідеальний варіант для легкого, але поживного обіду, який смакуватиме всій родині. Фінський крем-суп зі шпинатом Інгредієнти (на 4 порції): Шпинат - 500 г; Масло вершкове - 2 ст. л.; Борошно пшеничне - 2 ст. л.; Цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.; Курячий бульйон - 1 л; Вершки 20% - 240 мл; Сіль - 3 г; Перець чорний мелений - 1 г; Яйця курячі - 4 шт. Як приготувати Шпинат промити та обсушити. Яйця варити протягом 7-10 хвилин. На пательні розтопити масло та обсмажити на ньому борошно до золотавого кольору, помішуючи. Цибулю нарізати кубиками та викласти на пательню, тушкувати до м'якості. Бульон довести до кипіння та додати засмажку з цибулі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неочікуване поєднання: суп з тунцем, який не шкодить фігурі Додати шпинат, варити пару хвилин. Зняти каструлю з вогню, додати вершки та перебити суб блендером до однорідності. Повернути каструлю на вогонь, додати до супу сіль та перець. Довести до кипіння. Подавати зі шматочками вареного яйця та сухариками. Суп із броколі - це не лише корисно, а й неймовірно смачно, якщо знати кілька кулінарних секретів. Завдяки своєму яскраво-зеленому кольору, ніжній текстурі та багатству вітамінів, такий суп стане фаворитом на вашому столі. Додайте до рецепту вершкові нотки, ароматні спеції та кілька особливих інгредієнтів. Навіть ті, хто не любить броколі, попросять добавки.
we.ua - Фінський крем-суп зі шпинатом: простий рецепт для ситного поживного обіду
Gazeta.ua on gazeta.ua
День вишиванки: коли відзначаємо і чому вона така важлива для українців
У четвер, 15 травня в Україні відзначають День вишиванки. Це щорічне свято, яке не має фіксованої дати й припадає на третій четвер травня. Що таке вишиванка і чому вона важлива Вишиванка - це традиційна українська вишита сорочка, яка має глибоке культурне, історичне та символічне значення. Кожен орнамент, візерунок і колір має своє тлумачення: червоний символізує любов та життя, чорний - землю та силу, зелений - відродження, білий - чистоту. Вишиванки бувають чоловічі, жіночі, дитячі, святкові та повсякденні. Вони різняться залежно від регіону. Наприклад, полтавська вишивка - ніжна біла, буковинська - багатобарвна, а гуцульська - геометрична та контрастна. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свята травня: що відзначаємо і коли відпочиваємо в останній місяць весни Сьогодні вишиванка - це не лише елемент національного вбрання, а модний, патріотичний символ, який українці носять із гордістю. У День вишиванки ця сорочка перетвориться на одяг єднання, який нагадує: ми - нація з тисячолітньою культурою та незламним духом. Що це за свято - День вишиванки День вишиванки - це національне, але неофіційне свято, яке з'явилося у 2006 році з ініціативи студентів Чернівецького національного університету. День вишиванки - це не просто свято національного вбрання, а жива традиція, яка об'єднує українців у всьому світі. У цей день вишиванку одягають не лише в Києві, Львові чи Харкові, а й у Нью-Йорку, Торонто, Варшаві та Сіднеї. Для діаспори це спосіб зберегти зв'язок із Батьківщиною, продемонструвати свою культуру та нагадати світу, що українська ідентичність - жива, сильна і глибоко вкорінена. День вишиванки став міжнародним символом єдності, гідності та нескореності нації. День вишиванки українці цього року відзначають 15 травня. Це свято набуло особливого значення у час повномасштабної війни, розв'язаної Росією проти України. Gаzеtа.uа зібрала патріотичні та надихаючі вітання із Днем вишиванки та листівки, які варто відправити друзям та знайомим.
we.ua - День вишиванки: коли відзначаємо і чому вона така важлива для українців
we.ua on we.ua
Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду

А Ви знаєте що на Платформі we.ua діє реферальна програма?

Ви приводите друзів та знайомих і отримуєте винагороду за їх реєстрації.

То ж, не гайте час! Розкажіть про we.ua своїм друзям, родичам та колегам. Надішліть їм своє реферальне посилання, яке легко знайти в розділі Мої друзі, та отримайте на свій бонусний рахунок додаткові надходження за кожну нову реєстрацію.

Розміщуйте своє реферальне посилання в інших соціальних мережах, в коментарях, в тематичних форумах та будь-де. Так у Вас буде більше друзів та підписників і більше бонусів на бонусному рахунку.

Ви зможете використати бонуси на додаткові послуги Платформи, а також - придбати корисні товари в нашій online-крамничці.

Детальніше про реферальну програму: https://we.ua/info/referral-program.

we.ua - Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як швидко охолодити чай без додавання води: три способи
Зранку досить часто улюблений чай залишається недопитим через високу температуру. Ви просто залишаєте його на столі і їдете у своїх справах. Та є лайфхаки, які допоможуть знизити температуру гарячого напою, пише ріхеlіnfоrm. Чай можна розбавити холодною водою. Однак смак чаю після цього залишить бажати кращого. Є кілька способів, які допоможуть остудити чай, нічого не додаючи до нього. Переливання Потрібно підготувати другу чашку - чисту та суху. Після цього переливаємо чай з однієї посудини до іншої. Цей нехитрий спосіб дозволяє дуже швидко зробити температуру напою комфортною. Адже чай охолоджується і об холодну чашку, і в процесі переливання. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготувати організм до новорічного застілля Блюдце Чай, налитий в блюдце, охолоне дуже швидко. Адже це широка та неглибока посудина, в якій більший розмір поверхні рідини, і вона швидше охолоджується. Ложка Виявляється, ложка (особливо якщо обдати її холодною водою) помітно прискорює охолодження напою. Річ у тім, що температура ложки набагато нижча за температуру рідини. Також її можна попередньо покласти в морозилку - так буде ще швидше. Щоб зберегти яскравий аромат і насичений смак кави, необхідно знати, як правильно її зберігати. Є три головні правила, які допоможуть уникнути втрати якості цього напою. Перший крок до збереження аромату - пересипати зерна в спеціальні пакети з клапаном.
we.ua - Як швидко охолодити чай без додавання води: три способи
Gazeta.ua on gazeta.ua
Фритата з пастою: готуємо смачний сніданок із залишків вечері
Якщо у вас залилишалась учорашня паста, приготуйте фритату. Це італійський омлет, який легко перетворюється на поживний сніданок за кілька хвилин. Фритата з пастою Інгредієнти яйце - 6 шт. сир пармезан 2 ст. л. і ще для посипання перець чорний сіль перець чилі - 1/2 шт. олія оливкова паста - одна порція ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тунцевий омлет-пиріг з лаваша: як приготувати швидкий ранковий перекус для сім'ї Як приготувати Нагрійте духовку до високої температури. В середній мисці змішайте яйця, пармезан, перець, сіль і подрібнені пластівці перцю чилі. Ретельно перемішайте. У сковороді середнього розміру, придатній для духовки, нагрійте на середньому вогні оливкову олію. Додайте пасту. Готуйте, періодично помішуючи, поки вона не прогріється, близько 3 хвилин. Влийте яєчну суміш і нахиліть сковороду в різні боки, щоб суміш рівномірно розподілилася. Готуйте, не перемішуючи, приблизно 5 хвилин, доки краї яєць не будуть повністю готовими і не почнуть відставати від стінок сковороди. Поставте сковороду до духовки та запікайте близько 3 хвилин, поки яйця не затвердіють, а фритата не стане злегка пухкою. Розріжте на четвертинки, посипте пармезаном і подавайте. Вранці, коли часто не вистачає часу довго стояти на кухні, фрітата з печерицями - це ідеальний варіант для швидкого та ситного сніданку. Фрітата не тільки смачна, але й корисна - вона зарядить вас енергією на весь день, при цьому готується всього за кілька хвилин. Приготування займає лічені хвилини, а отже зранку це якраз те, що треба.
we.ua - Фритата з пастою: готуємо смачний сніданок із залишків вечері
Gazeta.ua on gazeta.ua
Шість вечірніх звичок, які навчать лягати спати вчасно
Багатьох із нас ніколи не вчили, як лягати спати або як готувати до цього своє тіло. Багато хто з нас думає про сон як про щось, що відбувається в кінці кожного дня, але експерти кажуть, що година перед сном має значення майже так само, як і сам сон. Те, як ви засинаєте, може вплинути на те, скільки часу потрібно, щоб заснути, наскільки глибоко ви спите і наскільки бадьорими ви почуваєтеся наступного ранку, пише Rеаlsіmрlе. Скільки б разів ми не обіцяли собі лягати спати раніше щовечора, нічний ритуал часто перетворюється на швидке вмивання обличчя та нескінченне гортання соцмереж, перш ніж ви нарешті захочете заснути. Щоб цього не відбувалося, скористайтесь порадами експертів, які допоможуть плавно заснути та прокинутися бадьорими. Обмежте споживання кофеїну Якщо ви п'єте каву або чай вдень, це може впливати на ваш сон допізна. Експерти рекомендують відмовитися від кофеїну принаймні за 10 годин до сну. "Люди не усвідомлюють, як довго кофеїн залишається в організмі та продовжує діяти", - каже клінічний психолог Ліа Кейлор. Кофеїн міститься в багатьох продуктах харчування, напоях і навіть продуктах для здоров'я, що легко втратити рахунок того, скільки ви споживаєте. Тож слідкуйте також за газованими напоями та шоколадом Вечеряйте принаймні за три години до сну Ваша травна система змушує ваші органи працювати понаднормово, тому вам не варто їсти надто пізно. "Пізнє травлення не тільки порушує початок сну, але й суттєво впливає на якість сну, особливо на глибші та відновлювальніші фази, такі як глибокий сон та фаза швидкого сну", - каже Кейлор. Тримайте спальню темною вночі Навіть найменше світло від телефону чи ламп у коридорі може порушити ваш цикл сну. Психолог поведінкової медицини сну Джейд Ву рекомендує робити спальню якомога темнішою вночі та збалансовувати це яскравим освітленням протягом дня, особливо рано вранці. "Якщо ви працюєте в приміщенні, намагайтеся сидіти біля яскравого вікна або виходити на вулицю принаймні на 30 хвилин протягом дня. Це контролює ваш циркадний ритм.", - пропонує Ву. Створіть просту рутину Рутини не просто заспокоюють, вони є частиною нашої біології. Чи то чищення зубів, умивання обличчя, чи запалювання свічки та читання книги, виконання тих самих речей у тому ж порядку щовечора надсилає вашому тілу потужний сигнал: час спати. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виспатися, коли партнер має інші звички сну: три способи Вимкніть екрани Синє світло від телефонів, планшетів і телевізорів може обдурити ваш мозок, змушуючи його залишатися пильним. "Синє світло має таку ж довжину хвилі, як і сонячне світло, і особливо ефективно пригнічує вироблення мелатоніну", - каже доктор Кейлор. Намагайтеся уникати використання екранів принаймні за годину до того, як плануєте лягати спати. Ще краще? Замініть прокручування на читання або прослуховування подкастів. Встановіть будильник і не натискайте на повтор Постійне натискання кнопки повтору може насправді зробити вас набагато млявим. Кейлор пропонує встановити будильник перед сном, але дотримуватися його, коли настане час прокидатися. Розвиватися діабет другого типу може непомітно та довгий час. Серед симптомів - почуття втоми, зміна ваги, спрага, часте сечовипускання, особливо вночі. Є один симптом, який можна помітити перед сном. Він може вказувати на розвиток діабету.
we.ua - Шість вечірніх звичок, які навчать лягати спати вчасно
Gazeta.ua on gazeta.ua
Зелений борщ без помилок: як зберегти колір і отримати насичений смак
Навесні прийнято варити зелений борщ зі свіжою зеленню. Зокрема, з щавлем. Ця страва вражає не лише свіжим кислуватим смаком, а й насиченим смарагдовим кольором. Але щоб зберегти яскравість щавлю та не перетворити зелень на тьмяну масу, важливо дотримуватися технології приготування. Кулінарка поділилася в Іnstаgrаm рецептом дуже смачного зеленого борщу, зі щавлем і яйцями. Зелений борщ з квасцем Інгредієнти: М'ясо Цибуля Морква Картопля Щавель Зелена цибуля Яйця Кріп/петрушка Лимонний сік Часник Сіль/перець Лаврове листя ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний зелений борщ: як зварити ароматну страву за подільським рецептом Як приготувати М'ясо зваріть до появи піни, злийте воду, помийте м'ясо і знову залийте водою, доведіть до кипіння. Додайте картоплю, зелень, яйця, лимонний сік, часник. Наприкінці додайте овочеву засмажку, щавель, спеції та лавровий лист. Подавайте зі сметаною. Смак перевершить усі ваші сподівання. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Кондитер-любитель 🇺🇦в🇩🇪 (@vаlwаy_kа_) Навесні особливою популярністю користується зелений борщ. Хтось з українців звик готувати його з щавлем, а хтось обожнює варити з молодою кропивою і її появи чекає увесь рік. Gаzеtа.uа ділиться подільським рецептом зеленого борщу з кропиви, неймовірний смак якого назавжди залишиться у вашій пам'яті. Обов'язковою фішкою страви є додавання сметани. Вона підсилить смак борщу. Він тоді має виразний і водночас ніжний смак і це додає страві особливої свіжості та весняного аромату.
we.ua - Зелений борщ без помилок: як зберегти колір і отримати насичений смак
Gazeta.ua on gazeta.ua
Справжня знахідка для гурманів: готуємо найніжніші сирники з незвичного сиру
Якщо ви любите сирники, такий варіант сніданку стане для вас справжньою знахідкою. На відміну від звичних сирників, приготуйте рікотники. Основний інгредієнти рікота - італійський сир з ніжною текстурою та делікатним смаком. Завдяки цьому рікотники мають надзвичайно м'яку консистенцію і буквально тануть у роті. Вони відрізняються від звичайних сирників більш ніжним смаком та дуже ніжною консистенцію, каже фудблогерка на своїй сторінці в іnstаgrаm з ніком fооdblоg_krіstі. Сирники-рікотники Інгредієнти: рікота - 250 г яйце - 1 шт цукор - 2 ст. л борошно - 3-4 ст. л розпушувач - 0,5 ч. л ванілін дрібка вершкове масло або рослинна олія для смаження ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочеві сирники з пармезаном на сніданок: страва вразить найвибагливіших Як приготувати В тарілці зʼєднати рікоту, яйце, цукор, ванілін. Додати розпушувач і борошно, перемішати. На сковорідці розігріти невелику кількість вершкового масла або рослинної олії. Викласти по столовій ложці тіста і накрити кришкою. Смажити на невеликому вогні з обох боків. Готові рікотники викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавати з улюбленим соусом. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Прості рецепти | Фудблог (@fооdblоg_krіstі) Сирники - це вічна класика смачного сніданку. Подавати їх можна з начинками і без. Шеф-кухар Євген Клопотенко створив оригінальний смак сирників, в які додав яблука та корицю. Кулінар радить обирати домашній жирний кисломолочний сир. Зернистий сир або такий, що сформований мов би великими грудочками, краще перетерти через сито, перебити занурювальним блендером або навіть потовкти товкачкою до більшої однорідності.
we.ua - Справжня знахідка для гурманів: готуємо найніжніші сирники з незвичного сиру
Gazeta.ua on gazeta.ua
Неочікуване поєднання: суп з тунцем, який не шкодить фігурі
Якщо ще не коштували поєднання консервованого тунця з картоплею в супі, обов'язково варто спробувати. Дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко ділиться рецептом такого супу з Dеtох програми. Зберігайте, щоб не загубити і приготувати такий смачний обід. Картопляний суп із тунцем Інгредієнти: Тунець у власному соку 120 г картопля - 50 г цибуля - 30 г морква - 50 г 1 ч л оливкової олії вода - 400 мл зелень - 20 г сік лимона за смаком. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімум часу і зусиль: як приготувати сирний суп з ковбасками Як приготувати Сковорідку змастіть оливковою олією. Викладіть натерту картоплю з морквою та цибулею. Протушкуйте 5 хвилин. Потім влийте воду, накрийте кришкою і залиште тушкуватися на 10 хвилин. Через 10 хвилин додайте тунець. Протушкуйте ще 10 хвилин. При подачі присипте зеленню і за смаком можете додати трохи лимонного соку. Суп із броколі - це не лише корисно, а й неймовірно смачно, якщо знати кілька кулінарних секретів. Завдяки своєму яскраво-зеленому кольору, ніжній текстурі та багатству вітамінів, такий суп стане фаворитом на вашому столі. Додайте до рецепту вершкові нотки, ароматні спеції та кілька особливих інгредієнтів. Навіть ті, хто не любить броколі, попросять добавки.
we.ua - Неочікуване поєднання: суп з тунцем, який не шкодить фігурі
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ідеальна випічка до чаю у дощові дні: готуємо вишневий баскський пиріг
Сімейне чаювання можна зробити ще більш теплішим, якщо додати до столу баскський пиріг з вишнями. Ця ароматна, ніжна і водночас хрустка випічка підкорить з першого шматочка. Що таке Баскський пиріг Це закритий пиріг із заварним кремом, родом із сонячної Іспанії. Спочатку він готувався з розсипчастого пісочного тіста та начинки у вигляді черешні, потім почали додавати ще й заварний крем. Баскський пиріг Інгредієнти Крем: молоко - 300 мл; яйце - 1 шт; цукор - 60 г; крохмаль кукурудзяний - 20 г; ванілін; масло вершкове - 25 г. Тісто: яйце - 1 шт (додатково знадобиться жовток для змазування пирога зверху); сіль - 0.5 ч. л; цедра; сік або вода - 2 ст. л; борошно - 300 г; розпушувач - 7 г; цукрова пудра - 100 г; ванілін; масло вершкове - 180 г. Начинка: вишня - 250 г; цукор - 50-70 г; крохмаль кукурудзяний - 13 г. Як приготувати Зваріть ванільний крем. Для цього молоко доведіть до кипіння, прогрійте. Окремо змішайте сире ціле яйце (або 2 жовтка) з цукром звичайним і ванільним. Наприкінці додайте також кукурудзяний крахмаль і все добре змішайте, щоб не було грудочок. Поступово, не поспішаючи, додавайте гаряче молоко, після чого всю масу поверніть на вогонь і заваріть. Як тільки крем приготується, додайте вершкове масло і перелийте в іншу ємність, яку слід охолодити. Згодом поставте миску з кремом під плівкою в холодильник до повного охолодження. Заморожену вишню (можна взяти консервовану) змішайте к крохмалем і цукром і проваріть протягом кількох хвилин і відставте до повного охолодження. Приготуйте пісочне тісто, додавши в нього цедру, а також (за бажанням) 2 столові ложки свіжого соку. Тісто має вийти не дубове і не м'яке, а щось середнє. Головне не вимішуйте його довго. Готове тісто поділіть на більшу і меншу частини (низ і верхівка пирога). Викладіть більшу частину у форму, добре розподіліть, зробіть бортики і постате в холодильник для стабілізації. Увімкніть духову шафу, виставте температуру 180 градусів (режим "вверх-низ"). ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галета з сиром і апельсинами: записуйте рецепт сніданку, який не зашкодить фігурі Через 5 хвилин дістаньте тісто з холодильника, викладіть на дно форми вишню, потім - крем (його варто добре збити вінчиком чи за допомогою блендера) і накрийте меншим пластом тіста. Змажте верхівку пирога жовтком з додаванням ложки молока, дайте підсохнути і зробіть візерунок. Поставте пиріг у духовку на 30-40 хвилин. Після випікання дайте охолонути і зберігайте в холодильнику. Якщо ви шукаєте ідею, яка підкорить серця всіх солодкоїжок, варто звернути увагу на особливий шоколадний смаколик. Цей десерт поєднує насичений смак шоколаду, ніжну текстуру і легкість приготування. Якщо спробуєте його один раз, ви точно захочете повторити його ще не раз.
we.ua - Ідеальна випічка до чаю у дощові дні: готуємо вишневий баскський пиріг
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як приготувати хрустку яєшню з рідким жовтком за секунди: лайфхак від китайської шефині
Хрустка, рум'яна яєчня з ніжним рідким жовтком - мрія кожного поціновувача сніданків. Виявляється, зробити таку ідеальну страву можна не на сковорідці, а у воку. І це - за лічені секунди завдяки простому, але ефективному секрету від шеф-кухарки. Смаження яєчні у воку може здатися незвичним способом, але це техніка, яка може перетворити просту страву на щось вишукане. Вок, який традиційно використовується для смаження у фритюрі, забезпечує унікальний спосіб приготування, який дозволяє рівномірно розподіляти тепло і тонко контролювати температуру приготування. "У китайській кухні часто кажуть, що для приготування яєчні потрібна гаряча сковорідка, велика кількість олії та сильний вогонь, адже це чудовий спосіб запобігти пересмажуванню яєчні", - каже китайська шефиня Є Є і поділилась секретом приготування. Яйце потрібно готувати лише кілька секунд, щоб жовток залишався рідким. Оскільки вок та олія в ньому стануть дуже гарячими, ви побачите пухирці на яйцях через вологу та білок, що містяться в яйцях. При контакті з олією вода в білку перетворюється на пару, тому яйце пузириться. Однак уникайте надмірного нагріву олії та не залишайте вок на вогні без нагляду, адже це може нести загрозу опіків. Дотримуйтеся правил безпеки та пильнуйте за приготуванням. Весь процес створення страви триває приблизно 10&mіnus;20 секунд, за словами Є Є. Яєчний білок набуває дуже хрустку текстуру, а смак стає трохи схожим на горіховий. Прикметно, що китайська назва цього яйця насправді означає, що головний інгредієнт нагадує квітку лотоса під час цвітіння. Для подачі яєчні з ідеально хрустким білком та ніжним і шовковистим жовтком по-китайськи також потрібний соєвий соус та зелена цибуля. Ними приправляється саме яйце, а поруч традиційно ставиться сніданковий рис конжі (соngее - це м'яка рисова каша, яку готують шляхом відварювання рису у великій кількості води, поки рис не розм'якне) та маринована гірчиця. Саме таким чином страва смакуватиме якнайкраще та автентично, хоча ви можете змінювати подачу згідно з вашими уподобаннями та варіювати, до прикладу, олію, якою ви приправляєте усе. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати яєчню в панірувальних сухарях: спробуйте цікавий варіант сніданку Поширені помилки, які можна уникнути під час смаження яєць у воку: Відсутність приправлення: якщо не змастити вок, яйце прилипне, що призведе до неприємного вигляду страви. Високий вогонь: занадто сильний вогонь може швидко обвуглити яєчний білок до того, як жовток встигне приготуватися. Переповненість: уникайте смаження занадто великої кількості яєць одночасно, оскільки це призведе до зниження температури вока і нерівномірного прожарювання яєць. Найпопулярніший сніданок в українців - омлет або яєшня. Але одна з цих страв навряд чи можна назвати корисною. Якщо ви щоранку готуєте собі смажене яйце, то відмовтеся від цієї звички. Краще зробіть своїм традиційним сніданком омлет: ця страва не матиме настільки негативного впливу на організм.
we.ua - Як приготувати хрустку яєшню з рідким жовтком за секунди: лайфхак від китайської шефині
Gazeta.ua on gazeta.ua
Перевернутий чизкейк із сюрпризом: як приготувати вдома новий тренд у світі десертів
Якщо ви шукаєте щось по-справжньому особливе до чаю чи святкового столу - спробуйте приготувати перевернутий чизкейк з полуничною начинкою всередині. На вигляд - звичайний десерт, але варто його розрізати, і зсередини виливається ароматна ягідна начинка, яка підкорює з першого шматочка. "Такого чизкейку ви ще точно не готували. Перевернутий чизкейк - це новий тренд у світі десертів. Готується без випікання та желатину", - каже фудблогерка Валерія Велігура.⠀ Перевернутий чизкейк
 Інгредієнти Для ягідної начинки: 200 г будь-яких ягід 15 г цукру 10 г кукурудзяного крохмалю ⠀
 Для основи: 300 г пісочного печива 115 г вершкового масла ⠀ ⠀ ⠀
 Для начинки: 350 г крем-сиру 50 г білого шоколаду 150 мл вершків 33% 30-40 г цукрової пудри 1 ч. л. ванільного екстракту ⠀
 Як приготувати Ягідну начинку: Цукор поєднуємо з крохмалем та додаємо до свіжих або розморожених ягід. Варимо на середньому вогні до загущення та даємо охолонути. ⠀
 Основу: Печиво подрібнюємо у блендері до стану крихти. Додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Кладемо у розʼємну форму і формуємо бортики, а потім дно. Прибираємо у холодильник поки готуватимемо начинку. ⠀ ⠀
 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузовий чизкейк без випічки: простий рецепт осіннього десерту Начинку: Крем-сир, розтоплений білий шоколад, вершки, пудру та ванільний екстракт збиваємо міксером до загущення. ⠀
 Збираємо десерт: У форму на основу з печива кладемо сирну масу формуючи дно з бортиками. В центр додаємо ягідну начинку і "закриваємо" сирною масою. Розрівнюємо, накриваємо плівкою і прибираємо у холодильник на 3-4 год, а краще на ніч. Подаємо та насолоджуємося. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Vаlеrііа Vеlіgurа (@yummy.lеrа) Навіть якщо паска вже втратила свою м'якість і апетитний вигляд, не поспішайте її викидати. Шеф-кухар Олександр Огороднік ділиться рецептом, який перетворить звичайну засохлу паску на вишуканий десерт із ресторанним шармом. Трішки вершків, кави та коньяку - перед вами новий смаковий шедевр.
we.ua - Перевернутий чизкейк із сюрпризом: як приготувати вдома новий тренд у світі десертів
Gazeta.ua on gazeta.ua
Матиме особливий смак: як замаринувати скумбрію з чаєм та чорносливом
Якщо ви любитель маринованих оселедців, спробуйте приготувати його власноруч за незвичним рецептом. Він дивує своїми інгредієнтами, які нададуть рибі особливого смаку. В складі маринаду є чорнослив та чай, пише рrоstоwаy. Вже за добу ви зможете їсти апетитну мариновану скумбрію. Інгредієнти скумбрія - 2 шт.; вода - 1 л; чорнослив - 4-6 шт.; чорний чай - 2 ст.л.; цукор - 2 ст.л.; сіль - 2,5 ст.л.; лаврове листя - 2 шт.; чорний перець горошком - 10 шт. Як приготувати Підготуйте рибу для маринування. І переходимо до маринаду. Для цього поставте на вогонь воду. Доведіть її до кипіння. В воду покладіть порізаний чорнослив, заварку, цукор, сіль, лаврове листя, перець. Кілька хвилин потрібно прокип'ятити. Залиште маринад до охолодження. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стане хітом застілля: як приготувати ефектну закуску зі скумбрії та чорносливу Тепер рибу наріжте порційними шматками та покладіть в ємність, в якій будете маринувати. Залийте маринад. Закрийте кришкою. Поставте в холодильник на одну добу. Оселедець є одним з найпопулярніших продуктів на сімейному столі. Однак мало хто знає, що потрібно зробити, щоб його смак радував по-справжньому. У засоленні оселедця важливо дотримуватися пропорцій. Саме правильні пропорції дозволяють відчути той смак страви, який ви очікуєте.
we.ua - Матиме особливий смак: як замаринувати скумбрію з чаєм та чорносливом
Gazeta.ua on gazeta.ua
П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше
Кожного ранку задаємося одним і тим самим питанням - що б смачного з'їсти на сніданок. Кулінар Євген Клопотенко запропонував п'ять улюблених сніданків, щоб день починався смачно та красиво. "Це не просто собі страви, це справжні дарунки гастробогів. Якщо ви приготуєте бодай одну з них, то вже точно будете чекати на наступний ранок, аби приготувати інші рецепти з цієї добірки", - переконує шеф-кухар. Тост з пастою з авокадо і яєчнею Інгредієнти 2-4 скибки хліба 25 г вершкового масла 1 авокадо &frас12; ч. л. карі 1 ст. л. лимонного соку 3-5 гілочок кропу 2 ст. л. рослинної олії 2-4 яйця (за кількістю тостів) сіль та перець до смаку Як приготувати Скибочки хліба (2-4 шт.) підрум'яньте на сковороді з невеликою кількістю вершкового масла (25 г). Приготуйте пасту з авокадо. Авокадо (1 шт.) розріжте навпіл. Видаліть кісточку за допомогою ножа. Ложкою виберіть м'якуш авокадо в миску. Намагайтеся вибрати стиглий авокадо, інакше м'якуш буде твердою і пасту буде неможливо приготувати. Якщо випадково ви взяли авокадо, який не достиг, дайте йому трохи полежати, через день-два він достигне. Додайте до м'якоті авокадо трохи карі (&frас12; ч. л.). Кріп добре промийте, обсушіть і відділіть стебла. Зелень дрібно порубайте. Додайте до авокадо кріп і сік лимона (1 ст. л.). Потім додайте рослинну олію (2 ст. л.) і трохи солі. Добре розімніть виделкою і перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в масі. Паста з авокадо готова. До речі, її можна приготувати з вечора і залишити в холодильнику. Тільки обов'язково накрийте харчовою плівкою, щоб вона торкалася пасти. Так її поверхня не потемніє, окислюючись на повітрі. На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії підсмажте яєчню. Посоліть білок і поперчіть жовток за смаком. Готуйте яєчню на тихому вогні протягом 3-4 хвилин, щоб жовток все ще залишався рідким, а білок повністю схопився. Зберіть бутерброд. Тост рясно змастіть пастою з авокадо.На пасту з авокадо акуратно викладіть яєчню. Подавайте негайно. Французькі тости з сиром брі Інгредієнти 2 шматочки Хліб для тостів 1 шт. Куряче яйце 50-70 мл Молоко 20 г Вершкове масло (для смаження) дрібка Сіль 2 шматочки Сир Брі 2 ч. л. Цибулевий конфітюр Як приготувати У неглибоку миску розбийте яйце, додайте молоко і трохи змішайте виделкою. Додайте дрібку солі. На пательні з антипригарним покриттям розтопіть вершкове масло. Кожну частину хліба обмокніть в яєчно-молочну суміш з обох боків, щоб вона трохи попала в хліб. Обсмажте з обох боків до золотистої скоринки, наприкінці викладіть зверху шматочки сиру брі, щоб він трохи розтопився. Подавайте з цибулевим конфітюром. Смажені гриби з яйцем пашот і лососем Інгредієнти 100 г Печериці 100 г Гливи 20 г Гарбузове насіння 1 шт. Яйце 30 г Слабосолений лосось 2 гілочки Вершкове масло за смаком Петрушка Сіль, перець Як приготувати Гриби помийте, крупно наріжте та обсмажте на вершковому маслі з додаванням солі та перцю, доки гриби не стануть м'якими. Відваріть яйце пашот. У невеличкій каструлі доведіть воду до кипіння, додайте оцет, за допомогою ложки зробіть воронку та розбийте туди яйце. Відваріть протягом 3 хвилин, дістаньте шумівкою й дайте воді добре стекти. Відкладіть на тарілку. Викладіть на тарілку гриби, зверху викладіть тонкі скибочки слабосоленого лосося та яйце пашот. Посипте гарбузовим насінням та подрібненою петрушкою. Жовток з яйця грає роль соусу, тому в самому початку розріжте яйце та змішайте жовток з грибами та рибою. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна запіканка на сніданок: рецепт для корисного початку дня Яєчні мафіни з овочами Інгредієнти 5 яєць &frас14; цукіні &frас12; томата &frас12; солодкого червоного перцю 3-4 печериці 1 ст. л. борошна 50 г твердого сиру сіль і перець до смаку Як приготувати Підготуйте овочі. Я вибрав &frас14; цукіні, &frас12; томата, &frас12; болгарського червоного перцю і 3-4 печериці. Всі овочі наріжте невеликими кубиками, намагайтеся нарізати так, щоб розмір був приблизно однаковим. Перекладіть в мисочку. Перемішайте всі овочі, щоб вийшла рівномірна "начинка" для мафінів.Візьміть металеві або силіконові формочки і заповніть їх овочами приблизно на половину. Розбийте в миску 5 яєць. Збийте їх виделкою або вінчиком, поки не утвориться легка піна.Додайте до яєць 1 ст. л. борошна. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок.Натріть на тертці 50 г будь-якого твердого сиру і додайте сир до яєчної суміші. Акуратно перемішайте. Вилийте яєчну суміш до овочів у формочки. Запікайте яєчні мафіни в духовці з температурою 180 градусів, поки вони не збільшаться в обсязі. Це приблизно 15-20 хвилин. Після цього дайте трохи часу для охолодження і потім вийміть з формочок. Авокадо тост Інгредієнти 1 авокадо 4 скибочки цільнозернового хліба 2 яйця 50 г сиру фета 4 в'ялених томати сіль і перець до смаку Як приготувати Авокадо помийте, поріжте на дві частини, видаліть кісточку та очистіть шкірку. Вибирайте тільки стиглі плоди авокадо, м'якоть яких можна розім'яти виделкою. Потім ложкою виберіть м'якуш авокадо у мисочку. Якщо авокадо стиглий, це буде зробити досить легко. Візьміть 2 яйця, відваріть некруто, охолодіть у холодній воді та почистіть. Авокадо й 50 г сиру фета поріжте невеликими кубиками. Потім візьміть 4 в'ялених томати та дрібно поріжте. Розімніть весь вміст виделкою до стану пасти, додайте перець і сіль до смаку. Хліб для тостів підсушіть у тостері або на пательні без олії. Усі інгредієнти змішайте в мисці. Жовток із яєць грає роль соусу для нашої пасти з авокадо. Додайте сіль і перець до смаку. Викладіть масу на тости та насолоджуйтеся неймовірним смаком. Вранці, коли часто не вистачає часу довго стояти на кухні, фрітата з печерицями - це ідеальний варіант для швидкого та ситного сніданку. Фрітата не тільки смачна, але й корисна вона зарядить вас енергією на весь день, при цьому готується всього за кілька хвилин. Приготування займає лічені хвилини, а отже зранку це якраз те, що треба.
we.ua - П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше
Gazeta.ua on gazeta.ua
День кондитера: назвали вражаючі десерти світу
3 травня в Україні відзначають День кондитера. Це не просто фахівці, які радують нас смакотою, а й справжні художники та архітектори. День кондитера бере свої початки з 1932 року, коли був заснований Всесоюзний науково-дослідний інститут кондитерської промисловості. Слово "кондитер" могло мати іншу назву. До прикладу, була версія "цукровар" або "маршмеллер". Звичне для нас слово походить від італійського слова "кандіере", яке означає "варити в цукрі". А от найбільш стрімкий розвиток на теренах Європи кондитерська справа мала в Венеції (до кінця ХV початку ХVІ століття). До того моменту європейці тішили себе лише свіжими фруктами та сухофруктами. Першими ж були єгиптяни, які вміло готували смачні десерти з суміші меду, фруктів, прянощів, горіхів та інших зерен. Кондитерська справа - точна наука, адже головним правилом цього мистецтва є дотримання пропорцій. Тут уже не вийде додавати інгредієнти "на око", адже такий метод може лише перевести продукти. У кондитерській справі потрібно уважно слідкувати за температурами приготування та в точності дотримуватися рецептури. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день макарона: розкрили секрети вдалого десерту Найнезвичайніші цукерки виготовляють в Фінляндії. Там можна знайти кислі (як лимон), солоні (до пива) і навіть зі смаком нафти. Шоколадна річка в фільмі "Чарлі і шоколадна фабрика" була по-справжньому зроблена з шоколаду і складалася з понад 500 літрів води, змішаної з вершками і шоколадом. Однак річка не довго мала естетичний вигляд. Круасан винайшли не у Франції. Спочатку це був невеликий торт, і вперше він з'явився в Австрії. Також є ще одна легенда, в ній йдеться про те, що в 1683 році на честь перемоги над Оттоманською імперією віденський пекар Пітер Вендлер надав булочці форму півмісяця, який прикрашав турецькі прапори. Круасан став борошняних символом чудесного порятунку Відня від турецької армії. У кондитерських Фінляндії почали виготовляти незвичайні торти. Вони нагадують рулон туалетного паперу і стали під час пандемії коронавірусу популярними Ці солодощі не відрізнити від оригіналу.
Gazeta.ua on gazeta.ua
Соковиті ребра барбекю: записуйте легкий рецепт для дружньої вечірки
Соковиті, ароматні та з апетитною скоринкою - ребра барбекю завжди стають зіркою будь-якої вечірки. Цей простий рецепт ідеально підійде для дружніх посиденьок на природі або на терасі. Він не вимагає багато зусиль, але гарантує вибух смаків. Рецептом поділилася в Іnstаgrаm фудблогерка з ніком аnn_.fооd. Ребра-барбекю Інгредієнти ребра свинні - 2 кг(можна менше або більше) соус барбекю мед в'ялені сливи для подачі нутові хлібці для подачі Для пасти (можна обирати улюблені ваші спеції) масло ГХІ - 1 ст. л. копчена паприка - 1 ст. л. паприка - 1/2 ст. л. сухий часник - 1 ст. л. сіль за смаком ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для травневих вихідних: спробуйте три швидкі закуски з редиски, які "зметуть" першими Як приготувати Свинячі ребра промити, висушити паперовим рушником, зняти плівку, та добре натерти пастою (масло гхі розтопити та додати спеції: копчена паприка, звичайна паприка, сіль та сухий часник) з обох сторін змастити пастою, завернути у плівку та відправити у холодильник маринуватись 3-4 год.). Замариновані ребра загорнути у пергамент, далі у фольгу і відправити у духовку на 2 год. при t180') Далі готові ребра змастити з обох сторін соусом барбекю та медом) і ще відправити у духовку на 15 хв. до зарумʼянення). Якщо плануєте виїхати на природу чи влаштувати посиденьки вдома у травневі вихідні, приготуйте смачний гарнір до шашликів. Молода картопля з хрумкою скоринкою, духмяними спеціями та легким димком - прикрасить будь-який пікнік. Це простий, але неймовірно смачний рецепт з мінімум інгредієнтів і максимум задоволення. Картопля не розпадається та не пригорає. Виходить дуже ніжна та ароматна.
Gazeta.ua on gazeta.ua
Справжня "полуничка": як на жінок та чоловіків впливає перша сезонна ягода
Полуниця - не лише смачна літня ягода, а й справжнє джерело користі для здоров'я. Вона позитивно впливає на серце, імунітет, обмін речовин і навіть гормональний баланс. Причому для чоловіків і жінок полуниця корисна по-різному. Її вживання може покращити стан шкіри, репродуктивну функцію та рівень енергії. Як виявилося, ця смачна ягода прекрасно допомагає зберегти ясність розуму. Це довели науковці лабораторії клітинної мікробіології ім. Салка в Ла-Хойї (штат Каліфорнія США). Вони встановили, що полуниця містить фізетин - речовину, здатну боротися з втратою пам'яті при хворобі Альцгеймера, що розвивається. У дослідах брали участь майже 122 тисячі медичних сестер у віці від 30 до 55 років. З 1976 по 2001 рік вони раз на чотири роки детально описували, як часто і що саме вони їдять. З 1995 року у випробовуваних, які подолали 70-річний рубіж, оцінювалася діяльність когнітивної функції. Після закінчення експерименту вчені встановили, що жінки, які регулярно споживають полуницю і лохину, - найпоширеніші ягоди в США - значно відсунули процес когнітивної дегенерації, пов'язаної з віком. З'ясувалося також, що саме полуниця уповільнює процес старіння на клітинному рівні. Дуже корисна полуниця і для чоловіків, які бажають надовго зберегти свою продуктивну функцію. Як виявилося, стійка назва еротики "полуничкою", виникло не просто так. Полуниця з успіхом замінює Віагру. Уже в ХХ столітті було встановлено, що такою властивістю полуниця володіє завдяки вмісту в ній цинку. Він не тільки підвищує сексуальну збудливість, але і на чверть збільшує ймовірність завагітніти. До речі, французи перед тим, як відправити молодят спати, готують їм полуничний суп з вершками. У полуниці також містяться речовини антоціани - клас флавоноїдів, благотворно діють на серцевий м'яз. Регулярне вживання цих ягід більш ніж на 30 відсотків знижує ризик розвитку серцевого нападу у жінок. А ще в полуниці міститься пектин сприяє травленню і допомагає в боротьбі з поганим холестерином. Фолієва кислота і залізо, кальцій і фосфор, марганець і калій, якими також багата полуниця. не дадуть пащу духом, додадуть бадьорості, зміцнять імунну систему. Конкретно калію, що міститься в цих ягодах, гіпертоніки зобов'язані зниженням тиску. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна їсти полуницю при діабеті: назвали нешкідливу порцію Полуниця не протипоказана навіть діабетикам, так як в ній дуже низький вміст цукру. Американські кінозірки, до речі, частенько практикують полуничну дієту. Завдяки вмісту в полуниці вітамінів С, В і РР ця ягода зміцнює імунну, нервову і судинну системи. Володіючи сечогінним ефектом, вона знижує набряклість. Також полуниця корисна при очищенні кишечника. Незамінна полуниця і для зору. Тільки одна порція ягід містить більше 50 мг вітаміну С, що відповідає половині щоденної норми для людини. Якщо з'їдати щодня навіть половинну норму, це запобіжить помутніння кришталика і згодом позбавить від сліпоти. Літо - хороший час, коли можна зміцнити своє здоров'я. Фрукти та ягоди можна смакувати самі, або ж додавати до страв й урізноманітнити своє меню, додавши до нього, наприклад, сирники з чорницею, каші з полуницею або десерти із персиків. Більшість літніх фруктів є антиоксидантами, в них багато вітамінів та інших корисних речовин.
we.ua - Справжня полуничка: як на жінок та чоловіків впливає перша сезонна ягода
Gazeta.ua on gazeta.ua
Для травневих вихідних: спробуйте три швидкі закуски з редиски, які "зметуть" першими
Редиска є королевою на весняному столі з-поміж інших овочів. Вона хрустка, соковита й корисна. Якщо плануєте пікнік на травневі вихідні, приготуйте з неї легкі закуски. Це швидко, просто і дуже смачно. Gаzеtа.uа публікує три ідеї, які сподобаються і дорослим, і дітям. Маринована редиска Інгредієнти 700 г редиски 100 г синьої цибулі 8 г часнику 15 г свіжого кропу 25 г солі 50 г цукру 1 г чорного перцю 50 г оцту 8% 25 г домашньої соняшникової олії Приготування: все змішайте. Дайте їй помаринуватись хоча б 30 хв. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Олександр Огороднік | Корисні поради | Гумор | Красиві рецепти (@о_gоrоdnіk) Намазка з сиром та редискою Інгредієнти Вершковий сир - 200 г Редиска - 5 шт. Цибуля-шніт - 15 г Перець чорний мелений - 1/5 ч. л. Сіль за смаком Як приготувати Помийте й просушіть цибулю й редиску паперовими рушниками. Наріжте редиску дрібними шматочками. Подрібніть цибулю. Змішайте у мисці вершковий сир, зелену цибулю й редиску, додайте мелений перець і сіль. Ретельно перемішайте. За бажанням, збийте суміш у блендері. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний соус із листя редиски: спробуйте ідеальну намазку до хрусткого хліба Весняний салат Цей салат - ідеальний у всьому: яскравий колір, смачна заправка, ще й фігура буде вдячна. Інгредієнти: Салат Айсберг або капуста молода- 200 г; Редиска - 150 г; Огірки - 3 шт; Яйця варені - 2-3 шт; Цибуля синя- 1/2 шт; Кукурудза ( за бажанням)- 150 г; Заправка: Сметана ( жирність за смаком) - 4 ст.л; Гірчиця - 1 ч.л; Сіль, перець - за смаком; Оливкова олія - 1 ст. л. Як приготувати Нашинкувати капусту. Порізати довільної форми огірки, редиску, варені яйця та цибулю. Додати до капусти. Кукурудзу додавайте за бажанням. З нею мені смачніше. Змішати всі інгредієнти для заправки та додати до салату. Все ретельно змішати. Тримайте сирну суміш у скляному посуді в холодильнику. Термін зберігання до 3-х діб. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений ОЛЬГА РЯБЕНКО| РЕЦЕПТИ СВІТУ (@оlgа_rіаbеnkо_) Бита редиска - це проста, але неймовірно смачна весняна закуска, яка точно здивує не лише вас, а й гостей. Хрустка текстура, легка пікантність і яскравий аромат завдяки спеціям і зелені роблять цю страву ідеальним доповненням до м'яса, риби або просто шматочка хліба з маслом. Готується за лічені хвилини, а смакує так, ніби над нею чаклував шеф-кухар.
we.ua - Для травневих вихідних: спробуйте три швидкі закуски з редиски, які зметуть першими
Gazeta.ua on gazeta.ua
Кава кортадо вдома: Клопотенко поділився тонкощами приготування іспанського напою
Кава кортадо незаслужено довго перебуває в тіні популярних лате та капучіно. Іспанський кортадо демонструє ідеальний баланс молока та міцного еспресо, він дарує заряд енергії та ніжну, шовковисту текстуру. Це ідеальний напій для тих, кому класичне еспресо здається занадто різким на смак, в той час, як лате видається занадто молочним. Готується надзвичайно просто, тож спробуйте. радить ресторатор Євген Клопотенко. Що таке кава кортадо Кортадо - це кавовий напій на основі еспресо. Його головною особливістю є пропорція кави молока до - чітко 1:1, тоді як у капучино це 2:5, а у мак'ято 2:1. До того ж, на відмінну від Лате або Капучіно, молоко для кортадо не збивається у густу піну, а просто трохи нагрівається або обробляється парою (за наявності кавомашини). Походить напій з Іспанії, а точніше з Країни Басків. "Кортадо" з іспанської перекладається як "розрізати", що символічно вказує на те, як молоко ніби перерізає навпіл різку інтенсивність еспресо. Традиційно кортадо п'ють у другій половині дня та подають у скляному посуді. Яка кава підійде для приготування напою Щоб отримати бажаний насичений смак вам знадобиться добре обсмажена кава. Приготувати еспресо можна у кавомашині або у домашніх умовах, за допомогою гейзерної кавоварки чи навіть френч-пресу. Хоча це не канонічний метод, але ви також можете приготувати кортадо з якісної розчинної кави. Що можна додати до кави кортадо Збиті вершки. Хоча це і не автентично, але інколи у кортадо додають збиті вершки замість молока. Різноманітні сиропи, наприклад ванільний й чи медовий. Згущене молоко. Спеції, наприклад кориця. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці пояснили, яка кава впливає на гостроту зору Як нагріти молоко У мікрохвильовці. Налийте 100 мл молока у скляний або керамічний посуд та нагрівайте приблизно 20-30 сек, молоко має досягнути температури 55-60 градусів. Перевірте молоко, якщо воно занадто холодне на дотик - нагрівайте ще 10-20 сек. На плиті. Налийте 100 мл молока у сотейник і поставте на середній вогонь. Помішуйте молоко, поки воно не нагріється до температури 60 г, це займе приблизно 2-3 хв. Найкраще використовувати цільне молоко, воно надасть вашому напою ідеального глибокого смаку. А якщо ви хочете приготувати веганську версію кортадо - використовуйте вівсяне. Кортадо Інгредієнти 100 мл еспресо 100 мл молока Як приготувати Приготуйте 100 мл еспресо за допомогою кавомашини, гейзерної кавоварки або френч-преса. Нагрійте 100 мл молока до приблизно 55-60 градусів. У чашку налийте 100 мл гарячого еспресо та 100 мл теплого молока. Насолоджуйтеся. Відчути ідеальний баланс між чаєм і кавою можна завдяки каві Вlасk Тіе. Замовити каву Вlасk Тіе у місцевому кафе не так просто, як лате. Але цей напій досить просто приготувати самостійно вдома навіть для початківців. Кава Вlасk Тіе - це холодний напій, який подають з льодом.
we.ua - Кава кортадо вдома: Клопотенко поділився тонкощами приготування іспанського напою
Gazeta.ua on gazeta.ua
Розкішна їжа у ранковий час: записуйте рецепт поживного салату від Савви Лібкіна
Ранок - ідеальний час для смачних експериментів на кухні. Одеський ресторатор Савва Лібкін здивував рецептом поживного салату з великою кількістю зелені. "Цей салат легко можна перевозити в машині, без холодильника протягом шести годин. Навіть влітку, в одноразовому посуді або в пластиковому боксі. Це зручно та дико корисно", - каже шеф-кухар. Готується салат за 5 хвилин, якщо є відварене куряче філе. Салат з авокадо та курячим філе Інгредієнти 1 авокадо середнього розміру 160 грам відвареного на пару курячого філе Половина перчика чилі 50 грамів дрібно листкового зеленого салату або руколи Трохи солі та перцю Приблизно 3 столові ложки оливкової олії Сік половинки лайму 6 пірʼїн зеленої ранньої зеленої цибулі ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочі та зелень, якими варто збагатити раціон у розпал весни Як приготувати Варимо куряче філе на пару протягом 22 хвилин. Достатньо покласти в друшляк філе, над каструлею з окропом, накрити кришкою і через 22 хвилини куряче філе буде зварене дбайливим способом. Воду потрібно посолити, ось і все. А краще філе приготувати ввечері, а нарізати зранку. Авокадо чистимо і нарізаємо кубиком. Куряче філе нарізаємо кубиком. Гострий перець нарізаємо дрібною крихтою. Цибулю теж нарізати дрібно та додати руколу. Посолити, поперчити заправити олією. Не викидайте листя редиски. З нього легко приготувати справжній весняний делікатес, який збагатить меню в сезон молодої зелені. Ароматний соус із ніжною пікантністю і свіжим смаком ідеально смакує з хрустким хлібом. Рецептом поділився шеф-кухар Олександр Огороднік.
we.ua - Розкішна їжа у ранковий час: записуйте рецепт поживного салату від Савви Лібкіна
Last comments

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules