Ukrainians news about Кухня

Sign up, for leave a comments and likes
Gazeta.ua on gazeta.ua
Сніданок за хвилини: як приготувати омлет-запіканку з моцарелою
Продуктивний день точно починається зі сніданку. Він має заряджати енергією і надавати відчуття бадьорості. У ранковий час у багатьох ніколи не вистачає часу довго готувати сніданок. Спробуйте рецепт швидкої страви, а головне - ситної тиа поживної. Рецептом швидкого сніданку поділилась фудблогерка Наталія Жук в Іnstаgrаm. Інгредієнти 300 г сосисок 4 яйця сіль за смаком консервований мікс (горошок, кукурудза, морква) 150 г сир Моцарела Як приготувати Нарізаємо на кружальця сосиски. Можна брати звичайні дитячі. Сковороду діаметром 24 см змащуємо олією та викладаємо щільно сосиски один біля одного так, як бачите на відео. Окремо збиваємо яйця, солимо за смаком. Яєчну суміш виливаємо на верх сосисок. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати запашні рулети з шинкою та сулугуні за рецептом рестораторки Ще наверх викладаємо мікс з горошку, кукурудзи та моркви. Можна використовувати консервований або заморожений. Також натираємо на великій терці сир і викладаємо у сковороду. Готуємо під закритою кришкою на середньому вогні до готовності. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Наталія Жук (@nаtаlііа_zhuk_сооkіng) Корисний бутерброд без хліба - вдалий початок дня. Спробуйте приготувати смачний та поживний сніданок за лічені хвилини Рецептом такого накладанця поділилась фудблогерка Наталія Жук.
we.ua - Сніданок за хвилини: як приготувати омлет-запіканку з моцарелою
Gazeta.ua on gazeta.ua
Фітнес-сніданок від дієтолога: спробуйте сирний рулет із зеленню у рисовому папері
Якщо хочете смачний, легкий і корисний сніданок, який не зашкодить фігурі, спробуйте сирний рулет із зеленню в рисовому папері. Ніжна начинка, хрустка обгортка і без зайвих калорій. "Обовʼязково спробуйте приготувати, цей рецепт сподобається всій сімʼї. Можна робити з різними начинками, як солоними так і солодкими, зберігайте щоб не загубити", - каже дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко. Сирний рулет із зеленню Інгредієнти: рисовий папір - 3 листа на 1 рулет кисломолочний сир - 50 г сир - 50 г зелень за смаком приправи за смаком 1 яйце для соусу: сметана або йогурт - 1 ст. л соєвий соус - 1/2 ч. л гірчиця - 1/2 ч. л зелень. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бананові сирники з шоколадом: рецепт сніданку для тих, хто "спалює" зайві кілограми Як приготувати Сир змішати з подрібненою зеленню та додати решту інгредієнтів. Начинку викладаємо на зможений рисовий папір, скручуємо у рулет у формі равлика, як на відео. Запікаємо на 200 градусів 10-15 хвилин, залежить від духовки. Смачно, швидко, просто і без шкоди для фігури. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений ЮЛІЯ НАУМЕНКО | ДІЄТОЛОГ-НУТРІЦІОЛОГ | МАРАФОН СХУДНЕННЯ | ПП (@ulісhkа_nаumеnkо) Для смачного ситного сніданку зовсім не обов'язково довго стояти на кухні. Сирно-шпинатний пиріг з листковим тістом стане ідеальним рішенням, щоб нагодувати усю сім'ю.
we.ua - Фітнес-сніданок від дієтолога: спробуйте сирний рулет із зеленню у рисовому папері
Gazeta.ua on gazeta.ua
Гриби на мангалі з фаршем: зберігайте коронний рецепт від суперфіналістки Мастершеф
Якщо ви любитель грибів, спробуйте соковиті, ароматні й дуже прості в приготуванні печериці на мангалі з фаршем. Рецептом поділилася суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко. Гриби на мангалі з мʼясом виходять дуже соковиті, з насиченим ароматом і легким димком. Гриби на мангалі Інгредієнти: Печериці великі - 1 кг; Фарш - 500 г; Соєвий соус - 70 г; Олія Олейна з травами базилік, орегано, розмарин- 50 мл; Майонез - 2 ст.л; Часник - 2-3 зубчики; Петрушка - 1 невеликий пучок; Вода - 50 мл; Сир твердий - 200 г; Сіль, перець за смаком ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний пиріг на швидку руку: зберігайте рецепт завиванця із ароматними грибами та сиром Як приготувати Гриби помити та обсушити. Відрізати ніжки. Додати майонез, соєвий соус та часник. Додатково трави не додаю - вони вже є в ароматній олії Олейна з Травами базилік, орегано, розмарин. Все ретельно змішати та залишити на 30 хв. До фаршу додати сіль, перець, петрушку, тертий сир та воду. Все ретельно вимішати. В кожну шапочку гриба покласти фарш. Нанизати на шампура, як на відео. Смажити до готовності. Якщо любите гриби - обов'язково спробуйте, наголосила Рябенко. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ольга Рябенко| Рецепти світу (@оlgа_rіаbеnkо_) Для смачної та ситної вечері приготуйте м'ясний пиріг з грибами. Ця страва буде готова за 30 хв. Її рецептом поділився британський шеф-кухар Джеймі Олівер.
we.ua - Гриби на мангалі з фаршем: зберігайте коронний рецепт від суперфіналістки Мастершеф
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ситні та поживні: три рецепти для швидкого сніданку
Сніданок обов'язково має бути ситним та поживним, щоб був заряд енергії на весь день. До сніданку мають входити цілозернові продукти, фрукти та овочі, каже німецький професор Інго Фробозе. "Перед сніданком добре випивати склянку чистої води. не чай, не кава, а саме вода. Це дозволить компенсувати дефіцит рідини, який виникає за ніч, а також швидше пробудити організм", каже Фробозе. Gаzеtа.uа ділиться трьома рецептами поживного, ситного та смачного сніданку. Сирники з бананом Розминаємо виделкою (або в блендері) один банан до стану пюре. Змішуємо з 200 г сиру. Додаємо 3 ст.л. борошна, 1 яйце 2 ст.л. цукру, а також по дрібці ваніліну і солі. Якщо тісто буде надто рідким, додаємо ще трохи борошна. Смажимо на олії, як звичайні сирники. Поливаємо медом. Тости з яйцем-пашот Обсмажуємо два тости з хліба. Водночас готуємо два яйця пашот. Для цього у каструлі доводимо до кипіння 1 л води, солимо і додаємо 1,5 ст.л. оцету. Беремо ложку і перемішуємо воду швидко, щоб у центрі утворилася воронка. В неї хутко вбиваємо сире яйце. Варимо 2-3 хв. Виймаємо яйце ложкою. На тости кладемо овочі, листочок салату, сир слайсами. Якщо є шинка чи слабосолена риба, то теж ідеально смакує. Зверху кладіть пашот. Слойки з яйцем та беконом Любителям яєчних сніданків пропонуємо спробувати оригінальні корзиночки з листкового тіста. Змастіть дві формочки для мафінів вершковим маслом. Розріжте листкове тісто на 2 квадрати. Знадобиться 200 грам. Викладіть у формочки таким чином, щоб кути звисали з боків на поверхню. Змастіть тісто діжонською гірчицею. Слайсами бекону обгорніть тісто, утворивши кільце. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за лічені хвилини: як приготувати ситні оладки-піци Розбийте по одному яйцю в заглибину всередині бекону, зберігаючи жовток цілим. Випікайте слойки в розігрітій попередньо духовці, поки листкове тісто не підрум'яниться, приблизно 25 хвилин. Дістаньте готові корзинки з духовки, приправте сіллю, перцем і посипте улюбленою зеленню. Сирники по праву можна вважати українським сніданком. Їх залюбки їдять не тільки дорослі, а й діти. Приготувати ідеальні сирники, які подають у ресторані, можна приготувати у себе вдома. Такі, щоб не розтікались по сковорідці і мали чудову форму та смак, розповів кулінар Євген Клопотенко. Для приготування сирників потрібен жирний кисломолочний сир від 9%. Щоб сирники мали гарну структуру і вийшли смачними, необхідно ретельно перемішати сирну масу, щоб вона була більш-менш однорідною. Це можна робити виделкою, а ще краще за допомогою товкачки.
we.ua - Ситні та поживні: три рецепти для швидкого сніданку
Gazeta.ua on gazeta.ua
Такий жульєн приготуєте ще: найпростіший рецепт для ситної вечері
Для тих, кому не хочеться годинами стояти біля плити і готувати обід чи вечерю, простий рецепт жульєну. Це відома, ситна і смачна страва, в якій вдало поєднується ніжне м'ясо курки та гриби, а об'єднують їх вершки та сир. Пропонуємо вам ледачий жульєн, який можна подати на вечерю, пише рrоstоwаy. Інгредієнти філе курки - 0,5 кг; печериці - 300 г; цибуля - 2 шт.; сир - 200 г; борошно - 2 ст.л.; вершки 25-30% - 300 мл; олія; сіль, перець. Як приготувати Відваріть куряче філе. Печериці наріжте та обсмажте на олії. Бажано в глибокій сковороді, бо в ній й далі будемо готувати. Далі в сковороду покладіть нарізану цибулю, сіль, перець. Обсмажте до готовності, а тоді вже й черга курку закладати. Готуйте ще кілька хвилин, а потім зніміть з плити. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бризолі на обід чи вечерю: які два інгредієнти зроблять страву соковитою та апетитною На окремій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Влийте вершки та перемішайте до однорідної консистенції. Не забудьте про сіль та перець. Масу треба довести до кипіння та залити нею гриби з куркою. Посипте жульєн тертим сиром та продовжуйте тримати на плиті ще протягом 5 хв, щоб все об'єдналося. Якщо ви з тих людей, які уміють створювати гарний настрій, то вам точно сподобається цей рецепт. Мішечки з млинців з курячим і грибним жульєном можна подавати гарячими, так і прохолодними. Для додаткового смаку радимо полити їх зверху вершковим або томатним соусом.
we.ua - Такий жульєн приготуєте ще: найпростіший рецепт для ситної вечері
we.ua on we.ua
Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду

А Ви знаєте що на Платформі we.ua діє реферальна програма?

Ви приводите друзів та знайомих і отримуєте винагороду за їх реєстрації.

То ж, не гайте час! Розкажіть про we.ua своїм друзям, родичам та колегам. Надішліть їм своє реферальне посилання, яке легко знайти в розділі Мої друзі, та отримайте на свій бонусний рахунок додаткові надходження за кожну нову реєстрацію.

Розміщуйте своє реферальне посилання в інших соціальних мережах, в коментарях, в тематичних форумах та будь-де. Так у Вас буде більше друзів та підписників і більше бонусів на бонусному рахунку.

Ви зможете використати бонуси на додаткові послуги Платформи, а також - придбати корисні товари в нашій online-крамничці.

Детальніше про реферальну програму: https://we.ua/info/referral-program.

we.ua - Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як замаринувати овочі до шашлику: чотири ідеальні закуски для літніх посиденьок
Вдало підібрані закуски до шашлику роблять посиденьки по-справжньому незабутніми. Мариновані овочі - ідеальне доповнення до м'яса. Вони освіжають, підкреслюють смак і дарують гастрономічну гармонію. Пропонуємо чотири перевірені рецепти: від пікантної цибулі до пряної картоплі, яка зникає зі столу першою. Ними поділилась фудблогерка Інна Ключник. Мариновані овочі до шашлику 1. Помідори, розрізані на четверо, дрібно нарізана зелена цибуля, зелений часник, бальзамік, олія - все злегка перемішати. 2. Огірки порізані вздовж, дрібно нарізаний кріп, чавлений часник, олія, лимонний сік, сіль, цукор за смаком - все змішати. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі маринади для овочів-гриль: смаки, що затьмарять навіть шашлик 3. Цибуля кільцями, оцет, цукор, сіль, дрібно нарізані кріп та петрушка. 4. Картопля четвертинками, цибуля кільцями, чавлений часник, олія, гірчиця гостра, гірчиця зернова, копчена паприка, сіль - все перемішати. Найсмачнішу закуску з печериць можна приготувати за п'ять хвилин. За цим рецептом, гриби вдаються настільки смачними, що всі проситимуть приготувати ще. Готовим маринованим грибам дайте охолонути за кімнатної температури та можна подавати до столу. Зберігати таку закуску можна приблизно сім-вісім днів у холодильнику.
we.ua - Як замаринувати овочі до шашлику: чотири ідеальні закуски для літніх посиденьок
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як відрізнити справжній якісний соєвий соус від підробки: головні ознаки
Темний ароматний соєвий соус здається простим продуктом, але його якість має вирішальне значення для смаку страв. На полицях магазинів часто трапляються підробки або соуси з хімічним складом, що лише імітує справжню рецептуру. Як розпізнати натуральний соус і обрати той, що виготовлений за традиційною технологією. На що звернути увагу при покупці соєвого соусу Потрусити пляшку. Щоб перевірити якість соєвого соусу, достатньо струсонути пляшку й подивитися, як реагує рідина. Продукт буде якісним, якщо на поверхні з'являться бульбашки і не зникатимуть декілька секунд. Піна з бульбашок означає, що рідина має високу концентрацію сої та тривалу ферментацію, тому продукт високої якості. Якщо соус розведений водою, він не пінитиметься чи бульбашки зникатимуть з поверхні одразу. Склад. Справжній соєвий соус має дуже короткий склад: вода, соєві боби, пшениця, сіль. Можливе додавання закваски або ферментів - це нормально. Якщо ж у складі є оцет, барвники, підсилювачі смаку (наприклад, глутамат натрію), цукор чи консерванти, це, швидше за все, штучна підробка або хімічний сурогат. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі маринади для овочів-гриль: смаки, що затьмарять навіть шашлик Колір і консистенція. Якісний соєвий соус має прозору, темно-коричневу або бурштинову рідину, без осаду чи каламуті. Якщо соус надто темний, як кава або чорнило, або занадто рідкий, як вода, це ознака дешевих замінників, іноді навіть просто підфарбованої води. Природний аромат. У натурального соєвого соусу приємний, глибокий аромат із легкими нотками ферментації - трохи солодкуватий, трохи хлібний, трохи горіховий. У штучному продукті запах буде різким, солоним, може мати аромат паленого цукру чи навіть клею. Такий продукт краще не купувати. Є кілька ознак, які вказують на справжність вершкового масла. Перевірити це можна, не відходячи від прилавка. Перевірте маркування: справжнє масло повинно мати маркування "масло вершкове" або "масло селянське". Перевірте склад: справжнє масло повинно складатися з вершкової сировини або з молока. Воно повинно бути густим, кремовим і мати приємний аромат.
we.ua - Як відрізнити справжній якісний соєвий соус від підробки: головні ознаки
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ароматна, густа та насичена: чотири правила, як приготувати ідеальну каву
Кава зранку здатна не лише розбудити, а й подарувати справжнє задоволення з першого ковтка. Але чомусь в одних вона виходить "як у кав'ярні", а в інших - гірка або водяниста. Секрет смаку криється не лише в зернах, а й у воді, ступені помелу, способі заварювання і не тільки. Розповідаємо про чотири правила приготування якісної ароматної кави. Свіжі та якісні кавові зерна Цей фактор є найважливішим. Навіть якщо ви придбаєте найдорожчу кавоварку, ви не зможете приготувати в ній смачну каву з неякісних зерен. Найкраще обирати свіжообсмажені зерна (не старше 24 тижнів) від перевірених брендів. Молоти зерна перед заварюванням, а не раніше Після помелу кава втрачає свій аромат за лічені хвилини, тому що ароматичні сполуки вивітрюються дуже швидко, починається окислювання жирів. Тож молоти зерна краще безпосередньо перед заварюванням напою. Температура води Не беріть воду з-під крана, адже вона містить надлишок хлору та інших мінералів, які псують смак напою. Хоча б фільтруйте її, а краще купляйте бутильовану. Температура повинна бути не менше 90-96 градусів. Окріп робить каву надто гіркою. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо улюблений напій мільйонів у гейзерній кавоварці: основні секрети Основи заварювання Звісно, вам не потрібно бути професіональним баристою, щоб вміти заварювати смачну каву. Треба знати лише деякі нюанси, як-от правильне співвідношення води та зерен для френч-пресу або ступінь трамбування для приготування еспресо. Кава кортадо незаслужено довго перебуває в тіні популярних лате та капучіно. Іспанський кортадо демонструє ідеальний баланс молока та міцного еспресо, він дарує заряд енергії та ніжну, шовковисту текстуру. Це ідеальний напій для тих, кому класичне еспресо здається занадто різким на смак, в той час, як лате видається занадто молочним. Готується надзвичайно просто, тож спробуйте.
we.ua - Ароматна, густа та насичена: чотири правила, як приготувати ідеальну каву
Gazeta.ua on gazeta.ua
Чим вечеряти, щоб не перевантажувати організм перед сном: найкорисніші варіанти
Здорова вечеря не повинна перевантажувати організм перед сном. Саме від вечірнього прийому їжі залежить якість нічного відпочинку, стан кишечника та навіть вага. Ідеальна вечеря - це поєднання білків, клітковини та корисних жирів, які забезпечують ситість, але не викликають важкості. Розповідаємо, що саме варто їсти ввечері, аби прокидатися з легкістю і гарним самопочуттям. Якою має бути здорова вечеря Легка, але поживна. Складайте меню так, щоб вечеря не була важкою для шлунку, але містила корисні речовини: білки, клітковину, трохи корисних жирів і мінімум вуглеводів. Мінімум простих вуглеводів. Білий хліб, картопля, макарони та солодощі краще залишити для обіду. Увечері вони перетворюються на жир, а не на енергію. Без важкої смаженої їжі. Уникайте смаженого м'яса, фастфуду чи копченостей - такі продукти навантажують печінку та шлунок. Ідеї для здорової вечері Овочі + білок Тушковані або запечені овочі з курячою грудкою, рибою чи яйцем Салат зі шпинату, кіноа та запеченої індички Омлет із броколі та томатами Легкі супи Крем-суп із гарбуза чи цвітної капусти Овочевий бульйон із зеленню та курячими фрикадельками Крупи (в невеликих порціях) Гречка з паровими овочами Кіноа або булгур із запеченою рибою Рис з морепродуктами та броколі Ферментовані продукти Йогурт або кефір із ложкою насіння чіа - чудовий варіант, якщо немає апетиту Салат із квашеної капусти, огірків та зелені. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 ідей для легкої вечері, які повторите ще не раз Що краще не їсти на вечерю Солодке, випічку, фрукти з високим глікемічним індексом (банани, виноград) Картоплю, білий хліб, макарони Жирне м'ясо (свинина, ковбаси) Газовані напої, енергетики, алкоголь Ідеально вечеряти за 2-3 години до сну. Це дає організму час на перетравлення їжі, зменшує ризик нічного переїдання та допомагає покращити якість сну. Постійне вживання їжі пізно ввечері може вплинути на сон, здоров'я кишківника, відновлення, імунітет, енергію та структуру тіла. Тому, якщо хочете покращити здоров'я, дуже легкий спосіб - відмовитися від пізніх вечер.
we.ua - Чим вечеряти, щоб не перевантажувати організм перед сном: найкорисніші варіанти
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ситна вечеря для всієї сім'ї: як за 15 хв. приготувати макарони з тунцем
Паста з тунцем і помідорами - дуже швидка й вишукана страва. На її приготування ви витратите буквально 15 хв. Треба лише зварити макарони, приготувати простий соус і змішати це все з консервованим тунцем, пише shubа. Щодо тунця, то обирайте консерву шматочками. На цю порцію вам знадобиться дві маленькі баночки. Краще, якщо риба буде у власному соку, а не в олії. Так страва не буде надто жирною. Щодо макаронів, то радимо використовувати пасту папарделе. Але якщо її немає, то беріть будь-яку, яка є під рукою. Найголовніше, щоб це була якісна паста з твердих сортів пшениці. Інгредієнти Макарони - 250 г Тунець у власному соку - 370 г Томати чері - 200 г Оливки - 70 г Часник, зубчики - 6 шт. Олія оливкова Ехtrа Vіrgіn - 10 ст. л. Лимон - 1/2 шт. Петрушка, пучок - 1/2 шт. Перець чорний мелений - 1/2 ч. л. Сіль - 1/2 ч. л. Як приготувати Спершу приготуймо соус. Добре розігрійте сковороду середнього розміру, влийте десять столових ложок оливкової олії. Важливо, щоб вона не була гіркою, обирайте нейтральну. Шість зубчиків часнику почистьте і наріжте пластинками. Обсмажте часник на середній потужності хвилину. Через хвилину додайте розрізані навпіл помідори чері, сіль і перець. Після трьох хвилин обсмажування помідори почнуть гарно пахнути й злегка розм'якшуються. Соус готовий. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому досвідчені господині не виливають відвар з макаронів: п'ять ідей, як його використати Поки обсмажуються помідори, поставте на плиту воду для макаронів. На цю кількість пасти вам знадобиться 10 склянок води. Коли почне кипіти, додайте ложку солі без гірки. Всипте макарони в каструлю і варіть до стану аль денте (на 1-2 хв. менше, ніж вказано на упаковці). Відварені макарони відкиньте на друшляк і відразу поверніть в каструлю. Сюди ж вилийте весь соус зі сковороди. Додайте консервований тунець без соку (олії) і подрібнену петрушку. Обережно перемішайте. Розкладіть пасту з тунцем по тарілках. На кожну тарілку покладіть по кілька оливок. Порції полийте свіжовичавленим соком лимона. Подавайте негайно. Вишукану вечерю можна приготувати вдома. Спробуйте швидко приготувати пасту. Рецептом пасти у вершковому соусі з гарбуза поділилася професійний кухар Анастасія Ворже. Це смачна й вишукана страва, яка готується лише 15 хвилин. Ніжний, шовковий соус із гарбуза, вершків і сиру ідеально огортає пасту.
we.ua - Ситна вечеря для всієї сім'ї: як за 15 хв. приготувати макарони з тунцем
Gazeta.ua on gazeta.ua
Гречка по-французьки: цією стравою ви здивуєте усіх
Багато українців готують на обід чи вечерю гречку. Це одна найпопулярніших круп, які швидко використовуються під час приготування. Спробуйте приготувати гречку по-французьки. Крупа виходить ідеальна за консистенцією, а за рахунок вершкового соусу смак - насичений та ніжний. Інгредієнти гречана крупа - стакан вода - 2 стакани куряче філе - 1 шт тертий сир - 150&mіnus;200 гр вершкове масло - 50 гр цибуля - 1 велика Як приготувати Гречку потрібно промити під проточною водою та пересипати у форму для запікання. Форму краще брати з високими бортами. Куряче філе помити та нарізати невеличкими квадратиками. Викласти зверху на гречку. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетно і просто: гречка з копченою грудинкою вразить всю сім'ю Зверху посипаємо будь-якими приправами на власний розсуд та викладаємо шматочки вершкового масла. Цибулю та моркву нарізаємо на дрібні кубики та викладаємо зверху. Посипаємо тертим сиром. Сиру має бути стільки, аби повністю покрити м'ясо, гречку та овочі. Накриваємо фольгою та відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин. Потім забираємо фольгу і випікаємо ще 7 хв. Коли часу обмаль або лінь готувати обід, можна зварити абсолютно повноцінний обід, вечерю чи сніданок. Не варто обмежуватись тостами, бутербродами. Зваріть гречану кашу всього лише за сім хвилин.
we.ua - Гречка по-французьки: цією стравою ви здивуєте усіх
Gazeta.ua on gazeta.ua
Сирно-шпинатний пиріг з листкового тіста: зберігайте ідею для ситного сніданку
Для смачного ситного сніданку зовсім не обов'язково довго стояти на кухні. Сирно-шпинатний пиріг з листковим тістом стане ідеальним рішенням, щоб нагодувати усю сім'ю. "Дуже смачний. А готується не більше 30 хвилин", - каже фудблогерка Ірина Козачук і ділиться рецептом пирога. Сирно-шпинатний пиріг з листковим тістом Інгредієнти 500 г листкового дріжджового тіста 100 г кисломолочного сиру 100 г твердого сиру 1 яйце + 1 білок 75 г шпинату сіль чорний мелений перець 1 жовток + 1 ст. л молока для змащування кунжут ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати на сніданок: п'ять цікавих ідей на кожен день Як приготувати Для начинки змішати кисломолочний сир, натертий твердий сир, дрібно нарізаний шпинат і яйця, посолити, поперчити. Тісто розділити на дві частини. Одну частину трошки розкачати і викласти на застелене пергаментом деко. Другу також трошки розкачати і зробити надрізи, щоб вийшла парна кількість смужок. Викласти начинку на тісто рівним шаром не доходячи 2-3 см до країв. Накрити другою половиною тіста. Руками притиснути краї, а тоді за допомогою виделки зробити фігурний край. Смужки переплести між собою як показано на відео. Змастити пиріг жовтком з молоком і посипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до зарумʼянення, це хвилин 20-25. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Тут затишно і смачно... (@іrіnа_kоzасhuk_) Створити ідеальне овочеве суфле, яке сподобається і дорослим, і дітям зовсім нескладно. Це корисна альтернатива звичним запіканкам. Таке суфле легке, повітряне та ідеально підходить для сніданку, обіду або вечері. А головне - його можна приготувати з простих сезонних овочів.
we.ua - Сирно-шпинатний пиріг з листкового тіста: зберігайте ідею для ситного сніданку
Gazeta.ua on gazeta.ua
Кава стане ароматнішою: три інгредієнти, які надають напою особливого смаку
Любителі кави можуть покращити смак свого улюбленого напою всього одним інгредієнтом. Кава не тільки допомагає впоратися із сонливістю, а й радує витонченим ароматом та глибоким смаком. Тому варто спробувати додати ще дещо до напою і познайомитись з новими нотками смаку. Нерафінована кокосова олія Якщо ви хочете, щоб звична чашка кави стала трохи більш "екзотичною" та оригінальною, то додайте маленьку ложку нерафінованої кокосової олії. Ви здивуєтеся, наскільки зміниться смак напою. Також чашка кави стане ще й чудовим "перекусом": кокосова олія втамовує голод. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили найкращі пропорції кави, які роблять її найбільш смачною та ароматною Сироп агави Рідко де можна зустріти такі пропозиції, якщо йдеться про кав'ярні та ресторани. Адже сироп агави має зовсім унікальний смак і ряд корисних властивостей. Мигдальне молоко Навіть якщо ви скептично налаштовані по відношенню до рослинних аналогів молока, то проти мигдального варіанта встояти неможливо. Його насичений горіховий смак перетворить чашку кави у суцільний шедевр. Щоб підсилити смак кави і по-справжньому насолодитись тонкощами аромату, радимо додати один із незвичних інгредієнтів. Є п'ять добавок, які зроблять каву кращою. Наприклад, всипте дрібку солі. Невелика кількість великої рожевої або морської солі зроблять каву набагато ароматнішою, якіснішою та смачнішою.
we.ua - Кава стане ароматнішою: три інгредієнти, які надають напою особливого смаку
Gazeta.ua on gazeta.ua
Ліниві хачапурі за 15 хв.: як приготувати духмяну випічку з сиром на сковороді
Приготувати духмяні ситні хачапурі можна всього за 15 хв. Швидким рецептом поділилася фудблогерка Наталія Жук в Іnstаgrаm. "Це найсмачніші ліниві хачапурі на сковороді всього лиш за декілька хвилин, які я тільки їла. Обов'язково приготуйте", - радить кулінарка. Хачапурі за 15 хв. Інгредієнти 300 мл. кефіру 1 яйце 1 ч. л. солі 1 ч. л. цукру 10 г. розпушувача 3 ст.л. рослинної олії 450 г. борошна Для начинки: 350 г. сиру (сулугуні) 2-3 ст. л. кисломолочного сиру 1 яйце Сіль за смаком Як приготувати У миску наливаємо кефір і до нього додаємо яйце, сіль, цукор, розпушувач і олію. Все добре перемішуємо. Всипаємо борошно. Замішуємо тісто, та залишаємо його на деякий час трохи відпочити. А тим часом натираємо сир сулугуні. Також я завжди додаю трохи кисломолочного сиру. Вбиваємо одне яйце і солимо за смаком. Все ретельно перемішуємо та ділимо на чотири частини і формуємо кульки. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі будуть в захваті: як приготувати справжній мисливський шніцель Тісто також ділимо на чотири частини. Таким чином у нас вийде чотири хачапурі. Далі трохи розкатуємо його і всередину викладаємо сир. Защіплюємо та ще раз розкатуємо. Викладаємо на розігріту суху сковороду і смажимо на маленькому вогні під закритою кришкою приблизно по 3-4 хв. з кожної сторони. Готові хачапурі добре змащуємо вершковим маслом. Хачапурі по-аджарськи - одна з найпопулярніших грузинських страв. Але й українці її полюбляють. Зовсім не обов'язково йти до кафе чи ресторану, щоб скуштувати цю смакоту. Хрустку і водночас соковиту та ситну випічку можна приготувати вдома. Хачапурі можна приготувати на сковорідці і в духовці. Для швидкої випічки можна навіть використати лаваш.
we.ua - Ліниві хачапурі за 15 хв.: як приготувати духмяну випічку з сиром на сковороді
Gazeta.ua on gazeta.ua
Зіпсують смак страви: шість інгредієнтів, які не варто додавати у котлетний фарш
Щоб котлети вийшли соковиті та пружні, варто назавжди забути про три поширені інгредієнти, які не треба додавати у фарш. Відмовтесь від них і смак котлет вас приємно здивує. Які продукти не потрібно вводити у фарш Курячі яйця Якщо ви хочете позбавитися найменшого ризику отримати жорсткі котлети, то від яєць відмовляємося насамперед. Цей компонент може поводитися не найкращим чином. Замість яєць краще просто добре вимісити фарш. Хліб Хліб додають, щоб страва вийшла пишною і соковитою. Однак підходить лише сухий хліб. Якщо додавати свіжу випічку, котлети будуть сухуватими й розваляться. Молоко У молоці часто замочують свіжий хліб, але молоко псує смакові властивості майбутніх котлет. Краще розмочувати сухарі просто у воді. Часник Часник - дуже особлива спеція, яку не всі полюбляють. Аромат часнику ніколи не вдасться чимось замаскувати. Якщо ви додали у фарш часник, а потім згадали, що у когось з ваших гостей непереносимість цього продукту, то змінити вже нічого не вийде. Нарізана цибуля Так, котлети вийдуть соковитими, але аромат та присмак цибулі буде надто інтенсивним. В результаті котлети не вийдуть такими, як нам хотілося. Тому цибулю найкраще доводити до стану пюре. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати пишні соковиті котлети: хитрість, про яку знають не всі господині Надлишок спецій Багато прянощів використовують тільки в тому випадку, якщо саме м'ясо неякісне або його свіжість викликає сумнів. У всіх інших випадках у численних добавках немає необхідності: вони лише заглушатимуть основний смак. Багато господинь вважають за необхідне наливати у фарш трохи молока. Проте професійні кулінари вважають молочний компонент зайвим. І цьому є причина. Проблема полягає у швидкому "зв'язуванні" білків м'яса та молока. В результаті такої реакції котлети набувають не найвдалішої консистенції. Страва втрачає м'якість і стає гумовою.
we.ua - Зіпсують смак страви: шість інгредієнтів, які не варто додавати у котлетний фарш
Gazeta.ua on gazeta.ua
П'ять видів продуктів, які не можна готувати у сковорідці з антипригарним покриттям
Антипригарне покриття відрізняється своєю функціональністю та простотою у догляді. Однак воно має серйозну особливість - при сильному нагріванні починає втрачати свої властивості. Якщо залишити сковороду з антипригарним покриттям на вогні без продуктів, воно зіпсується. Це стосується й деяких продуктів, адже під час їхнього приготування температура висока. Вершкове масло та маргарин Смаження на антипригарній сковороді вершкового масла або маргарину може призвести до проблем. Ці продукти починають горіти за відносно низьких температур, що може призвести до утворення неприємного запаху та присмаку. До того ж, залишки масла, що згоріли, можуть пошкоджувати антипригарне покриття, зменшуючи його термін служби. М'ясо з товстим шаром жиру М'ясо з великою кількістю жиру, як бекон або жирна свинина, краще готувати на інших типах сковорідок. При смаженні жир виділяє багато тепла і може досягати температур, що перевищують допустимі для антипригарного покриття. Це призводить до його пошкодження та погіршення антипригарних властивостей. Томатні соуси Антипригарне покриття не є стійким до тривалого впливу кислот. Кислі соуси, такі як томатний, можуть з часом роз'їдати покриття, що призведе до його передчасного зношування. Крім того, кислота може взаємодіяти з антипригарним покриттям, що не тільки погіршує його властивості, а може бути небезпечно для здоров'я. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В якому посуді найкорисніше готувати їжу Маринади на основі оцту Продукти, замариновані в оцті чи лимонному соку, також не варто готувати. Кислотні маринади можуть роз'їдати покриття, знижуючи його ефективність та довговічність. До того ж, високі температури у поєднанні з кислотою можуть призводити до виділення шкідливих речовин із покриття. Цукор та карамель Приготування карамелі або страв із високим вмістом цукру також не рекомендується. Цукор при нагріванні плавиться та досягає дуже високих температур, що може призвести до пошкодження покриття. Карамель важко відмивати, і залишки цукру можуть залишити стійкі плями та подряпини на поверхні. Один з головних плюсів посуду з чавуну полягає в її невразливості. Сковорода з чавуну може прослужити вічність при правильному догляді. Посуд з даного матеріалу невибагливий; відмінна теплоємність матеріалу забезпечує рівномірне смаження будь-якої страви. Шанувальники чавунного посуду стверджують, що їжа, приготована в такому посуді, є більш ніжною і смачною. Причому, вважається, що якщо готувати в старій сковороді, якою користувалися довгі роки, їжа виходить ще смачнішою, ніж в новій. І дійсно, в старій чавунній сковороді, їжа пригорає набагато рідше, ніж, скажімо, в сковороді з антипригарним покриттям, якою користувалися всього рік.
we.ua - П'ять видів продуктів, які не можна готувати у сковорідці з антипригарним покриттям
Gazeta.ua on gazeta.ua
Що приготувати на сніданок: п'ять цікавих ідей на кожен день
Сніданок - це не просто прийом їжі, а справжній старт для твого організму. Щоб день почався енергійно, варто обрати страви, які не лише смачні, прості, а й корисні. У цій добірці - п'ять перевірених ідей для сніданку, які зарядять на весь день. Нею поділилась фудблогерка Ірина Козачук. П'ять варіантів смачних та поживних сніданків Шпинатні вафлі В блендері подрібнити 50 г вівсяних пластівців, додати 2 яйця, 50 г натертого твердого сиру, 50 г шпинату, 1 ст л олії, дрібку солі і подрібнити до однорідності. Випікати у вафельниці. Подавати можна з будь-чим - вершковий сир, овочі, слабосолена риба, мʼясо, зелень. З цієї порції виходить 4 вафлі. Шакшука На олії обсмажити нарізану півкільцями цибулю до напівготовності, додати нарізаний смужками болгарський перець, готувати ще хвилин 5. Тоді влити томатний соус (в сезон помідорів використовую свіжі і смак регулюю сіллю/цукром, даю чорний та червоний перець). Вбити яйця, посолити і готувати під кришкою до тої готовності яєць, яка смакує. На 2 порції беру 1 велику цибулину і 1 болгарський перець. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсмачніші омлети світу в одній добірці: оберіть для себе свій смак Скрембл 2 яйця, дрібку солі і ~50 г молока збити виделкою і вилити на розігріту сковорідку, як схопиться, лопаткою згрібати досередини. Тут головне не перетримати, щоб скрембл вийшов ніжний. Я подаю його з підсушеним хлібчиком, авокадо, салатом з помідорів і моцарели. Вівсяномлинець В блендері подрібнити 3 ст л вівсяних пластівців. Додати дрібку солі, 1 яйце, 4 ст л молока, збити до однорідності. Посмажити млинець на розігрітій сковорідці з двох сторін (діаметр 22-24 см). Подавати також можна з будь-чим. В мене вершковий сир, салатне листя, авокадо, помідори. Конвертики з лаваша 350 г кисломолочного сиру змішати з 70 г натертого твердого сиру, підсолити, додати дрібно нарізані петрушку і зелену цибулю. Лаваш нарізати смужками шириною 12 см. На один край викласти начинку і скрутити трикутники. Обмокнути в яйце і обсмажити з двох сторін. Вийде 8 шт. Ранковий прийом їжі має бути не лише поживним, а й вишуканим. Один із рецептів, який здивує ваших рідних та задасть настрій на весь день. Це омлет, запечений у половинках болгарського перцю з ароматною зеленню та пармезаном. Яскраві перці стають своєрідними "чашками" для ніжної яєчної маси, а пармезан додає неперевершеного смаку. Такий сніданок виглядає ефектно, готується просто й дарує справжнє кулінарне задоволення.
we.ua - Що приготувати на сніданок: п'ять цікавих ідей на кожен день
Gazeta.ua on gazeta.ua
Як приготувати цвітну капусту з хрусткою сирною скоринкою: рецепт
Легку поживну вечерю можна приготувати за мінімум часу. Запечена цвітна капуста з ароматним часником і рум'яною сирною скоринкою стане ідеальною для сімейного застілля. Вона поєднує ніжну текстуру, пікантний аромат і апетитну скоринку Запечена цвітна капуста Інгредієнти 1 качан цвітної капусти сіль 4 ст. л. сметани 2-3 зубчики часнику 0,5 ч. л. паприки 30 хвилин. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Тут затишно і смачно... (@іrіnа_kоzасhuk_) Щоб не витрачати гроші на вітамінні добавки, природа забезпечує нас усім необхідним, щоб зміцнити імунітет та захистити роботу органів. Цвітна капуста - багата сіркою, підтримує детоксикацію печінки та гормональний баланс. А зелень багата високим вмістом фолієвої кислоти, важливою для енергії та здорових еритроцитів.
we.ua - Як приготувати цвітну капусту з хрусткою сирною скоринкою: рецепт
Gazeta.ua on gazeta.ua
Залишиться свіжою та хрумкою до місяця: як правильно зберігати моркву
Щоб морква залишалась свіжою якомога довше, важливо знати кілька секретів. Адже часто вже за кілька тижнів вона в'яне, темніє або покривається цвіллю. Особливо, коли йдеться про молоду моркву. Експерти з Whееldоn Вrоthеrs поділилися найкращими способами зберігання моркви, допомагаючи зменшити харчові відходи та зберегти овочі свіжими та хрусткими до місяця, пише Ехрrеss. "Морква - один із овочів, який найчастіше викидають. Гарна новина полягає в тому, що за належних умов зберігання вона може лишатися свіжою тижнями, а не днями", - пояснили вони. Холодильник - це найпоширеніше місце, де люди зберігають моркву, але коливання вологості, спричинені відкриванням і закриванням дверей, можуть призвести до її зморщування або пліснявіння. Тому головне - створити збалансоване, стабільне середовище. Для цього помістіть моркву в герметичний контейнер або герметичний пакет для зберігання, в ідеалі в контейнер для овочів і фруктів холодильника. Ви також можете помістити її в банку з водою та міняти її кожні кілька днів, щоб вона залишалася свіжою. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити молоду картоплю - прості методи Моркву також можна зберігати при кімнатній температурі, але лише якщо місце прохолодне, сухе та знаходиться подалі від прямих сонячних променів чи приладів. "Зберігання моркви при кімнатній температурі може бути ефективним, якщо тримати моркву подалі від джерел тепла", - сказав експерт. Не мийте її перед зберіганням - це може зняти захисну шкірку та призвести до швидшого псування. За належних умов морква може залишатися свіжою до місяця - як у холодильнику, так і за кімнатної температури. Все зводиться до підтримки правильного балансу вологи та утримання їх у стабільному середовищі. Вживання деяких видів насправді може зробити вас щасливішими. Морква багата на каротиноїди, пігмент, який надає їй помаранчевого кольору. Каротиноїди пов'язують з вищим рівнем оптимізму, що робить моркву чудовим вибором для овочів, що покращують настрій. Крім того, її можна готувати різними способами: перекушувати нею хумус, нарізати її в салати або запікати партію та подавати як гарнір.
we.ua - Залишиться свіжою та хрумкою до місяця: як правильно зберігати моркву
Gazeta.ua on gazeta.ua
Скільки дошок для нарізання має бути на кухні. Ця цифра здивує кожного
Більшість людей користується на кухні однією або двома дошками для нарізання. Але експерти з безпеки харчових продуктів попереджають, що такий підхід може бути шкідливим для здоров'я. Насправді ж існує конкретна рекомендована кількість дошок, яка гарантує чистоту, зручність і захист від бактерій. Ця цифра здивує навіть досвідчених господинь. Йдеться не про дві чи три, а значно більше. Залишки сирого м'яса або риби залишають невидимі сліди, які важко видалити навіть ретельним миттям. Бактерії з сирого філе можуть легко потрапити на хліб або овочі, якщо нарізати їх на тій самій дошці. Це призводить до перехресного забруднення, яке викликає розлади травлення або навіть серйозніші проблеми. Ідеальна кухня вимагає як мінімум кількох спеціалізованих дощок. Окремі поверхні для м'яса, риби, зелені та готових продуктів виключають змішування запахів і небезпечних мікроорганізмів. Матеріал має значення Пористі поверхні вбирають соки сильніше, тому потребують особливого догляду. Регулярна дезінфекція кип'ятком або спеціальними засобами є обов'язковою. Колірні мітки дощок Вони спрощують життя. Червоний - для м'яса, синій - для риби, зелений - для овочів. Такий підхід знижує ймовірність помилки навіть у поспіху. Не варто економити місце, відмовляючись від додаткових дощок. Компактні моделі легко зберігати вертикально або підвішувати, зберігаючи порядок на кухні. Особливу увагу слід звернути на дошки з глибокими подряпинами. У мікротріщинах накопичуються бактерії, перетворюючи їх на розсадник інфекцій. Пошкоджені поверхні краще одразу замінити. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість кухонних предметів, які слід замінювати частіше, ніж ви думаєте Сирі морепродукти - окрема історія. Їхній сік містить специфічні мікроорганізми, які не повинні контактувати навіть із термічно обробленим м'ясом. Фрукти та зелень здаються безпечними, але на їхній поверхні також присутні бактерії. Окрема дошка захистить салати від небажаних "добавок". Звичка використовувати різні дошки збереже смак страв і здоров'я родини. На перший погляд це здається клопітким, але швидко стає природним ритуалом. Заміна кухонних приладь - не примха, а розумна профілактика. Неймовірна кількість бактерій накопичується не лише на сидінні унітаза. Небезпечні місця є на кожній кухні. Багато бактерій збирається на губках та серветках для миття посуду. Їх потрібно змінювати не рідше одного разу на тиждень. Обробна дошка також збирає чимало бактерій. Так, від сирого м'яса на ній залишається у 200 разів більше фекальних бактерій, ніж на сидінні унітаза. Сира яловичина та м'ясо птиці залишають після себе сальмонелу та інші мікроби, які викликають небезпечні захворювання.
we.ua - Скільки дошок для нарізання має бути на кухні. Ця цифра здивує кожного
Last comments

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules