Ukrainians news about Кухня

Sign up, for leave a comments and likes
News filter
Довго не черствіє та вражає смаком: спробуйте спекти духмяну великодню випічку за грузинським рецептом
До Великодня кожна господиня випікає паски за перевіреним рецептом. Але спробуйте цього року грузинську паску. Це ароматна, м'яка й напрочуд смачна великодня випічка, яка відрізняється від традиційної української паски насиченим вершковим смаком та великою кількістю родзинок і спецій. Ця випічка виготовляється за автентичним рецептом Ніно з Тбілісі, що говорить про гарантії щодо її справжності. Спробуйте і ви приготувати традиційний солодкий грузинський великодній хліб. Рецептом грузинської паски ділиться YоuТubе-канал "Смаколик.юа Марія Михальченко". Грузинська паска Час: приблизно 5 годин Порції: 3 великі паски + 1 середня Інгредієнти для опари: 250 мілілітрів молока; 50 грамів цукру; 30 грамів пресованих дріжджів; 200 грамів борошна. Для тіста: 250 грамів цукру; 125 мілілітрів сметани; 3 жовтки; 2 яйця; 2 чайні ложки ванільного екстракту; 125 грамів вершкового масла; 100 мілілітрів олії; 0,25 чайної ложки куркуми (не обов'язково); цедра 1 апельсина; 2 столові ложки сильного алкоголю; 650 грамів борошна; 200 грамів сухофруктів; 1 столова ложка борошна. Як приготувати В миску всипте цукор, влийте тепле молоко і розкришіть живі дріжджі. Вимішайте вінчиком до повного розчинення. Додайте просіяне борошно, накрийте і поставте в тепле місце на 45 хвилин, щоб опара підійшла. У велику миску всипте решту цукру, додайте жовтки, 2 яйця, дрібку солі, ваніль, сметану, цедру лимона чи апельсина. Щоб паска довго не черствіла, додайте алкоголь. Перемішайте вінчиком до однорідності. Додайте розтоплене вершкове масло, влийте олію. Ще раз ретельно перемішайте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубайська "волохата" паска: спробуйте оригінальний варіант великодньої випічки, яка підкорює світ Додайте опару і трохи куркуми для жовтизни. Перемішайте масу. Всипте 300 грамів просіяного борошна, перемішайте вінчиком. Додайте ще 350 грамів борошна і замішуйте руками. Змастіть робочу поверхню і руки олією. Замішуйте тісто руками, поки воно не стане однорідним і не липнутиме до поверхні. Перекладіть кульку тіста у миску і залиште підходити у теплому місці на 2 години. Підготуйте сухофрукти: залийте кип'ятком, перемішайте і просушіть. Додайте до сухофруктів борошно. Сформуйте з тіста пласт і вмісіть їх у тісто. Сформуйте кульки і викладіть їх у форми для паски, заповнюючи на третину. Залиште підходити приблизно на 1 годину. Змастіть верх пасок жовтком, змішаним зі столовою ложкою молока. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 1 годину. Коли паски остигнуть, прикрасьте їх глазур'ю й посипкою до свого смаку. Цього року здивуйте рідних незвичайними сирними пасками з фруктово-ягідними нотками. Поєднання ніжного сиру з ароматними ягодами та соковитими фруктами створює справжній смаковий вибух, який запам'ятається надовго. Gаzеtа.uа пропонує три рецепти, які подарують витончений смак та вигляд.
we.ua - Довго не черствіє та вражає смаком: спробуйте спекти духмяну великодню випічку за грузинським рецептом
Як правильно варити яйця на Великдень: ці поради не підведуть
Великдень цього року в Україні відзначається 20 квітня. Ні для кого не секрет, що головними атрибутами Великодня є писанки та великодні яйця, які не лише прикрашають будинок, а й виставляються на стіл як одна з основних страв цього свята. А щоб яйця під час варіння не потріскалися і легко очистилися, потрібно знати кілька нюансів, про які розповість Gаzеtа.uа. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Царська, сирна та традиційна: п'ять рецептів паски до смачного Великодня Зокрема, щоб яйця вийшли цілими після варіння та послужили для гарних писанок та великодніх яєць, важливо розуміти, як їх правильно варити. Перед тим, як починати варити яйця на Великдень, потрібно їх добре вимити. Яєчна шкаралупа досить примхлива, і особливо це трапляється при приготуванні крашанок. Далі яйця потрібно залишити на рушнику, але не витирати. Варити яйця потрібно виключно тоді, коли вони стали кімнатної температури. Це головна помилка, яку допускають всі. Щоб яєчна шкаралупа не тріснула і ваші крашанки не зіпсувалися, не варіть їх відразу діставши з холодильника. Варити яйця бажано у великій каструлі. При варінні яєць в невеликій ємності, неминуче призведе до появи тріщин. Щоб яйця точно не потріскалися додати потрібно звичайну столову ложку солі в воду. Варити яйця на крашанки потрібно не більше 9 хвилин. Яйця, круто зварені, можна тримати в холодильнику приблизно один тиждень. Пофарбовані яйця можуть зберігатися в холодному місці мінімум один тиждень. Фарбувати великодні яйця слід натуральними барвниками. Великдень найголовніше свято у річному обрядовому циклі українців. Воно про перемогу життя над смертю, про відродження природи після холодної зими, про всюдисуще життя. Цьогоріч українці святкуватимуть Великдень 20 квітня. Зараз ця дата ще сакральніша, ніж зазвичай. Адже знаменує близьку перемогу нашого духу над ворогом, нашої сили добра над злом. Після нічної або вранішньої служби й освячення великодніх кошиків зі смаколиками, центральним обрядом містичного дійства є святковий сніданок. Збирається вся родина, яка за пишно підготованим столом величає торжество життя. Але й тут не все так просто, адже кожен атрибут та страва має своє значення. Як наші предки "накривали" великодні столи до сніданку та що з цього інтегрувалось у наше сьогодення, розповідає Gаzеtа.uа.
we.ua - Як правильно варити яйця на Великдень: ці поради не підведуть
Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду

А Ви знаєте що на Платформі we.ua діє реферальна програма?

Ви приводите друзів та знайомих і отримуєте винагороду за їх реєстрації.

То ж, не гайте час! Розкажіть про we.ua своїм друзям, родичам та колегам. Надішліть їм своє реферальне посилання, яке легко знайти в розділі Мої друзі, та отримайте на свій бонусний рахунок додаткові надходження за кожну нову реєстрацію.

Розміщуйте своє реферальне посилання в інших соціальних мережах, в коментарях, в тематичних форумах та будь-де. Так у Вас буде більше друзів та підписників і більше бонусів на бонусному рахунку.

Ви зможете використати бонуси на додаткові послуги Платформи, а також - придбати корисні товари в нашій online-крамничці.

Детальніше про реферальну програму: https://we.ua/info/referral-program.

we.ua - Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду
Галета з сиром і апельсинами: записуйте рецепт сніданку, який не зашкодить фігурі
Цитрусовий аромат завжди викликає відчуття тепла і затишку. Якщо поєднати його з ніжною сирною начинкою, вийде десерт, якому важко встояти. Галета з кисломолочного сиру з апельсинами - це проста, але неймовірно смачна випічка, яку точно захочеться повторити. особливо, якщо ви в процесі схуднення або контролюєте свою вагу. "Цей десерт без шкоди для здоров'я. Зберігайте, щоб не загубити", - каже дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко і ділиться цікавим рецептом. Галета з кисломолочного сиру з апельсинами Інгредієнти кисломолочний сир - 100 г 1 сире яйце мед 1 ч. л. апельсин 50 г перемелена плющена вівсянка - 20 г (у сухому вигляді) будь- які горіхи (окрім арахісу) - 20 г курага або чорнослив 20 г вода - 50 мл. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поживний сніданок для стрункої фігури: рецепт картопляного кішу від переможниці "Зважені та щасливі" Як приготувати Курагу дрібно наріжте і змішайте з кисломолочним сиром. Додайте яйце, мед і вівсянку. Замісіть тісто. На застелене пергаментом деко викладіть круглу галету з бортиками. Запечіть у розігрітій на 180 градусів духовці 15-20 хвилин. У цей час підготуйте начинку. Дрібно нарізаний апельсин викладіть на розігріту сковорідку разом із горіхами і на маленькому вогні протушкуйте 10 хвилин із водою. Викладіть вміст сковорідки на галету. Якщо хочете приготувати не лише смачну, а й корисну вечерю, то запіканка з рибою та овочами стане ідеальним вибором. Йдеться про кіш Лорен. Це класичний французький пиріг із пісочного тіста, який дуже просто готується, але підкорить смаком кожного. Його спробуйте запекти з броколі та сиром. Смак страви приголомшить.
we.ua - Галета з сиром і апельсинами: записуйте рецепт сніданку, який не зашкодить фігурі
Які десерти приготувати на Великдень: три найоригінальніші рецепти солодощів
Окрім пасок та запеченого сиру на Великодній стіл готують десерти. Gаzеtа.uа ділиться трьома рецептами оригінальних солодощів, які не тільки прикрасять ваш стіл, а й здивують своїм вишуканим смаком. Печиво "Гнізда" Рецептом поділилася фудблогерка Валерія Велігура в Іnstаgrаm. "Моє фірмове печиво "Гнізда" до Великоднього столу. Це однозначно варто спробувати! Дітки точно будуть у захваті і від процесу, і від результату", - каже кулінарка.⠀
 Інгредієнти (~ на 12 шт.): Для тіста: 200 г борошна 100 г цукрової пудри дрібка солі 40 г какао 5 г розпушувача 70 г вершкового масла 1 яйце ⠀
 Для начинки: 150 г шоколадної пасти цукерки у вигляді яєць.⠀ ⠀
 Як приготувати Добре перемішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукрову пудру, сіль, какао та розпушувач. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розтираємо все руками в крихту. Потім додаємо яйце і замішуємо м'яке еластичне тісто. У разі необхідності, можна додати трішки води або молока. Формуємо маленькі кульки, накриваємо харчовою плівкою та прибираємо у холодильник на 1-2 год. Дістаємо охолоджені кульки і за допомогою часничниці видавлюємо тісто на пергамент. Формуємо гнізда та притискаємо серединку. Одне "гніздо" виходить із 2-3 кульок. Випікаємо печиво у розігрітій до 180 гр духовці 15 хв. Потім дістаємо і даємо охолонути. У серединку кладемо шоколадну пасту і зверху прикрашаємо цукерками у вигляді яєць. Зберігати краще у закритому контейнері. Подаємо з чаєм. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Vаlеrііа Vеlіgurа (@yummy.lеrа) ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має смак "Рафаелло": як приготувати сирну паску на Великдень Великодні шоколадні яйця Десерт, який точно сподобається дорослим і діткам за рецептом фудблогерки з ніком аnny.сооkіng. Інгредієнти: шоколад(який любите) - 1 плитка сир філадельфія ванільний цукор і цукрова пудра малина, горішки, шоколадні кульки. Як приготувати Щоколад розтоплюємо, найкраще це робити на водяній бані. Наповнюємо форми і кладемо до холодильника на 2-3 хв. Зайвий шоколад зливаємо і залишаємо для охолодження на 30 хвилин, потім він легко відстане від форм. Для начинки використовуємо крем-сир Рhіlаdеlрhіа Міlkа - це вже готова і дуже смачна шоколадна начинка до Великодніх яєць, або зʼєднуємо класичний крем-сир Рhіlаdеlрhіа, цукрову пудру і ванільний цукор. Наповнюємо яєчні половинки і зʼєднуємо разом. Охолоджуємо, декоруємо і смакуємо. Ще дуже смачний варіант - взяти готові шоколадні яйця, розділити на половинки, наповнити начинкою і смакувати. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений СМАЧНІ ДОМАШНІ РЕЦЕПТИ (@аnny.сооkіng) Львівський шоколадний сирник ⠀
 Сирна маса виходить дуже ніжною, а шоколадна глазур чудово доповнює цей десерт. Інгредієнти (на форму 22*12 см): 750 г кисломолочного сиру 9% 3 яйця 100-125 г цукру дрібка солі 100 г сметани 20% 35 г кукурудзяного крохмалю 100 г вершкового масла цедра лимона 75-100 г родзинок Для глазурі: 175 г шоколаду 10 мл олії Як приготувати Родзинки заливаємо окропом на 15 хв. Після цього промиваємо та просушуємо паперовим рушником. Кисломолочний сир, яйця, цукор, сіль, сметану, крохмаль, цедру лимона (за бажанням) та розтоплене масло ретельно пробиваємо блендером, до гладкої маси. Додаємо родзинки, перемішуємо та кладемо у форму з пергаментом. Стукаємо декілька разів об стіл, щоб вийшло зайве повітря. На нижній рівень духовки ставимо ємність з гарячою водою, а на середній - сирник та випікаємо у розігрітій до 180 гр духовці 55-60 хв. Після цього трішки відкриваємо дверцята духовки і даємо сирнику повністю у ній охолонути. Потім прибираємо у холодильник, як мінімум, на 6 год.. Для глазурі поєднуємо розтоплений шоколад з олією та покриваємо нею охолоджений сирник. Прибираємо у холодильник до повного застигання шоколаду. Після цього нарізаємо, подаємо та насолоджуємося. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Vаlеrііа Vеlіgurа (@yummy.lеrа) З наближенням Великодня господині шукають оригінальні рецепти пасок, які б здивували рідних та гостей. Gаzеtа.uа пропонує приготувати три паски, які не потрібно випікати, але вони однозначно вразять виглядом, ароматом та смаком. ⠀

we.ua - Які десерти приготувати на Великдень: три найоригінальніші рецепти солодощів
Дубайська "волохата" паска: спробуйте оригінальний варіант великодньої випічки, яка підкорює світ
У 2025 році справжнім кулінарним хітом стала дубайська "волохата" паска. Випічка пишна, легка, з незвичним зовнішнім виглядом і неймовірно ніжним смаком. Такий великодній десерт точно здивує гостей і стане зіркою святкового столу. Дубайська "волохата" паска Інгредієнти Для опари: 200 мл теплого молока 30 г свіжих дріжджів 150 г цукру 2 ст. ложки борошна (з основної маси) Для тіста: 2 яйця 40 г какао 550 г борошна 60 г м'якого вершкового масла Для начинки: Катаїфі Вершкове масло Фісташкова паста Як приготувати Зробіть опару з молока, дріжджів, цукру та борошна. Все дуже добре вимішайте до однорідності. Накрийте та дайте постояти 15-20 хвилин. Далі робимо тісто: збиваємо яйця, додаємо какао та борошно. Додаємо опару і замішуємо тісто. Коли тісто буде готове, додаємо вершкове масло і ще раз вимішуємо. Тісто накриваємо і даємо йому підійти - на це піде 1-1,5 години. Обминаємо тісто і розкладаємо по формочках. Наповніть форму наполовину. Закриваємо плівкою і рушником і залишаємо ще на 30 хвилин. Після цього ставимо у розігріту духовку до 180 градусів та випікаємо паски 30-40 хвилин. Коли паски будуть готові - витягаємо та даємо їм вистигнути. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичайна паска на Великдень: готуємо сирні шедеври з ягодами та фруктами Робимо начинку. Розігріваємо вершкове масло на сковорідці, додаємо туди тісто катаїфі (прісне тісто у вигляді тонких ниток). Обсмажуємо його і змішуємо з пастою з фісташок. Вирізаємо з паски серцевину та ложкою обережно накладаємо туди суміш катаїфі та фісташкової пасти. Закриваємо верхівкою та робимо глазур, зверху можна посипати подрібненими фісташками. Як варіант, замість тіста катаїфі та фісташкової пасти, можна купити пачку турецької халви "волосся янгола" (пішманіє). Принцип такий самий - паску зверху надрізаємо, робимо всередині "ямку". Щільно накладаємо всередину пішманіє. Накриваємо верхівкою від паски, прикрашаємо глазур'ю. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Ігор (@іgоr_shріgunоv1) Мрія кожної господині під час випікання пасок на Великдень - приготувати ідеальну блискучу, рівну глазур, яка не кришиться при нарізанні і не липне до пальців. Але в реальності все частіше трапляється навпаки - глазур тріскається або тече, псує вигляд і смак домашньої випічки. Щоб цього уникнути, ось три перевірені рецепти глазурі, яка тримає форму, не липне до рук і робить будь-яку паску візуально досконалою.
we.ua - Дубайська волохата паска: спробуйте оригінальний варіант великодньої випічки, яка підкорює світ
Великодній кошик збираємо разом з АТБ для бабусі, дитини і всієї родини
Великдень одне з головних християнських свят, яке несе в собі світло Воскресіння Христа. Цей день наповнений пробудженням природи, духмяним ароматом пасок і теплом родинних обіймів. Після походу до церкви, де традиційно освячують незмінний атрибут Великодня - кошик із пасками та крашанками, сім'ї збираються за святковими столами. У спецпроєкті Gаzеtа.uа та найбільшої мережі супермаркетів АТБ сам великодній кошик розповість про традиції і прикмети, повʼязані з Великоднем. А українці поділяться своїм ідеальним варіантом кошика, враховуючи стиль життя й уподобання. Мене щедро наповнюють найсмачнішою їжею Я великодній кошик, і мене завжди збирають із любов'ю, щоб нести до церкви на Великдень. Після освячення всі смаколики, які я зберігаю, вважаються особливими. У деяких родинах мене передають у спадок, в інших кожен член сім'ї, навіть малюки, несе до церкви свій кошик. Мій зовнішній вигляд може багато розповісти про вподобання господарів. Зазвичай мене накривають вишитим рушником або красивою серветкою, прикрашають стрічками, мереживом і квітами. А останніми роками додають ще й гілочки бавовни символ незламності українців. Про наповнення Традиційно українці мене щедро наповнюють найсмачнішою їжею. Варто зазначити, що кожен продукт має особливе значення. Найголовніші - паска (символ воскресіння, вічного життя), крашанки (перемога життя над смертю) та сіль (символізує зв'язок між Богом і людьми). Також традиційно до мене кладуть страви і продукти, які не можна було їсти під час Великого посту, - шинку, ковбасу, вершкове масло, сирну паску, вино "Кагор". Не забудьте про хрін, він символізує міцність віри у воскресіння. Освячують також часник і мак, їх здавна вважають оберегами. До речі, наші предки часто брали з собою шматок освяченої паски як оберіг, коли вирушали в далеку дорогу. Як і коли готують головні страви - Зазвичай паски випікають у четвер або суботу. Напередодні закуповують найкращі продукти для їх приготування. Під час випікання пасок у давнину дотримувалися певних правил: ніхто вдома не мав сваритися, підвищувати голос, грюкати дверима, не можна було пускати до будинку чужих людей. Якщо ж не плануєте випікати домашню паску, то я не проти, якщо це буде смачна пасочка з АТБ. Там їх великий вибір. - Також у четвер традиційно фарбують яйця. Найпопулярніший спосіб - використати лушпиння цибулі. Натуральними барвниками також можуть бути чай каркаде, куркума, сік буряка. У супермаркетах АТБ можна знайти різноманітні наліпки на тему Великодня, набори харчових барвників. Скільки саме фарбувати яєць, кожен вирішує самостійно. Але памʼятайте, що їх має вистачити на традиційну "битву" під час великоднього сніданку. Виграє той, у кого виявиться яйце з найміцнішою шкаралупою. - На Великдень закінчується Великий піст. Тож до святкового столу готують багато мʼясних страв. Зазвичай запікають мʼясо, сало, домашню ковбасу, птицю. Готують холодець, голубці, котлети, крученики та інші смачні страви. З чого починають великодній сніданок Мене приносять із церкви додому й одразу починають накривати святковий сніданок. Першими дістають із кошика і ставлять на стіл паску та крашанки, з них і починають трапезу. До яєць додають освячену сіль, хрін. Далі куштують мʼясо і ковбасу, які брали до церкви. А вже на обід чекають гостей, ставлять на стіл усі наїдки, які наготували. Про прикмети Кажуть, хто першим принесе великодній кошик додому після церкви, того цілий рік супроводжуватиме удача. Не можна викидати освячену їжу. Усе, що є в кошику, має бути з'їдене родиною, поділене між близькими чи віддане нужденним. Крихти від освяченої паски бажано згодувати птахам або домашній птиці. Курячий рулет з АТБ, шоколадні яйця та мʼясна нарізка - альтернативні версії великоднього кошика Попросили українців розповісти, який вигляд мав би їхній ідеальний великодній кошик. Адже нині не всі ретельно дотримуються традицій через власні переконання, смаки та стиль життя. Євген, 27 років. Прихильник здорового способу життя, ретельно стежить за харчуванням. - Для мене Великдень - це передусім свято духовного оновлення. Уже не вперше шукаю компроміс між традиційними великодніми стравами і здоровим харчуванням. Наприклад, ковбасу я замінив би на курячий рулет з АТБ він смачний, нежирний, але водночас містить достатню кількість білка. Паску пектиму самостійно на вівсяному борошні. Замість масла додам до тіста йогурт, мінімум цукру, а також лише білки від яєць. Така паска містить удвічі менше калорій. Замість сирної паски приготую запіканку зі знежиреного сиру. До речі, його завжди беру в АТБ, бо там він - за найкращою ціною. Яйця пофарбую традиційним способом - у цибулевому лушпинні. Ще придбаю на Великдень багато зелені, свіжих овочів, авокадо, з яких потім зроблю салат. Заправлю його оливковою олією та соком лимона. Кошик Євгена: Паска на вівсяному борошні, сирна запіканка, курячий рулет, яйця, свіжі овочі, авокадо, зелень. Світлана, 62 роки. Дотримується традицій, чекає в гості на Великдень дітей і онуків. - Великдень це про світлі думки й добрі наміри. А ще можливість продемонструвати різноманіття українських традицій, передати їх дітям і онукам. Паски я зазвичай випікаю в Чистий четвер. Важливо, щоб удома було тихо та спокійно, з молитвою починаю процес. Ніколи не змінюю рецепта, який записала ще моя мама, певно, років 70 тому. На один кілограм борошна потрібно дві склянки теплого молока, 10 жовтків, 100 грамів дріжджів, 200 грамів вершкового масла, стільки ж цукру, пів чайної ложки солі, родзинки. Усі продукти заздалегідь купую в АТБ. Також відварюю три десятки яєць у лушпинні цибулі, щоб вони стали гарного золотаво-коричневого кольору. Додатково роблю для онуків крашанки з яскравими наліпками. До свого великоднього кошика також покладу сирну паску, буженину, ковбасу, хрін, сіль, пляшку вина. У неділю раненько підемо з чоловіком до церкви, освятимо їжу. А в обід чекатимемо в гості дітей і онуків. Кошик Світлани: паски традиційна й сирна, буженина, ковбаса, яйця, хрін, сіль, вино "Кагор". Олена, 38 років. Підприємець, багато часу приділяє власній справі. - Великдень чудова можливість відпочити, насолодитися спілкуванням із рідними, скуштувати смачної їжі. На жаль, я не маю багато часу на приготування традиційних страв, проте люблю накрити щедрий стіл. Іще один нюанс: немає можливості бігати крамницями, тому обираю доставляння продуктів з АТБ. Паски я однозначно купуватиму, подобається пробувати різні смаки. Фарбування і прикрашання яєць чудова розвага для донечки, тому щороку закуповую багато різних наліпок. Замовлю мʼясну нарізку асорті, різні види сиру. Щось із мʼясних заготовок, замариноване мʼясо, щоб швидко запекти в духовці з овочами. На бутерброди візьму шматок лосося чи форелі в АТБ, в них завжди добра ціна. Кошик Олени: Паска з АТБ, яйця, запечене мʼясо, мʼясна та сирна нарізка, солоний лосось чи форель. Богдан, 14 років. Мріє стати дизайнером. Великдень для нього - ще один привід, щоб утілити свої творчі ідеї в життя. - Я відвідую художню школу й гурток дизайну, тому до кожного свята намагаюся придумати щось цікаве. Зробив із синіх і жовтих ниток кілька пташок - як декор для великоднього кошика. Хочу скомбінувати їх із готовими прикрасами, що продаються в АТБ. Попросив маму купити перепелячі яйця, буду розфарбовувати їх харчовими барвниками. Також разом прикрасимо домашні паски. Щодо м'ясних страв, то цим завідують батьки. Проте я люблю пожувати щось смачненьке біля комп'ютера, тому додав би до великоднього кошика мʼясну нарізку й ковбаски-кабаноси, асорті горіхів. А з солоденького - шоколадні сирки з кокосом чи ваніллю з АТБ, я їх дуже люблю. Запити все можна колою чи соком. Кошик Богдана: паска, перепелячі яйця, мʼясні чипси, ковбаски-кабаноси, асорті горіхів, сирки в шоколаді, кола, сік. Марійка, 5 років. Любить прикрашати паски й шукати подарунки від великоднього зайчика. - Я зберу свій власний маленький кошик, який мені подарував хрещений. Туди покладу пасочку, яку гарненько посиплю цукровими зірочками. Також додам крашанки, до яких самостійно оберу святкові наліпки. Будуть у моєму кошику апельсиновий сік, сосиски "Тигреня" з АТБ, які дуже люблю. На Великдень я прокидаюся рано-рано і швиденько біжу шукати подарунки від зайчика шоколадні яєчка. Їх теж беру до церкви. Кошик Марійки: паска з цукровими зірочками, сосиски "Тигреня", апельсиновий сік, шоколадні яйця. Аліна, 24 роки. Не їсть м'яса, сортує сміття, використовує екологічне паковання. - Для мене Великдень це не лише традиції, а й можливість насолодитися природними смаками без шкоди для себе та світу. Закуповую продукти зазвичай в АТБ. Люблю цю мережу супермаркетів, бо там використовують екологічне паковання, немає зайвих стикерів - усе зважують на касі. Ще й можна здати використані батарейки на перероблення. Я давно відмовилася від м'яса, тож мій великодній кошик це щось не зовсім традиційне. Замість ковбаси покладу рибні палички. Паску спечу на кокосовому молоці з вівсяним борошном, додам трішки меду, сушену вишню або журавлину. Крашанки пофарбую натуральними барвниками, наприклад, куркумою чи буряковим соком. Також у моєму великодньому кошику будуть різні горіхи, хумус. Кошик Аліни: паска на кокосовому молоці, крашанки, рибні палички, горіхи, хумус. АТБ допоможе наповнити великодні кошики на будь-який смак та гаманець і за потреби доставить продукти для святкового столу просто до вашого дому. Варто також памʼятати, що Великдень - це свято радості, тож не забувайте дбати одне про одного, підтримувати й допомагати.
we.ua - Великодній кошик збираємо разом з АТБ для бабусі, дитини і всієї родини
Три речі у вашому холодильнику, які псують інші продукти
Навіть якщо ваш холодильник блищить чистотою, деякі речі всередині можуть непомітно псувати інші продукти. Це не зіпсовані харчі, а цілком звичні "сусіди", які спричиняють прискорене псування овочів, фруктів і молочних виробів. Розповімо, які речі варто прибрати з холодильника, щоб зберегти продукти свіжими надовше. Відкриті консерви Консервам у жестяних банках - не місце в холодильнику. Після розтину метал починає окислюватися, і в їжу потрапляють шкідливі речовини. Це стосується навіть звичайної кукурудзи чи горошку. Перекладіть вміст у скляну банку або керамічний посуд і щільно закрийте. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім видів продуктів, які не можна зберігати на полицях дверцят холодильника Пластикові контейнери з тріщинами На вигляд наче чисті, а насправді - справжній розсадник бактерій. Навіть при ретельному митті у мікротріщинах залишаються залишки їжі, волога та мікроорганізми. У результаті - неприємний запах і прискорене псування продуктів. Порада одна: замініть на якісний пластик або скло. Стара губка для миття Якщо ви зберігаєте в холодильнику губку для прибирання, щоб вона вбирала зайві запахи, то час її викинути. Вона вбирає вологу, запахи, плісняву і потім переносить усе це на полички й продукти. Краще використовуйте мікрофіброву серветку. Її можна прати і повторно використовувати. Борщ є головною та улюбленою першою стравою кожної української сім'ї. Часто його варять у великій каструлі, щоб ним можна було пообідати і наступного дня. Дехто це робить спеціально, бо смак цієї страви більш виразніший через добу. Але термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений. Загальні рекомендації по тривалості зберігання борщу - не довше 24 годин, за температури 2-5 градусів. Однак на термін зберігання борщу впливає не тільки температура, а й інші фактори, через які борщ може зберігатися довше, до 72 годин - хоча це може вплинути на його смак.
we.ua - Три речі у вашому холодильнику, які псують інші продукти
Такий десерт зметуть першим зі столу: як приготувати шоколадні яйця з ніжною начинкою
Смачний великодній десерт легко приготувати вдома. Спробуйте створити шоколадні яйця з сюрпризом. Їх однозначно оцінять діти. Усередину можна покласти що завгодно - від цукерок до маленьких подарунків. Але сьогодні розповімо, яка приготувати шоколадні яйця із ніжною начинкою. Шоколадні яйця з сюрпризом Інгредієнти желатин - 10 г; вода - 60 мг; шоколад - 100 г; молоко - 60 мл; крем-сир - 100 г; жирні вершки 33% - 175 мл; цукрова пудра - 20 г. Для глазурі також знадобиться шоколад (200 г), рослинна олія (40 мл), смажений арахіс (40 г). Як приготувати У піалу поміщаємо желатин, додаємо воду і залишаємо на приблизно 15 хв. Потім його потрібно підігріти в мікрохвильовці або розтопити на плиті. Шоколад розламуємо на шматочки і поміщаємо в більшу ємність. Туди вливаємо желатин і гаряче молоко. Потрібно ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна суміш. У шоколадну масу додаємо крем-сир і добре збиваємо вінчиком до однорідності. Залишаємо остигати до кімнатної температури. У цей час збиваємо крижані вершки та цукрову пудру до загустіння. Змішуємо їх із шоколадом. Щоб надати мусу форму яйця, можна використовувати кришечки від Кіndеr Jоy. Добре промийте їх, просушіть і злегка протріть маслом - так буде легше дістати. Поміщаємо всередину шоколадно-вершкову масу і залишаємо в морозилці на годину. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємось до Великодня: як легко приготувати шоколадні гнізда, які обожнює малеча Мус у мисці може за цей час загуснути, але його легко трохи підігріти в мікрохвильовці, перемішати і далі готувати. Цієї кількості вистачить на сім яєць (14 половинок). "Склеювати" їх між собою потрібно залишками мусу - просто промащуємо, стискаємо разом половинки і підморожуємо 15 хв. У цей час варто приготувати глазур. Шоколад з маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці. Всипаємо туди подрібнений арахіс і перемішуємо. Окрім пасок та запеченого сиру на Великодній стіл готують десерти. Gаzеtа.uа ділиться трьома рецептами оригінальних солодощів, які не тільки прикрасять ваш стіл, а й здивують своїм вишуканим смаком.
we.ua - Такий десерт зметуть першим зі столу: як приготувати шоколадні яйця з ніжною начинкою
Як запекти м'ясо на Великдень: рецепт соковитої нарізки
Щоб запекти м'ясо в духовці, не треба багато зусиль. М'ясо після приготування залишиться соковитим та ніжним, якщо знати кілька правил. В першу чергу - правильний вибір свинини. Вона має бути свіжою. Друге правило - правильний підбір спецій. Нічого не треба вигадувати. Максимум можете до солі та часнику додати мелений чорний перець або суміш перців. Третє правило - запікайте свинину в рукаві. Інгредієнти м'ясо свинини (ошийок, корейка, передній та задній окіст) - 1 кг, сіль - 15 г, перець чорний мелений - 0,5 ч. л., часник - 8 зубчиків, олія - 1 ст. л. Як приготувати М'ясо помийте та обсушіть паперовими рушниками. Добре натріть сіллю, перцем та давленим часником, перекладіть у посуд. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодному місці на 6 або більше годин. А ще краще на добу. М'ясо змастіть олією та викладіть в рукав для запікання. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не заради красивої картинки: для чого кухарі солять страви з великої висоти Розігрійте духовку до 180&dеg;С, запікайте м'ясо 1 годину 45 хвилин. Перевірити, чи пропеклось м'ясо, можна за допомогою вилки. Проткніть нею свинину. Якщо виходить прозорий сік, то м'ясо готове. Дістаньте готове м'ясо з рукава та полийте соком, який утворився під час запікання. Коли м'ясо охолоне, обгорніть пергаментом. Перед подачею нарізайте поперек волокон. Смак шашлику залежить від якості м'яса та складу маринаду. А також від породи деревини, яка використовується для вогню. Значення має і те, як нарізати м'ясо для шашлику. Правильне розташування волокон, оптимальний розмір шматочків дозволяє м'ясу добре прожаритися, зберігши соковитість. Gаzеtа.uа розповість, як правильно нарізати м'ясо, щоб шашлик потішив своїм неймовірним ароматом та смаком.
we.ua - Як запекти м'ясо на Великдень: рецепт соковитої нарізки
П'ять простих і дешевих способів пофарбувати яйця без цибулиння
Якщо хочете пофарбувати яйця на Великдень натурально, але без традиційного цибулиння, спробуйте інші способи. Це натуральні барвники, які є на кухні. Вони створюють ніжні, яскраві й абсолютно безпечні кольори. Ділимось бюджетними ідеями, які перетворять ваші великодні яйця на витвір мистецтва. Як фарбувати яйця в каркаде Яйця попередньо потрібно дістати з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури, а потім помити з содою - щоб краще лягла фарба. В каркаде потрібно відварити яйця, а потім покласти їх у насичений відвар чаю з додаванням 30 мл оцту і залишити на ніч - фарби вийдуть темно-синього кольору; 50 г крупнолистого чаю (якщо хочете "мармурові" яйця) залити водою, покласти сирі яйця (але помиті з содою) і довести до кипіння, після того, як закиплять, проварити 7 хвилин, потім вимкнути й залишити на деякий час - що довше яйця лежатимуть у відварі, то більш насиченим буде їхній колір. Як фарбувати яйця буряком Сік буряка також можна використовувати в ролі барвника для яєць. Вони виходять рожевого або бордового кольору. Потрібно натерти буряк, залити водою (1 л), влити оцет, а потім цю суміш довести до кипіння і варити 20-30 хвилин на тихому вогні. Відвар процідити і покласти в нього зварені яйця - їх можна залишити на кілька годин або на всю ніч, від цього залежатиме відтінок. Як фарбувати яйця у вині Для цього способу фарбування знадобиться 1 л червоного вина, можна навіть найдешевшого, але воно обов'язково повинне бути з виноградного соку, а не сурогат (з барвниками і кислотами). Вино радять брати солодке, а до сухого додавати 200 г цукру, але мерехтіння яєць виходить не завдяки цукру, а завдяки виноградному соку в складі вина. Як зробити мерехтливі крашанки: зварити у вині яйця і залишити їх до вечора. Потім дістати і залишити обсохнути. Якщо експеримент вдався, то на поверхні пофарбованих яєць утворюються ті самі мерехтливі кристали. Можна спробувати зробити те ж саме і з білим вином, але з додаванням у нього барвника. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі чи коричневі: які яйця фарбувати на Великдень Як фарбувати яйця фломастерами та серветками Це ще один простий і швидкий спосіб фарбування яєць - якщо під рукою взагалі немає нічого з барвників. Знадобляться звичайні столові серветки і фломастери, а також заздалегідь відварені яйця. Потрібно скласти разом 2 серветки і намалювати зверху хвилі, закарлючки, лінії або крапочки різного кольору - що більше ліній, хвиль і кольорів, то красивішим вийде яйце. Кожне яйце загорнути в серветку, закрутивши її зверху - малюнок має бути до яйця. Потім опустити яйця в холодну воду і викласти на тарілку. Залишити на 2-3 години і зняти серветки. Яйця в цибулевому лушпинні з малюнком Якщо все-таки ви вирішили зупинитися на традиційному цибулинні, то тоді зробіть свої крашанки з малюнками. Для створення на яйцях малюнків використовують нитки, канцелярські гумки, рис, гілочки кропу, петрушки та мереживо/пластир. Нитками, гумками або мереживом потрібно оперезати яйця, щоб до них прилип рис і гілочки рису - змочити у воді, а потім обернути марлею або шматочком капрону (дуже щільно). У такому вигляді зварити в насиченому відварі лушпиння, а після того, як охолонуть, зняти капрон, марлю і все інше. Щоб отримати пурпуровий колір крашанок, не треба використовувати штучні барвники. Спробуйте використати дешеве червоне вино. Найважче зафарбувати яйця у насичений зелений колір. Спробуйте спосіб із зеленню.
we.ua - П'ять простих і дешевих способів пофарбувати яйця без цибулиння
Вдасться з першого разу: спробуйте найпопулярніший рецепт паски Дарії Цвек
Українці готуються до Великодня. Головним атрибутом свята є смачна, солодка, запашна паска. Варіантів її приготування є безліч. Gаzеtа.uа радить спекти паску за легендарним рецептом кулінарки Дарії Цвек. Ця великодня випічка вдасться з першого разу, навіть якщо ви ніколи не пекли паску. Берегиня української кухні Дарія Цвєк називала таку паску "Секретною", а в книжках вона має назву "Баба Святкова". Паска від Дарії Цвек Інгредієнти борошно - 1 кг молоко - 2 склянки (400 мл) жовтки - 10 шт. дріжджі - 100 г вершкове масло - 200 г цукор - 250 г ванільний цукор - 20 г родзинки - 200 г сіль - 1/2 ч. л. цедра лимона (за бажанням) - 1/2 шт. Як приготувати Спочатку приготуємо опару: дріжджі розводимо в теплому молоці та додаємо 100 г цукру і 200 г борошна. Перемішуємо, лишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин. Маса має збільшитися в об'ємі вдвічі та утворитися так звана "шапка". Додаємо в опару решту цукру, жовтки, цедру лимона, сіль і поступово усе борошно. Вимішуємо тісто і в процесі наприкінці додаємо розтоплене, але охолоджене ледь тепле масло або маргарин. Вимішуємо тісто не менше 15 хвилин. Наприкінці вимішування кидаємо у тісто родзинки і ще раз вимішуємо. Якщо тісто надто липне, можне змастити руки олією. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як спекти ідеальну паску: п'ять основних правил вдалої великодньої випічки Накриваємо чистою легкою тканиною або харчовою плівкою. Ставимо в тепле місце, щоб збільшилося удвічі. Далі обминаємо і знову ставимо, щоб підросло. Розкладаємо тісто у підготовлені форми, заповнюючи на 1/3 частини. За цим рецептом вийде приблизно 6-10 пасок, залежно від величини форм. Ставимо тісто у формах знову в тепле місце, щоб підійшло. Накрийте. Перед випіканням змащуємо збитим яйцем з краплею молока. Поміщаємо паску випікатися в розігріту духовку. Спочатку ставте температуру 200 градусів, через 10 хвилин зменшуємо до 170-160 градусів. Випікати треба ще близько 40-50 хвилин. Час залежить від величини паски. Чим менша форма тим менше часу і навпаки. Поради Дарія Цвек радить брати борошна рівно кілограм. Не більше, бо паска буде тугою. І не менше, бо паска впаде. Жир потрібно додавати обов'язково наприкінці. Найголовніше правило випікання паски: цей процес має починатися у суцільному спокої, натхненні, бажанні та блаженстві, лише з хорошими думками та молитвою. Паска обовязково вдасться. Головною стравою великоднього столу в Україні є паска. Господині зазвичай печуть її у Чистий четвер або у переддень свята. Рецептів цього смаколика є безліч від найпростіших до найбільш вигадливих. Часто, рецепт паски передається в родинах поколіннями. Gаzеtа.uа зібрала п'ять рецептів паски до смачного Великодня.
we.ua - Вдасться з першого разу: спробуйте найпопулярніший рецепт паски Дарії Цвек
Усі ми помилялись: як насправді правильно їсти ківі
Мабуть кожний робив помилку, коли їв ківі. Як виявилось, більшість людей не знають, як їсти цей екзотичний фрукт, пише РrоstоWаy. Як їсти ківі Це може вас здивувати, але ківі - саме той фрукт, який потрібно їсти зі шкіркою. У її складі 30% становить клітковина, яку так корисно для вашого організму вживати. Часто люди не бажають куштувати шкірку через те, що вона пухнаста. Але ж навіть рідний і знайомий персик теж має "пушок". Але, як і випадку з персиком, якщо його ретельно промити, то проблеми на смак на буде. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знижує тиск і ризик інсульту: чому ківі має стати щоденним в раціоні Шкірка ківі багата як водорозчинними, так і жиророзчинними антиоксидантами. Завдяки цій властивості вона забезпечує потужний захист для всього організму. Але важливо мити фрукт. Обробка хімікатами для перевезення екзотичних фруктів іноді перекриває всі корисні переваги. Ківі це смачна корисна тропічна ягода, яку нескладно придбати у магазині. Та попри неймовірну користь ягоди, захоплюватися вживанням ківі також не варто. Також уважними варто бути й людям, які мають алергію на ківі. Якщо після його вживання відчуваєте печіння язика, губ або рота, набряк горла, біль у животі чи нудоту, спробуйте уникати цієї ягоди у своєму раціоні. Також симптомом алергії може бути висипання на шкірі.
we.ua - Усі ми помилялись: як насправді правильно їсти ківі
Як пофарбувати яйця в зелений колір в натуральних барвниках: ідея від фудблогерки
Перед Великоднем господині фарбують яйця. Традиційно їх варять у червоній фарбі. Фудблогерка з ніком kаtіа_сооkіng показала, як пофарбувати яйця на Великдень у оливковий колір в природних барвниках. Оливкові крашанки Яйця - 5 шт. Куркума - 2 ст.л Чай каркаде - 30 гр. (5-7 пакетиків) Як приготувати У холодну воду викладаємо білі добре помиті губкою яйця. Додаємо куркуму, перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася. Кладемо чай та ставимо на вогонь. Як закипить, скручуємо трохи вогонь і варимо 10 хв. Далі вимикаємо вогонь і даємо яйцям охолонути у цій воді. Час від часу яйця треба перевертати, щоб вони рівномірно пофарбувалися. Від часу, протягом якого яйця знаходяться в розчині, залежить інтенсивність та насиченість кольору. Важливо, фарбовані яйця акуратно промити. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виграєте "битву" крашанками: як пофарбувати великодні яйця, щоб шкаралупа стала міцною ні в якому разі сильно не терти бо пошкодите плівку з малюнком. Коли яйця висохнуть вони стануть матові світло оливкового кольору. Якщо бажаєте щоб крашанки блистіли, можна легенько натерти їх олією. Капніть її на серветку та протріть яйця. Олія, коли висохне на яйцях, жирною не буде. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Катя | Найкращі рецепти у світі Іnstаgrаm👩🏼‍🍳 (@kаtіа_сооkіng_) Обов'язковим атрибутом Великодня є крашанки. Є безліч способів, як пофарбувати яйця. Але як це зробити, щоб не забруднити руки та що робити, якщо така прикрість вже сталась, а відмити фарбу важко. Gаzеtа.uа розповість кілька перевірених способів, коли в рукавичках фарбувати не зручно.
we.ua - Як пофарбувати яйця в зелений колір в натуральних барвниках: ідея від фудблогерки
Бейгли на сніданок: як приготувати улюблений перекус американців
Коли хочете здивувати рідних цікавим сніданком, приготуйте сирні бейгли. Це улюблена страва американців у ранковий час. Цю випічку доволі легко готувати. Рецептом поділилася фудблогер Ольга Головіна у своєму Інстаграмі. Інгредієнти сир кисломолочний - 500 г борошно - 190 г яйця - 2 шт. сир твердий - 90-100 г сіль - за смаком кріп, петрушка кунжут, жовток. Як приготувати До сиру кисломолочного додаємо натертий твердий сир. Вбиваємо яйця, додаємо нарізану зелень та борошно. Все добре перемішуємо. Солимо за смаком. Замішуємо сирне тісто, відщипуємо по шматочку і формуємо бублики. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тости з сиром для швидкого сніданку: приготують навіть діти Викладаємо на пергамент, змащуємо жовтком і посипаємо кунжутом. Випікаємо приблизно 30 хвилин при 200 &dеg; з конвекцією. Далі розрізаємо поперек, викладаємо начинку, яку любимо і накриваємо зверху. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений ДОМАШНІ РЕЦЕПТИ | Фудблог | Оля🇺🇦 (@оlhа.hоlоvіnа) Ситний сніданок приготувати досить легко, якщо наперед скласти меню і купити потрібні продукти. Називаємо орієнтовний список продуктів, але кількість визначайте самі з огляду на кількість членів родини та їхні вподобання. Але не думайте пропускати сніданок. Не поснідаєте повноцінно зранку, переїсте вдень і ввечері.
we.ua - Бейгли на сніданок: як приготувати улюблений перекус американців
Що покласти у великодній кошик? Готуємось до свята разом з VАRUS.UА
Великдень - одне з найважливіших та найбільш шанованих українських релігійних свят. Це свято світла, весни й надії, теплі зустрічі з рідними після Великого посту. Неодмінною частиною свята залишається великодній кошик, який ми з любов'ю збираємо, щоб освятити у церкві. На самому початку у великодній кошик клали тільки святковий хліб. Зараз це більше про баланс між традиціями й власними вподобаннями. Але, звісно ж, у ньому має бути все найважливіше: і символ віри, і турбота про родину, і трішки гастрономічної радості. Важливо не тільки, що збирати у кошик, але і як саме це робити - з хорошим настроєм і світлими думками. До речі, у цьому можуть допомогти покупки онлайн: не потрібно витрачати час на походи по магазинах і черги, а готуватись до свята можна будь-де і в будь-який час. Разом із сервісом усвідомлених покупок VАRUS.UА розбираємось, як зібрати найкращий кошик до Великодня для всієї родини. Традиційний кошик: що покласти обов'язково Немає суворих правил, що саме має бути в кошику, тому кожна родина має власні традиції. Але все ж, традиційно, в нього зазвичай кладуть продукти, які були заборонені до вживання під час Великого посту. Паска - головна окраса кошика. На VАRUS.UА можна знайти класичні здобні паски, а також варіанти з родзинками, глазур'ю, горішками чи шоколадом. Якщо ж ви твердо налаштовані пекти святкові смаколики самостійно, то можна замовити форми для випікання та всі необхідні інгредієнти, щоб зробити процес швидшим та легшим. Крашанки або писанки - символ нового життя. Усе, щоб зробити найкрасивіші писанки, також можна замовити онлайн: як самі яйця, так і фарбу, наліпки та інший декор. М'ясні продукти - традиційна ковбаса, запечена шинка, буженина. В асортименті VАRUS.UА - як авторські варіанти від локальних виробників, так і звичні смаки, які точно сподобаються вашій родині. Сир і масло - ще один обов'язковий пункт. Обирайте фермерський сир, вершкове масло або альтернативні варіанти, якщо дотримуєтесь особливої дієти. Що ще додати до кошика Якщо хочеться трохи різноманіття - додавайте: Фрукти - ароматні яблука, апельсини чи груші додадуть свіжості. Шоколадні яйця та святкові солодощі - для дітей (і дорослих, які не проти солодкого). Горіхи та сухофрукти - смачно і поживно. Запашний чай або кава - чудовий вибір для святкового сніданку. Сіль - іноді господині традиційно додають до кошика сіль, щоб додавати її потім в усі страви. Робити це чи ні - на ваш розсуд. Що не слід класти у великодній кошик У кошик на Великдень зазвичай додають те, що планують освячувати в церкві. Молитви розраховані на освячення паски, яєць, м'ясних та молочних продуктів. Ніхто не забороняє додавати інші продукти, але з погляду релігійних традицій у цьому немає сенсу. Не рекомендують класти у великодній кошик алкогольні напої - пити на свято можна, а от освячувати напої не прийнято. Також не варто нести в храм інші предмети, окрім продуктів - наприклад, прикраси, ключі від автомобіля тощо. Готуємось до Великодня разом з VАRUS.UА Купувати продукти на Великдень онлайн - це швидко та зручно. Готуючись до свята з VАRUS.UА, ви отримуєте ряд переваг: Гарантія свіжості та якості - усі продукти проходять перевірку на відповідність стандартам якості, а за термінами придатності суворо слідкують. Зручна доставка: можна обрати кур'єра, самовивіз із магазину або доставку Новою поштою - як вам зручно. Знижки та акції - до Великодня діють спеціальні пропозиції, які дозволяють зекономити. Широкий вибір - не потрібно бігати по різних магазинах, усе - на одному сайті. Великдень - це про тепло, турботу і традиції. Збираючи кошик, ми вкладаємо в нього частинку душі. А VАRUS.UА допомагає зробити це легко й зручно, щоб більше часу залишилося на головне - бути поруч із близькими.
Шість кухонних предметів, які слід замінювати частіше, ніж ви думаєте
У кожного з нас є кухонні предмети, якими ми постійно користуємося. Улюблений гаджет, інструмент або прилад, який полегшує приготування страв. У рутині речей легко забути, що ніщо не триває вічно. Неправильне зберігання певних предметів може вплинути на гігієну кухні та смак їжі, пише Rеаlsіmрlе. Експерти назвали кухонні предмети, які потрібно замінювати частіше. Спеції Звичайно, ви можете подумати, що естрагон має нескінченний термін зберігання, але виявляється, що це не так. "Я вважаю, що не замінити кухонні спеції - це найбільша помилка, яку я бачу на більшості кухонь, на яких я працював. Здається, люди вірять, що прянощі існують вічно, що не може бути далеким від істини", - каже власник-шеф-кухар компанії Rоundаbоut Саtеrіng Колін Сміт. Більшість мелених спецій зберігаються приблизно два роки. Спеції з цільного листя зберігаються трохи довше, але не набагато. З роками вони втрачають смак, аромат і силу. Шеф-кухар також радить уникати сушених спецій, таких як базилік, тому що свіжі трави є кращим вибором і легко доступні в більшості супермаркетів. Пластикові харчові контейнери Інструктор кулінарних курсів і тренер з харчування Уїтні Кардозі каже, що потрібно замінювати пластикові харчові контейнери частіше, ніж ви думаєте. Якщо вони не стають чистими після миття, мають плями або запахи їжі, їх потрібно викинути або переробити. Старі контейнери також мають меншу ймовірність зберегти вашу їжу свіжою. Замініть на скляні харчові контейнери. Вони служать довше. Обробні дошки Надто довго тримати одні і тіж обробні дошки може ускладнити їх використання та очищення. Обробні дошки активно використовуються на наших кухнях, і з часом на них з'являються подряпини, плями та борозни, через що їх важче чистити належним чином. Дошки треба міняти щорічно. Особливо дерев'яні обробні дошки можуть швидко погіршити якість, якщо за ними не доглядати належним чином. У посудомийній машині деревина може викривитися або зіпсуватися, тому краще мити обробну дошку вручну, щоб вона прослужила якнайдовше. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не варто виносити з кухні: корисні речі, які несподівано можуть знадобитись Дрібна побутова техніка Йдеться про блендери, кавоварки, міксери. Вони повинні працювати, поки вони не перестануть працювати. Якщо ваш прилад більше не працює так, як колись, або має проблеми з електрикою, як-от коротке замикання або з нього йде дим, настав час для чогось нового. Пам'ятайте про одне застереження, якщо прилад використовує водопровідну воду, наприклад, кавоварка чи настільна посудомийна машина. Ці прилади вимагають регулярного видалення накипу. Якщо ви цього не зробите, ви значно скоротите термін їх служби, і вам знадобиться заміна раніше, ніж ви б хотіли. Кошики для фритюрниць Кошики для фритюрниць також терплять удари на кухні. Хоча це може здатися неважливим, насправді використання зношених кошиків для фритюрниці може бути досить небезпечним. Кошики для фритюрниць часто стукають, і через деякий час дротяна сітка може ослабнути або почати відламуватися, що створює ризик для безпеки харчових продуктів. Їх потрібно замінювати кожні рік-півтора. Гумові шпателі високої температури Нагріваючі гумові шпателі, хоч і міцні, як і багато інших кухонних інструментів, потребують регулярної заміни кожні шість місяців. З часом на них з'являються подряпини, надрізи, вони можуть почати розтиратися або тріскатися, що впливає на їх ефективність і гігієну. Неймовірна кількість бактерій накопичується не лише на сидінні унітаза. Небезпечні місця є на кожній кухні. Багато бактерій збирається на губках та серветках для миття посуду. Їх потрібно змінювати не рідше одного разу на тиждень. Обробна дошка також збирає чимало бактерій. Так, від сирого м'яса на ній залишається у 200 разів більше фекальних бактерій, ніж на сидінні унітаза. Сира яловичина та м'ясо птиці залишають після себе сальмонелу та інші мікроби, які викликають небезпечні захворювання.
Сім видів продуктів, які не можна зберігати на полицях дверцят холодильника
На дверцятах холодильника зручно зберігати всілякі продукти. Але через постійне відкривання температура там нестабільна, а отже, деякі продукти можуть зіпсуватися в рази швидше. Є кілька продуктів, які обов'язково треба прибрати з дверцят, пише Rеаl Sіmрlе М'ясо та морепродукти Будь-який продукт тваринного походження не можна зберігати на дверцятах холодильника. М'ясо й морепродукти потрібно зберігати на нижній полиці холодильника. Не можна тримати продукти у дверцятах, оскільки коливання температури води може призвести до більшого зростання бактерій. Молоко Зберігати молоко треба на внутрішній полиці в задній частині холодильника. Це те місце, де холодильник залишається найхолоднішим, а зберігання саме в цьому місці дозволить молоку залишатися свіжим набагато довше. Йогурт Часто у дверцятах холодильника зберігають яйця, молоко, сири та йогурт. Це місце не найкраще для продуктів, які швидко псуються. У дверцятах краще зберігати джем, гірчицю та інші немолочні продукти. Яйця Зберігати яйця потрібно в картонній упаковці на полиці. Це допоможе їм підтримувати правильний рівень вологості, а зберігання всередині холодильника запобігатиме перепадам температури, через яку вони можуть зіпсуватися набагато швидше. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати яйця: в чому секрет американського способу Фрукти та овочі Найкраще зберігати фрукти та овочі не у дверцятах, а в спеціальних ящиках, щоб вони краще зберігалися з правильним рівнем вологості. Вино Більшість людей помилково зберігають вино у дверцятах холодильника. Це є помилкою, особливо коли пляшка відкрита. Тримати вино потрібно в постійній температурі, щоб запобігти окисленню й зберегти свіжість впродовж тривалого часу. Борщ є головною та улюбленою першою стравою кожної української сім'ї. Часто його варять у великій каструлі, щоб ним можна було пообідати і наступного дня. Дехто це робить спеціально, бо смак цієї страви більш виразніший через добу. Але термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений. Загальні рекомендації по тривалості зберігання борщу - не довше 24 годин, за температури 2-5 градусів. Однак на термін зберігання борщу впливає не тільки температура, а й інші фактори, через які борщ може зберігатися довше, до 72 годин - хоча це може вплинути на його смак.
Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд
Магнолія давно відома як витончена окраса весняних садів. Її ніжні квіти зачаровують ароматом і красою. Останнім часом ця рослина набирає популярності й у кулінарії. Пелюстки магнолії використовують у десертах, напоях і навіть салатах, адже вони не лише їстівні, а й мають тонкий присмак. Один з найоригінальніших способів її приготування - маринування, пише видання Рlаnthооduk. Пелюстки магнолії - їстівні, з м'яким ароматом і легкою гіркуватістю. У східних країнах їх давно додають до чаїв, джемів і салатів. У маринованому вигляді вони нагадують імбир, але мають ніжніший, квітковий смаковий відтінок. Найкраще збирати пелюстки з екологічно чистих дерев, якомога далі від доріг та промислових зон. Маринована магнолія для закусок Інгредієнти Свіжозібрані квіти магнолії (пелюстки) - 56 шт. Яблучний чи винний оцет - 200 мл Агавовий сироп (можна замінити на мед) - 20 мл Морська сіль - 1 ч. л Питна вода - 100 мл Як приготувати Обережно розберіть квітки та відокремте пелюстки. Промийте їх під струменем холодної води, щоб змити пил і комах, а потім акуратно висушіть на рушнику. У невеликій каструлі змішайте оцет, сироп агави та сіль. Нагрійте на слабкому вогні до повного розчинення солі, але не доводьте до кипіння. Відставте остудитися. Викладіть пелюстки у стерилізовану банку. Залийте їх охолодженим маринадом, додайте води, щоб повністю покрити пелюстки. За потреби притисніть їх ложкою чи покладіть зверху чистий обтяжувач - це дозволить зберегти яскравий колір і запобігти окисненню. Закрийте банку кришкою та залиште на кухонному столі на 4-6 годин. Потім поставте до холодильника. Найкраще смакує після доби маринування. Зберігайте у холодильнику до 2 тижнів. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюльпани на тарілці: як приготувати соус за рецептом Клопотенка Як подавати Маринована магнолія - витончене доповнення до: суші чи ролів замість імбиру; рисових страв із овочами чи морепродуктами; канапок із козячим сиром; салатів із цитрусовими чи авокадо; закусок із рибою, наприклад, лососем або тунцем; дегустаційних сирних дощок - вона чудово поєднується з м'якими сирами. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Рlаnthооd | рlаnt-bаsеd mеаl kіts (@рlаnthооduk) Бур'яни, які всі звикли знищувати, можуть принести користь. Деякі з них справді варто додати у страви та напої. Кропива за вмістом каротину обігнала і моркву, і обліпиху. За кількістю аскорбінової кислоти лідирує порівняно з лимоном і смородиною. Свіжі, наймолодші листочки кропиви можна додавати в салати і борщі, робити популярні зараз і дивно корисні зелені смузі. Молоде листя кульбаби йде в салати, коріння - для виготовлення аналога цикорію. Квітки їдять просто так в свіжому або сушеному вигляді.
Готуємося до Великодня: печемо паску в мультиварці, запікаємо ковбасу в мультипечі, готуємо буженину сувід у скороварці
Спекти паску без духовки, зварити яйця без плити, приготувати деруни без тертки, нарізати овочі ідеальним кубиком без ножа все це можливо зробити завдяки сучасним кухонним гаджетам, які змінили кулінарні традиції та передсвяткову рутину. У спецпроєкті Gаzеtа.uа та Фокстрот ми розкажемо, як відчути себе справжнім шеф-кухарем, незалежно від кулінарних здібностей, та створити власне меню до Великодня. Раніше підготовка до Великодня могла тривати понад тиждень і забирала багато часу й сил. Та інноваційні технології та сучасна побутова техніка кардинально спростили наше життя. Тепер приготувати страви до великоднього столу можна буквально за годину. Адже порівняно з традиційними приладами один кухонний гаджет зможе виконувати одночасно функції духовки, сковорідки та пароварки або ж мʼясорубки, блендера й сокодавки. Спеціальні програми дають змогу легко опанувати складні техніки ідеального просмажування мʼяса, різноманітні види нарізки, святкової випічки. Розказуємо, які кухонні гаджети актуальні під час підготовки до Великодня. А завдяки акційним пропозиціям до свята, придбавши пристрої, можна суттєво заощадити. Готуємо м'ясні страви та домашній хрін, фарбуємо крашанки Мультипіч Це універсальний кухонний пристрій, що поєднує функції духовки, сковороди та гриля. Продукти там готуються за рахунок обдування гарячим повітрям із трьох боків. Які страви можна приготувати Запекти домашню ковбасу, сало, мʼясо, птицю, рибу, овочі. Приготувати пиріжки з листкового та дріжджового тіста, сирну запіканку, піцу. Рецепти до Великодня Курячі шашлики Філе курки нарізати порційними шматочками. Додати улюблені спеції, соєвий соус і залишити маринуватися 20 хв. Нанизати на деревʼяні шпажки. Покласти в чашу мультипечі, запікати 15 хв. Сирна запіканка Перебити блендером до однорідної консистенції 500 г кисломолочного сиру, 3 яйця, 2 ст. л. сметани, ванільний цукор, 100 г цукру, 2 ст. л. манки. Викласти суміш у силіконову форму або формочки для кексів. Випікати в чаші мультипечі 25 хв. Мультиварка та скороварка Легко замінять плиту з духовкою. Можна готувати перші страви, мʼясо, гарніри, випічку, джеми, йогурти. Мультиварки мають режим відтермінування приготування і дають змогу зберігати готові страви теплими тривалий час. Які страви можна приготувати Холодець, буженину, домашню ковбасу, голубці, паску, зварити яйця. Порада від Фокстрот Для приготування страв сувід, а також зберігання кулінарних заготовок знадобиться спеціальний пристрій вакууматор. Зокрема, вакуумний пакувальник RОТЕХ RVS320-В допоможе ідеально зберегти продукти без втрати якості та аромату. Блендер Блендери потужністю від 800 Вт допоможуть швидко нарізати та подрібнити будь-які продукти для приготування великодніх страв. Як приготувати домашній хрін Корінь хрону почистити, покласти в миску та залити окропом. Залишити на 30 хв. Потім воду злити, хрін помістити в чашу блендера й подрібнити. Додати за смаком сіль, цукор, оцет або лимонний сік. Рецепти до Великодня Бурячки, або Цвіклі 1 кг буряків зварити, подрібнити за допомогою блендера. 150 г кореня хрону помити, почистити й теж подрібнити. Заправка: 4 ст. л. оцту, по 2 ч. л. солі та цукру. Додати до буряків із хроном, перемішати. Розкласти у скляні банки й поставити в холодильник. Подавати до мʼясних страв великоднього столу. Сирна паска зі згущеним молоком (без випікання) У каструлю влити 100 мл вершків, додати 1 жовток. Змішати, поставити на плиту й довести до кипіння. Весь час треба помішувати суміш. В окрему посудину покласти 350 г кисломолочного сиру та 120 г вершкового масла кімнатної температури. Перебиваємо за допомогою блендера. Додаємо 150 г вареної згущенки, 50 г цукру, охолоджену заварну основу. Знову перемішуємо за допомогою блендера до однорідності. Викладаємо суміш у спеціальну форму для сирних пасок, ставимо на ніч у холодильник. Порада від Фокстрот Незамінними помічниками в підготовці до Великодня також стануть: Гриль приготує ідеальні мʼясні стейки, рибу, овочі. Сучасні моделі грилів, зокрема ТЕFАL ОрtіGrіll+ GС706D34, самостійно налаштовують час, температуру та ступінь приготування. Мʼясорубка допоможе приготувати домашні ковбаски, нашаткувати овочі, вичавити сік, як це робить м'ясорубка ВОSСН МFW2517W. Яйцеварка цей гаджет добере ідеальний час і температуру для приготування яєць різної консистенції, які будуть ідеально чиститися. Фокстрот рекомендує модель яйцеварки SЕVЕRІN ЕК 3164. Ідеальна паска: яку техніку використати Кухонні ваги Приготування пасок відповідальна місія для кожної господині. Процес займає багато часу, потребує дотримання пропорцій продуктів, майстерності. Тому без кухонних ваг не обійтися. Зокрема в нагоді стануть електронні кухонні ваги ТЕFАL ВС5004V2. Хлібопічка Наступний етап замішування й ретельне вимішування тіста. Це потребує багато сил і часу. Спростити процес допоможе домашня хлібопічка. Кухонна машина Ідеальний помічник у приготуванні страв до Великодня: замісить дріджове тісто, приготує меренгу, глазур на паски. Рецепти до Великодня Апельсинова глазур для паски Збити в чаші кухонної машини 50 г цукрової пудри, яєчний білок і 10 мл апельсинового соку. Варто стежити за густотою глазурі. Надто рідка не триматиметься на пасці. Печиво "Великодній зайчик" У чаші кухонної машини змішати 75 г цукру, 1 жовток, 200 г борошна, 100 г охолодженого вершкового масла, щіпку солі, цедру 1 лимона. Готове тісто загорнути в харчову плівку й покласти на 30 хв. у холодильник. Після цього розкатати, вирізати формочкою зайчиків. Викласти на деко, випікати в розігрітій духовці до 10 хв. Обовʼязковий ритуал прибираємо оселю Перед Великоднем починають наводити лад в оселях у Чистий четвер. Вважається, що цього дня вода все очищує, змиває негативну енергію. Прибирання кухні після приготування великодніх страв зазвичай потребує багато зусиль. І без домашніх помічників не обійтися. Зокрема, вертикальний пилосос RОWЕNТА GZ5037WО допоможе навести ідеальний порядок. Сучасна побутова техніка не тільки спростить приготування їжі, а й стане чудовим подарунком до Великодня для найрідніших людей. Адже це свято про надію, добро та радість. У Фокстрот нині діють приємні знижки на різноманітні гаджети для кухні від мультипечі та блендера до наборів посуду. А також шукайте товари з позначками ХОЧ! і КрейзіХОЧ! топ гаджети за свою ціну.
Весняний зелений борщ: як зварити ароматну страву за подільським рецептом
Борщі варили ще задовго до появи в українській традиційній кухні буряка, як коренеплоду. Але майже п'ять тисяч років тому вже вживали в їжу дикороси і дикий листовий буряк. Тож, перший борщ, який зварили наші предки, був саме зеленим, вважає дослідниця Подільської кухні та гастрогід по Вінниччині Олена Павлова. "У моєї бабусі, Зінаїди Миколаївни, був незмінний ритуал. Від початку посту і до Великодня вона мала сім разів зварити борщ з кропиви і різної "зелепухи", яку приносила до нас в хрущовку - п'ятиповерхівку. Ті перші листочки кропиви, молоді пагони ще скрученої черемші та блідо-зелені стебла молодого мокрецю з берегів Південного Бугу промивалися, варилися і ставали зеленим борщем. На невеличкому городі проростали вушка кваску, то вона і його рвала". З зеленню варилися корені петрушки, пастернаку, картопля і підсмажувалася на олії цибуля, каже блогерка. "Посту бабуся не притримувалася, тож в кінці в тарілочку до борщу додавали покришене зварене на круто яйце, добра ложка сметани і свіжа петрушка з зеленою цибулькою, міленько подрібнена. І борщ той був, хоч і напівпустий, тобто без м'яса, бабуся вірила в його живильну і очисну силу. Казала, що він після зими кров оновлює. Щовесни варю такий борщик і я, щоправда на м'ясному росолі іноді", - каже Олена Павлова. Поради Додайте до зеленого борщу, окрім сметани, одну чайну ложку амарантової олії. Щоб перетворити тарілку борщу на лікувальне зілля. Адже амарант має силу зупиняти навіть ріст ракових пухлин завдяки компоненту "сквален", а також ця олія дозволяє зробити м'яку профілактику запальним процесам в організмі. Для приготування борщу можна використати квасок, кропиву, молоді листя лободи, мокрець і снітку. Лише верхні м'які листочки. Зелений борщ Інгредієнти на 6 порцій Молода зелень кропиви, лободи, мокрецю, кваску - 350-400 г Яловичина або свинина на ребрі - 500 г Вода - 2,5 літри Цибуля ріпчаста - 100 г Корінь селери - 60 г Корінь Пастернак - 60 г Картопля - 600 г Олія для смаження - 40 г Сік половини лимона Сіль Перець чорний горошком Сметана - 100 г Зелень для подачі Відварені курячі або перепелині яйця ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який традиційний інгредієнт у борщі є зайвим: здивується кожний, хто його готує Як приготувати М'ясо промити і помістити в каструлю, залити водою і варити до готовності. Щоб м'ясо відставали від кісток. Пастернак і селеру натерти на терці. Цибулю порізати кубиками. У глибокій пательні розігріти олію та обсмажити коренеплоди і цибулю. Додати сіль, перець і тушкувати до готовності. Ребра дістати з відвару, відділити м'ясо від кісток і порізати. М'ясо повернути до відвару, довести до кипіння і додати картоплю, порізану крупним кубиком. Додати тушковані коренеплоди і варити до готовності картоплі. Зелень промити, нашаткувати і додати у каструлю. Довести до кипіння і варити одну-дві хвилини. Подавати з зеленню та ложкою сметани. Навесні особливою популярністю користується зелений борщ. Хтось з українців звик готувати його з щавлем, а хтось обожнює варити з молодою кропивою і її появи чекає увесь рік. Gаzеtа.uа ділиться подільським рецептом зеленого борщу з кропиви, неймовірний смак якого назавжди залишиться у вашій пам'яті. Обов'язковою фішкою страви є додавання сметани. Вона підсилить смак борщу. Він тоді має виразний і водночас ніжний смак і це додає страві особливої свіжості та весняного аромату.
Wednesday 16 April

15

°

Хмарно

9° - 16°

100 %

1015 mm

6.09 m/s

  • 12:00

    18°
  • 15:00

    20°
  • 18:00

    19°
  • 21:00

    16°
  • 00:00

    14°

What is wrong with this post?