Ukrainians news about Кухня

Sign up, for leave a comments and likes
News filter
Сніданок, від якого неможливо відмовитись: як приготувати млинці "Баунті"
Якщо ви любите поєднання кокосу та шоколаду, то млинці "Баунті" стануть вашим улюбленим сніданком. Вони ніжні, ароматні та просто тануть у роті. Готується ця смакота дуже легко. Ділимось покроковим рецептом, щоб ваш ранок розпочався з насолоди. Поради Кисломолочний сир у рецепті можна замінити вершковим сиром "Філадельфія" або маскарпоне. З маскарпоне млинці будуть особливо ніжними. Млинці "Баунті" Інгредієнти Млинці: Борошно пшеничне просіяне - 200 г Молоко 2,5% - 240 мл Вода мінеральна газована - 100 мл Яйця курячі - 2 шт. Какао-порошок - 40 г Цукор ванільний - 20 г Масло вершкове 73% - 40 г Сіль - 2 г Начинка: Сир кисломолочний - 250 г Цукрова пудра - 60 г Кокосова стружка - 100 г Вершки 30% - 100 мл Глазур: Шоколад - 50 г Вершки 30% - 20 мл Масло вершкове 73% - 10 г Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Як приготувати У мисці змішуємо борошно, какао-порошок (2 ст. л.), ванільний цукор (1 ст. л.) і сіль. Збиваємо яйця і змішуємо з молоком і газованою водою, перемішуємо до однорідної маси. Частинами додаємо до сухої суміші молочну, перемішуючи вінчиком. Розтоплюємо масло (2 ст. л.), додаємо до тіста. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. На розігрітій сковороді, змащеній маслом, смажимо тонкі млинці. Перевертаємо на інший бік, коли на тісті з'являться дірочки. Викладаємо на тарілку й накриваємо рушником. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний вівсяномлинець із бананом: такий сніданок попросять ще Начинка. Збиваємо вершки до пишності. Кисломолочний сир (або маскарпоне) перебиваємо блендером із цукровою пудрою (3 ст. л.). Додаємо кокосову стружку, перемішуємо. В сирну масу частинами вводимо збиті вершки. Ставимо начинку в холодильник на 10 хвилин. Викладаємо порцію начинки на кожен млинець, загортаємо рулетиком. Начинку для млинців можна зробити без вершків. Глазур. Вершки підігріваємо на маленькому вогні, додаємо поламаний шоколад і вершкове масло (1 ч. л.), перемішуємо до однорідної маси й знімаємо з вогню. Млинці викладаємо порційно на тарілки. Поливаємо теплою глазур'ю. Посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо листочками м'яти й подаємо. Хто дотримується посту або шукає легку та смачну випічку, спробуйте марокканські млинці без молока та яєць. Вони ніжні, пористі та чудово поєднуються з медом, фруктами чи улюбленим варенням. Такі млинці можна зробити з солоною начинкою. Наприклад, обсмажте гриби з цибулею.
we.ua - Сніданок, від якого неможливо відмовитись: як приготувати млинці Баунті
Сніданок готуємо звечора: записуйте рецепт ніжної вівсянки-тірамісу
Якщо хочете зранку насолоджуватися смачним і корисним сніданком, приготуйте вівсянку-тірамісу звечора. Ця ніжна страва поєднує користь вівсяних пластівців із вишуканим смаком легендарного десерту. Просто змішайте інгредієнти, залиште на ніч у холодильнику - і вранці у вас готовий сніданок без метушні. Нічна вівсянка Тирамісу Інгредієнти Вівсянка - 50 г. Чіа - 1 ч. л. Какао - 1 ч. л. 1 ч л кави + 35 мл води. Молоко - 45 мл. Грецький йогурт - 70 г. Мед - 1 ч. л. Какао ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний сніданок за секунди: крупи для каш, які достатньо просто залити водою на ніч Як приготувати До вівсянки додаємо чіа, какао, каву та молоко. Перемішуємо. Готуємо крем: грецький йогурт змішуємо з медом. Викладаємо зверху на вівсянку. Посипаємо какао. Відправляємо в холодильник на ніч і смакуємо зранку. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений МаggТаsty Рецепти (@mаggtаsty) Вівсянку за цим способом слід готувати звечора. За ніч сніданок сам себе приготує. Просто треба всі інгредієнти скласти у банку. Приготування займе 5 хвилин, а смачно буде на всі 100 %. Фрукти для ледачої вівсянки можна брати будь-які. Це саме стосується ягід та йогурту.
we.ua - Сніданок готуємо звечора: записуйте рецепт ніжної вівсянки-тірамісу
Як правильно зберігати редиску, щоб довго залишалась хрумкою
Червона редька - корисний весняний овоч, який чудово зберігається, якщо дотримуватися правильних умов. Щоб редька не втратила своїх смакових якостей та залишалась хрумкою, візьміть до уваги ці поради. Як підготувати редис до зберігання, розповів mаrthаstеwаrt шеф-кухар і засновник Grасеfully Fеd, служби доставки їжі в Лос-Анджелесі Трейсі Вайнтрауб. Якщо на редисці ще залишилася зелень, зріжте її. Промийте редиску під прохолодною проточною водою. Миючи редиску, очищайте її від бруду. Ви можете зробити це щіткою для овочів або руками. Обсушіть редиску чистою тканиною або паперовим рушником. Як зберігати редис в поліетиленовому пакеті Щоб зберігати цілу редьку, помістіть її в поліетиленовий пакет, який закривається, і помістіть у холодильник. У редисці багато вологи, тому поліетиленовий пакет не дасть редисці втрачати воду в навколишнє середовище, підтримуючи високу вологість у мішку, каже науковець з харчових продуктів Брайан Куок Ле. Крім того, низька температура в холодильнику сповільнить гормони дозрівання редиски, що зрештою подовжить термін її зберігання При правильному зберіганні редиска в поліетиленовому пакеті протримається в холодильнику від одного до двох тижнів. Як зберігати редис у воді Інший варіант - опустити редиску в ємність з водою. Цей метод теж збереже вологість овоча. Редис має пористу шкірку і може легко висихати. Занурення їх у воду запобігає втраті вологи, допомагаючи їм зберігатися довше. Ось як зберігати редис у воді: Редьку, без зелені, помістити в ємність з кришкою. Налийте в ємність холодну воду до повного покриття редиски. Накрийте ємність і поставте в холодильник. Міняйте воду кожні два-три дні. Редис може зберігатися два тижні, якщо його занурити у воду. Однак, якщо вони починають набувати тьмяного кольору або м'якої текстури, їх слід приготувати. Як зберігати нарізану редис За словами Вайнтрауба, після розрізання сиру редьку слід зберігати в герметичному контейнері в холодильнику. Термін придатності нарізаної сирої редиски становить два-три дні, каже вона. Як зберігати варену редис Приготовану редьку, як цілу, так і нарізану, слід зберігати в холодильнику в герметичному контейнері. Приготована редиска, як і будь-яка готова їжа, зберігається в холодильнику три-чотири дні. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пружні і блищать: як вибрати стиглі та ароматні лимони Чи можна заморозити редис Редис можна заморозити і зберегти ще довше. Консистенція розмороженої редиски дещо відрізнятиметься від її свіжої редиски, але ви все одно можете смажити або пасерувати розморожену редиску, щоб отримати смачну страву. Щоб правильно заморозити редьку, її необхідно спочатку бланшувати. Це запобіжить розщепленню і допоможе зберегти їхній колір і якіст. Виконайте такі дії: Наріжте редис скибочками або кубиками. Доведіть каструлю з водою до кипіння. Додайте редис і варіть 2-3 хвилини. Вийміть редиску шумівкою. Помістити в миску з крижаною водою. Перекладіть на чистий рушник за допомогою шумівки. Дайте висохнути. Помістіть редиску в безпечний для морозильної камери пластиковий або силіконовий пакет і поставте в морозилку. Для досягнення найкращих результатів використовуйте заморожену редьку протягом шести місяців. Коли ви будете готові використовувати їх, занурте їх у прохолодну воду до повного розморожування, що може зайняти кілька годин. Поради щодо збереження редиски Купуйте найсвіжішу редьку, яку тільки можете знайти. Це допоможе отримати максимум користі від овочів і гарантувати, що вони збережуться якомога довше. Шукайте тверду, круглу та яскраво-червону редьку. Вони повинні мати свіжий вигляд і яскравий зелений колір. Якщо редис потріскався або змінив колір, або якщо зелень зів'яла, не беріть їх. Щоб продукти якомога довше залишались свіжими, важливо знати, як правильно їх зберігати.Зберігайте температуру в холодильнику на рівні 1-4&dеg;С. Це допоможе уповільнити ріст бактерій і зберегти продукти свіжими. А от у морозильнику температура має бути -18&dеg;С або нижче, щоб зберегти заморожені продукти в ідеальному стані. Зберігайте овочі у відділенні для овочів або спеціальних контейнерах, які забезпечують оптимальну вологість. Фрукти, що виділяють етилен (наприклад, яблука і банани), слід зберігати окремо від овочів.
we.ua - Як правильно зберігати редиску, щоб довго залишалась хрумкою
Як правильно зберігати яйця: в чому секрет американського способу
Курячі яйця є найпопулярнішим продуктом. Але неправильне зберігання може призвести до їх швидкого псування. Є спосіб, який допоможе зберігати їх довше. Часто точаться суперечки про те, як правильно зберігати курячі яйця - в холодильнику, як американці, або на кухонній стільниці, як британці. Справа навіть не стільки в тому, де зберігати яйця, скільки - за якої температури, пише ехрrеss. Експертка з Sаuсy Drеssіngs Клер пояснює, що цей продукт полюбляє постійну температуру, і вона має бути нижче 20&dеg;С. Тому для більшості домашніх потреб простіше все-таки класти їх у холодильник. Чи можна зберігати яйця не в холодильнику Якщо у вас є окрема комора за межами кухні, де температура нижча за 20&dеg;С, ви можете покласти їх туди. Найголовніше, що слід пам'ятати під час зберігання яєць - вони вразливі для бактерій, і якщо їхня температура змінюється занадто швидко, то утворюється конденсат. "Волога з конденсату може легко проникнути в яєчну шкаралупу, а це дасть змогу бактеріям, таким як сальмонела, розмножуватися, оскільки вони чудово почуваються в таких умовах, - зазначає експертка. Але будьте уважні, коли кладете яйця до холодильника: дверцята - це його найтепліша частина, яка схильна до перепадів температури. Ідеальне місце для зберігання яєць - біля задньої стінки на середній полиці, радить експерт. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім продуктів, які псуються швидко навіть у холодильнику Як зберігати яйця без холодильника За бажання їх можна зберігати на кухонному столі, але заради безпеки потрібно стежити за тим, щоб яйця зберігали однакову температуру, коли ви приносите їх додому з супермаркету, - пояснює Клер. Найкраще, на її думку, яйця збережуться на кухонній стільниці подалі від вікон і гарячих приладів або ж у кухонній шафці, де продукт залишатиметься прохолодним. Причина, через яку в США яйця зберігають у холодильнику, полягає в тому, що їх перед продажем у супермаркетах миють, а це видаляє їхню природну захисну оболонку від бактерій. У Великій Британії та більшості країн Європи продукт не прийнято мити і захисне покриття залишається на яйцях. Тому ви можете зберігати їх і поза холодильником - головне, за однієї й тієї ж температури. Борщ є головною та улюбленою першою стравою кожної української сім'ї. Часто його варять у великій каструлі, щоб ним можна було пообідати і наступного дня. Дехто це робить спеціально, бо смак цієї страви більш виразніший через добу. Але термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений. Загальні рекомендації по тривалості зберігання борщу - не довше 24 годин, за температури 2-5 градусів. Однак на термін зберігання борщу впливає не тільки температура, а й інші фактори, через які борщ може зберігатися довше, до 72 годин - хоча це може вплинути на його смак.
we.ua - Як правильно зберігати яйця: в чому секрет американського способу
Шоколадний вівсяномлинець із бананом: такий сніданок попросять ще
Швидкий сніданок може бути корисним та смачним. Приготуйте шоколадний вівсяномлинець із бананом. Пухкий, ароматний і без зайвого цукру, цей млинець стане вашим улюбленим ранковим смаколиком. Рецептом поділилась в Іnstаgrаm фудблогерка з ніком роllі_сооkіng. Вівсяномлинець Інгредієнти 20 г. вівсяних пластівців 1 яйце 100 мл молока 1 ч.л. какао 1-2 ч.л. цукру Начинка може бути будь-яка В цьому рецепті - білий йогурт, згущене молоко, банан та сублімована малина. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко і смачно: вівсяномлинець можна подавати з будь-якими начинками Як приготувати Для приготування млинця в чашу подрібнювача відправляємо всі інгредієнти та подрібнюємо до однорідності. Переливаємо масу на розігріту та змащену маслом/олією пательню, смажимо на середньому вогні під кришкою до готовності з обох сторін. На одну половинку викладаємо начинку, а іншою накриваємо. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Смачні рецепти | Фудблог 🇺🇦 (@роllі_сооkіng) Хто дотримується посту або шукає легку та смачну випічку, спробуйте марокканські млинці без молока та яєць. Вони ніжні, пористі та чудово поєднуються з медом, фруктами чи улюбленим варенням. Такі млинці можна зробити з солоною начинкою. Наприклад, обсмажте гриби з цибулею.
we.ua - Шоколадний вівсяномлинець із бананом: такий сніданок попросять ще
Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду

А Ви знаєте що на Платформі we.ua діє реферальна програма?

Ви приводите друзів та знайомих і отримуєте винагороду за їх реєстрації.

То ж, не гайте час! Розкажіть про we.ua своїм друзям, родичам та колегам. Надішліть їм своє реферальне посилання, яке легко знайти в розділі Мої друзі, та отримайте на свій бонусний рахунок додаткові надходження за кожну нову реєстрацію.

Розміщуйте своє реферальне посилання в інших соціальних мережах, в коментарях, в тематичних форумах та будь-де. Так у Вас буде більше друзів та підписників і більше бонусів на бонусному рахунку.

Ви зможете використати бонуси на додаткові послуги Платформи, а також - придбати корисні товари в нашій online-крамничці.

Детальніше про реферальну програму: https://we.ua/info/referral-program.

we.ua - Розкажіть друзям про we.ua та отримайте винагороду
Секрети розвареного гороху: що зробити, щоб він рівномірно розімлів
Щоб горох добре розварився і став м'яким, потрібно знати кілька важливих моментів. Правильне замочування, співвідношення води, її якість та правильний час варіння допоможуть отримати ідеальну консистенцію без зайвих зусиль. Але є ще деякі хитрощі, від яких горох розімліє. Як приготувати ніжний горох без грудочок Основний секрет полягає в правильному моменті додавання гороху в бульйон. Його слід всипати не в холодну воду, а саме в киплячу рідину. Завдяки цьому горошини рівномірно розм'якшуються під час варіння, зберігаючи свою структуру та смак. Це також дозволяє одночасно готувати м'ясну складову супу, заощаджуючи час. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрет ідеального горохового супу: яка спеція змусить вас приготувати його знову Ще один важливий нюанс - додавання вершкового масла. Невелика кількість масла, додана в процесі варіння, прискорює розварювання гороху, роблячи його ніжнішим та ароматнішим. Авдіївська гонорова каша з рису давня страва української кухні, яку нечасто зустрінеш у сучасних рецептах. Але вона варта уваги. У 2022 році рецепт каші увійшов до переліку нематеріальної культурної спадщини як унікальний елемент традиційної культури Донеччини. Місцеві розповідають, що страву почали готувати наприкінці 19 століття, а історія її появи пов'язана з мікрорайоном Східний, звідки й почалося заселення Авдіївки. На відміну від звичайної каші, ця має ніжну, майже повітряну текстуру, що нагадує суфле. Її секрет у збитих яйцях та особливому способі приготування.
we.ua - Секрети розвареного гороху: що зробити, щоб він рівномірно розімлів
Апетитне частування до чаю: як вдома приготувати печиво Тwіх
Печиво Тwіх - це ідеальне поєднання ніжного пісочного коржа, густої карамелі та хрусткого шоколадного шару. Цей десерт легко приготувати вдома, а результат не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Побалуйте себе цим смачним печивом Тwіх. Чудове домашнє частування, яке сподобається кожному. Печиво "Тwіх" Інгредієнти: Для пісочного тіста: 1 склянка несолоного вершкового розм'якшеного масла 1/2 склянки цукрової пудри 1 чайна ложка ванільного екстракту 2 склянки борошна універсального призначення 1/4 чайної ложки солі Для карамельного шару: 1 склянка карамельних цукерок 2 столові ложки жирних вершків Для шоколадної начинки: 2 склянки чипсів молочного шоколаду 1 чайна ложка рослинного масла Як приготувати Приготуйте основу для пісочного тіста: Розігрійте духовку до 350&dеg;F (175&dеg;С). Вистеліть деко пергаментним папером. У великій мисці збийте розм'якшене вершкове масло та цукрову пудру до легкої та пишної маси. Додайте ванільний екстракт і добре перемішайте. Поступово додайте борошно і сіль, перемішуючи, поки не утвориться м'яке тісто. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні товщиною приблизно 8 мм. Використовуйте круглу форму для печива, щоб вирізати печиво та викласти його на підготовлене деко. Випікайте 12-15 хвилин або поки краї не стануть злегка золотистими. Дайте повністю охолонути на решітці. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне для затишного сімейного вечора: приготуйте апельсинове печиво від Ектора, яке "зметуть" за хвилини Приготуйте карамельний шар: У мисці, придатній для мікрохвильової печі, розтопіть карамельні цукерки з жирними вершками з інтервалом у 30 секунд, помішуючи до однорідності. Кожне охолоджене пісочне печиво змастіть шаром карамелі. Поставте печиво в холодильник для застигання. Приготувати шоколадну начинку: У мисці, придатній для мікрохвильової печі, розтопіть шоколадну стружку з рослинною олією з інтервалом у 30 секунд, помішуючи до однорідності. Занурте верхівку кожного печива, покритого карамеллю, у розтоплений шоколад, дозволяючи стекти надлишкам. Помістіть печиво назад на пергаментний папір і поставте в холодильник, поки шоколад не застигне. Коли шоколад застигне, насолоджуйтеся смачним печивом Тwіх. Це печиво ідеально підходить для будь-якого випадку і обов'язково сподобається друзям і родині. По цьому рецепту вийде 24 печива. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений mіаrесіреs (@mіаrесіреs6) Щоб здобна випічка вийшла запашною та смачною, не всі знають, що додати до замісу тіста. Є кілька варіантів, які нададуть вашим пирогам, тістечкам та іншій здобі неймовірного смаку та аромату.
we.ua - Апетитне частування до чаю: як вдома приготувати печиво Тwіх
Марокканські млинці без молока та яєць: спробуйте пісний рецепт солодкої випічки
Хто дотримується посту або шукає легку та смачну випічку, спробуйте марокканські млинці без молока та яєць. Вони ніжні, пористі та чудово поєднуються з медом, фруктами чи улюбленим варенням. Марокканські млинці до посту Інгредієнти манка, 250 г. борошно, 30 г. какао 10 г. цукор, 3 ст.л. сіль, 1/4 ч.л. сухі дріжджі, 5 г. розпушувач, 10 г. тепла вода, 500 мл. (t 40) начинка наповнювач Абрикос та Вишня Як приготувати Зʼєднуємо всі сухі інгредієнти та добре перемішуємо. Далі вливаємо воду та пробиваємо блендером 2-3 хв. Накриваємо рушником і залишаємо на 15 хв. Смажимо млинці на на сухій пательні на маленькому вогні лише з однієї сторони до готовності, буквально 2-3 хв. На ще тепленькі млинці викладаємо начинку та зліплюємо ніби варенички. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Млинці у "горошок": рецепт, яким здивуєте навіть найпримхливіших дітей Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений СМАЧНІ РЕЦЕПТИ ФУДБЛОГ UGС РІВНЕ Альона Карпюк (@аlіоnаkаrріuk) Поради Такі млинці можна зробити з солоною начинкою. Наприклад, обсмажте гриби з цибулею. Для тіста: манка, 250 г. борошно, 40 г. цукор, 3 ст.л. сіль, 1/4 ч.л. сухі дріжджі, 5 г. розпушувач, 10 г. тепла вода, 500 мл. (t 40). Вишуканий французький десерт - Креп Сюзет - можна приготувати вдома. Не обов'язково йти до ресторану, щоб насолодитись неймовірним смаком та ефектною подачею. Тонкі млинці, просочені ароматним апельсиновим соусом і підпалені безпосередньо перед подачею, створюють справжнє кулінарне шоу. Здивуйте ним своїх рідних.
we.ua - Марокканські млинці без молока та яєць: спробуйте пісний рецепт солодкої випічки
Як правильно запікати картоплю в духовці: два золоті правила
Якщо постає вибір, яким способом приготувати картоплю, то найкориснішою вважають запечену в духовій шафі. Однак запікати овоч треба правильно. Багато кулінарів висипають картопляні шматочки на лист, а потім відправляють у духовку. Але це груба помилка, через яку страва позбавляється яскравого смаку і набуває невдалої консистенції, пише ріхеlіnfоrm. Чому не можна викладати картоплю на деко Якщо шматочки овочів лежать на металевому деку, їх пропікання навряд чи буде рівномірним. Верхня частина картопляної скибочки дійде до готовності правильно. А ось нижня ні: річ у тому, що вона просто "прилипне" до поверхні. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запекти картоплю з суперхрусткою скоринкою: запам'ятайте цей трюк з водою У подібних умовах кулінар отримає або погано пропечену картоплю, або овоч, що підгорів. Як правильно запікати картоплю Картоплини треба покласти не на лист, а на решітку. Овочі не варто дрібно нарізати. Краще розрізати кожен із овочів навпіл. А можна просто запікати картоплини цілком. Завдяки розташуванню на решітці картопля пропікатиметься рівномірно і з кожного боку. Страва вийде ідеальною. Приготування картоплі "в мундирі" вважають найкращим способом, який збереже її корисні властивості. Щоб зварити її смачно, треба знати два секрети. Неймовірного смаку картопля набуває, якщо кинути під час варіння у каструлю стебла кропу та кілька зубчиків часнику. Як овочі зваряться, одразу вибирайте їх з води, щоб остудити. Тоді бульби почистяться дуже швидко і просто.
we.ua - Як правильно запікати картоплю в духовці: два золоті правила
Часник почистите за секунди: трюк з мікрохвильовкою
Часник є незамінним компонентом багатьох страв, роблячи їх не тільки смачними, а й ароматними. Процес чищення часнику може бути досить клопітким. Адже іноді важко зняти тонке лушпиння, особливо з ярого часнику, пише glаvrеd. Є швидкий і досить простий спосіб очищення часнику. Використайте для цього мікрохвильовку. Всього декілька секунд і ви впораєтеся з цим завданням. Як швидко почистити часник у мікрохвильовці Помістіть зубчики часнику в мікрохвильовці та увімкніть на максимальний режим на 10 секунд. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часник виросте великим і буде довго зберігатись: що посіяти поряд Після нагрівання легко витягніть часник і видаліть шкірку, яка відвалиться з мінімальним зусиллям. Усі господині знають, що очищення часнику від лушпиння завжди вимагає багато часу. Крім того, ще й неприємний запах залишається на руках. Існують два цікавих способи швидкого очищення часнику за допомогою води. Ці варіанти допоможуть не витрачати час та зусилля на цю справу.
we.ua - Часник почистите за секунди: трюк з мікрохвильовкою
Мариновані яйця рамен для поживного сніданку: записуйте "смачний" японський рецепт
Якщо жодного разу у своєму житті не готували яйця рамен, це варто виправити. Ви будете до них небайдужі, коли спробуєте ці варені яйця з ідеальним жовтком в солодкому чи солоному маринаді умамі. Вони дуже легко готуються, але важливо знати технологічний процес. Цікаво, що яйця рамен можна зберігати протягом чотирьох днів у холодильнику, але перед цим їх треба покласти у герметичний контейнер або у пакет із застібкою-блискавкою. Як приготувати яйця рамен Інгредієнти 6 великих яєць, кімнатної температури 1/3 склянки соєвого соусу 1/3 склянки міріну 1/3 склянки саке (або замініть більшу кількість сої та міріну) 1 ст.л. коричневого цукру Як приготувати Збийте разом інгредієнти маринаду, поки цукор не розчиниться. Перелийте його в невелику глибоку миску, в яку помістяться 6 яєць, і відставте в сторону. У каструлі доведіть до кипіння воду. Шумівкою акуратно викладіть кожне яйце в каструлю і готуйте орієнтовно п'ять хвилин. Поки яйця варяться, підготуйте ванночку з льодом або велику миску з дуже холодною водою. Працюючи з одним яйцем за раз, візьміть ніж для масла і обережно, але міцно постукайте по ньому з усіх боків, щоб утворилася тонка мережа тріщин по всьому яйцю. Промийте його під прохолодною проточною водою. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шакшука зі шпинатом: як приготувати корисний та ситний сніданок за кілька хвилин Обережно покладіть яйця в маринад. Необхідно повністю занурити яйця з усіх боків, але іноді це буває важко, оскільки вони спливають на поверхню. Ви можете взяти паперовий рушник і покласти його зверху на яйця, щоб рушник просочився маринадом і не давав йому спливти на поверхню. Поставте яйця в холодильник і залиште маринуватися на 4&mіnus;6 годин. Вийміть їх з маринаду, просто розріжте навпіл і перекусіть ними або додайте в улюблену миску з локшиною. Уміння приготувати на сніданок яйце пашот дається не кожному з першої спроби. Але спосіб відварити яйце в гарячій воді без шкаралупи дозволяє отримати яйце максимально делікатне, яке збереже шовковистий і ніжний білок та апетитно тягучий жовток. То ж такому методу варто навчитися. Доповнене хрустким тостом, овочами або свіжою зеленню, яйце пашот корисний і дуже смачний сніданок, який можна приготувати за кілька хвилин.
we.ua - Мариновані яйця рамен для поживного сніданку: записуйте смачний японський рецепт
Три продукти, які збережуть яскравий колір борщу
Борщ - це традиційна українська страва, яку кожна господиня готує по-різному. Він може бути м'ясним або вегетаріанським, в залежності від рецепту. Gаzеtа.uа пропонує переглянути, які продукти додати до борщу, щоб зберегти насичений червоний колір. Лимонний сік або оцет Додавання кислоти допомагає зберегти яскравий червоний колір буряка. Просто збризніть буряк столовою ложкою оцту перед тушкуванням, або додайте його під час приготування засмажки. Спосіб застосування лимонного соку ідентичний. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять небанальних ідей корисного омлету Вершкове масло Додавання вершкового масла до борщу може зробити смак яскравішим, а текстуру більш кремовою. Крім цього воно зробить борщ насиченішим та м'яким на смак. Деякі люди додають вершкове масло для збільшення калорійності або для підсилення смаку солодкого буряка. Цукор Цукор допомагає згладити кислинку, яка може бути присутня у борщі від томатів або квасолі. Він також підсилює смак і зберігає яскравий колір страви. Зазвичай цукор додають ближче до кінця процесу, щоб він міг розчинитися і підсолодити страву. Правильний процес розморожування м'яса не буває швидким. Зазвичай, він займає 5-10 годин. Але часто ми забуваємо вчасно вийняти м'ясо з морозильної камери вчасно. Gаzеtа.uа ділиться чотирма способами, як максимально швидко розморозити м'ясо і при цьому не втратити його корисні властивості.
we.ua - Три продукти, які збережуть яскравий колір борщу
Секрет ідеальної спаржі: як зробити її смачною та ніжною
Існує понад 300 видів спаржі, але найпопулярнішою є садова спаржа - багаторічна весняна рослина з довгими стеблами, загостреними верхівками та жорсткою основою. Молоді пагони проростають із ґрунту, коли температура перевищує 10&dеg;С. Ця зелень багата на мінерали, вітаміни А, С, Е і К, а також фолієву кислоту й антиоксиданти. Цей продукт доступний лише навесні, тому потрібно встигнути отримати з нього максимум користі, пише Маrthа Stеwаrt. Щоб підготувати спаржу до вживання, потрібно обрізати жорсткі кінці. Для цього досить зігнути стебло - і воно саме зламається у потрібному місці. Тоді промити рослини у холодній воді і дати постояти 5 хвилин, щоб кінці зволожилися, радить шеф-кухарка Меган Гіл. За її словами, для товстих стебел може знадобитися додаткове очищення. Спаржа ідеально смакує як у сирому, так і приготовлена у складі салатів, закусок, гарнірів і основних страв. Ось варіанти, з чим її можна поєднувати: Яйця та сир чудово доповнюють спаржу, особливо з рідким жовтком, каже спеціалістка з питань харчування та автор кулінарної книги Сері Джонс. Також спаржа добре поєднується з маслом, оливковою олією, голландським соусом, сирами фета, моцарела й рікота. Солоні інгредієнти, такі як каперси або панчетта, підкреслюють смак спаржі. Кріп і естрагон додають свіжості та аромату. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знижує тиск і бореться з раком: назвали головні переваги спаржі Також спаржу можна їсти у сирому вигляді. Для цього поріжте її за допомогою овочечистки, щоб створити "локшину", змішайте її з лимонним соком та оливковою олією, потріть пармезаном. Як приготувати спаржу Бланшована. Відваріть спаржу протягом 3-4 хвилини у підсоленій воді, потім одразу занурте в крижану воду для збереження яскравого кольору. Додайте до салату з козячим сиром, мигдалем та м'ятою. Гриль або запікання. Висока температура розкриває насиченість смаку. Готуйте спаржу на грилі до утворення скоринки, подавайте з лимоном та морською сіллю. Смажена. Наріжте спаржу шматочками, обсмажте з часником, додайте вершки та перемішайте з пастою. Запечена. Обсмажте спаржу з оливковою олією, бальзамічним оцтом, сіллю, чорним перцем та горіхами. Можна додати курятину. Омлет та кіш. Спаржа чудово поєднується з яйцями у складі омлету та кішу. Супи. Крем-суп із спаржі - ідеальна весняна страва. Щоб вдали обрати спаржу, потрібно перевагу віддавати свіжим на вигляд, міцним, яскравим стеблам (або фіолетовим чи білими - залежно від сорту) із закритими кінчиками, радить Джонс. Уникайте пересушених або потрісканих стебел. Щоб спаржа довше залишалася свіжою, поставте її у склянку з водою в холодильнику. Використовуйте протягом 5-7 днів. Людям, яким діагностували діабет, інсулінорезистентність та метаболічний синдром, потрібно бути обережними зі споживанням вуглеводів. Вони є у багатьох групах продуктів харчування, а не лише в зернових. Спаржа - овоч з найбільшим вмістом клітковини і найменшим вмістом вуглеводів. Овочі з низьким вмістом чистих вуглеводів мають менший вплив на рівень цукру в крові. В чотирьох спаржевих списах міститься менше трьох грамів вуглеводів, з яких 1,2 грама - клітковина.
we.ua - Секрет ідеальної спаржі: як зробити її смачною та ніжною
Хрусткі роліні з сиром на сніданок: записуйте простий рецепт швидкого поживного перекусу
Коли немає часу довго стояти біля плити, а в морозильній камері лежить тісто філо, приготуйте роліні з сиром. Це ідеальний варіант швидкого сніданку або перекусу. Рецептом поділилася в Іnstаgrаm фудблогерка з ніком fооdblоg_krіstі. Роліні з сиром: рецепт Інгредієнти: тісто філо 6 листів (200 г) кисломолочний сир 350 г (у мене 9%) твердий сир 150 г яйце 1 шт кріп пучок сіль, спеції Для змащування: масло 100 г яйце 1 шт кунжут ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без зайвого жиру: як запекти популярний фастфуд у духовці Як приготувати В мисці зʼєднати кисломолочний сир, натертий твердий сир, нарізаний кріп, яйце, сіль та спеції. Тісто філо розморозити. Змастити лист розтопленим маслом і викласти з обох сторін начинку. Згорнути рулетом кожну сторону до середини. Перекласти на деко, застелене пергаментом. Змастити збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікати в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хв. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Прості рецепти | Фудблог (@fооdblоg_krіstі) Легкий і ситний сніданок можна приготувати за 15 хвилин. Для цього треба мати яйця та тісто філо. Такий варіант сніданку вам точно сподобається. По рецепту треба мати вершкове масло. Якщо його немає, тісто можна змастити злегка водою, молоком або олією. Або візьміть 200 гр турецького йогурту, стільки ж води, дрібку солі, 1 ст. л. олії, 1 ч. л цукру, 1-2 яйця. Все змішайте і змастіть листи. Рештою залийте пиріг.
we.ua - Хрусткі роліні з сиром на сніданок: записуйте простий рецепт швидкого поживного перекусу
Три легкі страви, які зможе приготувати кожний чоловік для своєї коханої
8 Березня ваша кохана точно заслуговує на відпочинок, а не годинами стояти на кухні. Окрім квітів, здивуйте її смачним сніданком, вишуканим обідом чи вечерею. Приготуйте їх власноруч. Навіть найпростіша страв стане найкращим подарунком. Навіть якщо ви рідко готуєте, є прості рецепти, які легко повторити і не потребують особливих кулінарних навичок. Gаzеtа.uа пропонує три страви, які потішать вашу другу половинку. Цей день стане для неї особливим. Сніданок у ліжко - французькі тости До них можна подати мед, джем, свіжі ягоди чи шоколадний соус. Головне - красива подача та чашка ароматної кави. Салат з креветками та авокадо Легкий, ніжний і дуже смачний салат можна приготувати всього за 10 хвилин. Інгредієнти: 200 г креветок, 1 авокадо, листя салату, помідори чері, лимонний сік та оливкова олія. Приготування: просто змішайте всі інгредієнти, додайте спеції та подавайте з келихом білого вина. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букет для мами, дружини чи дівчини: які квіти подарувати на 8 Березня Ніжна паста з лососем Паста - це завжди гарна ідея. Зваріть тальятеле або спагеті, обсмажте шматочки лосося на вершковому маслі, додайте вершки та пармезан. Полийте пасту соусом і розкішна страва готова. Ці страви допоможуть створити особливу атмосферу та подарувати дружині справжнє свято. Напередодні жіночого свята 8 Березня всі чоловіки замислюються над цікавим подарунком для мами, бабусі, коханої дружини чи дівчини. На роботі хочуть приділити увагу колегам, а у школі - однокласницям. Gаzеtа.uа пропонує список ідей, що подарувати представницям прекрасної статі у Міжнародний жіночий день, коли прийнято вручати квіти і якісь презенти. Коли, крім букетів, обираєте подарунок, згадайте інтереси, вподобання тих, кому вручите його.
we.ua - Три легкі страви, які зможе приготувати кожний чоловік для своєї коханої
Ідеальний пізній сніданок: готуємо сендвіч із сиром-гриль та шпинатом
Створити сніданок особливим зовсім нескладно. Достатньо кількох хвилин і смачна страва вже на столі. Приготуйте сендвіч з сиром-гриль та шпинатом. Він ідеально підійде для пізнього ранку або розслабленого вихідного дня, коли можна не поспішати й просто насолоджуватися кожним шматочком. Сендвіч з сиром-гриль та шпинатом Інгредієнти: Хліб житній - 2 скибочки Майонез 72% - 1 ст. л. Сир брі - 60 г Соус манговий чатні за смаком Шпинат - 1 жменя ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сендвіч у багеті: як приготувати поживний перекус, який обожнюють італійці Як приготувати Розігрійте важку сковороду на середньому вогні. Тонко намажте майонезом одну сторону кожної скибочки хліба. Покладіть скибочки хліба на сковороду майонезом донизу. Зверху на хліб викласти брі так, щоб кожна скибочка була повністю покрита шаром сиру. Готуйте, не перемішуючи, поки брі не почне плавитися, від 4 до 6 хвилин. Коли брі почне плавитися, тильною стороною ложки викладіть чатні на сир. Покладіть кілька листочків молодого шпинату, якщо використовуєте. Лопаткою покладіть одну скибочку хліба на іншу, а потім злегка притисніть бутерброд. Продовжуйте перевертати сендвіч, злегка натискаючи, поки сир-гриль не стане трохи сплющеним і компактним, а обидва боки не підсмажаться і не покриються скоринкою, ще близько 8 хвилин. Якщо ваш чоловік любить поживні та смачні сніданки, цей рецепт стане справжнім відкриттям. Сендвіч із картопляним пюре за рецептом американського танцюриста Джина Келлі - рецепт, який підкорить серце кожного. Це найкращий сендвіч для чоловіків у світі. Його рецепт надзвичайно простий і використовує залишки вчорашньої вареної картоплі.
we.ua - Ідеальний пізній сніданок: готуємо сендвіч із сиром-гриль та шпинатом
Картопляне пюре як у ресторані: шеф-кухар розкрив секрет приготування
Якщо хочете навчитись готувати ідеальне пюре, як у ресторані, спробуйте цей процес приготування. Знадобляться не лише необхідні інгредієнти, а й вправність рук. Рецептом найвідомішого картопляного пюре у світі поділився шеф-кухар Олександр Огороднік. Він розкрив секрети приготування ідеальної страви. "Скажу вам відверто, 2 роки тому працював в Швеції на гірськолижному курорті і таку пюрешку там готували через день по 20 кг, тому рецепт відточений 1000 кілограмів картоплі. Рецепт трішки змінений, бо в оригіналі вона має виходити рідкішою, більш кремовою. Ця ж, більше притаманна моїм смаковим вподобанням", - говорить Огороднік. Поради Дуже важливо обрати картоплю з високим вмістом крохмалю. Існує багато сортів. Ось декілька з них - Беллароса, Солоха. Коли ріжете картоплю крохмаль має залишатись на ножі це буде невеличким показником правильної картоплі. Картопляне пюре, як у ресторані Інгредієнти 500 г картоплі (очищеної) 150 г вершкового масло (чим якісніше масло тим смачніше пюре) 50 г молока сіль цибуля шніт для подачі Як приготувати Картоплю почистити від шкіри та нарізати однаковими шматочками, щоб вона зварилась одночасно. Заливаємо холодною водою, солимо та варимо до повної готовності. Картопля має бути готова, але не розвалюватись. Після зливання води повернути картоплю в каструлю та прогріти на мінімальному вогні 1-2 хвилини, щоб випарувалася зайва волога. Стежте, щоб картопля не підсмажилась. Протерти картоплю через металеве сито або картопляний прес. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Котлети, пюре, соус: як ці страви насправді звучать українською Холодне масло нарізати кубиками додати його поступово за 4 рази в гарячу картоплю, вимішуючи вінчиком або можна спочатку лопаткою так як картопля густа і це може бути трішки складно для тих, хто не ходить на тренування, а в кінці влити тепле молоко і інтенсивно збити вінчиком. Все це перемішувати паралельно прогріваючи на мінімальному вогні,як на відео. Подавайте як окремий гарнір або ж до мʼяса та риби, а ще краще до тушкованого мʼяса, яке буквально розвалюється на волокна, тоді взагалі буде вибух смаків. Переглянути цей допис в Іnstаgrаm Допис, поширений Олександр Огороднік | Корисні поради | Гумор | Красиві рецепти (@о_gоrоdnіk) Без молока і вершкового масла можна обійтись, щоб приготувати ніжне картопляне пюре. Один секретний інгредієнт зробить його текстуру ідеальною. Спробуйте італійський варіант приготування.
we.ua - Картопляне пюре як у ресторані: шеф-кухар розкрив секрет приготування
Тунцевий омлет-пиріг з лаваша: як приготувати швидкий ранковий перекус для сім'ї
Лаваш може стати чудовою основою для пирога. Коли йдеться про сніданок, спробуйте приготувати омлет-пиріг у лаваші. Для начинки візьміть тунець, сир та помідори. Поєднання цих продуктів ідеально смакуватиме на початку дня. Омлет-пиріг з лаваша Інгредієнти Для омлету-запіканки Яйця курячі - 4 шт. Тунець консервований - за смаком Томат рожевий - 1 шт. Лаваш круглий - 2 шт. Сіль - 1/6 ч. л. Перець чорний мелений - 1/6 ч. л. Сир - 70 г Зелень за смаком Як приготувати Розбийте яйця - бажано в різні посудини. Відцідіть олію з тунця: він нам потрібен сухим. Помідор вимийте, наріжте кубиками. Покладіть лаваш на суху пательню. По одному виливайте на лист лаваша яйця. Туди, де яєчні білки, покладіть шматочки консервованого тунця. Увімкніть мінімальний вогонь. Між жовтками покладіть також шматочки помідора. Посоліть, поперчіть. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкорить з першого шматочка: як приготувати яблучну фритату за 10 хвилин Вимийте та дрібно наріжте зелень. Потрусіть цією зеленню ваш омлет. Натріть сир на грубій тертушці та посипте нею страву. Укрийте другим листом лаваша, накрийте пательню кришкою та готуйте ще 10 хвилин. Потім обережно за допомогою лопатки переверніть омлет-запіканку та дайте ще три хвилини загнітитися з іншого боку. Звичні сніданки не обходяться без хрустких бутербродів та різноманітних тостів. Суперфіналістка МастерШеф Ольга Рябенко пропонує рецепт дуже великого тосту, якого вистачить на всю сім'ю. Для його приготування знадобиться яловичина, сир, хліб та спеції.
we.ua - Тунцевий омлет-пиріг з лаваша: як приготувати швидкий ранковий перекус для сім'ї
Три найкращі способи, як заморозити часник
Якщо у вас випадково закінчився часник, ви можете купити його у сушеному вигляді, якщо не знайдете свіжий. Якщо вам цікаво, чи можна заморожувати часник, відповідь така: абсолютно. Є кілька способів заморозити часник вдома, пише Rеаlsіmрlе. Однією з найкращих переваг замороженого часнику є те, що його можна використовувати одразу після того, як дістати з морозильної камери, розморожувати його не потрібно. І на відміну від деяких інших овочів, які зберігаються в морозилці, часник зберігає той самий смак і текстуру, тому він виглядає як найкращий кулінарний прийом. Є лише три кроки, щоб заморозити зубчики часнику, подрібнений часник або часникову пасту, і кожен метод вимагає мінімум часу та підготовки. Як заморозити цілі зубчики часнику Заморозити цілі зубчики часнику це легко, просто не забудьте очистити кожен зубчик, перш ніж помістити їх у морозилку, тому що після заморожування їх буде дуже важко очистити. Зніміть кожен зубчик часнику зі стебла та очистіть кожен. Вистеліть деко пергаментним папером і викладіть зубчики часнику в один шар. Помістіть деко в морозилку на кілька годин. Після заморожування покладіть усі зубчики часнику в пакет для заморозки або герметичний контейнер для зберігання продуктів. Позначте на пакеті дату, щоб ви могли насолоджуватися часником, поки він ще максимально свіжий. Навесні він м'якне та стає сухим. Як заморозити подрібнений часник або часникову пасту Заморожений подрібнений часник або часникову пасту можна додавати безпосередньо до того, що ви готуєте, що робить його чудовою економією часу в напружені будні. Зніміть кожен зубчик часнику зі стебла та очистіть кожен. Використовуйте кухонний комбайн і подрібнюйте зубчики часнику, поки вони не подрібняться або не стануть пастоподібної консистенції. Якщо у вас немає кухонного комбайна, ви можете скористатися кухарським ножем, але це займе трохи більше часу. Візьміть форму для льоду і покладіть столову ложку часнику в кожен кубик з невеликою кількістю води. Коли ви будете готові використовувати заморожений часник, просто додайте його безпосередньо до свого рецепту, як зазвичай. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна заморожувати: список продуктів, які втрачають якість Як використовувати заморожений часник Використовувати заморожений часник просто, особливо тому, що вам навіть не потрібно розморожувати його перед додаванням у рецепт. Ви можете використовувати заморожений часник для ароматизації супів, соусів, рагу та всього іншого, до чого ви зазвичай додаєте часник. Ви також можете додати заморожений часник у вершкове масло та використовувати його для приготування часникового хліба або суміші вершкового масла для намазування біфштексів або смаженої картоплі. Як довго часник зберігається в морозилці Якщо ви хочете, щоб ваш часник довго зберігався, найкраще заморозити цілі (очищені) зубчики, оскільки вони залишатимуться свіжими до року. Часник, подрібнений або перетворений на пасту, буде свіжим лише кілька тижнів, тому не кладіть його в морозильну камеру, інакше ви забудете, що він там. Буває, коли не встигаємо доїсти або використати до закінчення терміну придатності якусь їжу, її намагаємось покласти у морозильну камеру. Але не всі продукти однаково добре піддаються заморожуванню. Заморожувати м'ясо один раз припустимо, але не варто робити це повторно. Під час розморожування у м'ясі починають розмножуватися бактерії, тож необхідно готувати його одразу. Для того, аби уникнути потреби повторно заморожувати частину м'яса, одразу розкладайте його до зіп-пакетів невеликим порціями, так, аби могли використати одну цілу порцію за один раз. Овочі та фрукти, що містять велику кількість води не варто заморожувати самостійно, адже після розморожування вони стануть в'ялими, водянистими та непривабливими.
we.ua - Три найкращі способи, як заморозити часник
Стане справжньою зіркою столу: як смачно приготувати броколі з сиром
Броколі можна приготувати так, що всі залишаться в захваті. Секрет у правильному поєднанні інгредієнтів і способі термічної обробки. Для тих, хто не є її шанувальником, є чудовий спосіб приготування, який перетворює цей зелений овоч на смачний гарнір. Професійний шеф-кухар Моллі Адамс поділилася своїм улюбленим рецептом броколі і запевнила, що вся її сім'я його їсть, пише Ехрrеss. Замість варіння Моллі рекомендує запікати броколі з сиром, перетворюючи її на щось схоже на картопляне пюре. Шеф-кухар попередньо відварює броколі, потім розминає її і відправляє в духовку. Інгредієнти: 1 великий качан броколі (очистити від жорстких стебел, нарізати великими суцвіттями) сіль за смаком 1 ст. л. оливкової олії &frас12; склянки тертого пармезану Як приготувати Розігрійте духовку до 220&dеg;С (200&dеg;С з конвекцією). Застеліть деко пергаментним папером. Пропарте броколі простим і зручним способом: Викладіть суцвіття броколі на одну половину пергаменту. Покладіть поруч 2-3 кубики льоду. Посоліть за смаком. Накрийте броколі другою половиною пергаменту і щільно загорніть краї, щоб вийшов запечатаний конверт. Запікайте 15 хвилин, потім обережно розгорніть пакет. Розрівняйте папір і розкладіть броколі по всьому листу. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилює потенцію і витривалість: яку капусту треба їсти чоловікам Видаліть зайву вологу, акуратно промокнувши суцвіття кухонним рушником. Використовуючи дно кружки або мірної склянки, злегка розчавіть кожне суцвіття так, щоб воно стало плоским, але не розвалилося. Змастіть кожен бік оливковою олією. Посипте пармезаном і запікайте ще 15 хвилин, поки сир не стане золотисто-коричневим і хрустким. Якщо сир не підрум'янився, збільште температуру до 230&dеg;С (210&dеg;С з конвекцією) і стежте, щоб він не підгорів. Остудіть броколі 2-3 хвилини перед подачею. Якщо хочете приготувати не лише смачну, а й корисну вечерю, то запіканка з рибою та овочами стане ідеальним вибором. Йдеться про кіш Лорен. Це класичний французький пиріг із пісочного тіста, який дуже просто готується, але підкорить смаком кожного. Його спробуйте запекти з броколі та сиром. Смак страви приголомшить.
we.ua - Стане справжньою зіркою столу: як смачно приготувати броколі з сиром

What is wrong with this post?