Search trend "гуляш"

Sign up, for leave a comments and likes
Еспресо on espreso.tv
Насичений гуляш з яловичини: рецепт традиційної угорської страви
Якщо ви шукаєте рецепт ситної страви, яку можна приготувати для повноцінного обіду або вечері, тоді гуляш – це вдалий варіант. Багато людей вважає, що головним інгредієнтом цієї страви є м'ясо, проте саме паприка дає глибоку пряну нотку та робить страву більш насиченою. Гуляш може бути у вигляді густого рагу або наваристого супу. Вважається, що свою історію гуляш бере в Угорщині ще в ІХ столітті. Пастухи на пасовищах нарізали м'ясо, додавали прості овочі, воду, спеції та повільно тушкували в казані. Гуляш також дуже поширений в Україні та Чехії, де став улюбленою стравою багатьох родин.Гуляш з яловичиниІнгредієнти:яловичина – 500 г морква – 2 шт. цибуля ріпчаста – 2 шт. картопля - 500 г болгарський перець червоний – 1 шт. томати – 1 шт. часник – 5 г паприка мелена – 10 г смалець – 15 г сушений кмин, сіль, зелень – до смакуГуляш з яловичини – рецепт приготування покроково: Цибулю, картоплю та моркву очистьте від шкірки, ретельно промийте всі овочі. Цибулю та солодкий перець наріжте кубиком, картоплю та моркву – великим кубиком, помідори – кільцями, часник – дрібно. Яловичину очистьте від плівок та зайвого, а потім також наріжте кубиками.У великій каструлі з товстим дном розтопіть смалець та просмажте цибулю до рум'яного кольору на середньому вогні. Зменште вогонь та додайте до цибулі часник, паприку, кмин. Все ретельно змішайте. До овочів перекладіть яловичину та смажте протягом десяти хвилин. Потім налийте кип'яток, накрийте кришкою каструлю та тушкуйте інгредієнти пів години. Додайте підготовлену картоплю, моркву та налийте стільки води, щоб вона покрила овочі. Продовжуйте готувати протягом тридцяти хвилин. Перекладіть в каструлю помідори та солодкий перець, готуйте ще десять хвилин, а потім вимикайте плиту. Дайте страві настоятись протягом двадцяти хвилин та смакуйте разом із зеленню. Готово!Гуляш з яловичини. Фото: shubа.lіfе
we.ua - Насичений гуляш з яловичини: рецепт традиційної угорської страви
Українська правда on pravda.com.ua
Угорський уряд планує "захистити дітей" від щорічного прайду в Будапешті
Уряд Угорщини хоче зобовʼязати організаторів щорічного Будапештського прайду проводити його у "закритому місці", посилаючись на необхідність "захисту дітей". Джерело: Rеutеrs, передає "Європейська правда" Деталі: Керівник апарату премʼєра Угорщини Гергей Гуляш заявив, що Будапештський прайд не повинен відбуватись так, як у минулому.
we.ua - Угорський уряд планує захистити дітей від щорічного прайду в Будапешті
24 Канал on 24tv.ua
Вам сподобається зузоперкельт: як приготувати закарпатський гуляш з курячих шлуночків
Закарпатська кухня – це завжди яскраво, колоритно та дуже смачно. І це правило спрацьовує навіть з субпродуктами! Повний текст новини
we.ua - Вам сподобається зузоперкельт: як приготувати закарпатський гуляш з курячих шлуночків
ФАКТИ on fakty.ua
Сегединський гуляш: рецепт традиційного закарпатського частування від Мирослави Пекарюк
Є така страва й в чеській та словацькій кухнях. Зазвичай сегединський гуляш подають з кнедликами
we.ua - Сегединський гуляш: рецепт традиційного закарпатського частування від Мирослави Пекарюк
Еспресо on espreso.tv
Насичений гуляш з курки: прості рецепти традиційної угорської страви
Гуляш має багатовікову історію, де його спочатку вважали їжею пастухів, а згодом він став справжнім символом угорської кухні. Сьогодні гуляш відомий у всьому світі та має безліч варіацій, адаптованих до локальних уподобань.Соковите м’ясо, апетитний соус, багатство спецій та овочів – це те, що робить гуляш універсальною стравою. Традиційно його готують із яловичого та телячого м'яса, а потім подають разом із гарніром. Консистенція страви у класичному варіанті знаходиться на межі між густим супом та рагу, однак тут можна експериментувати.Еспресо підготувало для вас декілька ситних рецептів гуляшу на основі курячого м'яса. Це значно спрощує та прискорює приготування, крім того, страва виходить більш ніжною та легкою. Гуляш з куркиІнгредієнти:куряче філе – 1 кгбульйон або вода – 150 млцибуля ріпчаста – 500 г морква – 300 г болгарський перець – 1 шт. помідори – 2-3 шт.борошно – 2 ст. л. сіль, базилік та чорний перець – до смакуолія соняшниковазелень (петрушка та кріп)Покроковий рецепт, як приготувати гуляш з курки:Очистіть моркву та цибулю від шкірки та наріжте кубиками. Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте четвертинками, а помідори – кубиками. У каструлю налийте олію та поставте на вогонь. Щойно олія нагріється, просмажте цибулю до золотистого кольору. Також промийте та очистіть філе від плівок та всього зайвого. Наріжте курятинку кубиками середнього розміру, а потім обваляйте у борошні. До цибулі додайте філе та смажте до золотистої скоринки. Далі налийте воду, додайте сіль, перець, базилік та все добре перемішайте. У каструлю додайте ще болгарський перець, моркву, помідори та перемішайте. Накрийте посудину кришкою та тушкуйте протягом 40 хвилин на середньому вогні до готовності всіх інгредієнтів.  Промийте та просушіть паперовими рушниками петрушку та кріп. Наріжте зелень дрібно, додайте до страви та протушкуйте все разом ще п'ять хвилин. Готово, можна подавати гуляш разом із будь-яким гарніром. Гуляш з курки, Фото: fооd.соmГуляш з курки зі сметаною Інгредієнти:куряче філе – 400 гсметана 15% – 150 гцибуля ріпчаста – 2 шт.  морква – 2 шт. часник – 3 зубчики сіль, карі та чорний перець – до смакуолія соняшникова – 40 мл Покроковий рецепт приготування:Промийте та очистіть філе від всього зайвого. Налийте в каструлю води, додайте курятину та сіль. Варіть протягом тридцяти хвилин до готовності м'яса, а потім дайте курятині охолонути та наріжте кубиками. Очистіть моркву від шкірки та натріть на великій терці. Часник та цибулю очистіть від лушпиння, цибулю наріжте півкільцями, а часник подрібніть за допомогою спеціального пресу. Добре прогрійте пательню з олією. Спочатку просмажте цибулю до золотистої скоринки, а потім додайте моркву, карі, сіль, перець та тушкуйте під кришкою протягом десяти хвилин на маленькому вогні.У пательню перекладіть філе, часник та залийте все сметаною. Ретельно перемішайте страву та тушкуйте ще п'ять хвилин. Можете подавати страву разом із будь-яким гарніром, смачного!Гуляш з курки зі сметаною, Фото: Ріntеrеst 
we.ua - Насичений гуляш з курки: прості рецепти традиційної угорської страви
ZAXID.NET on zaxid.net
Гуляш з реберець у горщику. Рецепт дня
Гуляш з реберець у горщику. Рецепт дня
we.ua - Гуляш з реберець у горщику. Рецепт дня
ШоТам on shotam.info
Фільм про український ресторан увійшов до списку найкращих документалок СNN
Документальний фільм про український ресторан Vеsеlkа в Нью-Йорку став одним з 11 найкращих документальних фільмів 2024 року за версією СNN. Про це повідомляє СNN. Про фільм Стрічка має назву «Веселка: на розі в центрі світу» і розповідає історію еволюції закладу в районі Lіttlе Ukrаіnе, де готують традиційні українські страви: вареники, борщ та інші. Фільм також […] Тhе роst Фільм про український ресторан увійшов до списку найкращих документалок СNN арреаrеd fіrst оn ШоТам.
we.ua - Фільм про український ресторан увійшов до списку найкращих документалок СNN
24 Канал on 24tv.ua
Рецепт, що пройшов крізь роки: як приготувати ніжний гуляш
Гуляш – відмінний варіант вечері для всієї родини. Він чудово смакує, смачно пахне та красиво виглядає. Повний текст новини
we.ua - Рецепт, що пройшов крізь роки: як приготувати ніжний гуляш
Gazeta.ua on gazeta.ua
Чому дорожчає свинина
Зростають ціни на свинину на полицях супермаркетів. За підсумками жовтня середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини склала 207,9 грн/кг. Це на 2,2%, або 4,4 грн/кг вище, ніж місяцем раніше, повідомляє асоціація "Свинарі України". "У жовтні середня ціна на охолоджені свинячі напівфабрикати дісталася найвищої позначки минулого року, яку фіксували у вересні 2023 року. Тоді причиною було підвищення цін закупівлі свинини живою масою. Тепер середня ціна на ринку живця у жовтні була на 31% нижчою за показник минулорічного вересня. Це пов'язано зі змінами на інших етапах ланцюга ціноутворення. Зокрема, рівень цін на охолоджені свинячі напівтуші вищий за торішні за відповідних цін закупівлі. Це частково пов'язано з потребою боєнь компенсувати зниження цін на супутні продукти забою свиней (шкури, жир, субпродукти), пропозиція яких цього року вища, а попит, навпаки, істотно слабший", пояснили в асоціації. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб буде дорожчати: експерт попередив українців Найдорожчі - вирізка, корейка, стейк, ошийок. "З іншого боку, цьогоріч на противагу 2023-му розбіжність між цінами на куряче філе та свинину, навпаки, зменшилася, а непреміальні частини (лопатка, стегно, грудинка тощо) стали навіть доступнішими", інформують аналітики асоціації. Ціни на м'ясо в Україні злетіли на майже 10%. В Інституті аграрної економіки повідомили, що з початку поточного року найбільше зросла ціна на яловичий гуляш - на 20,9% до 301,32 грн за кг.
we.ua - Чому дорожчає свинина
New Voice on nv.ua
В Угорщині агентство з оборонних закупівель зазнало кібератаки
Іноземні хакери зламали ІТ-системи угорського урядового агентства, що відповідає за оборонні закупівлі. Про це заявив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Гергелі Гуляш, повідомляє Rеutеrs у четвер, 14 листопада.
we.ua - В Угорщині агентство з оборонних закупівель зазнало кібератаки
Korrespondent.net on ua.korrespondent.net
Угорщина заявила про хакерську атаку на свою агенцію оборонних закупівель
Гергей Гуляш заявив, що за кібератакою стоїть "вороже налаштована іноземна недержавна хакерська група".
we.ua - Угорщина заявила про хакерську атаку на свою агенцію оборонних закупівель
Gazeta.ua on gazeta.ua
В Україні подорожчало м'ясо - подробиці
Ціни на м'ясо в Україні злетіли на майже 10%. В Інституті аграрної економіки повідомили, що з початку поточного року найбільше зросла ціна на яловичий гуляш - на 20,9% до 301,32 грн за кг, передає "24 Канал". "На деякі види м'яса ціни впали на 1,1 - 9,7%. Так, свиняча грудинка подешевшала на 1,1% - до 179,29 грн/кг, а ціни на сало впали на 9,7% - до 234 грн/кг", - сказано в повідомленні. М'ясо також дорожчає через високі ціни на корми, пальне та енергоресурси. Таким чином, наприкінці осені ще на 5% може подорожчати яловичина, свинина і курятина. Ціни на інші види м'яса тим часом змінилися наступним чином: свинячий ошийок - до 286,05 грн/кг (+18,1%); курячі стегна - до 125 грн/кг (+9,6%); свинина підчеревина - до 179 грн/кг (+9,5%); свинячий шашлик - до 238,03 грн/кг (+9,1%); куряче філе - до 174,50 грн/кг (+8,7%). ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро рвонув униз, що з доларом Скорочення поголів'я великої рогатої худоби та, як наслідок, пропозиції яловичини й телятини зумовлюють зростання цін на неї. "Зі свининою ситуація значно краща. Промислове виробництво свинини за рік зросло, а отже, збільшилася і пропозиція цього виду м'яса в роздрібній торгівлі. Це, своєю чергою, призвело до зниження роздрібних цін на окремі види м'яса свиней і сало", - пояснюють експерти. У листопаді ціни на хліб в Україні можуть зрости ще на 10-15%. Це відбувається через подорожчання основних складників виробництва, сказав президент Всеукраїнської асоціації пекарів і голова компанії "Київ Хліб" Юрій Дученко.
we.ua - В Україні подорожчало м'ясо - подробиці
Last comments

What is wrong with this post?

Captcha code

By clicking the "Register" button, you agree with the Public Offer and our Vision of the Rules